• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu cocuk nasil yola gelicek?

Dionisus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2017
6
0
1
32
Merhaba
Konum sure burda kalirsa sevinirim

3.5 yasinda bir oglum 1.5 yasinda bir kizim var.

Konu acma sebebim oglum, beni hic dinlemiyor. Bu hep boyleydi

Mesela yatagina yat beya oyuncaklarini topla diyorum yapmiyor, defalarcs tekrarlasamda yapmiyor, kizsam olmuyo, guzel soylesem olmuyo, odul versem olmuyo ama babasi soylesin ikiletmeden yapar.
nasil otorite saglayabilirim?
Yapma dedigim seyi inatls yapiyor ve 3.5 yasinda ama cok yalan soyluyor
Ornek olarak mutfagi karistiriyor ne yaptigini sordugumda su icicektim diyor vs.

Som.iki haftadir yeno.bi huyda edindi kendine, gecen saydim 3 dk.icinde 20 kez ayni soruyu sordu, anne pasta alabilirmiyiz gibi uzun uzun cevap versemde soruyor onaylasamda soruyor cevap vermesem bu sefer gelip yuzumu tutuyor ve annecim beni dinle diyor

Kardesine karsida cok agresif
Oyuncaklarina deger vermiyor, helsi ya kirik ya eksik, kitap yapboz gini ilgi isteyen seylerede odaklanamiyor

Nabsam fikri.olan varmi?

Merhaba
Konum sure burda kalirsa sevinirim

3.5 yasinda bir oglum 1.5 yasinda bir kizim var.

Konu acma sebebim oglum, beni hic dinlemiyor. Bu hep boyleydi

Mesela yatagina yat beya oyuncaklarini topla diyorum yapmiyor, defalarcs tekrarlasamda yapmiyor, kizsam olmuyo, guzel soylesem olmuyo, odul versem olmuyo ama babasi soylesin ikiletmeden yapar.
nasil otorite saglayabilirim?
Yapma dedigim seyi inatls yapiyor ve 3.5 yasinda ama cok yalan soyluyor
Ornek olarak mutfagi karistiriyor ne yaptigini sordugumda su icicektim diyor vs.

Som.iki haftadir yeno.bi huyda edindi kendine, gecen saydim 3 dk.icinde 20 kez ayni soruyu sordu, anne pasta alabilirmiyiz gibi uzun uzun cevap versemde soruyor onaylasamda soruyor cevap vermesem bu sefer gelip yuzumu tutuyor ve annecim beni dinle diyor

Kardesine karsida cok agresif
Oyuncaklarina deger vermiyor, helsi ya kirik ya eksik, kitap yapboz gini ilgi isteyen seylerede odaklanamiyor

Nabsam fikri.olan varmi?
Kardeşini kıskanıyordur

Dikkat çekmeye çalışıyor annesi yalan konusunda kesinlikle taviz verme ve sizin onu dinlemediğinizi düşünüyor bişey anlattığında göz teması kurarak dinlemeye çalışın birşey söylerken çaresiz gibi değil net ve kararlı söyleyin yani gülümseyerek değil sözünüzü dinlediğinde onu öpün koklayın ama sözünüzü dinlemediğinde tavrınız net olsun minik cezalar 5 dakika odasında düşünsün 1saat oyuncak yok gibi

Yaşı dolayısıyla böyle, soru soruyor ama cevabı dinlemiyor.
Benim oğlum 4 yaşında benzer problemleri yaşıyoruz. Kardeşi de 1 yaşında, kardeş kıskançlığına bağlamıyorum brn açıkçası. Daha çok her çocuk gibi sınırları aşmaya çalışıyorlar, babada sınırlar daha katı demek ki. Bizde de genelde evde baba yoksa daha bir akıllı uslu söz dinleyen bir çocukken, baba gelince bir cozutma moduna geçiyor.

Ama odaklanma problemi yok oğlumda, çok tv izliyor olabilir mi?

