• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu davranis normal mi ?

Böyle adamlara elini verirsen ne yazık ki kolunu kaptırırsın. Sevgilinden izin almak da ne demek? Gidebilir miyim diye sormayacaksın, gidiyorum diye haber vereceksin sadece. Ama böyle alıştığı için artık onu ne yaparsan yap değiştiremezsin, ya bu hayatı kabul edeceksin ya da ayrılacaksın başka seçeneğin yok.

Bak sana örnek vereyim, eski ilişkimde erkek arkadaşım kıskançtı biraz, ama seninki gibi değil tabi ki. İlişkiye yeni başladığımız dönemlerde hani bu yabancı dil pratiği amacıyla başka ülkelerden insanlarla konuşmak için siteler var ya, oradan tanıştığım bir çocuk şehrime gelecekti. Benden de şehri gezdirmemi rica etti hem de aylardır sohbet ediyorduk tanışmış da oluruz dedi.

Erkek arkadaşıma bir gün o çocuğu gezdireceğimi söyledim. Bozuldu gitmemi istemedi, elin yabancısıyla ne işin var falan dedi. Empati yaptım ben olsam bende kıskanırdım, ama geri adım atsam sırf o istediği için gitmemiş olacaktım. Sonra yanıma başka bir kız arkadaşımı daha çağırdım çocukla baş başa buluşmuş olmamak için. Sevgilime de şunu söyledim. Bak senin için rahat etsin diye bir arkadaşımı daha çağırdım, bana da istediğin zaman ulaşabilirsin ama daha fazlasını bekleme, sen istiyorsun diye buluşmamı iptal etmem dedim. Böylelikle bana istediğini yaptıramayacağını anladı. Peşine bir iki yer daha oldu onun gitmemi istemediği, ama ilk olaydan dolayı onu dinlemeyeceğimi bildiği için gitme diye teklif dahi etmedi. Ama ilk seferde ona o imkanı vermiş olsaydım, her istemediği yere gitmemi engellemeye çalışacaktı. Bilmem anlatabildim mi?

Benim bir sevgilim var , davranislarindan size bir kac örnek vericem. Bana lütfen kimin hatali oldugunu söyleyin. Benim dayimin oglu sünnet olucak ama onlara 1-2 günlüge gitmeme izin vermiyor cünkü eski sevgilim o sehirde yasiyor. Anneannemlerin yanina tatilede izin vermiyor onsuz uzaga gidemezmisim. Kendisi kuzeniyle türkiyeye tatile gitmek istiyor. Cabuk sinirlenir. Alttan almazsam konu uzar o yüzden ben hep tamam diyorum. Whatsappe kendi resmimi koymama izin vermiyor. Ve bugün yasanan bir olayi anlaticam. Ben kiz arkadasimla ramazan senligine gitmek istedim. Gidebilirmiyim diye sordum. Bana hayir demis ama ben mesajini görmeyip hazirlanmaya baslamisdim. Ben izin vermeden sen nasil olurda hazirlanmaya baslarsin diye bagirdi. Kusura bakma görmedim dedim ama o konuyu uzatip bugün disara cikmicaksin dedi. Kendimi cezalandirilmis kücük cocuk gibi hissetim. Sonrada bana ben hastaneye gidiyorum hastalandim yine dedi. Biz tartisdigimiz zaman hastalandigini söyler hastaneye gider. Sizce ben napmaliyim?
hamur gibi kızsın maşallah senden iyisi şamda kayısı..izin istiyorsun demek ..anandan babandan bir kez izin istedin mi sokağa çıkmak için:KK67:

derhal hiç düşünmeden kurtul ondan
seni resmen kölesi yerine koyuyor sen de uzamasın diye ne derse he tamam aman problem olmasın diyorsun ama ne oluyor yine de sen cezalandırıyorsun çocuk gibii....

benim de bir erkek arkadaşım kalp hastasıyım diye söylerdi... her terk edişim de fenalaşırdı, birgün ne b.k halin varsa gör dedim... bak çocuk kötü dediler dedim gidin o zaman hastaneye ne yapayım doktor muyum? acile gittiler ben de gittim (salak gibi kesin hasta diye inandım)
dr.öğrenci psikolojik gelmiş vitamin serum bağladım. bana hiç kalp hastası gibi gelmedi dedi... bir önce kinde de kaldırılmıştı. hatta nefes falan da zor alıyordu dediler hastane de herşeyi her tetkiti yaptılar hiçbirşeyi çıkmamış (bana söylemediler kalp hastası ilaç verdiler dediler) ben barıştım ama yüz vermedim sonunda beni öyle kabullendi ve benden daha turp gibiydi (günde 2 paket sigara içerdi canı isterse içerdi birşey de olmazdı)... sonra birgün feci sinirlendim ölsen de geliyorum deme toprak atmaya gelirim dedim.. mayıs sonuydu okul bitti 3 ay sonra da söz kestiler.. hani benim yüzüm den sürekli fenalaşan çocuk demem o ki asla inanma... acıma sakın benimle her tartışma da doktora gidiyor diye.. duygu sömürüsü bunlar

Bencede kesinlikle ayril. Evlenmeden böyleyse evlendikten sonra arkadaslarinda dedigi gibi seni eve kilitler herhalde.
Esler birbirinden izin almazken veya evlat anasindan babasindan izin almazken sevgiliden izin almakda ne oluyor anlayamiyorum.
Kendinizi ezdirmeyin.

