Bu da benim hikayem...

• Konu Sahibi Konu Sahibi selvinn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selvinn ciğim.Bence de asla isyana düşmeden Rabbimden hep hayırlısını isteyelim.Benimde 3 yıllık evliliğimde hiç gebeliğim olmadı. benimde regl gördüğüm zamanlar ağladığım oldu.Ama ben de artık Rabbimden hayırlısını istiyorum.Bu kadar yalvarmadan ve duadan sonra Rabbim belki şimdilik vermiyorsa bunda da hayır vardır inş.Tamam küçükken tatlı oluyorlar ama ya büyüyünce hayırsız evlat olacaksa...belki merhametli Allah ım hayırsız olacak diye vermiyordur.TV de ana babasını kesen evlatlar da çıkıyor.Cem Garipoğlu gibi evlatlar da var.O yüzden Allah tan hep hayırlı sağlıklı evlatlar dilemeliyiz hayatım.

canım benim,haklısın artık ben de böyle avunuyorum.."hayır da şer de allahtandır"ona sığınmaktan başka çaremiz yok..allah gönlüne göre versin,üzülme bizim de olacak birgün çocuğumuz ben buna yürekten inanıyorum,ama azıcık sabretmek lazım,inşallah bu günleri atlatır,güzelliklerimizle:emir_bebek:,güzelliklere doğru yol aşarız..opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar...4 yıldır tedavi görüyorum,7 aşılama 3 tüpbebek denemesi yaptım ,sonuç negatif :((( öyle zor günler geçirdim ki...

Benimle beraber bu zor aşamaları yaşayan ,ne çok insan varmış ,başına gelmeyince anlamıyor insan..siteye üye olmadan önce elimden geldiği kadar bazı arkadaşlarımızın yaşadıkları bu zor anları okudukça,her arkadaşımın yaşadığı olaylara ağladım,hamile haberlerinde sevindim...sizlerin olumlu yada olumsuz tüm duygusal yaşantılarınıza ortak oldum..birbirimizi tanımasakta ,yaşadığımız duygusal süreç ,verilen destekler,moraller insanı bir nebzede olsa rahatlatıyor...

2003 yılında ,6 yıllık bir flört döneminden sonra eşimle evlendim..üniversiteyi birlikte okuduk,birbirimizi büyüttük :))) hala o benim çocuğum :)))kariyer ,mariyer derken,çocuk işini erteledik ( çoooooookkkkk büyük bir hata yapmışız da haberimiz yokmuş...hayatımızın en büyük pişmanlığı ) bir yıl bekledik,sonra tedavi süreci başladı..Allahımmm ne zor günlerdi..önce aşılamalar,iğneler,ilaçlar derken ,her aşılama bir umut..ama yookkk...aşılamadan sonuç almayınca ilk tüpbebek,ikinci ,üçüncü derken sonuç hep negatifff :)))

Hayatımda umutsuzluk,karamsarlık nedir bilmeyen ben,dört yıl kabuğuma çekildim..bebeği olan arkadaşlarımı ziyarete gidemedim,memlekete izne gitmek istemedim..gidiyorsun,senden çok çok sonra evlenmiş kişilerin çocukları olmuş,sohbet hep bebek ,çocuk ve doğum hikayeleri ,senin katılacağın ,konuşacağın tek kelime yok..bu ortamdan sonra geceleri sabahlara kadar ağlıyorsun..eşinde seninle birlikte..bu dönemde çok alıngan oluyor insan..herşeyden etkileniyor..insanların hakkı çocuklarından bahsetmek,onların en değerli varlıkları ama senin olmayınca için acıyor işte..bebek mağazalarının ,oyuncak dükkanlarının önünden geçince bile hala gözlerim dolu dolu oluyor..reklamlarda bile bir bebek görsem ,etkileniyorum..her ay istemesemde, adet günlerimde ağlıyorum..elimde olan bir şey değil bu ne yapayım..bu durumu yaşayan arkadaşlarım beni çok iyi anlar..

Bazen çok isyan ettim,doğurup sokaklara atanlara,öldürenlere,sokakta mendil sattıranlara..bir sürü çocuk doğurup sefil ve eğitimsiz bir hayat verenlere..bir tane de bana dedim bir tanede bana ...buna hakkım yok mu?? diye...

sonunda kabullendim..ne yapayım " EYLERSE MEVLAM GÜZEL EYLER "bana da kabullenmek düşer dedim..kabullenme sürecine alışmaya çalışıyorum..inşallah sabırla bu durumu atlatırım..

