bu bir imtihan mi:( :(

Ne yapacagim ne edecegim ne olur bana bir akil verin soyle basliyayim benden bir yas kucuk kardesim evlendi sorunlari bitmek bilmedi hep kosturdum iyi olsun diye surekli esiyle kavga halindeydi cunku her defasinda beni arardi abla gel abla git abla soyle abla boyle diye yorulmustum artik derken daha 20 sinde olan erkek kardesimin uyusturucu bataginda oldugunu ogrendim geldi anlatti abla kurtulnak istiyorum yardim et diye neyse gittim geldim hastaneler tedaviler ilaclar derken
simdi iyi gibi biraz ama yinede emin
degilim tamam buda gecicek derken lise 2
ogrencisi olan kucuk kiz karidesimin
dolabinda corabin arasinda sikistirilmis
gebelik testi gordum o an kafayi yedim
hayir olamaz dedim konduramadim daha kendisyle konusamadim insallah ona ait degildir kafayi yiyecegim artik ha bu surecte anne baba yok mu onlar nerde diyeceksiniz baba deseniz kufurbaz kendi halinde bencil sabah is aksam ev 55 kusur yasinda anne deseniz kendini dine adamis herseyden bi haber sadce dua etmekle yetinen 53 yasinda haa ben deseniz universite mezunu kpss ye bu surecte hazirlanmaya calisan 25 yasinda yorulmus kendini 70 yasinda sanan... Offf kafayi yiyicem artik ne yaoacagim ne edecegim gercekten bilmiyorum artik gucum kalmadi birak keni hallerine diyorum olmuyor vicdanim sizliyor oturdugum yerden sadce agliyorum bunlar gercek olamaz ya olamaz erkek kardesim uyusturucu digerinin berbat evliligi ve simdi de oburunun grbelik testi ki insallah dusundugum dogru degildir cunku bunu kaldiramam ama nasil konusacagim ne edecegim bilmiyorum ablalarim kardeslerim bilmiyorum biz 6 kardesiz ve en kucugumuz 7 yasinda en buyukleri benim hangisine kosturacagim ne yapacagim artik bilmiyorum annem babam biraz geri insanlar anca bagirir cagirirlar bisey anlamazsin ki henuz onkarinda haberi yok bu durumdan soyleyemem ki yoksa nahvokuruz biteriz belkide babam oldurur off bilmiyorum ne okur yardim edin hakkiniz helal edin uzun oldu allah rizasi icin ne yapabilirim biseyler soyleyin gercekten kafayi yiyecegim artk dusunemiyorum sadce aglayip icime atmaktan biktim:KK43:
evlilik de yola girer, uyuşturucu mevzusu biraz sıkıntılı cok g
zelü irada isteyen birşey. en ufak boşlukta veya üzüntüde yeniden gidip içiebilir. karşdenize destek olmanız lazım.
lisedekine kıza gelince. direkt söyleyin. hamile kalmamasını, korunma yolarını cinsel hastalıkların ne oldugunu anlatmanız lazım. kendini üzecek ve kendini kullandırtacak bir duruma düşmesin. eger cok bagırıp cagırırsanız evden kaçabilir - az tepki verirseniz de anlamaz ehh sana ne der.. orta dozda konuşmanız laızm. politik olup kız kardeşini evden ve kendiniziden uzakştırmadan onu bu durumdan cekip cıkartmanız lazım.
öncelikle kiminle birlikte oldugunu ögrenin sonra da coktan şikaytetci olun kçük yaşta kızla beraber olmaktan...

Jesminee Jesminee

Hayatınız alt üst olmuş gibi duruyor fakat sorunlara odaklanmak yerine çözüm odaklı olmak zorundasınız ! Uyuşturucu kullanan kardeşiniz neden bu tür bağımlılığa gerek duydu ?

Arkadaş etkeni %51 , merak %31, Sorunlarım vardı ,farklı olabilme ,bir gruba dahil olabilme ama en çok duygusal boşluktan kaynaklanıyor ! Birey mutlu olmadığı için aileden yeterli sevgiyi, ilgiyi görmemişse sürekli şiddet ve huzursuz bir ortamda büyümüş ise uyuşturucudan medet umuştur. Çözüm odaklı düşünürsek ; Kesinlikle arkadaş çevresi değişmeli , sizin ve özellikle anne ve babasının ilgisine ihtiyacı var . Profesyonel destek alması şart !

Sizin yapacağınız ; Tartışmaktan kaçının.Tartışma beraberin de savunmayı gerektirir. Yargılayıp,suçlamayın. Etiketlemeyin esrar keş gibi tümden kaybedersiniz onu...Kendine güvenmesini sağlayın, sorumluluğu kendisine bırakın. Yaşadığı sorunların ve gördüğü zararların farkına varmasını sağlayın.