Sana bir sır veriyim başının içinde bir organ var. Beyin diyoruz biz ona. Arada kullan iyi geliyor.. hani napıcağını bilmiyorsun ya belki işe yarar..

beni sinir ediyor bu tür ilişkiler, sonra evlenince ağlama! yazdım kendimi tutamadım bir daha yazıyorum yol yakınken ayrıl. bir de hasta oluyormuş ay yazıııııık zavallı çocuk... kendini ne sanır bilmem sen de tepene çıkartmışsın iyice birisi daha yazmış annen baban seni elin çocuğu tarafından ezil, en güzel zamanlarını geçireme diye mi yetiştirdi.

Ben kocama sormam gidebilir miyim diye, elin oğlu kimmiş??? Ezdirme kendini, akrabaların yanına gitmekte ne sakınca varmış , üniversiteye gitmeyecek misin, çalışmayacak mısın ?? Hayatını kimseye göre şekillendirme abla tavsiyesi ;)

Benim bir sevgilim var , davranislarindan size bir kac örnek vericem. Bana lütfen kimin hatali oldugunu söyleyin. Benim dayimin oglu sünnet olucak ama onlara 1-2 günlüge gitmeme izin vermiyor cünkü eski sevgilim o sehirde yasiyor. Anneannemlerin yanina tatilede izin vermiyor onsuz uzaga gidemezmisim. Kendisi kuzeniyle türkiyeye tatile gitmek istiyor. Cabuk sinirlenir. Alttan almazsam konu uzar o yüzden ben hep tamam diyorum. Whatsappe kendi resmimi koymama izin vermiyor. Ve bugün yasanan bir olayi anlaticam. Ben kiz arkadasimla ramazan senligine gitmek istedim. Gidebilirmiyim diye sordum. Bana hayir demis ama ben mesajini görmeyip hazirlanmaya baslamisdim. Ben izin vermeden sen nasil olurda hazirlanmaya baslarsin diye bagirdi. Kusura bakma görmedim dedim ama o konuyu uzatip bugün disara cikmicaksin dedi. Kendimi cezalandirilmis kücük cocuk gibi hissetim. Sonrada bana ben hastaneye gidiyorum hastalandim yine dedi. Biz tartisdigimiz zaman hastalandigini söyler hastaneye gider. Sizce ben napmaliyim?
davranısları sorun arzedici hemen terket bu adamla evlendiğini düşün annenlere bile göndermez üstünede döver seni sen ona bağlı mı yaşıyosun senin düşünce özgürlüğün yokmu yani ilerde çok pişman olursun yasamak isteyipte yasayamadığın seylerin sebebinin bi erkek arkadas olduğu aklına geldikçe sinir oluyo insan sakın kendinden ödün verme

ya bi insana nasıl bu kadar köle gibi teslim edersiniz kendinizi anlayamıyorum, sen onun malı değilsin izin almak ne demek, ki sana güvenmiyor bile ,sırf eski sevgilin var diye göndermemeler, sana nasıl bağırır izin vermeyin bunlara lütfen ya o anasının bi evladıysa sizde öylesiniz, lütfen sonra şiddet gelir arkasından, kimsenin önünde bu denli iliklemeyin kadınlığınızı lütfen.

Anladigim
Anladigim kadariyla alttan almazsan o sinirlenecek ve belki konusmamaya kadar taşıyacak büyütecek konuyu sen de "o hayatimda yokken mutsuz olacağıma en azından o olsun ben mutsuz olurum " düşüncesiyle kendini yiyip bitiriyorsun,o senin için aynı şeyi düşünüyor mu peki tek başına tatile gitmek istemesi vs ne kadar empati içeriyor bunları ona sormani öneririm. Ve su hastane olayı için senin de guvendigin bir yakın arkadaşıyla ya da ailesiyle iletisime geç ben pek inanamadım her tartışmada hastanelik olacaksa sen de onun bakiciligini mi yapacaksın. O seni ne kadar düşünüyorsa sen de onu o kadar düşün derim.

Sen ne demeye gidebilir miyim diye soruyorsun ki? Alt tarafı sevgili, ters durumlar olmadıkça sen terbiyesizlik yapmadıkça kendi kararını kendin vermesi gereken özgür insansın. Bu kadar taviz verip kul olma ya ailenden babandan almadığın izni elin herifinden alıyorsan ailene haksızlık. Bence psikopat, hayatta kaybettiğin yılların ve anların telafisi yok.

Köle misin sen ? Neden gidebilir miyim? O kim ki ananene dayına gitmene karışıyor? Şimdiden bu kadar yüz verirsen evlenince camdan bakamazsın.

Back
X