Bu da benim güzel kızım :))

Bu şekerlik ne zaman gelmiş buraya yahu!
Maşallah ona maşallaaaahhhh

Bu şekerlik ne zaman gelmiş buraya yahu!
Maşallah ona maşallaaaahhhh

Çok olmadı yeni geldik sayılır :))
Teşekkür ederiz
Bebeğim her gün biraz daha büyüyo; ben de değişik pozlarını yakalamaya ve buraya koymaya devam edicem inşallah burdan birlikte takip ederiz adım adım büyümesini :112:

Kendi adıma çok sevinirim böyle bir paylaşım olursa..
Nedendir bilmem bu forumda köpişleri olanların pek sesi çıkmaz.. Foto eklerler bir kaç kere.. sonra giderler.. genelleme yapmak istemiyorum şaşırtıcı bi'durum..

Ben kızımın her güzel pozunu paylaşmak istiyorum valla
Bikaç yeni pozumuzu daha koyalım o zamaaann

Bu kızımızın bize ilk geldiği gün..nasıl küçücükmüş uyuyodu hep şimdiki gibi kudurmuyodu

Gözlere bakıın

Kızımın en sevdiği oyuncağıyla önden ve arkadan pozu:))) nasıllar ama:)))

Kemiğini hiç kimseyle paylaşamaz

Büyüdü kızım şu pozlara bakın çok ciddiyiz

En sevdiği arkadaşları hamsterları izlerken

Yaa bizim bu kız çok yaramaz ellerim kollarım diş izi biri görse işkence gördüm falan sancak yani :)) Dişlerinin kaşınması ve bu ısırma huyu ne zaman geçer acaba Bi de durduk yere üstümüze başımıza atlıyo hırlıyo falan canımız çok yanıyo bazen gerçekten ama istemeden yaptığını biliyoruz. Oyun amaçlı yapıyo sanırım. Şu anda aşılarımız bitmediği için dışarı çıkamıyoruz daha ama haftaya çıkmaya başlıycaz. Heralde enerjisini evin içinde tam atamadığından yapıyo bunları öyle tahmin ediyoruz. Off tarçın azıcık uslu dursan kızımmm :78:

Dişlerinin çıkması, gelişimini tamamlaması boyunca devam eder bu dönem.. pet shoplarda diş kaşınmaları için satılan ürünlerden alın mutlaka.. urgan tipi bir şeyden yapılıyor.. dişi kaşındıkça onu kemiriyor..

Üstünüze atlaması ciddi problem.. kesinlikle önüne geçin. :18:
1- tam atlayacağı sırada bacağınızı kaldırabilirsiniz..
2- sert bir sesle "hayır/hey" diyebilirsiniz..

Sokak zamanı başladığında da sizin önünüze geçmesine izin vermeyin.. İlk başta öğrensin doğrusunu..
Sakin huylu olması hem onun için hem de aile için daha uyumlu, daha huzurlu bir hayat getirir..

National Geographics de Salı 21:00 de Cesar Millan var (dog whisperer) hafta sonu tekrarları da oluyor.. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Köpek eğitimini, onların lisanını bilen, bana göre yeryüzündeki tek insan..

Dişlerini kaşıması için bi sürü oyuncağı, kemikleri vs. var ama illa elimizi kullancak yaramaz hayır dedikçe inadına yapıyo çok fena yaa :))

Valla en çok dertli olduğumuz konu üstümüze atlayıp diş geçirmesi bi sürü eşofmanım delik deşik oldu yaaa ( Durduk yere geliyo bi anda paçamıza yapışıyo hırlıyo falan sonra hayır dedikçe iyice inada bindiriyo işi bu sefer üstümüze atlayıp zıplamaya başlıyo çok üzüyo bizi öyle yapınca Hayır komutunu ya tam olarak kavratamadık ya da işine gelmiyo.Sanırım biraz inat ve dominant karakterli bi yavrumuz var napmak lazım ki sakinleşmesi için:18:

Mesela evin içinde tasma kayışıyla gezme denemeleri yapıyoruz o zaman hiç bi sorunumuz yok büyük ölçüde dinliyo bizi.odasının kapısını açıyorum otur bekle diyorum ben çıkmadan çıkmıyo odadan.yanımda yürüyo genelde.o konularda bi sorunumuz yok da işte bu saldırma huyu çok zorluyo bizi.Neden yapıyo onu da anlamış değiliz offf inşallah geçer yaaaa((( bir de veterinerimize soralım bakalım gittiğimizde.