Yalan söyleme derseniz yalanı öğrenir o konuda anlaşalım daha 3.5 yaşında kardeşi var aynı süreci yaşadığım için söylüyorum yalan söylemiyor sadece kızacaksın diye başka birşey söylüyor yada mesela şöyle anlatayım geçen sene kızımı okula verdim 3.5 yasindaydi kardeşi doğdu kendi çok istedi gitmeyi ama öğretmenlerine annem beni dövüyor demiş ki fiske vurmam asla sebebini sordum hic ele avuca gelir şeyler değil ıste sen bana kızdın şöyle yaptin gibi şeyler sonra çok araştırdım bu yaş çocukları gerçek ve hayali ayırt edemezmis hayal kurduğu yada olmasını istediği şeyi gerçek gibi anlatırmış o yüzden asla yalan söyleme dememek gerekiyor onun yerine annecim doğruyu söyleyelim doğrusu bu gibi anlatmak çok önemli zamanla geçiyor bu süreçler birde tam inatlaşma zamanı çok sabir gerekiyor anlıyorum sizi zor bir süreç ama gecicek

Kardeş kıskançlığı
Küçük uyuduğunda mutlaka birlikte oyun oynayın daha büyük çocuğunuz çok küçük
Dikkat gerektiren oyunları küçük uyurken oynayabilirsiniz mutlaka oynayın ama
Şu dönem temizlik yemek gibi işleri erteleyebildiğiniz kadar erteleyin büyük ile ilgilenin
Büyüğe çok mu tepki gösteriyorsunuz neden doğruyu söylemek istemiyor onu bir düşünün
Ben küçük oğlumu uyutunca hemen büyük ile resim yapardık yapboz lego falan oynardık
Küçük baba ile kalabiliyorsa büyük ile birlikte parka çıkın avmde yemek yiyin ama sadece ikiniz biz birlikte alışveriş yapıyorduk o bile iyi geliyordu
İki çocuk çok zor sizin yaş araları da yakın birbirine daha zor

İllaki ilgileniyorsınızdyr ama yetersiz mi kalıyor acaba
Bana sizden ilgi görmek icin böyle yapıyor gibi geldi
Sürekli sevdiginizi söyleyin bir seyler anlatmasını isteyin hadi gel sohbet edelim sen bana sunu bunu anlat diyin
Özel olarak biraz onunla vakit gecirin

Yalan niye söylediğini anlarsanız yalan söylemez. Mutfağı karıştırma dersen yalan söyler. Mutfakta bir şey mi arıyorsun gel yardım edeyim sana dersen yalan söylemez, cevap verir.

Yatağı topla demek yerine bir kaç gün beraber toplarsanız bunu eğlence haline getirseniz? Anlıyorum iki küçük çocuk zor ama anne olarak onları doğru yetiştirmek sizin sorumluluğunuz. Biraz çocuk psikolojisi ile ilgili kitap karıştırsanız? Ya da kitap zor geliyorsa internette biraz okusanız?

Sadece onunla vakit geçireceğiniz alanlar yaratın ve onunla oyunlar oynayın saatlerce.
Değerli olduğunu hissettirin.
Oyuncaklara zarar veriyorsa onu uyarun. Devam edersen oyuncakları kaldıracağım diyin. Yaparsa kaldırın ve siz oynatın.
Of pof yok.
Çocuğun her dediğini yapmak yok.
Çok ilgi çok sevgi, kaliteli vakit var :)

Yalan niye söylediğini anlarsanız yalan söylemez. Mutfağı karıştırma dersen yalan söyler. Mutfakta bir şey mi arıyorsun gel yardım edeyim sana dersen yalan söylemez, cevap verir.

Yatağı topla demek yerine bir kaç gün beraber toplarsanız bunu eğlence haline getirseniz? Anlıyorum iki küçük çocuk zor ama anne olarak onları doğru yetiştirmek sizin sorumluluğunuz. Biraz çocuk psikolojisi ile ilgili kitap karıştırsanız? Ya da kitap zor geliyorsa internette biraz okusanız?

Kelimeler ne kadar önemli değil mi?

- 'Sen ne yapıyorsun burda oğlum' yerine 'Sanırım aradığını bulamadın hadi beraber bulalım' arasında dağlar ar gerçekten.
- 'Oyuncakları toplar mısın?' yerine ' Bu oyuncakları en hızlı kim toplayacak hadi başlayalım' ya da 'Bu oyuncakları topladıktan sonra süper bir oyun oynamaya ne dersin' demek arasında da çok fark var.

aralari cok az , kendi daha bebek , kardesini kiskaniyor ve size kiziyor bunu icin
babasini dinlemesi ve sizi dinlememe sebebi kardesi yuzunden size tepki gostermesi
aralarindaki dengeyi kuramiyor olabilir misiniz?

Yaşi geregi bu davranislar cok normal ilginizi cekmeye calisiyor ama yalan soylemesine izin vermeyin o kismi onemli.benim kizimda babasi evde degilken sozumu dinler ama babasi geldi hic dinleemez beni

Back
X