Bu çocuğa yardımcı olabilir miyim sizce ?

Sizi kutlamak, tebrik etmek istiyorum.alkisalkisalkis Çok ince bir insansınız. Allah yolunuzu her daim açık etsin inşallah.

yardım etmeye karar vererek çok güzel davranış sergiliyorsunuz tebrik edrim.diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum.sonuçta sbs sınavı zekayı ölçen bir sınav değil çalışanın azmedenin kazanacagı bir sınav istekliymişte çocuk bunlar çok büyük bir artı.tamam sbs birincisi olamayabilir ama siz elinizden geleni yapacaksınız birşey öğrense ben aptal değilim deyip özgüveninin yerine gelmesinden daha güzel ne olabilir ki?arada buraya gelişmeleri yazarsan çok sevinirim umarım verdiğin emeklerin karşılığını alırsın

Ensefalomalasi,beynin yumuşaması; beyin doku*sunun anormal şekilde yumuşak kıvam almasıdır...Halk dilinde beyin zarı erimesi demektir.

Kuzum sen elinden geleni yap da gerisi rabbime kalmış.

Ne öğretebilirsen kardır bu zaman içinde.Sınavı kazanamazsa bile seninle ilgili birşey yok biliyorsun.

Hiç olmazsa ben elimden geleni yapmıştım dersin.

Ayrıca duyarlılığından ötürü seni tebrik ediyorum kuzum :1hug:

valla şimdi aklıma geldide,benim fizikten konu eksiklerim vardı,aylarca çalıştım hocalarla pek ilerlemedim,ama birgün bir hesaplama yaptım ve fizikten kalacağımı anladım,hocama yalvardım geçirmesi için o da bir kitabı bitirirsem geçireceğini söyledi,ve çoğu soruyu doğru çözmek kaydıyla.össye de 1 ay kalmıştı,oturdum kitabı çözmeye başladım ama nasıl çalışıyorum anlatamam,hiç anlamadığım konuları birkaç saatte anlamaya başladım,yani afedersiniz k.cın sıkışınca öğreniliyormuş:kedi:

kitabı bitirdikten sonra öğrendimki yanlış hesap yapmışım,ben o dersten hayli hayli geçiyormuşum,yinede o kitabı çözmem össdeki netlerime öyle bir farkla yansıdıki..

yani demek istediğim ben hocam yardım etmeden,sadece teşvik etmesiyle tek başıma yapabildiysem,sen birebir yardım ederek öğrencini 1 ayda çok iyi yerlere taşıyabilirsin,

ben de fiziğe beynim basmıyor derdim,ama öyle değilmiş,insanın herşeyi algılama kapasitesi var,yeterki bilinci yerinde olsun.

eğer bu yaptığının onun için büyük fırsat olduğunu,ve 1 ayda geleceğini değiştirebileceğinin bilincinde olursa,ona verimli bir şekilde ders çalıştıracağına inanıyorum

yardım etmelisin bence, elbette 1 ayda az da olsa bişeyler kapar ....
belki kazanamaz ama bunun sorumlusu olarak kendini görme sonuçta 1 ay çok kısa bi süre hiçbir özrü bulunmayan bi çocuk için bile kısa kaldıki onun ufak bi özrü var ama sen yinede desteğini yardımını eksik etme ... allah yar ve yardımcın olsun inşallah gayretlerinin sonucunu alırsın...

Hepinize çok teşekkürler hanımlar, destekçim olmuşsunuz, sağolun varolun gönlü güzellerim opuyorumnanaktan
Bugün ilk dersimizi yaptık :dance:
1-2 saatliğine gel demiştim, ilk günden sıkılmasın diye, neredeyse 3 saat çalıştık.
Düşündüğüm kadar kötü değil durumu, ama tabii çok fazla öğrenmesi gereken şey var, yılmak yok, elimizden geleni yapacağız :dance:
Ablacım ablacım diye her lafa başlamıyor mu eriyip gidiyorum zaten :asigim:
En mutlu olduğum da ben çok zevk aldım dedi, dünkü çekingenliğini attık, birbirimize alıştık :1hug:
Umarım sonuçları da güzel olur kuzunun...

