• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu değerle tüp bebek imkanı var mıdır?

Sillage92

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2024
108
50
13
32
Merhabalar, biz 6 aylık evliyiz. Yaşımız gereği hemen çocuk istemiştik öncesinde ikimiz de kontrole gittik. Eşimde ilk başta varikosel demişlerdi.bugun sperm testimiz çıktı çok anlamadım fakat oldukça kötü gibi düşünüyorum. Tüm sonuclar 0 sanki. Tüp bebek muhabbetine çok uzağız. Bu değerlerle tüp bebek yapmak mümkün müdür? Hormon testleri normal cikti
1000106032.webp

Malesef kötü sonuçlar. Bu şekilde mümkün değil. Önce eşinin tedavi olması gerekir.

İlaçlarla yükselme ihtimali mi var yani? Yani takviyelerle tüp bebek olma ihtimali olur mu hiç bilmediğim için soruyorum kusurbakmayin
Önce ameliyat olması gerekebilir belki bilemiyorum. İlaçlarla yükselir inşallah. Sonra tüp bebek yapılabilir.

Tüp bebek mümkün tabi ki. Eşiniz önce başka bir merkezde testi tekrarlasın. Normal hastane değil de tüp bebek merkezi olan bir yeri öneririm çünkü bazen sadece makinayla sayım yapan yerlerde sperm gözükmüyor ama embriyoloğu olan merkezlerde gözle görünen sperm çıkışı olabiliyor. Bizim başımıza gelmişti sperm sayısı çok az olduğu için başka bir merkezde gözükmemişti mesela. Takviyeyle değerleri artabilir. Varikosel ileri derecedeyse ameliyatla da iyileşebilir. Androloji alanında uzman bir üroloğa başvurun o sizi yönlendirecektir zaten. Bu arada hiç sperm çıkışı olmasa dahi mikro-tese ameliyatıyla sperm bulma ihtimali var. Azospermi hastalarının bir çoğu baba olabiliyor artık. Sitede bununla ilgili konuları okuyun siz de görürsünüz zaten.

Acilen bir tubbebek merkeziyle görüşün onlar size gereken açıklamayı yapar burdan doğru bilgiye ulaşamazsınız.

Merhabalar, biz 6 aylık evliyiz. Yaşımız gereği hemen çocuk istemiştik öncesinde ikimiz de kontrole gittik. Eşimde ilk başta varikosel demişlerdi.bugun sperm testimiz çıktı çok anlamadım fakat oldukça kötü gibi düşünüyorum. Tüm sonuclar 0 sanki. Tüp bebek muhabbetine çok uzağız. Bu değerlerle tüp bebek yapmak mümkün müdür? Hormon testleri normal ciktiEki Görüntüle 3541708
Merhaba, iyi bir tüp bebek merkezinde testi yapıp sürece başlamanız daha iyi olacaktır çözümsüz değil ama biraz zorlayıcı diyebiliriz. Bu arada varikosel için lütfen ameliyat derlerse hemen bıçak altına yatmasın çünkü benim tüp bebek doktorum bir hastasına hiç gereksiz şekilde varikosel ameliyatı olup geldiği için işleri daha çok zorladığından hastasına çok üzülmüştü.

Her birinize tek tek teşekkür ederim cevaplarınız için. Dediğiniz gibi sperm hiç yok değil çok az da olsa 2 milyon var en azindan.
Izmirde tüp bebek için gidebileceğimiz herhangi bir merkez veya doktor önerisi olan var mıdır. Süreç nasıl işliyor bilmiyoruz Bi yere gidip onların bizi yönlendirmesi gerekiyor sanirim

Sperm cikisi var cok az da olsa. Tup bebek yapilabilir tabii ki. Bir tup bebek merkezine gidip gorusmelisinuz belki oncesinde bir tedavi uygularlar.

Malesef kötü sonuçlar. Bu şekilde mümkün değil. Önce eşinin tedavi olması gerekir.
Neye göre mümkün değil hanımefendi ? Yorum yaparken bence karşınızdakini de düşünün imkansız gibi konuşmuşsunuz kadın tüp bebeğe engel bi durum mu diye sormuş ve eşimin 2 ml spermi var gayette tüp bebeğe uygun bir sonuç, doktor gibi konuşmuşsunuz da..

Neye göre mümkün değil hanımefendi ? Yorum yaparken bence karşınızdakini de düşünün imkansız gibi konuşmuşsunuz kadın tüp bebeğe engel bi durum mu diye sormuş ve eşimin 2 ml spermi var gayette tüp bebeğe uygun bir sonuç, doktor gibi konuşmuşsunuz da..
Tüp bebek annesi olarak karşımdakini düşünüpte konuşuyorum 😉2 milyon var evet ama hareketli değiller. Tedaviyle değerler yükselir tüp bebek olur dedim.

