Bu da şiddetin başka bir boyutu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Adana’da yaşlı bir adamın sağanak yağışta şemsiye ile yürürken, soba borularını taşıyan eşinin sırılsıklam olması objektiflere böyle yansıdı.
Sitene Ekle

İHA

Adana’da yaşlı bir adamın sağanak yağışta şemsiye ile yürürken, soba borularını taşıyan eşinin sırılsıklam olması objektiflere böyle yansıdı.
Adana’da geceden bu yana aralıklarla devam eden yağmur, etkisini gün içinde de gösterdi. Kış hazırlıklarını yapanlar da yağmurdan nasibini aldı. Odun sobası için boru almaya giden yaşlı bir çift, dönüş yolunda yağmura yakalandı. Aldığı 3 borudan ikisini eşine veren yaşlı adam, şemsiyesini açarak yoluna devam etti. Yaşlı adamın şemsiyesini paylaşmadığı eşi de kolları arasına aldığı soba borularıyla yürüyerek yağmur nedeniyle sırılsıklam oldu.milliyet

bu şiddetten de öte, duyarsızlık, duygusuzluk, vicdansızlık, körlük, insan yerine koymama.. kadının ıslanmasına mı yanayım, soba borularını taşıdığına mı, yoksa benim o soba borularını adamın kafasına geçirmek yerine bunları yazdığıma mı karar veremedim..

Şimdi bu kendisini adam falan zannediyordur bir de... Belki hastalıgı vardır yagmurdan kesinlikle kaçmasını mecbur eden bilemem... ama yine de ikisine de yeterdi sanki şemsiye. Kadının ayagında bi de terlik var...

yahu saçmalamayı bi kesin isterseniz,kaç fakir Osmanlı gördünde konuşuyorsun
gelenek dersin anlarımda,osmanlı farkirleri böyleymiş demen ,komik .
belki zenginlerde böyle yürüyordu o zaman
gına geldi çamur atmalarınızdan artık !
araya azıcık Osmanlı azıcıkda akp karıştırdınmı tadından yenmiyor valla.

eski Osmanlıları kulaktan duyma biliyoruz evet,şu anki Osmanlı torunlarını gördük nette son derece Avrupai..

Osmanlı döneminde kadın....

Batılı kadının sosyal ve siyasal hak mücadelesi verdiği dönemlerde, Osmanlı Devleti’nde kadın sosyal yaşama katılmak bir yana, sokağa çıkma hakkından bile mahrumdur. Osmanlı’da kadının statüsü Tanzimat döneminde tartışılmaya başlanmıştır. Bu süreçte statüde farklılık oluşturmayan tartışmalar II. Meşrutiyet dönemi gelişmelerinin hazırlayıcısı olması açısından önemlidir. Gerçi, II. Meşrutiyet’in ilanı kadınların sosyal yaşama katılma, çalışma yaşamında yer alma ve yüksek eğitim görme isteklerine yanıt verecek değişimi getirmemiştir. Fakat, II. Meşrutiyet’in getirdiği kısa süreli özgürlük ortamından kadınlar da pay almışlar ve kendi haklarının mücadelesinde aktif rol oynamaya başlamışlar; kadınların çıkardığı gazete ve dergiler yanında, dernek faaliyetleri de artış göstermiştir.

Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/217734-osmanli-donemindeki-kadin-haklari-nasildi.html#ixzz3LPCB9S6S

diğer konuda yazdım şimdi,orayı oku,şimdiki ve eski osmanlıyı kıyaslamak yanlış
bozuldu gitti zaten.

Alınır şimdi demi ablası

hahhha alnır da möööler...

bu adama ayı desem değil ne bileyim bir hayvan türünü layık göremedim...ama var bunlardan hanımcığım geçen hastaneye gittik kucağında bebek,bebek çantası elinde koşturuyor kadın adam da dışarda sigara içiyor neymiş hastane işleini bilmezmiş kavga çıkarırmış...

biraz da kadınlar mı alıştırıyor nedir valla anlamadım ben

Bu adamda öküzün bir üst versiyonu herhalde
Kadın yapsın yada yapmasın bazı adamlar cidden çok rahatlar,eli işe değmesin koşturmasın yani..

eski Osmanlıları kulaktan duyma biliyoruz evet,şu anki Osmanlı torunlarını gördük nette son derece Avrupai..
zaten osmanlıyı ben gördüm diyebilecek yaşta kk üyesi olduğunu sanmıyorum
en tecrübelilerden HanimKelesimiGetir ablamız onun babası falan belki son demlerini görmüştür. haa bildiğimiz gercekler var osmanlıyla ilgili kadına bakış açılarının acısını hala ceken kadınlarımız var. kadına değer verilseydi osmanlıda harem gibi bi iğrençlik olmazdı. atalarımızdır tamam ama doğruya doğru az önceki yorumuna aynen katılıyorum

işte bilmediğiniz şeylerde yorum yapmayın
Osmanlı'da haremmi vardı tek,şuna bak tek aklında kalan harem olmuş :)
sen önce harem nedir,niçin kurulmuştur onu öğren önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…