Bu borca girilir mi ?

Ailemle yaşıyorum. Elime fazlaca para kalıyor fakat hiç birikim yapamadan ay sonu geliyor. Maaşım çok yüksek değil zaten ama bekar biri olarak birikim yapabilecek iken yapamıyorum
O zaman borcunuz varmış gibi düşünüp maaşınızı alır almaz hemen altın hesabı yapıp parayı oraya atın zaten ordan kolay kolay çekemezsiniz hatta ben yıllar önce otomatik ödeme vermiştim. K.kartına borcum var gibi mecbur ödüyordum.Limitinizi siz belirleyerek otomatik ödeme yapın mesela ayda 500 tl maaş hesabınızdan otomatik altın hesabınıza aktarılsın para böylece mecbur birikim yaparsınız.

Bence kötü bir fikir açıkcası . Araba masraf demek hele 30 bin bandında bir araba daha fazla masraf demek bence . Neden birikim yapamıyorsunuz ki arabaya ödeyeceğin paraya gidip altın alırsın hemde faiz ödememiş olursun gayet basit

Kredi işlerine bulaşma derim.Zaten öğrenim kredisi borcun da varmış , iki kredi birden zorlanırsın.
Sana tavsiyem maaşını aldığın zaman biriktireceğin parayı ayır.Altın aldığını söylemişsin mesela biriktirmek istediğin miktarla maaşını aldığın gün altın al.Geriye param kalırsa altın alırım deme.O şekilde ortada para falan kalmaz.

Herkese merhabalar, geçeniz güzel olsun
Ben özel bir firmada aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yılbaşından önce 2050+ mesai olan maaşım, yılbaşından sonra 2700+mesai olarak arttı. Bu 10 ay içerisinde 6 küçük altından başka birikimim yok ve çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Benim de aklıma araba almak geldi. 30-35 bin lira bandındaki bir arabayı 2 ila 3 yıl taksit ile ödemeye çalışsam çok zorlanır mıyım ? Maasim mesai ile 3200-3500 civarlarında olacak.
Veya 6-7 ay birikim yapıp 10 bin tl civarında birikim ile daha az kredi çekerek bu işe kalkışmalı mıyım ?
Bu arada Mayıs ayında başlayacak öğrenim kredim var.

Alttan hesaplayıp 3200 alacağınızı düşünürsek maaşı aldığınız ilk gün kendinize yatırım amaçlı bankadan 1500 tl tutarında gram altın alın. Geri kalanı da istediğiniz gibi harcayın :) Araba da güzel fikir ancak faizler yüksek. 36 ay vade ile 35000 kredi çekseniz aylık ödeme 1.400 ve toplam geri ödeme 51.000 tl oluyor.

Yani aylık 1400 net gider. Buna birde 300 tl yakıt koyalım etti size 1700 :) Bu durumda sıkıntı yaşarsınız gibi.
Bu durumda en mantıklısı gram altın gibi duruyor.

Ben özel bir firmada aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yılbaşından önce 2050+ mesai olan maaşım, yılbaşından sonra 2700+mesai olarak arttı. Bu 10 ay içerisinde 6 küçük altından başka birikimim yok ve çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Benim de aklıma araba almak geldi. 30-35 bin lira bandındaki bir arabayı 2 ila 3 yıl taksit ile ödemeye çalışsam çok zorlanır mıyım ? Maasim mesai ile 3200-3500 civarlarında olacak.
Veya 6-7 ay birikim yapıp 10 bin tl civarında birikim ile daha az kredi çekerek bu işe kalkışmalı mıyım ?
Araba yatırım değildir ama. Sürekli sizden götürür.

Maaşın yüksek değil! Bekarsın ve fazla giderin yok diye de, kalkıp banka kredisi falan çekerek araba almaya kalkışma. Böyle birikim olmaz. BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ nden haberin var mı eğer yoksa bi araştır. %25devlet katkısı var.Aman ha ülke bu halde sakın kredi faiz işlerine bulaşma.

Seçim geçsin bi önünüzü görün ama ben olsam borç yapmam onun yerine paramın bir kısmını Yok saylarım. 2700 tl maaşın mesela 1100 tl Sini unutur ona 3 altın alırım. Neticede 35.000 tl kil araba için kredi çeksen olacak sana en en az 43000. Ne gerek var faiz ödemeye. Borç yapayım diye de o kadar para bankaya veya sektöre yedirilmez bence. Üstelik öğrenim kredisi başlıyorsa o araba borcu iyice çıkmaza girer. Aman borç yapmayın bu ekonomide

Maaşın yüksek değil! Bekarsın ve fazla giderin yok diye de, kalkıp banka kredisi falan çekerek araba almaya kalkışma. Böyle birikim olmaz. BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ nden haberin var mı eğer yoksa bi araştır. %25devlet katkısı var.Aman ha ülke bu halde sakın kredi faiz işlerine bulaşma.
Maaşım yüksek değil !! Napalım sizin kadar şanslı değiliz

Bence artan paranızı gözünüzün görmeyeceği bir yerde biriktirin. Ya bir banka hesabında veya evde güvenli bir yerde olabilir. Gereksiz gördüğünüz bir harcamanız varsa onu da kesin. Oradan artan parayı da bir kenara koyun.

Zaten maasiniz düşuk, bi de kredi faizi, ögrenim kredisi derken zorlanirsiniz.
Ek olarak 3 yıl araliksız çalışacaginizın garantisi var mı?

Öğrenim krediniz başlayacakmış birde bence hiç bu borcun altına girmeyin malum ülkenin durumu belli.Bende çalışırken kredi çekmiştim şuan iştem ayrıldım çok zorlanıyorum.

çevredekileri dinlersen kafan borçtan kalkmaz.bu ekonomide o borca girilmez.zaten öğrenim kredisi borcun var, maaşın düşük , yarın öbür gün kimsenin ne olacağı hiç belli değil.bu faiz oranlarında o borca girilmez.araba için hiç girilmez.ille yatırım diyorsan elime bol bol kalıyor diyorsan git altın al dolar al faize yatır hatta bir şey yapma biriktir toplu dursun.

Araba bir yatirim araci degil. Duydugum en sacma birikim tavsiyesi. Arabanin masrafi bitmez. Vergi, sigorta, bakim vb. altindan kalkamazsiniz. Bence bireysel emeklilik hesabi acin her ay maastan otomatik kesilsin. Ya da maastan otomatik altin alim talimati verebilirsiniz. Uzun vadeli yatirim icin en iyisi.

Back
X