Sizi kutlamak, tebrik etmek istiyorum.alkisalkisalkis Çok ince bir insansınız. Allah yolunuzu her daim açık etsin inşallah.

Canım benim, çok teşekkürler, kim olsa aynısını yapar :asigim:

yardım etmeye karar vererek çok güzel davranış sergiliyorsunuz tebrik edrim.diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum.sonuçta sbs sınavı zekayı ölçen bir sınav değil çalışanın azmedenin kazanacagı bir sınav istekliymişte çocuk bunlar çok büyük bir artı.tamam sbs birincisi olamayabilir ama siz elinizden geleni yapacaksınız birşey öğrense ben aptal değilim deyip özgüveninin yerine gelmesinden daha güzel ne olabilir ki?arada buraya gelişmeleri yazarsan çok sevinirim umarım verdiğin emeklerin karşılığını alırsın

Çok teşekkürler, evet bugün bazı şeyleri yapabildiğini gördükçe o da mutlu oldu.
Hep o yönünü desteklemeye çalışıyorum zaten, sürekli süpersin, işte bu falan diyerek olumunekankayizsmile

Ensefalomalasi,beynin yumuşaması; beyin doku*sunun anormal şekilde yumuşak kıvam almasıdır...Halk dilinde beyin zarı erimesi demektir.

Kuzum sen elinden geleni yap da gerisi rabbime kalmış.

Ne öğretebilirsen kardır bu zaman içinde.Sınavı kazanamazsa bile seninle ilgili birşey yok biliyorsun.

Hiç olmazsa ben elimden geleni yapmıştım dersin.

Ayrıca duyarlılığından ötürü seni tebrik ediyorum kuzum :1hug:

Canım benim, ben de nette bu isimde birşeyler okudum, ama pek bir şey bulamadım.
İnşallah hastalığının tedavisi de vardır, sınavını da kazanır.
Elimizden geleni yapacağız mavim, çok teşekkürler tatlım opuyorumnanaktan

valla şimdi aklıma geldide,benim fizikten konu eksiklerim vardı,aylarca çalıştım hocalarla pek ilerlemedim,ama birgün bir hesaplama yaptım ve fizikten kalacağımı anladım,hocama yalvardım geçirmesi için o da bir kitabı bitirirsem geçireceğini söyledi,ve çoğu soruyu doğru çözmek kaydıyla.össye de 1 ay kalmıştı,oturdum kitabı çözmeye başladım ama nasıl çalışıyorum anlatamam,hiç anlamadığım konuları birkaç saatte anlamaya başladım,yani afedersiniz k.cın sıkışınca öğreniliyormuş:kedi:

kitabı bitirdikten sonra öğrendimki yanlış hesap yapmışım,ben o dersten hayli hayli geçiyormuşum,yinede o kitabı çözmem össdeki netlerime öyle bir farkla yansıdıki..

yani demek istediğim ben hocam yardım etmeden,sadece teşvik etmesiyle tek başıma yapabildiysem,sen birebir yardım ederek öğrencini 1 ayda çok iyi yerlere taşıyabilirsin,

ben de fiziğe beynim basmıyor derdim,ama öyle değilmiş,insanın herşeyi algılama kapasitesi var,yeterki bilinci yerinde olsun.

eğer bu yaptığının onun için büyük fırsat olduğunu,ve 1 ayda geleceğini değiştirebileceğinin bilincinde olursa,ona verimli bir şekilde ders çalıştıracağına inanıyorum

Canım benim çok haklısın, benim öğrenciliğim yumurtanın kapıya sıkışmalarından ibaretti kaydirigubbakcemile3
O ana gelmeden nedense motive olamıyordum, ama o an öyle bir açılıyor ki beynin, insan bir şeye mecbur olmayagörsün değil mi :)
Ben de ödev verdim yavruceğime bir dahaki derse kadar yapabilecek mi bakalım :1hug:

yardım etmelisin bence, elbette 1 ayda az da olsa bişeyler kapar ....
belki kazanamaz ama bunun sorumlusu olarak kendini görme sonuçta 1 ay çok kısa bi süre hiçbir özrü bulunmayan bi çocuk için bile kısa kaldıki onun ufak bi özrü var ama sen yinede desteğini yardımını eksik etme ... allah yar ve yardımcın olsun inşallah gayretlerinin sonucunu alırsın...

