Bu da benim derdim

elif-zeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
140
35
38
33
Merhaba arkadaşlar.Sizlere 24 yaşındaki üniversite mezunu bir kızın nasıl birey olamadığını anlatacağım.İçimden sürekli ağlamak geliyor.Susturamıyorum kendimi.Sürekli kontrol altında olmaktan,kapıya çıktığımda "kiminle görüşüyorsun" lafları duyan ve evlenene kadar seni yalnız bırakmayacağız diyen bir aile düşünün.Attığım her adımın takibi yapılıyor.Üniversiteyi de kazandığımda da peşimden gelmişlerdi.Hala da öyleler.Erkek arkadaşım var dedim ciddi dedim.Sürekli telefon dinlemeleri.Her çıktığımda nereye gidiyorsun o mu geldi lafları.Halbuki farklı şehirlerdeyiz.Görüşmek istiyorum ama görüşemiyorum.Ne işin var nişanlanmadan sözlenmeden deyip duruyolar.O zaman nişan yapın diyorum o da yok ortada.Ne terbiyesizliğim kalıyor ne ahlaksızlığım.Sürekli bu lafları duyuyorum.Çünkü ben onlara üniversite boyunca hiç erkek arkadaşım olmayacak sözünü verdiğim için.Normal arkadaş ta dahil buna.Ben sözümü tutmamışım ve artık güvenemezlermiş.Şimdi kardeşim üniversiteyi kazandı.Tek başına kalacak farklı bir şehirde.Ona neden laf geçiremiyolar anlamış değilim.Kendimi savunmaya kalksam biz haksızız evet,senin peşinden gelmeseydik kim bilir neler yapardın lafları peş peşe..Ya o kardeşim?? Benim yaşayamadığım üniversite arkadaşlık hayatını o yaşayacak.Ne mutlu ona.Onun adına seviniyorum ama yaptıkları şey gerçekten adaletsizlik.Hayallerimi çalıyorlar.4 sene boyunca da çaldılar.Yani yalnız kalabilmem için evli mi olmam lazım.Evlenince sanki çok farklı.Kimseye hesap vermeden kendi ayaklarımın üzerinde nasıl kalacağım ben??O kadar içime oturuyor ki sinirden hergün ağlıyorum artık..İçimi dökmek istedim.

Aferin o ailelere işte böyle kız-erkek ayrımı yapıp çocuklarına en büyük zararları veriyorlar ve işte örnek kendine güvensiz ve mutsuz bireyler oluveriyor kızlarımız.
Yapmayın yahu çocuklarınıza bu yanlışı yapmayın onlara iyilik değil kötülük yapıyorsunuz..
Kızlarımızı eziyet içerisinde büyütüyor sonra da onlardan fayda bekliyorsunuz..ÇOK BEKLERSİNİZ.

aileler çocuklarını korumak için bazen abartabiliyorlar .. :KK14:

o kadar bunalmış durumdayım ki çalışmak istiyorum başvurmadığım yer kalmadı inşallah diyorum o çıkarda yalnız giderim,babam tutturmuş annende gelsin seninle bundan sonra yalnız gitmek yok.ne yapayım ben ya bu hayatta..sadece dua ediyorum :(

Buradan ailelere sesleniyorum.Kız olsun erkek olsun ayrım yapmayın.Hayallerine kulak verin ki sonra pişman olmasınlar.Hem aileler hem çocukları.

Maalesef sizin yasadiklarinizi bende yasiyorum.Keske kendi kararlarimi verebilseydim.Nerde okuyacagima ne zaman evde olacagima kisaca herseye mudahale ediyorlar.İclerinde kotuluk yok amaclari bizleri korumak ama farkinda olmadan cok abartiyorlar ve bizleri bu durum her yondrlen kotu bir sekilde etkiliyor.Gercek bir birey gibi yasayamiyoruz bu durum nereye kadar gitcek bilmiyorum baskaldirdigim an baskiyla sozlerl drmediklerini birakmiyorlar.Napicaz bilmiyorum okulumun bitmesini bekliyorum.Belki o zaman bazi seylerin farkina varirlar.

Maalesef sizin yasadiklarinizi bende yasiyorum.Keske kendi kararlarimi verebilseydim.Nerde okuyacagima ne zaman evde olacagima kisaca herseye mudahale ediyorlar.İclerinde kotuluk yok amaclari bizleri korumak ama farkinda olmadan cok abartiyorlar ve bizleri bu durum her yondrlen kotu bir sekilde etkiliyor.Gercek bir birey gibi yasayamiyoruz bu durum nereye kadar gitcek bilmiyorum baskaldirdigim an baskiyla sozlerl drmediklerini birakmiyorlar.Napicaz bilmiyorum okulumun bitmesini bekliyorum.Belki o zaman bazi seylerin farkina varirlar.
Belki de.Benim bu sene bitti ama hala aynılar.Şu an Allah'tan tek isteğim hayırlı bir işimin olması.Belki ondan sonra bi nebze olsun değişirler.En azından kendi paramı kazandığım için birşey diyemezler.

Belki de.Benim bu sene bitti ama hala aynılar.Şu an Allah'tan tek isteğim hayırlı bir işimin olması.Belki ondan sonra bi nebze olsun değişirler.En azından kendi paramı kazandığım için birşey diyemezler.
umarim degisirler artik degismeleride lazim benim daha okulum bitmedi ama siz bitirmissiniz yas olarakta buyuksunuz hala neyin baskisi anlayamiyorum.insallah bir an once ise baslayip kendi hayatinizi kurarsiniz.

umarim degisirler artik degismeleride lazim benim daha okulum bitmedi ama siz bitirmissiniz yas olarakta buyuksunuz hala neyin baskisi anlayamiyorum.insallah bir an once ise baslayip kendi hayatinizi kurarsiniz.
İnşallah.Böyle devam ederse ya onların dediği gibi yaşayıp birey olmadan yaşayacağız.Ya da resti çekip kendi ayaklarımızın üzerinde duracağız.

Back
X