Bu da benim günlüğüm

nature2004

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
193
66
323
Ankara
Yarın başlıyorum.Kendimi burda hem terbiye edip, hem de form tutmak için kullanacağım bana ait bir günlük olsun istedim:Hikayeme gelince hiçbir zaman obez olmadım.Üniversite2.sınıftan sonra kendimi hep dizginlemeye çalıştım. Ama 2 doğum yaptıktan sonra hele ki ikinciden sonra kolay olmadı.Artık farklı nedenlerle form tutmak istiyorum.Yakın bir zamanda babamı kaybettim.Ve bu sporsuzluk ve düzensiz beslenme aldı başını gitti.Hayatın kaldığı yerden devam ettiğini sonradan farkettim.
Burda hergün yediklerimi ve tabii bir şişmanın ruh halini paylaşacağım ki bu benim için daha önemli.İşin psikoloji kısmı atlatıldıysa bence tamamdır.Şişmanların en önemli sorunu yemeklere yüklediği anlam zaten.Gerçekten aç olduğumuzda yeseydik şişman olmazdık.Bu günlük bana iyi gelecek.İsteyen herkes yazabilir ama sanal ortamda da olsa gerginlikten hiç hoşlanmıyorum onu belirteyim.Sert uslüp veya alaylı yorumlar hiç tarzım değil.Burda hem günlüğümü tutup hem de kendimi çözmeye çalışacağım.Neyi ne zaman ve özellikle neden yemişim.Gerçekten aç mıydım?Yediğim şeyleri seviyor muyum?Yoksa zayıf arkadaşım bile yedi diye mi yiyorum ?Ya da diyet yapmadığımı kanıtlamak için mi?Hepsini tek tek yazacağım.Ayrıca benim günlüğümde biraz da dedikodu olacak.Çünkü burası günlük.İçimi dökmem lazım

Merhaba sevgili günlük
dün günlüğümü yalnız bıraktım.Hiç uğrayamadım.Ama zaten dün diyete uygun bir gün değildi.Şu an sanırım 68 kiloyum.Eylül'de 62'yi görmüştüm.Yani 6 kg için üzülmeye değmez.Sadece vücut yıpranıyor.Neyse bugün başlangıcım olsun.Sıfır kaçamak.Hafta sonu 3 lt su içebilirim.Hafta içi içemiyorum çok fazla.Dün diyet yapamadım ama 1 saatten fazla yürüyüş yaptım.İçtiğim sirke bile beni kilo almaktan kurtaramadı.
Günlüğüm şahit ol burda 55 kg olacağım.Neden olmasın.Az yiyince çok mutlu oluyorum.Bugün toparlanma günü.Ekmeği sadece sabah yiyeceğim.Bugün ve yarın.Hafta içi ise hep evden götürmem lazım.dışarda bana uygun birşeyler pek yok.boyum 1.60 bu arada yaşım artık 38 olacak yakında.
Peki diyetimde neler olacak
-1 saat yürüyüş
-Hafta içi 2 lt,hafta sonu 3 lt su
-Günde 3 bardak yeşilçay
-Aynı zamanda beşi bir yerde de iştah kesiyor.
-Tuz beni çok şişiriyor.Bu yüzden başta peynir olmak üzere hepsi tuzsuz olacak.
-Peynirim lor veya bazen labne olacak.
-Asla ve kat'a kaçamak yok.
-Akşam 7'den hiçbirşey yok.
-Günde 2 dilim ekmek.En fazla 3 dilim olabilir.
Aç karnına canım su hiç istemiyor.
Kahvaltım 1 dilim ekmek,Biraz lor veya labne yanında yeşillik ve de haşlanmış yumurta.,
HERKESE BAŞARILAR

Bugün şeytanın bacağını kırdım.Ve ekmeği sadece sabah yedim.Benim için çok iyi bir başlangıç.
Yani diğer öğünlerde ekmek yemeyince ölünmüyormuş.
Neyse bugün yediklerimi yazıyim sevgili günlükçüm
SABAH
1 dilim ekmek
Lor peyniri
Yeşillik
Ş,siz çay
ARA
3 tane diyet bisküvi ,1 yeşilçay
ÖĞLEN
Tavuk ızgara (Sadece tavuk,bulgur lavaş yok)
1 ayran
ARA
3 tane diyet bisküvü
ARA
1 taneydi galiba elma
ARA
Şekersiz sütlü kahve,beyaz leblebi
AKŞAM
5 köfte,yağsız tuzsuz salata,cacık

