Kardeşini kıskanıyordurMerhaba
Konum sure burda kalirsa sevinirim
3.5 yasinda bir oglum 1.5 yasinda bir kizim var.
Konu acma sebebim oglum, beni hic dinlemiyor. Bu hep boyleydi
Mesela yatagina yat beya oyuncaklarini topla diyorum yapmiyor, defalarcs tekrarlasamda yapmiyor, kizsam olmuyo, guzel soylesem olmuyo, odul versem olmuyo ama babasi soylesin ikiletmeden yapar.
nasil otorite saglayabilirim?
Yapma dedigim seyi inatls yapiyor ve 3.5 yasinda ama cok yalan soyluyor
Ornek olarak mutfagi karistiriyor ne yaptigini sordugumda su icicektim diyor vs.
Som.iki haftadir yeno.bi huyda edindi kendine, gecen saydim 3 dk.icinde 20 kez ayni soruyu sordu, anne pasta alabilirmiyiz gibi uzun uzun cevap versemde soruyor onaylasamda soruyor cevap vermesem bu sefer gelip yuzumu tutuyor ve annecim beni dinle diyor
Kardesine karsida cok agresif
Oyuncaklarina deger vermiyor, helsi ya kirik ya eksik, kitap yapboz gini ilgi isteyen seylerede odaklanamiyor
Nabsam fikri.olan varmi?
Yalan niye söylediğini anlarsanız yalan söylemez. Mutfağı karıştırma dersen yalan söyler. Mutfakta bir şey mi arıyorsun gel yardım edeyim sana dersen yalan söylemez, cevap verir.
Yatağı topla demek yerine bir kaç gün beraber toplarsanız bunu eğlence haline getirseniz? Anlıyorum iki küçük çocuk zor ama anne olarak onları doğru yetiştirmek sizin sorumluluğunuz. Biraz çocuk psikolojisi ile ilgili kitap karıştırsanız? Ya da kitap zor geliyorsa internette biraz okusanız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?