Liseye giden kız kardeşinize gelirsek ; Bir baba figürü aradığı aşikardır. Baba figürü, güçlüdür, onu korur ve kollar, kızının zarar görmemesi için her türlü fedakarlığı yapar. Küçüklükte babasından bu ilgiyi ve sevgiyi göremeyen kızlar sevgileri ile babalarını psikolojik olarak özdeşleştiriler. Karşısındaki erkek ona biraz ilgi ve sevgi gösterdiği zaman ona büyük bir aşk ile bağlanırlar, onu tıpkı bir baba gibi koruyucu ve sahiplenici görürler. Bu erkek istediği kadar ona kötü davransın, hoyrat davransın kadın ondan vazgeçemez. Çünkü ilgi ve sevgiye muhtaçtır, babasından görmediği o duyguları bu erkekten karşılamak isterler. Doğal olarak o erkeği kaybetmemek için cinsel anlamda onunla birlikte olma ihtimali yüksek !

Sizin yapacağınız ; Yapacağınız bir şey var ise, o da özgüven üzerinde çalışma yapmanızdır. Özgüven nasıl yerine gelir? Özgüveni sağlamak için neler yapılmalı? Okulunu ve çevresini değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Babası ile bu durumu konuşursanız, yüksek ihtimal şiddette maruz kalıcaktır. Çocuk evden bile kaçacak duruma gelebilir. Annenize olayı anlatmalısınız. Kız kardeşinizle mutlaka konuşulmalı , hamilelik var ise sevgilisi ile konuşmalısınız amaç kız kardeşinizin sevgilisinin gerçek yüzünü görmesi o şekilde soğuyup uzaklaşacaktır !Kız kardeşinize , yetişkin bir birey gibi davranmalısınız ve sorumluluk almalı sorunu sizin ve annesi ile çözmeli ama asla aşağılama , ezme , şiddet vb. davranışlardan kaçının bu durumda kız kardeşinizi kaybedebilirsiniz !

Evli kardeşiniz için yapacağınız tek şey manevi olarak yanında olup ; evlilik sorumluğunu ona bırakıp çözümler sunmanız daha sağlıklı olur.

Çok güçlü bir karakteriniz var sevgi dolu bir yüreğiniz var . Şu an belki de çok büyük zorluklar yaşıyorsun. Belki çaresizsin, belki yalnızsın, belki üzgünsün, belki de ümitlerin tükenmiş durumda. Ne yapacağını, kime gideceğini bilmez haldesin. Tüm bunların üzerine, Allah’ın seni imtihan ettiği sana söylendiğinde ‘Bana mı sordu imtihan etmek için‘ demek geliyor belki içinden. Belki inanan bir insan olarak isyanın eşiğindesin. Yaşadığın zorluklar öyle ağır geliyor ki, ‘Madem varsın neredesin Allah’ım demek geliyor içinden, 'Neden bize bu acıları yaşatıyorsun' diye haykırmak…Ne var ki, Allah haber verdiği üzere bizi test ediyor. Sabrımızın son noktasına kadar bizi adeta silkeliyor. Bakalım o durumda bile O’na bağlı kalabilecek miyiz yoksa hemen isyan mı edeceğiz?

Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele. Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler. İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır. Bakara, 155-156-157

Jesminee Jesminee

Hayatınız alt üst olmuş gibi duruyor fakat sorunlara odaklanmak yerine çözüm odaklı olmak zorundasınız ! Uyuşturucu kullanan kardeşinign bu tür bağımlılığa gerek duydu ?

Arkadaş etkeni %51 , merak %31, Sorunlarım vardı ,farklı olabilme ,bir gruba dahil olabilme ama en çok duygusal boşluktan kaynaklanıyor ! Birey mutlu olmadığı için aileden yeterli sevgiyi, ilgiyi görmemişse sürekli şiddet ve huzursuz bir ortamda büyümüş ise uyuşturucudan medet umuştur. Çözüm odaklı düşünürsek ; Kesinlikle arkadaş çevresi değişmeli , sizin ve özellikle anne ve babasının ilgisine ihtiyacı var . Profesyonel destek alması şart !

Sizin yapacağınız ; Tartışmaktan kaçının.Tartışma beraberin de savunmayı gerektirir. Yargılayıp,suçlamayın. Etiketlemeyin esrar keş gibi tümden kaybedersiniz onu...Kendine güvenmesini sağlayın, sorumluluğu kendisine bırakın. Yaşadığı sorunların ve gördüğü zararların farkına varmasını sağlayın.

