• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçinize doğan bişeyin gerçek olduğuna şahit oldunuz mu?

Benim annem kocaelinin dilovası ilçesinden , babam karamürselli . 7 yıl öncesine kadar gebzede oturuyorduk sonra buraya taşındık. . Ailem 1999 depremine aile apartmanında yakalanıyor. Babannem , amcamın eşi , amcamın küçük oğlu , ve en alt katta kiracı olarak yaşayan öğretmen bir çift ve küçük bebekleri hayatını kaybediyor. Bina en alt kat üstüne oturup arkadaki binaya doğru eğimleniyor . Olay gecesi babam hastanede yatan babasının başındaymış . Annemin babası ve büyük dayım binanın önüne gelip kendi imkanlarıyla ablamı abimi ve annemi kurtarıyor ancak annem ve babamın 17 aylık bebeği süedanur (bana da onun adı verilmiş) kurtarılamıyor daha doğrusu bulunamıyor. Olay gününü kimse net hatırlamıyor halam ve eniştem biz sesini duyduk bir süre sonra hiç sesi çıkmadı diyor. Annem de o ses kiracıların bebeğine aitti benim kızımın sesi değildi diyor. Ne olduğunu bilen yok kurtarılanları bir yere topluyorlar ve enkazlara dönmeye izin verilmiyor. Bebek hiçbir zaman bulunamıyor gıyabi bir mezar yapılmış aile kabristanında . Babam hastaneden binaya çok zor ulaşabilmiş ve o vardığında eğimli duran bina yıkılmış vaziyetteymiş sağ kalması mümkün değil diyor. Annem yıllardır bir rüya görüyor. O bebek küçük bir kız olarak karşısına anneme beni arkanda bıraktın ben yaşıyorum diyormuş . Ben de 4 aylık hamileyken bebeğimin kaybettim ve ne zaman annemle bebeğimin mezarına gitsek hüngür hüngür ağlayarak bana bunu anlatıyor. Geçenlerde aklıma takıldı internette araştırma yaptım ve 99 depreminde birsürü çocuğun kayıp olduğunu farklı ailelere verildiğini ya da kaçırıldığını duydum . Gerçek olabilir mi ya , yani yaşıyor olabilir mi? Neden rüyasına gelir ki sürekli?

Çok travmatik bir olay çünkü, anneniz içten içe onun yaşıyor olmasını istiyor. Bu yüzden rüyalarına giriyor muhtemelen.

Herşey çok bulanık. Doğru da hatırladığını düşünmüyorum travma yaşıyor sanırım. Elini tuttum diyor . Babam da süedanın odanın ortasında döşekte yattığını söylüyor ama olay gecesi babam evde değilmiş annem de bebek yanımda yatıyordu diyor. Devasa bir bilinmezlik. Gerçekten de 1,5 yaşında bir bebek baba yoksa annesinin yanında yatar . Orda yattıysa bebek nerde bu garip. Odanın ortasında idiyse yaşıyor olamaz ama annemin yanında yatıyorduysa onun da kurtulmuş olması gerek . Anlamadığımız çok yer var. Annem hissettim , elini kavradım , yanımdaydı gibi cümleler kuruyor. Bunları travmadan ya da bulanık zihninden dolayı mı böyle hatırlıyor bilmiyorum. Ama çok acı çekiyor. Şu an bile böyleyse ilk yıllarda nasıldı bilmiyorum sürekli aklında bu var

Evet maalesef anlamadığımız çok şey var.
Sarsıntı o kadar şiddetliydi ki, Bebek savrulmuş olabilir. Ben koridorda yürümeye çalıştım ve beni duvardn duvara çarptı. Bebeği odanın başka köşesine atabilir.
Öte yandan o kadar büyük travma ki insanlar bazı ayrıntıları unutabilir ya da Zihni yeni bir gerçeklik kurgulayabilir. Normal bir durum.
Öte yandan artık Müge Anlı flan gibi şeyleri çıkarın aklınızdan. Hayatınızın sonuna kadar annenizin kabullenemeyişi yüzünden sağ olmayan birinin arayışı içinde olabilirsiniz. Gerçekten hayatınız bu bilinmezlik peşinde dolanarak mı geçsin istiyorsunuz?