Evet Cesar Milan'ı biliyorum harika yaa en saldırgan köpeği bile nasıl kuzu gibi yapıyo Keşke öyle olabilseekk

Hayır komutu kesmiyorsa gürültü çıkartmayı deneyeceksiniz o zaman..
Misal.. yere atınca şangırtı çıkaran bir zincir olabilir.. ya da Cesar ın kullandığı yöntem: içine bozuk para doldurulmuş kavanoz..
Yani öyle bir bağlantı kurmak lazım ki.. tarçın istenmeyen hareketini çıkan yüksek sesle özdeşleştirsin ve yapmasın..
Küçükken şirin de bu eğer huy olarak yerleşirse, büyüdüğünde işiniz ciddi anlamda zorlaşır..

Büyüyünce uslanmaya gelince.. Yok öyle bi'şey.. kandırıyolar adamı.. :82:

Biraz önce denedim bu dediğinizi baya etkili oldu. Teneke bir kutuya bi kaç pil koyduk. Gene üstümüze atladı hayır deyip onu salladık çok korktu Tarçın hiç beklemiyodu öyle bi şey kaçtı, havladı falan korkusundan. Sonra bi iki daha yaramazlık yaptı gene aynı şekilde yaptım bıraktı yaptığı şeyi. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. İnşallah bi zaman sonra sadece hayır deyince de bırakır yaramazlıklarını. Tekrar teşekkürler çok çookk

Sevindim işe yaramasına.. Zaten dediğim gibi köpekler şartlı refleksle eğitilir.. Şimdi diyecek ki o "haa ben atlayınca böyle ses çıkarıyorum"
Bu refleks oluşunca da zaten atlamayı bırakacaktır.. Hayır demenize bile gerek kalmayacak bu durumda..
Bir sonraki aşamada yanınıza geldiğinde, özellikle de sokak kapısı ve/ya sokakta yabancı sevmek için yaklaştığında otur komutu verin ve sonra sevin.. sıra ikinci reflekse geçsin: "İnsan ben oturmadan, sakinleşmeden beni sevmiyor" refleksine..

Öyle saflar ki kıyamam..

Zaten biz de evde bu dediğiniz gibi yapmaya çalışıyoruz bizi görünce seviniyo üstümüze sıçrıyo öyle yapınca görmezden geliyoruz biraz sonra sakinleşiyo otur diyip öyle seviyoruz.

Dün kuduz aşısını oldu kızımız.Veteriner 1 hafta sonra dışarı çıksın dedi ama daha önce çıkartsak olmaz mıı çok sıkıldı tarçın evde( Artık enerjisini atmak istiyo ama ev yeterli gelmiyoo

Bi de bir şey daha sormak istiyorum.Veterinerde bi iki kere başka köpeklerle karşılaştık ama tarçın başka bi köpek görünce hırlamaya başlıyo( Mesela yanına bi köpek yaklaşıyo kokluyolar birbirlerini sonra tarçın hırlamaya başlıyo bu yüzden kocaman bi rottweileri kızdırdı hatta sahibi tutmasa üstümüze atlıycaktı nerdeyse :18: Biz en çok burda dışarı çıkarırken bu konuda korkuyoruz çünkü bizim burda çok fazla sokak köpeği var ve dışarı çıktığımızda da bunu yaparsa saldırırlarsa tarçına diye korkuyorum napmak lazımm korrkusundan mı yapıyo acaba:26: İnsanlarla böyle bi sorunumuz yok herkese kendini sevdiriyo ve çok mutlu oluyo bundan ama başka köpeklere yaklaşmıyo hiiçç

Çok üzgünüm aynı sorun bende de var..
Gerçi Bulut 2 yaşındayken ısırıldıktan sonra değişti tavrıları ondan önce bütün köpeklerle arkadaştı.. Şimdi dişi/erkek ayırt etmeksizin saldırı pozisyonuna geçiyor..

Sizin korkularınızı biz sürekli yaşıyoruz.. Sokak köpekleri saldırılarına uğruyoruz.. Ama ben meğerse yanlış davranıyormuşum..

Cesarı seyrederek köpeğimi değil de kendimi düzeltmeyi öğrendim..