Liseye giden kız kardeşinize gelirsek ; Bir baba figürü aradığı aşikardır. Baba figürü, güçlüdür, onu korur ve kollar, kızının zarar görmemesi için her türlü fedakarlığı yapar. Küçüklükte babasından bu ilgiyi ve sevgiyi göremeyen kızlar sevgileri ile babalarını psikolojik olarak özdeşleştiriler. Karşısındaki erkek ona biraz ilgi ve sevgi gösterdiği zaman ona büyük bir aşk ile bağlanırlar, onu tıpkı bir baba gibi koruyucu ve sahiplenici görürler. Bu erkek istediği kadar ona kötü davransın, hoyrat davransın kadın ondan vazgeçemez. Çünkü ilgi ve sevgiye muhtaçtır, babasından görmediği o duyguları bu erkekten karşılamak isterler. Doğal olarak o erkeği kaybetmemek için cinsel anlamda onunla birlikte olma ihtimali yüksek !

Sizin yapacağınız ; Yapacağınız bir şey var ise, o da özgüven üzerinde çalışma yapmanızdır. Özgüven nasıl yerine gelir? Özgüveni sağlamak için neler yapılmalı? Okulunu ve çevresini değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Babası ile bu durumu konuşursanız, yüksek ihtimal şiddette maruz kalıcaktır. Çocuk evden bile kaçacak duruma gelebilir. Annenize olayı anlatmalısınız. Kız kardeşinizle mutlaka konuşulmalı , hamilelik var ise sevgilisi ile konuşmalısınız amaç kız kardeşinizin sevgilisinin gerçek yüzünü görmesi o şekilde soğuyup uzaklaşacaktır !Kız kardeşinize , yetişkin bir birey gibi davranmalısınız ve sorumluluk almalı sorunu sizin ve annesi ile çözmeli ama asla aşağılama , ezme , şiddet vb. davranışlardan kaçının bu durumda kız kardeşinizi kaybedebilirsiniz !

Evli kardeşiniz için yapacağınız tek şey manevi olarak yanında olup ; evlilik sorumluğunu ona bırakıp çözümler sunmanız daha sağlıklı olur.

Çok güçlü bir karakteriniz var sevgi dolu bir yüreğiniz var . Şu an belki de çok büyük zorluklar yaşıyorsun. Belki çaresizsin, belki yalnızsın, belki üzgünsün, belki de ümitlerin tükenmiş durumda. Ne yapacağını, kime gideceğini bilmez haldesin. Tüm bunların üzerine, Allah’ın seni imtihan ettiği sana söylendiğinde ‘Bana mı sordu imtihan etmek için‘ demek geliyor belki içinden. Belki inanan bir insan olarak isyanın eşiğindesin. Yaşadığın zorluklar öyle ağır geliyor ki, ‘Madem varsın neredesin Allah’ım demek geliyor içinden, 'Neden bize bu acıları yaşatıyorsun' diye haykırmak…Ne var ki, Allah haber verdiği üzere bizi test ediyor. Sabrımızın son noktasına kadar bizi adeta silkeliyor. Bakalım o durumda bile O’na bağlı kalabilecek miyiz yoksa hemen isyan mı edeceğiz?

Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele. Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler. İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır. Bakara, 155-156-157

Cok tesekkur ederim beni kendime getirdiniz
Kiz kardrsimle konustum sakin ve gayet guzel bi sekilde varsa bisey soyle ben yaninda olurum beraber cozeriz falan dedim ama yeminler etti benim degil bilmiyorum oraya geldi diyip durdu bende fazla ustelemedim tamam dedim yanliz bu konu uzerinde durucam dedim konu kapandi napicagimi da gercekten artik bilmiyorum

Rabbim annenize babaniza uzun ömürler versin ama 6 tane cocuk dunyaya getirip sonra da saldım çayıra mevlam kayıra düşüncesine bürününce olmuyor malesef. O cocuklar bi sapitiyor ilgi sevgi açlığından.
Baba alkolik, anne dine adamış.
Görücü usulü evliligin alimle zalim birlesmesi olmus bu herhalde. Baştan ayrı dünyalar zaten..
Insaatin temeli sıkıntı olunca böyle patır patır dökülüyor.

Cok tesekkur ederim beni kendime getirdiniz
Kiz kardrsimle konustum sakin ve gayet guzel bi sekilde varsa bisey soyle ben yaninda olurum beraber cozeriz falan dedim ama yeminler etti benim degil bilmiyorum oraya geldi diyip durdu bende fazla ustelemedim tamam dedim yanliz bu konu uzerinde durucam dedim konu kapandi napicagimi da gercekten artik bilmiyorum
Kardesini takibe al mutlaka benim degildi arkadasindi hikaye onlar.
Kendini kullandirmasin hayatini mahvetmesin.