Amin canım benim, Allah bütün çocuklarımıza da velilerine de öğretmenlerine de yardımcı olsun :Saruboceq:
Evet zaman dar, olduğu kadar artık, ne olursa kardır...

Sen de böyle melek gibi bir yürek olduktan sonra ben inanmıyorum ki başaramayasın kuzum...

Sen elinden geleni yap hele,sonrası ona kalmış.

Öpüyorum kocaman seni :1hug:

Umarım seninde desteğinle Çene Abla, iyi bir puan alır bu kız. :Saruboceq: Öğretmeni sen olduğun için şanslı keşke aynı yerde oturuyor olsakta bana da ders versen. :asigim:

Bu yaklaşımın için öncelikle seni tebrik ediyorum arkadaşım, çok vicdanlısın gercektende
Düşünsene bu kız sınavda senin sayende en az 5-10 soruyu bile doğru cevaplasa onu getirisi olacak belki.Bile diyorum çünkü öğretmek bir hayli zor oalacaktır.Durumdan anladığım kadarıyla öyle, Bu rahatsızlık ile ilgili hiç bir bilgim yok. Yinede olsun canım sen 1 ay süre içerisinde ne verebilirsen artık kıza. Annesine üzüldüm bende evlat sahibiyim hem didiniyor kadın bunun üzerine kızında böyle bir rahatsızlık söz konusu gercekten çok zor. Allah yardımcıları olsun.

Senden de Allah razı olsun çabanı taktir ettim. Kolay gelsin sevgiler
opuyorumnanaktan

çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda geçer bu rahatsızlığı.bence insan isteyip azim ettikten sonra yapamıyca şey yoktur.onu ümitlendirmeniz onun kendine olan güvenini sağlıycaktır.vakit çok dar öğrenemessin derseniz onun bütün güveni ve ümidi zaten bitecektir

Canımsınız hanımlar, hepinizi kocaman sevgiyle öpüyorum Şeniz

Bugün annesi geldi, ufak hediyeler getirmiş bir de :asigim:
Dün eve gittiğinde çok neşeliymiş, beni sevmiş, sürekli anlatmış,
Dedim her zaman gelsin, sadece ders çalışmaya değil, moral olsun çocuğa.
Annesine diyormuş bak anne böyle böyle yapılıyor, annesi de demiş bana da öğret bakalım :)
Hastalığı hakkında konuştuk, doktorlar hiçbir şey ümit etmeyin, hem kendinizi hem onu yıpratmayın diyormuş, bu yüzden dershaneden almalarını istemişler.
Beyindeki hasar ilaçlarla Allah'ın izniyle düzelirmiş ama kendine güvensizliği ve dikkat dağınıklığı kalıcı hastalıklara neden olabilirmiş.
Dershanede bazı öğretmenler azarlıyormuş anlamayınca, daha çok üzülüyormuş.
Ben de annesine anlattım, önemli olan kendine güvenmesi istekli olması dedim.
Dikkati normal sürede dağıldı dedim, şimdilik böyle yani durumlar...

Umarım seninde desteğinle Çene Abla, iyi bir puan alır bu kız. :Saruboceq: Öğretmeni sen olduğun için şanslı keşke aynı yerde oturuyor olsakta bana da ders versen. :asigim:

Çene ablan yesin seni Şeniz
Gel kuzum sana da anlatayım, çok uzak sayılmayız, Kocaeli'deyim ben :1hug:

Bu yaklaşımın için öncelikle seni tebrik ediyorum arkadaşım, çok vicdanlısın gercektende
Düşünsene bu kız sınavda senin sayende en az 5-10 soruyu bile doğru cevaplasa onu getirisi olacak belki.Bile diyorum çünkü öğretmek bir hayli zor oalacaktır.Durumdan anladığım kadarıyla öyle, Bu rahatsızlık ile ilgili hiç bir bilgim yok. Yinede olsun canım sen 1 ay süre içerisinde ne verebilirsen artık kıza. Annesine üzüldüm bende evlat sahibiyim hem didiniyor kadın bunun üzerine kızında böyle bir rahatsızlık söz konusu gercekten çok zor. Allah yardımcıları olsun.