Tüp bebek annesi olarak karşımdakini düşünüpte konuşuyorum 😉2 milyon var evet ama hareketli değiller. Tedaviyle değerler yükselir tüp bebek olur dedim.
Valla bende tüp bebek annesiyim ama siz gibi düşünmüyorum, yorumunuzda tüp bebek olur diye belirtmemeişsiniz, konu açanlar etkılenebiliyor zamanında bende çok açtım kendimden biliyorum net konuşan kişileri anlamıyorum, ayrıca benim eşimde 1 ml sperm ve 0 heraketle başladık ve şükür sonuç aldık, o yüzden net konuşmamak lazım sizde bilirsiniz ki tüp bebek için 1 adet sperm ve yumurta bile değerli bazen de yeterli görülebiliyor doktorlar tarafından

Valla bende tüp bebek annesiyim ama siz gibi düşünmüyorum, yorumunuzda tüp bebek olur diye belirtmemeişsiniz, konu açanlar etkılenebiliyor zamanında bende çok açtım kendimden biliyorum net konuşan kişileri anlamıyorum, ayrıca benim eşimde 1 ml sperm ve 0 heraketle başladık ve şükür sonuç aldık, o yüzden net konuşmamak lazım sizde bilirsiniz ki tüp bebek için 1 adet sperm ve yumurta bile değerli bazen de yeterli görülebiliyor doktorlar tarafından
2 tane yorum yaptım. 2.sinde tüp bebek yapılabilir dedim. 2.yi görmeden mi konuşuyorsun anlamadım. Neyse yanlış bişey söyleyip konu sahibini üzdüysem ondan çok özür dilerim 🌸 ben çok yıprandım çok hayal kırıklığı yaşadım. Bu konuda kimsenin üzülmesini istemem

Merhaba, iyi bir tüp bebek merkezinde testi yapıp sürece başlamanız daha iyi olacaktır çözümsüz değil ama biraz zorlayıcı diyebiliriz. Bu arada varikosel için lütfen ameliyat derlerse hemen bıçak altına yatmasın çünkü benim tüp bebek doktorum bir hastasına hiç gereksiz şekilde varikosel ameliyatı olup geldiği için işleri daha çok zorladığından hastasına çok üzülmüştü.
peki varikosel varsa ne yapmalı. Çünkü sperm dna hasarına ve sperm bozukluğuna ve hızı düşürüyor. Varikosel ameliyatı sonrası ne gibi zorlanma olmuş ki?

peki varikosel varsa ne yapmalı. Çünkü sperm dna hasarına ve sperm bozukluğuna ve hızı düşürüyor. Varikosel ameliyatı sonrası ne gibi zorlanma olmuş ki?
Biz de bu konuda çok kararsız. Çift taraflı varikosel var. Acaba bu yüzden mi sperm değerleri bu kadar kötü geldi, yani varikosel ameliyatı olunca belki spermleri normale döner diyorum ama yine de bir risk gbi geliyor. Çünkü bu ameliyattan sonra sperm sayıları düşen erkekler de çok olmuş. O yüzden tüp bebek mi varikosel ameliyatı mi çok kararsiziz

Varikoselin ileri olup olmama durumuna bağlı. Eğer eşiniz de ağrı şikayeti yoksa çift taraflı değilse doktorlar ameliyata pek sıcak bakmıyor. Varikosel ameliyatı çok basit bir ameliyat ama kişinin sperm sayısının çoğalması 6 ay-1 sene sonra normale dönüyor. Yani doktorunuz sizi acilen tüp bebek tedavisine alabilir. Öyle de görünüyor.

Aybalahanim Aybalahanim dediği gibi çok ileri düzeyde olmadan ameliyat edenler var. Aslında o zaman demişti doktorum ama ben hayırlayamadım yanlış bilgi vermek istemem bu sebeple diyorum iyi bir tüp bebek doktoruna başvurarak işlemlerini yaptırın. Benim eşim küçükken ameliyat olmuş ağrılı varikoseli varmış beni çok korkutmuştu ama şükür sperm kalitesi iyi geldi. Bir de ben ona karışım yaptım 1 ay sonra 20milyon daha artmıştı. Ama işte çok olması değil kaliteli olması önemli bazısı kuyruksuz bazısı çift başlı demişlerdi. Bir de biz tüp bebek doktoru istemediği halde ekstra sperm seçtirdik içlerinde en hareketlisini işleme koymalarını ve özel bi solüsyon kullanmalarını rica ettik belki gerek yoktu ama yorulmuştum artık baştan başlamaktansa tüm tuşlara bastık😂

Back
X