İnsan demosu :)))) harikasinn
:)) sağ ol canım..
Bence neyi var neyi yok kargoya ver, gönder. Kargo paketi eline ulaşınca şöyle bi kalıversin![]()
Şimdiye kadar bana ne yapmışsa benim haberim yok.. Biz görgüsüz insanlar değiliz. Her şeyden önce gönlümüz zengin, durumumuz da çok iyi annem ve babam ayrı olmasına rağmen. Egeliyiz biz. Bugün bi akrabadan öğrendim ki ev içinde teyzemin şiveli konuşmasıyla alay edilmiş onların ailede. Ki dalga geçtikleri teyzem de emekli hemşire. durup durup okula eğitime getirmek istemiyorum sözü ama kendileri onca imkanla bi lise bitirememişler.. doğallığımızla alay eder olmuşlar.. Oysa kendileri ne anadilleri Türkçeyi zor konusuyorlar.
"zekiyim ama amele olmak istiyorum" lafini hatirladim :)
avrupada eeski gurbetcilerin cocuklari sadece issizlik sigortasini alabilmek icin
18 yasina kadar okuyorlar genelde cift dikis
yoksa benim zamanimda gittigim lisede okula gelen kizlarin yuzde sekseni (turklerde ve araplarda)
sadece issizlik parasini alabilmek icin geldeiler aksi halde okumalarini istemezlerdi aileleri
kendini talih kusu olarak adlandilarn bir insan gorgusuzdur o ailenin yapisi ortada
avrupada yasiyoruz diye boburlenir ama cocuklarini okutmaz temizlige yollarlar yada amele olmasini isterler
ben gozu acik okumus kulturlu kizlarin boyle ailelere gitmesine karsiyim
cunku buyuk bunalim yasarlar
turk gazetecisi ergen alamanyali cocuga soruyo
neden okumuyorsun?
cevap aslinda ben zekiyim ama amele olmak istiyorum daha cok para var bu iste
aileleride sonuna kadar destekliyo
ameleligi ben kucumsemem bunu egitim alma sansi olmayanlar yapar yada is secme lüksü olmayanlar
mesela benim esimde calisti iki sene amelelik yapti :)
dagittim konuyu biliyorum ama su var birde
diger konularina baktim bir kere daha nisan atmistin umarim bu son olur
Evet o röportajı izlemiştim.. Düşüncelerime tercüman oldun canım :)) Sondu bu.. Geçen defada bitirmiştim ama yalvar yakar ayağıma dolandılar. Düzelir dedim düzelmedi.. Kinci olmamaya çalışıyorum ama inşallah benim ailemin üzüldüğü kadar üzülürler.