ARA
1/2 elma,beyaz leblebi
45 dk yürüyüş
Liste kalabalık ama ilk gün böyle gittikçe azalacak tabii
Bir de 6-7 bardak su içtim toplamda
Yarına 1 kg gitmiş olacak.Moralim düzeldi biraz.Ekmeği sabah yemek beni zayıflatıyor haydi bismillah bakalım 3 ayda ne kadar gidecek

Sevgili günlük
Dünden 1 kg daha eksiğim çok şükür.Yani 67 kiloyum.Sevinilecek bir kg değil ama ne yapalım.
Ekmeği sadece sabah yemek çok işime yarayacak.En azından 4-5 kg verene kadar böyle devam etcem
Bugün yediklerim
SABAH 2 dilim gibi ekmek ,lor,yeşillik,domates ve yumurtalı menemen
ARA
Az leblebi,yeşilçay
ÖĞLEN
1 fincan hazır çorba,sebze yoğurt,biraz sonra leblebi
Ara
Yeşilçay,az leblebi
Ara
1 kase cacık

AKŞAM
köfte salata yoğurt olacak
Gece de midem kıyılırsa biraz leblebi olabilir.
Akşam 1 saat yürüyüşüm var.
Suyu da 1.5 lt yaparım daha fazla olamaz.Hava soğuk çünkü
13 nisana 66,20 nisana 65 olacam(regl haftası ama o zamana kadar 65 olmak için çalışacağım)

günlüğüm ve ben başbaşayız..
Dün akşam köfte yedim dediğim gibi ama birden canım ekmek çekti.Ekmek yedim.Patates yedim.Utanmadan bir de arkadaşımda 1 dilim tatlı yedim.Üstüne yürüdüm ama olmamalıydı tabii.
Neyse bugün gayet iyiydi
SABAH 1 dilim ekmek,lor, haşlanmış yumurta,yeşillik
ARA yeşilçay,leblebi biraz
ÖĞLEN yoğurtlu ıspanak
ARA az leblebi
ARA 3-4 kaşık kurufasulye
süt veya meyve yicem birazdan
AKŞAM Fırında balık ,salata
1 saat yürüyüş var.
Cumartesiye 66 olucam en geç.Regl olmadan 65'e yaklaşmam lazım sevgili günlük
Ayrıca 1.5 lt su içeceğim ve de 3 bardak yeşilçay..HOŞÇAKAL

başarılar canım, iyi gidiyorsun, bir de her hafta tartılma ve kilo bildirme günün olsun bence, takipteyim sevgiler...:16::16::16:

başarılar canım, iyi gidiyorsun, bir de her hafta tartılma ve kilo bildirme günün olsun bence, takipteyim sevgiler...:16::16::16:
1. tartılmadan yapamıyorum asla ve asla.Aynı sigarayı bırakmak gibi neler denedim neler ama bırakamadım.
2.yakında birkaç güne 66 olacağım.En geç cumartesi sabah diyorum çok çalışmam lazım çok.
regl olmadan 65'e yaklaşmalıyım.
sanada kolay gelsin bebişinle

günaydın sevgili günlük
bu sabah 67 kiloyum.66 için birkaç gün beklicem sanırım.2 gündür pek uyamadım.Ama yürüyüş yapıyorum düzenli.O yüzden paçayı kurtardım.bugün evdeyim ve 3 lt su içicem.Hiç içemiyorum çünkü normalde.1 lt anca içiyodum.Hafta sonu karbonhidaratı sabah alıp şu 1 kiloyu hızlıca atmam lazım.Bugün ne yiyeceğimi hiç bilmiyorum ama k.hidrat yok.
Sabah biraz simit,bi parça lavaş labne,haşlanmış yumurta,yeşillik,ş.siz çay
Hedef 55.Yani 12 kg vericem.4 ayda veririm.Ramazanı çıkarınca 1-2 ay daha devam edeceğim.

Back
X