Bu çocuğa yardımcı olabilir miyim sizce ?

DepresifPolyannacım çok teşekkürler canım, yanımda olduğunuzu destek olduğunuzu görmek, burda gelişmeleri anlatmak yetiyor bana.

Dilencim canım benim iyiyim hayatım, ne zamandır görüşemedik sahi.
Tatlım hastalığı hakkında uzun uzadıya konuştuk dün annesiyle, kendince anlattı bir şeyler.
Çocukluğundan kalma psikolojik bir travmanın eseriymiş biraz.
Çocukken anneannesi bakarmış hep, her istediğini yaparmış 70 küsür yaşında kadın omzunda atçılık oynarmış yeter ki mutlu olsun diye.
Sonra anneannesi vefat etmiş, o sırada annesi acili ararken falan anneannesinin ölüşünü görmüş.
Çok etkilenmiş, şekeri varmış galiba, morarmış falan, çok etkilenmiş.
1 yıl ailesinin yüzüne bakmamış, sizin yüzünüzden demiş, yetiştiremediniz anneannemi demiş.
Sonra beyninin sol yanı ağrıyor demeye başlamış, başta sigortaya götürmüşler anlamamış orası, sonra üniversite hastanesinde teşhis koymuşlar.
Doktorların söylemesine göre hiç bir şey beklemeyin diyorlar, ama benim gördüğüm o kadar da değil, sabırla anlatınca anlıyor.
Canım benim ne kadar güzel söylemişsin, bu çocukların bu yaşlarda bunca sorun arasında bir de her sene sınavla uğraşması ne kadar mantıklı ?

ınşallah minik mucizem olur ırem kız :asigim:

aa öyle mi? aslında daha iyi. travmatik bir etkilenmeyle böyle olduğuna göre iyileşme durumu belki de daha hızlı olur. yaşadıkları ufacık çocuk için çok zormuş ben de olsam dayanamazdım ki:( doktorlar da çok şaşırtıcı direkt olarak umudu kesin demeleri ne kadar doğru ki. ki yavaş da olsa ümit var diyorsun. bu çocukların down sendromlusu var, otizmlisi var hepsinden ümidi kesseler ne olurdu halleri. neyse yolun açık olsun fıstığım ara ara yaz gelişmeleri de sevinelim. irem kız'ı öp benim için de:)

çenem sen elinden geleni yap gerisi Allah'ın takdirine kalmış
eğer ki Mevlam isterse imkansızları mümkün kılar
hiç yoktan iyidir be çenem ufakta olsa bi katkın olsa sbs olmasa bile kalan eğitim hayatında kullanabileceği bi bilgi aktarmış olursun ona
farzedelim ki
ailesi sen bişey yapamadın kızıma eğitim veremedin dedi
zannetmiyorum öyle olsun ama diyelim ki oldu
boşver çenem Rahman'ın katında alacağın ödül bu ödülden daha güzel olacaktır
hem benim çenem sevgisiyle ilgisiyle anlayışıyla mutlaka bişeyler verecektir o kızçeye
can dost bize sordun ama biz ders verme boşver deseydik bile
senin o kıza ders vereceğindende ayrıca eminim
benim tanıdığım çene böyle olaylara kayıtsız kalmaz:asigim:

Canımsınız benim ya, çok seviyorum hepinizi :asigim:
Dilencim travmatik olması inşallah geçeceğine işarettir, doktorların görüşüne göre beyindeki hasar düzeltilebilir ama psikolojik etkiler kalıcı izler bırakabilir.
Yani eğer dikkat dağınıklığı, güvensizliği önlenmezse kalıcı sonuçlar yaratabilirmiş,
Bence de çıkmayan candan ümit kesilmez, ki o kadar da kötü görmüyorum durumunu.
Zeynebim bitanem evet belki de herkes boşa kürek çekiyorsun dese bile çekerdim sonuna kadar,
Ama yine de sizin desteğiniz daha motive diyor beni, çok seviniyorum güzel sözlerinize.
Benim kadar sizin de emeğiniz var bu çocuğun üzerinde :asigim:

Back
X