Evet maalesef anlamadığımız çok şey var.
Sarsıntı o kadar şiddetliydi ki, Bebek savrulmuş olabilir. Ben koridorda yürümeye çalıştım ve beni duvardn duvara çarptı. Bebeği odanın başka köşesine atabilir.
Öte yandan o kadar büyük travma ki insanlar bazı ayrıntıları unutabilir ya da Zihni yeni bir gerçeklik kurgulayabilir. Normal bir durum.
Öte yandan artık Müge Anlı flan gibi şeyleri çıkarın aklınızdan. Hayatınızın sonuna kadar annenizin kabullenemeyişi yüzünden sağ olmayan birinin arayışı içinde olabilirsiniz. Gerçekten hayatınız bu bilinmezlik peşinde dolanarak mı geçsin istiyorsunuz?
Ben anneme sürekli ileriye bakması gerektiğini bunun mümkün olmadığını söylüyorum asla gardı indirmiyorum çünkü herhangi birimizden en ufak ışık alsa daha da bağlayacak kendini bu konuya . Ama ben de doldum , karıştım çok. O yüzden buraya açtım konuşmak akıl almak istedim

[/QUOTE]
Estağfurullah ben o günleri yaşamadığım için şu an sadece anneme üzülebiliyorum . Onu kimse anlamıyor ama anne olunca ben anladım , ama elimden bişey gelmiyor. Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için ❤️

Bir fotoğrafı falan var mı? Belki o şekilde Müge’ye çıkabilir ama diğer türlü samanlıkta iğne aramak maalesef

Bir fotoğrafı falan var mı? Belki o şekilde Müge’ye çıkabilir ama diğer türlü samanlıkta iğne aramak maalesef
[/QUOTE]

Var fotoğrafı . Ne kadar etkisi olur bilmiyorum

Var fotoğrafı . Ne kadar etkisi olur bilmiyorum
[/QUOTE]

Fotoğrafı olması faydalı olabilir o zaman, ben muhtemelen vefat ettiğini düşünüyorum, muhtemelen birçok bebek pembe zıbınlıdır ama bu tarz olayları insanlsr hatırlıyor Müge anlıda. Bu şekilde hastaneye bırakılan vs çol bebek bulundu yıllar sonra. Bulunmayanlar da oldu, siz annenizden habersiz Müge anlı iletişim ekibine atıp olayı anlatın, işlemeyi kabul ederlerse denenebilir geldi.

Ben anneme sürekli ileriye bakması gerektiğini bunun mümkün olmadığını söylüyorum asla gardı indirmiyorum çünkü herhangi birimizden en ufak ışık alsa daha da bağlayacak kendini bu konuya . Ama ben de doldum , karıştım çok. O yüzden buraya açtım konuşmak akıl almak istedim

E Müge anlı falan diyerek bu olayın iyice çığrından çıkmasına siz de katkıda bulunuyorsunuz.
Ölümü kabullenmesi için tutup psikiyatristten yardım alması için götürmek yerine bu nedir? Böyle yaşanmaz

E Müge anlı falan diyerek bu olayın iyice çığrından çıkmasına siz de katkıda bulunuyorsunuz.
Ölümü kabullenmesi için tutup psikiyatristten yardım alması için götürmek yerine bu nedir? Böyle yaşanmaz
bunu ben söylemedim ki teyzem söyledi. Biz kendimiz aradık ama detay olmadan olmaz dediler . Ayrıca istemeyen birini zorla nasıl psikiyatriste götürebilirsiniz? Ben de gidiyorum ama yüzünü hiç görmemiş hiç dokunmamış olmama rağmen unutamıyorum bebeğimin. Sadece kabullenmem konusunda destek oldular. Annem kabullenmez , çünkü ne olduğunu bilmiyor. Sadece böyle yaşamayı öğrenmiş

Hastane olayları da karışık, şu Adana olayı vardı, hatırlarsınız, birçok bebek kaçırılmıştı. Ablamların yaşında bir komşumuzu da hamilelik sürecince ikiz diyorlar, sonra tam da o hastanede doğurmuş ya da o şehirde emin değilim, tek bebek vermişler eline, ikizi nerede demişler, ikiz falan yok demişler. Ama onlar rahattı hiç peşine düşülmedi diye biliyorum.

Annenizin gidebileceği bir mezarlık olsa yani gerçekten vefat ettiğini bilse bir nebze daha hissederdi ama bilinmezlik üstüne de bebeğine sahip çıkamamış olduğunu düşünmesi kadını yıpratmış.

Müge anlı’ya hasni mi hasne mi diye bir kadın çıkmıştı. 15’inde falan doğurmuş ama bebek öldü diye hastaneden kaçmışlardı. Kadın yıllarca o acıyla yaşamış, sonrasında 5 ya da 6 çocuk daha doğurmuş ama ilk çocuğunu hiç unutmamış. Çocukları bile hissetmiş, biz hep annemizin mutsuzluğunu gördük diyorlardı. Bulundu o çocuk tabi aradan 30’a yakın yıl geçmişti, iyi bir aile evlat edinmişti, şanslıydı görece.

Back
X