eşim bundan iki sene once agzinda sakiz gibi psikologa git psikologa git dedi gittim misol diye bir ilac yazdi gonderdi beni dinlemedi bile aslında psikolojimi bozan unsur eş faktoru . Cocuklar onun icin önemli ama lafta. Mesela egitim cok onemli egitim cok onemli der hep ama egitimlerine katkisi sifir 3. cocuk 3. cocuk der ama 2 cocuga babaligi opup sarilmaktan baska birsey degil ya aslinda ben artik bunu kabullendim eşimin cocuklara ve bana olan desteksizligini kabullendim ama cevreden insanlarin surekli bunlar yaramaz diyisleri Allah sana sabir versin diyisleri beni daha cok yipratti haklilar bakin yalan yok duz duvardan bile uzerine cikip atlayarak gidiyor cocuklarim cunku cocuklar disari hayatini doya doya yasayamadilar yaramaz dediler akran zorbaligi bile yaptilar bir gun kendisinden buyuk bir cocuk bogarken yakaladim birdaha tek basina gonderemedim disariya aslinda kimseye vurmazlar yemin ederim ama cok hareketliler bi bisiklet surerler inanin araba hiziyla eş deger biri kiz biri oglan ama ikiside erkek sanki kiyamiyorum da onlara ne gunahlari var her cocuk bir olmaz ki ama bazen oyle doluyorum ki cekip gitsem bu dunyadan kimse benim cocuklarima benim gibi bakmayacak boyle buraya yaziyorum salya sumuk agliyorum destek oluyor buradaki insanlae o bana yetiyor Allah herkesten razi olsun yarin ben yine bisey olmamis gibi kaldigim yerden devam edecegim sirf bu yazilarim icimi bosaltmak icin buraya
Çocuklarınız için uzman desteği alın.
Herkesin bu şekilde söylemesi normal değil,belki özel bir durum var.
Benzetmek gibi olmasın,sizin çocuklarda böyledir demiyorum ama,bilmediğiniz bir durum olabilir yaramazlık diye düşünerek es geçtiğiniz.
Oğlumun sınıfında bir çocuk var,iki dakika yerinde oturmuyor, öğretmeni dinlemiyor,arkadaşlarına karşı kaba ve saygısız bu sene 2.sınıflar aileyi zor ikna ettiler çocuğun ilaç kullanması gereken bir durumu varmış,bu sene duruldu uzman desteği ve ilaçla. Aile görmezden gelmeye devam etseydi daha büyük sorunlar yaşanacak gibiydi zira çocuk patlamaya hazır bomba gibiydi. Ilac öcü değil,dışlanıp, yaramaz diye mimlenmelerinden iyidir diye düşünüyorum. İnsan içine bile çıkamaz olmuşsunuz bu normal değil.
Evde birbirleri ile anlaşamıyor,kavga ediyorlarsa ikisini de odalarına gönderin,kararlı bir şekilde ayırıp,her seferinde bunu yapın. Didişmelerine izin vermeyin. 8 yaşında bir çocukla oturup ödev yapmanız da doğru mu emin değilim. 2 çocuğum var oglum 7 kızım 13 yaşında,sadece 1.sınıfta oturdum ödev yaptırdım,şu an odasında yapıyor herkes ödevini,anlamadıği birşey olursa sorar oglum,yardım ederim o kadar. Kızıma da sadece sınav zamanı,o dersine çalıştıktan sonra,şayet isterse (sözel derslerde)soru soruyorum konu başlıklarından ,o cevaplıyor o şekilde son bir tekrar yaparız,yada yorgunsa(lisanslı sporcu haftanın 3 günü sporda ,6 gün dershanede zira bu sene lgs senesi)sözel konuları okuduğum oluyor,ama son tekrar yine onda. Bu seneye özel bir durum bu da. Geçen yıllarda sadece tekrar kısmına destek verirdim. Bu sene programı yoğun ekstra destek oluyorum.
Ödeve onunla oturmaya devam ederseniz daha da yıpranacaksınız. Gerekiyorsa morpa,okulistik vb bir uygulama satın alıp oradan anlamadığı konuları tekrar etmesini sağlayın,ya da Y..Tube da öğretmenlerin konu anlatımları var oradan konu olarak aratip izlemesini sağlayın. Teknolojiyi öcü olarak görmeyin,bu gibi faydalı iceriklerden yararlanın. Siz de biraz dinlenirsiniz. Çocuğun annesi olarak kalın,öğretmeni değil. Ödev konusu ilişkinizi de yıpratır bu şekilde inatlaşarak.