Çok zor ama ne yapayım kader işte,insan kaderini yaşarmış,dualarım sizinle,inşallah bu zor günlerin sonu selamet olur...güzel paylaşımlara,hayırlı haberlerle inşallah...:CüvCüv:

canım kardeşim. hikayen çok üzücü ama en azından sağlıklısın. seninle aynı kaderi oaylaşan bir arkadaşım vardı. aynı sıkıntıları yaşadı ve kayınvalidesi de onu çok üzdü. 10 yıl evliliğinin 10. yılında hamile kaldı ve şimdi 2 çocuğu var. allah sabrettikten sonra herkesi mutlu eder. dualarım seninle....

canım ben,m yaptım ama iki gün ,başımı döndürdü..geçen kış okulda içeyim dedim,içtikten iki saat sonra başım acaip döndü..sonra düşündüm bu ot mu yaptı diye ama yine de bilemiyorum..bu ay şu ballı tarçın çörekotu deniycem,Artvin Macahel'den yayla balı almıştım,onun içine katıcağım..bu gün arkadaşım Antalya'dan bana polen getirmiş onu da yiyycem ,du bakalım,işimiz bunlara kaldı artık,çünkü bu yıl tüp bebek yaptırmayı düşünmüyorum...

Karadeniz konusunda ,her yeri beğendim ama Artvin ve Rize bambaşka ,Trabzon bende hayalkırıklığı yarattı,planımız Trabzonda üç gün kalmaktı ama şehir bizi bunalttı,bir gün zor kaldık..tam bir büyükşehir havası var,o doğallık,yeşillik yapay kalmış...artvini tavsiye ederim ,özellikle macaheli...dört dörtlük bi yer..insan orada ölmiycekmiş gibi duygular yaşıyor..böyle bir yeşillik hayatımda görmedim..insanları çok iyi..fotoğrafçılık için süppper..inşallah bi ara sadece gidip macahelde kalmayı düşünüyoruz,tavsiye ederim gelunum,kesinlikle git...Doğu'da çok güzel ,5 yıl çalıştım,Mardin ve Van'da..çok güzel,herkesin görmesi gereken bir yer,Mezopotamyanın gizemi,tarihin yaptığı gövde gösterisi insanı büyülüyor..özellikle Mardin,harika,tüm binalar taş yapıve enfes işçilikle süslenmiş yüzyıllar önce..o daracık sokakları eşeklerle çıkıyorsun ,çok eğlenceli...herkes güneye gidiyor,güneş,kum ,deniz başka birşey yok,güneyli olmamıza rağmen,tatil planlarında önceliği karadeniz ve doğuya vermiştik..bence herkes görmeli...tavsiye ederim arkadaşım...

canım sen bitkisel kürler,deniyor musun??

selvincim ben bu seneye kadar açıkçası hiç kullanmadım. daha yeni bir aydır hayıt içiyorum. ilk önce macununu sulandırıp içtim. şimdi hazır suyunu aldım. onu kullanıyorum işte. bir de ben pko.lu olduğum için şu beyaz soğan kürünü deneyeceğim. ama ona reglin ikinci gününden itibaren başlanıyormuş. ben temmuz ayında düşük yaptım ve o günden sonra hafif ama sürekli kanamam oluyor. normal regl düzenine geçince deneyeceğim inşallah. allahtan ümit kesilmez.

doğuyu gerçekten çok merak ediyorum. şimdilik sadece belgesellerle idare edioruz :) inşallah bir kaç sene içinde gidip görürüz. trabzon konusunda haklısın. şehir merkezi insanı boğuyor ama ara sokaklarına girdin mi bilmiyorum ama oralar daha sempatik geliyor insana. ve tabi o dönemin teknolojisini düşününce insan aklının almadığı sümele manastırı. kesinlikle görülecek yerler.

ha unutuyordum az daha. hayıt suyundan başın döndüyse hayıt macununu kullan bir de. ya gerçekten mucizevi bir bitki imiş. bir kaç gün içersen bünyen alışır. şimdilik bye

canım kardeşim. hikayen çok üzücü ama en azından sağlıklısın. seninle aynı kaderi oaylaşan bir arkadaşım vardı. aynı sıkıntıları yaşadı ve kayınvalidesi de onu çok üzdü. 10 yıl evliliğinin 10. yılında hamile kaldı ve şimdi 2 çocuğu var. allah sabrettikten sonra herkesi mutlu eder. dualarım seninle....

burcucum çok sağol..çok teşekkür ederim..

yıllar önce ,öğrencilerimin stajı için bir okula gitmiştim..bir bayan vardıorada..gel zaman git zaman yakınlaştık ve 20 yıllık evli olduğunu ,çocuğu olmadığını söylemişti ve çok üzgündü..o an sadece dinledim ,üzüldüm ama şimdi çocuğu olmayanları duyunca üzüldüğüm kadar üzülmemiştim..:çok üzgünüm:aynı kaderi ben yaşadığımda nasıl bir acıymış şimdi çok daha iyi anlıyorum..

