Bu cocuk buyur de ben biterim heralde

Çocuk uslu uykusu yerinde bir yavruymus
Siz neden biteceksiniz ben orayı anlamadım
Benndr haylaz yaramaz bir cocugunuz var sandim
Sürekli aglayan emmeyen uyku problemi
Olan
Burada bir sorun göremedim acıkcası
Ya aklima hep kotu seyler geliyor. Mesela mama hic istekli yemez midesinde mi bi sorun var ellerinin biri kucuk biri buyuk mu cok uyuyor acaba sorun mu var... bunlar aklima gelenler. Evet belki sorun deil ama bunlari dusunmekten alikoyamiyorum kendimi. Artik dr bile 2 ay gelme dedi siz dusunun artik. Bende sorularima burda cvp ariyorum. Ve bu normal cvplarini duydukca o kadar rahatliyorum ki bilemezsiniz...

Ya aklima hep kotu seyler geliyor. Mesela mama hic istekli yemez midesinde mi bi sorun var ellerinin biri kucuk biri buyuk mu cok uyuyor acaba sorun mu var... bunlar aklima gelenler. Evet belki sorun deil ama bunlari dusunmekten alikoyamiyorum kendimi. Artik dr bile 2 ay gelme dedi siz dusunun artik. Bende sorularima burda cvp ariyorum. Ve bu normal cvplarini duydukca o kadar rahatliyorum ki bilemezsiniz...
Bu kadar stres gerginlik bebeğinize de yansıyordur. Biraz relax olmayı deneyin.

Evhamli bir yapın var demek:)
Allah yardımcın olsun cnm

Mrb arkadaslar. Yine ben ve yine sorum bebegimle ilgili. 5. Ayini doldurmus minnak bir oglum var. Bazi anneler kizabilir bana ne guzel iste diye ama oglum cok uyuyor. Yada bilmiyorum normali bu mu? Gunduzleri 1 saat uyanik kaliyor sonra huysuzlanmaya basliyor bi sekilde oyalayarak 2 saat tutuyorum ben. Sonra 2- 3 saat kesintisiz uyuyo. Uyaninca hareketleri gayet iyi neseli. Birseyler ogreniyo yavas yavas. Ama tedirgin oluyorum iste. Gece de bazen 6 saat uyudugu oluyo. Bazen babasina cekmis uykucu diyorum ama tedirginde olmuyo deilim. Bebisi olan anneler sizin beneklerinizin uykulari nasil.

5 aylik bebek bu canim daha cocuk degil gunduz kismi 2 saat ogleden sonra 2 saat rahat uyur

Ay ne güzel işte benim bebeğimde beş buçuk aylık kuş gibi ne uyuduğu belli ne uyanık olduğu gece bile uyumuyor sukret bence rahat olmasa uyumaz demekki çocuk rahat bi yeri agriyip sizlamiyor

benim kızım o aylardaykenakşam 9da uyur sabah 6 gibi uyanırda. sabah 9da uyuyp 12de uyanırdı. öğlende 1 gibi uyuyum 3 gibi uyanırdı toplamda14_ 15 saat uyurdu . ayına göre normal yani

Bak canm bu kadar ince düşünürsen o çocuğa faydan değil zararın dokunur. Sen elinden geleni yap ama uyumayan çocuğu zorlama veya uyuyan çocuğu uyandırma. Seni anlıyorum .. çocuğu her konuda ne kadar serbest bırakırsan o kadar özgüvenli olur. Bunu unutma.

Mrb arkadaslar. Yine ben ve yine sorum bebegimle ilgili. 5. Ayini doldurmus minnak bir oglum var. Bazi anneler kizabilir bana ne guzel iste diye ama oglum cok uyuyor. Yada bilmiyorum normali bu mu? Gunduzleri 1 saat uyanik kaliyor sonra huysuzlanmaya basliyor bi sekilde oyalayarak 2 saat tutuyorum ben. Sonra 2- 3 saat kesintisiz uyuyo. Uyaninca hareketleri gayet iyi neseli. Birseyler ogreniyo yavas yavas. Ama tedirgin oluyorum iste. Gece de bazen 6 saat uyudugu oluyo. Bazen babasina cekmis uykucu diyorum ama tedirginde olmuyo deilim. Bebisi olan anneler sizin beneklerinizin uykulari nasil.
Aman diyim sukur et benim oglum 6 aylik ilk zamanlar cok uyurdu bende derdim uyansada oynasak simdi zor uyutuyorum gece zaten surekli kalkiyor hic durmuyor iki lokma zor yiyorum uyusada bende yatsam die dua ediyorum

Şansli azinliktan birisin,benim kizim hiç uyumazdi hatta dr. götürüp bu kadar küçük bir bebek nasil bu kadar az uyur diye sormuştum.Sizin minik uykucu demek ki maşallah kuzuya

Ay bi maşallah diyip duvara, tahtaya vuruverin.
Ben de bizimki hiiiç uyumuyor diye dert edip doktor doktor gezdirdim. Sizin de ilk çocuk mu acep:KK14:

Bu dert degil Allahin bir lutfu bende bunu cok dillendiripte nazar etmeyin ben iki senedir gece uykusu ugumadim :))

Bir cocuk ve özelikle bir bebek icin uyku cok önemlidir. Zaten onun yasinda bir bebek her 1-2 saatte uyumasi lazim. Benim 9 aylik kizim halen her 3 saatte uyuyor mesela.

Bu arada artik yavas yavas bir ritm olusturmaya calisin. Özelikle eger sadece mama aliyorsa, son beslenme saatini saat 7'ye denk getirin ki cocuk saat 8e dogru uyusun. Benim kizim mesela saat aksam 7-8de uyur ve saat sabah 6-7 gibi uyanir.

Cocuguna ne kadar mama veriyorsun? 7 kilo üstü, bir 5 aylik bebek icin cok acikcasi.

Valla benim kızımda 4 Ayına kadar falan öyle uyurdu. Gece 7-8 saat kesintisiz di .
Sonra iyice algılar açılmaya başladı. Gündüz çok zor uyuyor artık ablasına bakmaktan..
Gece de saat başı ayakta. Açlık vs de değil öyle ağız alışkanlığı gibi emecek kucağımda uyuyacak. Bir anda değişti.

Uyusun da büyüsün ellemeyin bence. Sonra dis çıkarma vs başlıyor düzen bozulabiliyor.

Ne guzel hic uyuyan bir cocugum olmadi hep özendim cocugu uyuyan annelere ;)

Benim yiğenim maşallah bebekliginden beri uykuya düşkün kizimdan 1 yas küçük annesinin işi oldugunda hep ben ilgilenirim öğlen uykusuna yatirirdim ikisini benimki yarim saat sonra uyanir oda 1 den 5 e kadar uyurdu hatta biz uyandirirdik dahada uyur biraksak

Bir sorun degil sanirim şuan 5 yasinda saglikli akilli hala uyku duskunu bir cocuk

Oğlum doğdu doğalı gece bi kere uyanmamıştır dört aylık benimki de gündüz de her bebek kadar uyur gece birde yatar gündüz on ikide uyanır tabi aralarda acıkıp uykulu uykulu emer yatar :) ben sorun old düşünmüyorum karnımdayken de çok uyurdu

Back
X