Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anksiyete yi bi araştırHanimlar,
3 sene oldu evleneli ve ailemden bi kac saat uzaklikta yasiyorum.
Iki kucuk kardesim var (18-20 yaslarinda). Evlenmeden oncede evlendikten sonrada ne zaman kardeslerimin aksam disari ciktigini bilsem veya annemin babamin yolculuga cikicagini bilsem (bi kac saatlik bile olsa) mesela hep bi endise, huzursuzluk yasiyorum. Sanki hep baslarina bisey gelcekmis gibi, kotu biseyler olcakmis gibi. Oyle senaryolar ciziyorumki kafamda, sonra bide yuregim daraliyor felan.
Bunu sadece annem babam ve kardeslerim icin yasiyorum. Ne kendim ne esim icin bu kadar endiseli degilim.
Sizce bu bir hastalikmi ?
Buradan teshis koyamaz kimse size. 6 yildir anksiyete bozuklugum var bir sure tedavi gördüm hafifledi ama bazi kaygilar bana yapisti kaldi. Ilk zamanlar benim de bu sekilde baslamisti. Annem babam yolculuktaysa inene kadar rahat edemezdim arardim acmazlarsa en kotu ihtimaller aklima gelirdi ter basardi titremeye baslardim. Sonra bu durum artti baska kaygilar eklendi. İçinden çıkılamaz bir hale geldi. Artik vucudum fiziksel tepkiler vermeye baslamisti.
Psikologa gidip bu konuda konusmanizi kendinizi telkin etmeyi ogrenmenizi tavsiye ederim.
Benim de böyle. Annem babam kardeşim ve eşime karsı cok kaygılıyım.
İşe giderlerken bile içim içimi yiyor.
Hele yağmur, kar varsa tamam bittim yani.
Allah yardimciniz olsun bende de var ayni takintilar ama bnde tamamen esime ve cocuguklarima karsi esime 1 saat ulasamasam oturup agliyorum biseymi oldu diye surekli aklima kotu seyler geliyo hatta bi defasinda sehir disina ckmisti gece denize gitmisler aslinda gidecegnden haberim vardi ama yinede ya bisey olduysa diye panik yptim arkadaslarinin numarasida yoktu gece yarisi numara bulmak icin yapmadigm sey kalmadi en son yanlarindaki profesorun numarayi internettn buldum aradim yani bu tarz takintilar bndede var ama sadece bu degil birde ben kiyafetlerimi tek basima giymeye korkuyorum ozellikle elbise tarzi olanlari cunku giydiktn sonra sanki hic cikartamiycakmisim gibi hissediyorum nefes alamiyorum kalbim hizla atmya basliyo evin icinde fir donuyorum
Burdan size bir tanı koymak çok yanlış olur, kimse yapamaz, siz de kendi başınıza yapmayın. Ayrıca psikolojik rahatsızlıklar iç içe geçmiş çeşitli süreçlerden oluşabiliyor. Sadece ailenize yönelmiş bir kaygı bozukluğu var ortada. O yüzden bunun size özgü bir sebebi var mutlaka. Bunun üzerine çalışılması lazım. Bir psikologla görüşün, daha fazla derinleşmeden ve başka durumlara evrilmeden.
anksiyete bozukluğu
bir psikiyatriste gitmenizi öneririm
Hepimiz sevdiklerimiz için endişeleniriz. Ama bu kadar normal değil tabi. Kaygı bozukluğu - anksiyete büyük ihtimal. Bi uzmana görünün.
Anksiyete olabilirmi.Endişelenmek doğal ama takıntı haline gelmesi normal değil.Bir uzmanla görüşmen lazım.
Internette kendinizi tedavi etmeye çalışmayın. Bir uzmandan profesyonel yardım alin
Anksiyete bozuklugu. Hormonal isleyisle alakali oldugu icin ilac onerebilir psikiyatr epey rahat edersiniz gidin kurtulun
Dusunuyorum ama su an bebegimi emziriyorum doktorlar ilac falan veriyomus sanirim o yuzden gitmiyorum dogumdan sonra kiloda aldim o ilaclarla hic kilo veremezsem diyede dusunuyorum yada kndime surekli boyle bahane buluyorumSiz hic gitmeyi dusundunuzmu doktora peki ?
Dusunuyorum ama su an bebegimi emziriyorum doktorlar ilac falan veriyomus sanirim o yuzden gitmiyorum dogumdan sonra kiloda aldim o ilaclarla hic kilo veremezsem diyede dusunuyorum yada kndime surekli boyle bahane buluyorum
Bu bir hastalık bence , bende beynimi yiyorum.benimde heran aklım annemde kardeşimde . Onların en ufak mutsuzluğunda bitiyorum resmen. Psikoloğa gitmeyi düşündüm fakat gitmedim. Ama çocuklarım olduktan sonra biraz kendimi frenlemeya başladım , umuyorum siz de rahatlarsınız.