öyle kaderler var ki,insan duyunca içi sızlıyor...zaten çocuk olmaması hem karı hem koca için zor birşey..bir de üçüncü şahıslar karışınca insanın morali bozuluyor..onlara ne ya...zaten bizim elimizde olsa doğuramazmıydık..arkadaşın için çok zor bir durum allah sabrının sonunu hayırlı eylemiş..darısı başımıza olur inşallah...bazen düşünüyorum " ya hiç olmazsa "diye..ben o zaman ne yaparım..işte burada çıkmaza giriyorum..hayırlısı olsun canım ..desteğin için çok sağol opuyorumnanaktan sen evli misin ??

erkdercim, bak macunu olduğunu bilmiyordum..bi sorayım aktarlara..hayıt otu çayı bana iyi gelmemişti..belki bu iyi gelir..canım düşük yaptığına çok üzüldüm..ama sevindim çünkü hamile kalabiliyorsun..bu hiç hamile kalamamaktan daha iyi..bir arkadaşım vardı mardindeyken senin gibi pkoluydu..gitmediği doktor kallmamıştı..dr'lar senin hiç çocuğun olmaz demişler..öyle ağladı ki ,içim yanmıştı o zaman..o hiçç hamile kalamıyordu..sonra tesadüfen bir başka dr'a gitti..aşılama yaptılar,hemde düşük kalite bir tek yumurtaya sahipti..rabbim işte çok büyük şimdi bir kızı var dünya tatlısı ...rabbim inşallah sana da nasip eder...

hiç endişelenme canımın içi,ben hissediyorum bir gün senin bebeğini bu sitede göreceğim..iyi geliyorsa hayıta devam et..incir kürü mucize imiş ,mutlaka dene ben bu ay adetimden sonra başlayacağım..birde ballı ,çöre ve tarçın kürü var bunu mutlaka hazırla ve kullan..bu da çok iyi geliyormuş..hiç biri kimyasal değil sonuçta, hepsi doğal,yemediğimiz iğne ,ilaç kalmadı ,bunları da kullansak fena mı...yeter ki sen inan arkadaşım çok inanmıştı ve dileği oldu..

bi de kızlarrr,bir şey soracam..tıpın her türlü aşamasını kullandıktan sonra ,şimdi ne duysam yapıyorum doğal yollardan ...

ama bu yaz bir çılgınlık yaptım,sonucunu bilemiyorum bakalım görecez..

memelekette bi çok kişiden duymuştum,göbek çektirerek hamile kalanları,başta annem..annem hep bak memelekete gel,seni bir kadın ebe ( tıp ebesi değil,alaylı ebelerden ) var göbek çekiyor ona götüreyim diye..saçmalama anne dedim hep..annem sen inanmıyorsun ama ben kardeşine öyle hamile kaldım derdi..benim kardeşim on yıl aradan sonra oldu..annem 8 düşük yaptı...duymuş o zaman bir kadın varmış ananemle gitmişler.. ve annem o ay hamile kalmış..yengemin gelinlerinin üç yıl çocuğu olmamış,bu yaz gelinleriyle tanıştırdı beni,iki yıl beklemiş sonra bu o da ebeye gitmiş..ebe rahminin döndüğünü söylemiş ve yapmış işte birşeyler..kız o ay hamile kalmış ve şimdi ikinciye hamile..iyi dedim anneme gidelim ,gittik rahmimin döndüğünü söyledi,ve rahmimi çekti,şaka gibi değil mi??ben de kendime inanamadım ama o kadar doktora gittim neler yaptılar neler ...bundan ne çıkar dedim..bakalım daha sonucu göremedim yeni çünkü...ağır kaldırma dedi bana ,hoplama,merdivenleri hızlı hızlı inip çıkma..uygulamaya çalışıyorum dediklerini ,umut işte,umutsuz yaşanmıyor,bide ya olursa demekten kendimi alamıyorum..kaydirigubbakcemile3

siz hiç böyle birşey duydunuz mu??

bi de kızlarrr,bir şey soracam..tıpın her türlü aşamasını kullandıktan sonra ,şimdi ne duysam yapıyorum doğal yollardan ...

ama bu yaz bir çılgınlık yaptım,sonucunu bilemiyorum bakalım görecez..