şaka misiniz?
degilseniz yapacak bisi yok herkes ettigini ceker canim .

Neden kimse inanmak istemiyorki tabi basa gelen anlar demi ben burda gerceklerle bogusup sizden yardim isterken neden kiminiz fake kiminiz saka diyor anlamiyorum bakin gorun iste insanin basina her turlu sey gelebiliyormus olumden daha zor... Yalandan da olsa bir iki teselli vermek guclu ol demek bu kadar mi zor belki birinizin tek lafiyla guclu durmaya calisacagim evet birseyi dagitmak cok kolay ve bu bizim dagilmisligimizi ben tek basima toplamaya calisiyorum lutfen yargilamadan yazin boyle olmasini ben istemedim kahretsin ki ben istemedim;(

Neden kimse inanmak istemiyorki tabi basa gelen anlar demi ben burda gerceklerle bogusup sizden yardim isterken neden kiminiz fake kiminiz saka diyor anlamiyorum bakin gorun iste insanin basina her turlu sey gelebiliyormus olumden daha zor... Yalandan da olsa bir iki teselli vermek guclu ol demek bu kadar mi zor belki birinizin tek lafiyla guclu durmaya calisacagim evet birseyi dagitmak cok kolay ve bu bizim dagilmisligimizi ben tek basima toplamaya calisiyorum lutfen yargilamadan yazin boyle olmasini ben istemedim kahretsin ki ben istemedim;(

ben sana inanıyorum Allah yardımcın olsun.

Güzellikle halletmeye çalışıyorsun bi abla olarak zaten, fakat çok sorgulayıcı olduğun zaman da senden kaçarlar. Elinden geleni yap ama hidayete erdiren de bizler değiliz kendini perişan etme. O kadar emek harcayıp bi de suçlanan sen olabilirsin. Yakalayıp polislik yapmak yerine bi şeyler olmadan önce vicdanlara birer polis dikmek gerekir. Babanız sizi hayattan soğutmuş. Annenizse bu dünyadaki sorumluluklarını yerine getirmeyip ahirette yaşamış mübarek. Çocuklar bi küçükken ana babayı dinler sonra arkadaş çevresi.. Yardımınızı esirgemeyin ama ailenin nasihat evresi çoktan geçti. Eğer yapabilirseniz iyi arkadaşlar edinmelerini sağlayın taşının... Kendinizi yıpratmayın bi akıllı sizsiniz siz de batmayın. Sınavınıza odaklanın.

*kardeşin hala imam nikahı yaşıyorsa çoook sorun yaşar.. ve sen gittin gelmedi kendi bilir..
* lisedeki kız kardeşini alıp konuşmalısın bi başkasının diyecek eminim ama yalan.. o yaşta o testide kendi almamış biri aldırmıştır. birileri kullanıyordur. çek konuş bir an önce..
* erkek kardeşinin Allah yardımcısı olsun ama bu sorumsuz aile varken zor kurtulması umarım aile biliyordr

Allah kolaylık versin zor şeyler. annenize durumu açın öncelikle tek başına karar vermeyin. uyuşturucu okul çevresinden o yüzden kardeşinizin okulunu değiştirmesi gerekiyor. cep telefonu varsa numarasını değiştirin sadece kendi numaranız kalsın. çevresel koşulları en aza indirin. ayrıca yazın belediyenin kursları oluyor yazın yönlendirin boş vakti olmasın ki boşluktan o çevreye dönmesin. evli olana yapacak bir şey yok kendi hayatı ve kendi kararları sadece desteklemek düşer . her sorunuyla ilgilenmeyin olay size patlar. küçük kız kardeşinizle ılımlı konuşun derim. baskı yapmadan esnek davranın güven sağladıktan sonra sizi dinleyecektir.

Çok kızıyorum. Aldırmak günah de doğur, Allah rızkını verir de doğur, korunmak günah de doğur.Çocuk sadece karnı

doyarak büyümüyor.Bakmak sadece parayla da olmuyor. Ben telef oldum 2 çocuğun peşinde şuan 2 si de üniversitede

hala yemekleri içmeleri nerde kimle diye 4göz 4 kulak olmaktan daha küçükken ayrı. İnsan doğasına aykırı 6 çocuğa

yetişemezsin mümkün değil.Benim çevrem genelde maddi olarak ülke standardının ciddi üstü. 2 den fazla çocuğu olan

yok. Maddi olarak değil manevi olarak yetişememek sahip çıkamamak korkusundan.Bir yandan ibadetle cennette yer

edinmeye çalışırken Allahın sana emanet ettiği evlatlara sahip çıkmayarak edindiğin vebali hiç mi düşünmüyorsun?