Senden de Allah razı olsun çabanı taktir ettim. Kolay gelsin sevgiler
opuyorumnanaktan

Canım benim, çok teşekkürler, Allah ikimize de sabır versin de sonuç güzel olsun inşallah :Saruboceq:
Anne olan daha iyi anlar tabii, babası okumuyorsa bırak zihniyetinde ama anne çırpınıyor.
İnşallah da emekleri boşa gitmez.

çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda geçer bu rahatsızlığı.bence insan isteyip azim ettikten sonra yapamıyca şey yoktur.onu ümitlendirmeniz onun kendine olan güvenini sağlıycaktır.vakit çok dar öğrenemessin derseniz onun bütün güveni ve ümidi zaten bitecektir

Amin canım inşallah :Saruboceq:
Yok hiç olumsuzlukları öne sürmüyorum, olumlu yaklaşıyorum, bir soruyu yapınca yani sınavda da böyle şeyler olacak işte diyorum.
Bak bir soru daha kazandık diyorum opuyorumnanaktan

SBS de değilse bile (ki inş onda da herşey iyi olcaktır), hayat sınavında birkaç adım attırmış olmana bile, ne mutlu sana.

Başarılarınızın devamını diliyoruz efema.s.

inşallah yardımcı olursun canım benim çok üzüldüm kızın durumuna :1no2: halime bir kez daha şükrediyorum.inşallah kız sbsden yüksek bi puan alırda için rahat eder canım benim.

Cenebazcim konuna birkac kere girdim ciktim
bir türlü ne yazacagima karar veremedim
cok ince bir konu...

Elinden ne geliyorsa yap gerisi Allah c.c e kalmis
8.sinifa kadar gelebildigine göre devam edebilme
ihtimali cok yüksek seninde desteginle daha
bi rahat nefes alirlar ...

Zehranurcum çok teşekkürler desteğin için opuyorumnanaktan
Bakalım Allh'ın takdiri neyse o olacak, biz de aracı olma şerefine erebilirsek ne mutlu bize.
Bugün yine geldi öğrencim :asigim:
Bu kadar sık geleceğini tahmin etmiyordum, demek sıkılmıyor :dance:

Bende Zehranur gibi girdim çıktım ne yazacağımı bilemedim. Ama seni yardımseverliğinden dolayı tebrik etmek istiyorum. Güzel bir yüreğin var senin. Allah gönlüne göre versin opuyorumnanaktan

çenem nasılsın görüşmeyeli güzel arkadaşım benim.

merak ettim baktım ama pek bir bilgiye ulaşamadım. acaba geçirdiği menenjit yüzünden oluşan bir hastalık mı bu? yok eğer miyelinin azalması sözkonusuysa durum daha vahim. çünkü geridönüşümü yok ve direkt olarak motor gelişimi etkiler, geriletir:1no2:

sen bir dahaki görüşmende anneden raporları görmeyi iste, ya da ilaçlarını vs. tam olarak hastalığı hakkında bilgi sahibi olman gerektiğini ve ona göre bir yol izlemek istediğini söylersin. ve öyle de yaparsın.

belki de anne bazı şeyleri yok sayarak mucize beklentisiyle davranıyordur. her şeyi bilmen gerek ki maksimum faydan dokunsun.

bir tavsiye daha, o meleğe hep de ki, benim ilk önceliğim sana bişeyler öğretmek, sbs kazandırmak değil. ileride de sana çok faydası olacak şeyleri öğretmek. çünkü zamanımız az kaldı ve kazanamazsan da bu az akıllı olduğun için değil zaman kalmadığı için falan de ki, her duruma karşı hazırlıklı olsun yıkım yaşamasın. yoksa sbs'de yapamadığı gün koyverir kendini.

umarım küçük mucizen budur hayatta ve sen o çocuğun kahraman perisi olursun:asigim:

bu arada normal çocukların bile ruh sağlığını bozan bir sınav sisteminin, hastalığı olan çocukları dahi, dertleri kendilerine yetmezmiş gibi zorluyor olması da utanç verici!

Son düzenleme:
Back
X