memelekette bi çok kişiden duymuştum,göbek çektirerek hamile kalanları,başta annem..annem hep bak memelekete gel,seni bir kadın ebe ( tıp ebesi değil,alaylı ebelerden ) var göbek çekiyor ona götüreyim diye..saçmalama anne dedim hep..annem sen inanmıyorsun ama ben kardeşine öyle hamile kaldım derdi..benim kardeşim on yıl aradan sonra oldu..annem 8 düşük yaptı...duymuş o zaman bir kadın varmış ananemle gitmişler.. ve annem o ay hamile kalmış..yengemin gelinlerinin üç yıl çocuğu olmamış,bu yaz gelinleriyle tanıştırdı beni,iki yıl beklemiş sonra bu o da ebeye gitmiş..ebe rahminin döndüğünü söylemiş ve yapmış işte birşeyler..kız o ay hamile kalmış ve şimdi ikinciye hamile..iyi dedim anneme gidelim ,gittik rahmimin döndüğünü söyledi,ve rahmimi çekti,şaka gibi değil mi??ben de kendime inanamadım ama o kadar doktora gittim neler yaptılar neler ...bundan ne çıkar dedim..bakalım daha sonucu göremedim yeni çünkü...ağır kaldırma dedi bana ,hoplama,merdivenleri hızlı hızlı inip çıkma..uygulamaya çalışıyorum dediklerini ,umut işte,umutsuz yaşanmıyor,bide ya olursa demekten kendimi alamıyorum..kaydirigubbakcemile3

siz hiç böyle birşey duydunuz mu??

canım göbek düşünce hamile kalınamıyormuş ama doktorlar bilmiyormuş bunu.görümcemde çektirdi.bana babannem belini çekeyim dedi.yakı al belini çekip yakıyıda vuralım dedi.halama yapmış halam hamile kalmıştı.

canım benimde 7 yıla girecek zor bi durum allah kimseye vermesin.ama ümidimi kaybetmedim sabır dünyası.bizde böyle sınanıyoruz elbet bir gün sabrımızın mükafatını alırız..

canım göbek düşünce hamile kalınamıyormuş ama doktorlar bilmiyormuş bunu.görümcemde çektirdi.bana babannem belini çekeyim dedi.yakı al belini çekip yakıyıda vuralım dedi.halama yapmış halam hamile kalmıştı.

canım merhaba ,evet ya böyle olan ve bunu yaptıranı çok duydum..önceleri şaka gibi geldi..hadi canım dedim ,tıpın son aşamasını kullandım olmadı da şimdi mi olacak diye bir yıl annemi salladım..ama baktım ki olumlu tepkiler var..ne çıkar dedim bide bunu denesem..geçen ay,memlekete gittim..kadın özellikle adetin dördüncü gelin diyormuş..neyse gittim..şok oldum ,sanki bir hastanedeyim :)) yani hastane değil de ev ama tıklım tıklım,insanlar sıra bekliyor..sordum nereden geliyorsunuz diye ,antep,konya ,mersin,niğde vs vs..çok şaşırdım..herkes bi umut peşinde işte..bir bayan,antepten gelmiş,onun bu yolla çocuğu olmuş,yanında arkadaşını getirmiş..

doktorların rahim düşüklüğünü bilmediğini biliyorum..bilmiyorlar..eskiden böyle ebeler köylerde doğum yaptırırlarmış,o zaman doktor yok ki,bunlarda gel zaman git zaman bu işten anlar olmuşlar..yinede öncelik tıp diyorum tabi ki...tıp herşeyden öncelikli ama bizim gibide artık tıptan yararlanmış,hala yararlanmakta olanların nasıl çareyi otlarda ,çöplerde arıyorsak bu da olabilir dedim..önceleri hiç inanmadım ,olmaz böyle birşey doktordan daha iyi mi bilecek dedim ama umut dedim ya..umut insana herşey yaptırıyor..annem çok ısrar etti,çünkü annem rahmini çektirdiği ay kardeşlime hamile kalmış,bu olacağı varmış olmuş diye çok dalga geçmiştim..yine de içimden bir ses ne çıkar bi dene dedi..bende yüreğimin sesini dinledim ,inşallah çare olur..

ama yakı filan yapmadı bana sadece göbeğimi ovaladı ve rahmimi çekti o kadar..yabangülcüm yakı nasıl oluyor ??*

canım benimde 7 yıla girecek zor bi durum allah kimseye vermesin.ama ümidimi kaybetmedim sabır dünyası.bizde böyle sınanıyoruz elbet bir gün sabrımızın mükafatını alırız..

amin canım benim amin..umudunu yitirme ben yitirmedim asla ve asla yitirmeyeceğim..bu da bizim sınavımız ve sonucu selamet olacak inşallah ,sen hangi tedavi süreçlerini yaşadın ??

yabangülüm "arkadaşıma dua" topiğine gel tefriciye listesine adını yazz sanda dua edelim olurmu
kııızzzz selvinn niye çağırmıyosun arkadaşlarını kaydirigubbakcemile

Back
X