Size de Allah yardım etsin. Yapacağınız en güzel şey hatalarıyla onları sevdiğinizi kızsanızda asla onlardan

vazgeçmeyeceğinizi ve onlara yardım etmek için sorunu halletmek için elinizden gelen herşeyi yapacağınızı onun

için sıkıntılarını paylaşmaları yardım istemeleri gerektiğini anlatın.

Çok kızıyorum. Aldırmak günah de doğur, Allah rızkını verir de doğur, korunmak günah de doğur.Çocuk sadece karnı

doyarak büyümüyor.Bakmak sadece parayla da olmuyor. Ben telef oldum 2 çocuğun peşinde şuan 2 si de üniversitede

hala yemekleri içmeleri nerde kimle diye 4göz 4 kulak olmaktan daha küçükken ayrı. İnsan doğasına aykırı 6 çocuğa

yetişemezsin mümkün değil.Benim çevrem genelde maddi olarak ülke standardının ciddi üstü. 2 den fazla çocuğu olan

yok. Maddi olarak değil manevi olarak yetişememek sahip çıkamamak korkusundan.Bir yandan ibadetle cennette yer

edinmeye çalışırken Allahın sana emanet ettiği evlatlara sahip çıkmayarak edindiğin vebali hiç mi düşünmüyorsun?

Size de Allah yardım etsin. Yapacağınız en güzel şey hatalarıyla onları sevdiğinizi kızsanızda asla onlardan

vazgeçmeyeceğinizi ve onlara yardım etmek için sorunu halletmek için elinizden gelen herşeyi yapacağınızı onun

için sıkıntılarını paylaşmaları yardım istemeleri gerektiğini anlatın.

Hepinizden allahbrazi olsun hepinizden...iyiki varsiniz...yanliz kardesim hamile falan degil bundan kesinlikle eminim ortada bi gebelik teati var nerden nasil geldigi mechul olan bakireligi bozuk mu degil mi bunu bilmiyorum bunu ogrenmek icin ugrasiyorum kirmadan yipratmadan sakince ama nasil yapicam bilmiyorum test benim degil nerden geldi bilmiyorum diyo yeminler ediyo bunun gercekligine nasil ulasacagim bilmiyorum

ona hiçbir şekilde yadırgamayacağını söyle ve elinden gelen ne yardım varsa yapacağını söyle. açılır sana. belki arkadaşı için almış bile olabilir. ama bekarete çok takmayın daha kötü durumlara düşmesin bu önemli.

Cok acimasizziniz!
Asıl şaka siz misiniz
Nasıl herkes ettiğini çeker dersiniz
Ne yapmış konu sahibi ,tanıyormusunuz
Bu nasıl bir gaddarlık

Allah Allah siz kim oluyorsunuz da beni tanimadan gaddar diyorsunuz . haddinizi bilin...

konu sahibi sen ne yapabilirsin ki herkes ettigini ceker hata eden sorunlulugunu da alir . yapacaj bi sey yok.

siz de beni tanimiyorsunuz asil bana acimasiz diyerek siz acimasiz oldunuz.

hala konuza inanmıyorum.

Hepinizden allahbrazi olsun hepinizden...iyiki varsiniz...yanliz kardesim hamile falan degil bundan kesinlikle eminim ortada bi gebelik teati var nerden nasil geldigi mechul olan bakireligi bozuk mu degil mi bunu bilmiyorum bunu ogrenmek icin ugrasiyorum kirmadan yipratmadan sakince ama nasil yapicam bilmiyorum test benim degil nerden geldi bilmiyorum diyo yeminler ediyo bunun gercekligine nasil ulasacagim bilmiyorum
Kızkardeşinin okuduğu okula giden yaşıtı bir kız bulup okula cinsel eğitim dersi için gelip gelmediklerini öğren. 17 yaşındaki kuzenimin okulunda, kızlara kadın sağlığı ve gebelik hakkında ders vermek için gelen ekibin hazırladığı pakette gebelik testi de vardı. Aynı şekilde erkekler verdikleri derse ait pakette de kondom mevcuttu.

Benim zamanımda da okulumuza gelenler kızlara ped, erkeklere kondom vermişlerdi de şişrip şirip sınıfta voleybol oynamıştık. Bu ara bu gebelik testi çok baş ağrıtıyor, bir ihtimal bu şekilde olabilir.

Back
X