1- karşıdan köpek geldiğinde Tarçına bakın. Gerginlik (kuyruk ve kulak dikleşmesi) gördüğünüzde o enerjiden hemen çıkmasını sağlayın.. Pıssst diyerek / ceaar yöntemiyle ısırarak / yetmedi Hey diye bağırarak

2- Oturtun sakinleşsin sonra tanışmasına izin verin.. Asosyal tutmak travmayı güçlendiriyor. Tanıştırma olayına sakinleşmeden asla girmeyin.. ve tanıştırırken de onun sizden önde durmasına izin vermeyin.. kontrol hep üstünde olsun.. hata halinde yine madde 1 dekileri tekrarlayın

3- köpeklerle tanışacak ki onlardan sebepsiz yere zarar gelmeyeceğini deneyimleyecek.. bol bol egzarsiz yapın. veterinere misal sadece aşı için değil de sırf bu deneyimleme için de gidin arada..

4- karşıdaki köpek sahipli değilse, yani tasması yoksa.. o zaman iş sizde bitiyor.. Çete ile karşılaşınca onların ya da Bulutun havlamasına izin vermeden ilk yaptığım şey sağ elimi açıp havaya kaldırmak ve hoooooo diye bağırmak..
Bunu gören köpekler bugüne kadar kaçtılar hep..

Olur da kaçmadılar.. işte bunun için de çantamda bazı aletlerim var.. Umarım ve dilerim hiçbirini kullanmak zorunda kalmam..
açılır kapanır jop
biber gazı
ultrasonik dalga yayıcı

11 senedir köpek besleyen biri olarak çok rahat şunu diyebilirim:
Zordur köpek beslemek..

Evet aslında kendimizi de düzeltmemiz gerekiyo haklısınız. Yazdıklarınızı okurken yaptığım bir hatayı farkettim Tarçın başka bir köpeğe hırladığında sakinleşsin diye onu okşuyorum aslında şimdi düşündüğümde bu şekilde hırlama davranışını pekiştirdiğimi farkettim. Gerçekten zormuş köpek beslemek ama birçok şeyi de onlar sayesinde öğreniyoruz. Ayrıca bu süreçte sadece köpekleri değil sahiplerini de eğitmek lazımmış bunu anladım ben; çünkü kolay bir şeymiş gibi gözüküyo, aman işte yemeğini suyunu veririm dışarı çıkarırım oynarız biter iş, gibi gözüküyo ama aynı bi bebek gibi ilgi sevgi ve eğitim vermek gerekiyo. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım dışarı çıktığımızda. Havalar düzelsin ilk dışarı çıkma deneyimimizi yaşıycaz inşallah bakalım dört gözle bu anı bekliyoruz O zaman yeni resimlerimizi ekleriz buraya da:)

oy oy yirim ben bunu ne tatlı şey o ya totosuna totosuna vurasım geldi
bende evde köpek beslemek istiyorum ama akciğerim alındığından yasaklıyım

oy oy yirim ben bunu ne tatlı şey o ya totosuna totosuna vurasım geldi
bende evde köpek beslemek istiyorum ama akciğerim alındığından yasaklıyım

Çok teşekkür ederizz
Geçmiş olsun size..Sağlığınız daha önemli tabiki.Buyrun tarçını sevmeye gelin arada:)

Çok teşekkür ederizz
Geçmiş olsun size..Sağlığınız daha önemli tabiki.Buyrun tarçını sevmeye gelin arada:)

eskişehirde olsanız koşa koşa gelirdim Yanlız hayvan besleyenler çok dikkatli olsunlar lütfen aynı odada yatarken bulunmasınlar ben acısını sonradan çektim ama genede hayvan aşkından vazgeçmedim

Bugün Tarçın ilk kez dışarı çıktı :)) Lapa lapa kar yağıyodu ordan oraya koşturup durdu çok mutlu oldu kızımmm Videosunu eklemeye çalışacağım. Önce bikaç foto ekliyim dünden ve bugünden

Dün balkon kapısının önüne oturdu dışarı bakarken güvercin geldi balkona çok şaşırdı Tarçın Onu ordan kovana kadar gitmedi balkonun önünden

Bu sabah baya bi kar yağmıştı biz de kızımla balkona çıktık bunlar da ilk kez kar gören Tarçın hanımın resimleri

Daha sonra dayanamadık dışarı çıkalım dedik:) Tarçın'a kardeşlerimin bebeklik hırkalarından birini giydirdik Gerçi dışarda her yerine kar girdiği için bi anlamı kalmadı çıkarttık sonradan

Dışarıda tavşan gibi zıp zıp zıplayıp durduğu için fotoğraf çekemedim:)) Video çektim onu da birazdan koymaya çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…