Bu derdi taşıyamıyorum artık....

niluferkoc

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
22
0
6
Eskişehir
Gecenin bu vakti yine yalnız yine uykusuz ve yine acılar içindeyim.sevdiğim adam az önce aynı acılar içinde yanımdan ayrıldı.Sizlere neden bu durumda olduğumuzu anlatayım yani hikayemin en başını.34 yaşında bir kadın bir anneyim Bartın da yaşıyor kazandığım üç kuruşla kızım ve oğluma bakıyorum eşim2 yıl önce başkasının peşine takılıp bizi terketti.Ayakta durdum hayata direndim ama bu derdime direnemiyor çare bulamıyorum.1 yıl önce benden 5 yaş küçük bir erkekle tanıştım bana ters gelsede ona duyduğum güven ve gercek duygularla bir aşka yelken açtım o çapkın zıpırda bağlandı bana.derken derin bi aşkın içinde bulduk kendimizi. O herkesi geçmişini huyunu sildi benim için ama annesini silemiyor çünkü babası yok annesi kanser hastası ve kardesi olmadığı için tek sorumluluk sahibi .Aşkımızı annesi ve dayılarına söylediğinde çocuklu ve dul olduğum için red cvb aldı ve tüm çabasına rağmen kabul ettiremedi.Annesi ve dayıları bizi koparmak için hemen ona kız aradılar ve buldularda .sözünü ve duygularını kabul ettiremeyen biricik aşkım yüzükten kaçmak için geceleri ekstra işlere gidip depolarda hatta arabasında yattı 6 ay kaçmasının sonucunda dayısından şiddet annesinden tehdit gördü ve sıkışıp kaldı.Onun haberi olmadan yüzükler alınıp hazırlıklar yapılmış benden ayrıldığını söylesede onları inandıramadı bu hazırlıklara engel olamadı.Benimle evlenmek için herseyi silmeye razı ama annesinin hastalığı onun elini kolunu bağlıyor ikimizde perişanız sarılıp ağlıyor intihar etmeyi bile düşünüyoruz ama çocuklarıma kıyamadık.10 gün sonra yüzükler takılacakmış az önce söyledi bana zaten beklediğimiz acı haberi.Benim birtanem o yüzüğü atıp sana döneceğim diye umutla söylesede ben ailesinin buna izin vermeyeceğini biliyorum ama onu üzmemek için susuyorum.o cahil aşktan anlamayan aile sırf toplumdan utandıkları için oğullarınıda beni de mahfediyor ikimizde eridik çöktük çaresisiz.Ben onu paylaşamam dayanamam bu acıya ne olur akıl verin bana ne olur ÇÜNKÜ BU DERDİ TAŞIYAMIYORUM ARTIK.

Son düzenleme:
çok üzüldüm yaşadıklarınıza ve ne diyeceğimi de bilemedim... Ama bir taraftan sevdiğin adama da üzüldüm iki arada kalmış onun için de çok zor. Toplumun bu önyargılarından nefret ediyorum. Sizin önceliğiniz çocuklarınız olmalı , onlardan destek , güç almalısınız. Onların size ihtiyaçları var. Benim annem de 36 yaşında dul kaldı babam bıraktı gitti. Hep annem sahip çıktı bize. Bizim mutluluğumuz onun mutluluğu oldu. Çocuklarınız için yaşama sıkı sıkı sarılın. Aşk yine bulunabilir bunu söylemek çok kolay yaşamak çok zor diyeceksiniz, haklısınız da.. . Ama dünyada Allah size çocuklarınızın acısını göstermesin... Anne değilim ama eminim bu daha zordur bir anne için..

Siz intihar etseniz sevgilinizin annesi bu yukun bu vebalin altindan nasil kalkacak onu merak ediyorum gercekten seviyorsaniz sevginize sahip cikin ama tabi intihar degil cozum o szi cocuklarinizi seviyosa gerisi hikaye artik mutlu sonla biter umarim hikayeniz

29 yaşında koskoca adam. boşandınız dulsunuz diye noluyormuş? kimseye kabul ettirmenize gerek yok. evlenirsiniz, annesini de yanınıza alırsınız. gül gibi geçinip gidersiniz. şu ailenin zorla birilerini yapma muhabbetine hiç inanmıyorum. bir insan hele ki koskoca bir adam bu kadar aciz olamaz olmamalı. siz sevginize güveniyorsanız direk evlenin. böyle saçmalık olmaz ki yok başka kızla ZORLA sözleyeceklermiş falan. hangi yüzyılda yaşıyoruz. aşıksanız kendinize ve sevginize güveniyorsanız evlenin o zaman ne diyecekler? dayısından şiddet görmüş, polise gitseydi bir daha ne kadar gık diyebilirlerdi? ya da bence hiç evlilik falan düşünmeyin çünkü sevgiliniz buradan çok aciz gözüküyor. üzgünüm buradan size ve sevginize sahip çıkabilecek gözükmüyor.

çocuklarının babasının yaptıklarına güçlü bir şekilde ayakta duran birisin, buna da alışman lazım
sevdiğin insandan önce yavrularını düşün, onların hiçbir günahı yok.
bazı şeyler olmayınca zorlamayacaksın, elbet vardır bir nedeni olmamasının.
bazı aileler boşanmış bayan istemezler evet, ama buna birçok insan engel olamamıştır eminim.
nasip değil sanırım, bu durumu yaşayan bir tek senin değilsin
yaşayan insan çoktur.

yaşanan hiçbir şeyi yok sayamazsın belkı, ondan önce de yaşadığını asla unutma!
ondan önce öyle bir insanın varlığından haberın olmayabılır ve sen hayatına bir şekilde devam etmiş olabilirsin
kolay kolay yok sayamaz insan.
ama güçlü tavrını takınıp hayatına kaldıgın yerden devam etmelısın.

erkek arkadaşın annesini senden önce tutuyor, annesi hasta veya değil
ama sende evlatlarını, erkek arkadaşından önce tutmalı ve onların psikolojısını etkıleyecek tavırlar sergılememelisin.
onlar için tek kalan sensin.

29 yaşında olan bir erkek dayısından şiddet görüyorsa, vardır elbet bir araya gelemeyişinizin sebebi
ileride bunlara güleceksin.

Canım sende biz gibi kadınsın herşey den önce annesin.Bizler o kadar yufka yürekli ve temiz bağlanırız ki hayata.En boş anımızda çıkar biri karşımıza ne olduğundan çok bize ne olduğuna bakarız.
Hayat hikayen çok acımasız belki ama çok daha kötülerini düşünerek başlamalısın hayata.Yani kendini 1-0 öndeyim diye motive etmelisin.
Neden mi,
-Senin zaten KOCAMAN BİR AŞKIN var.Bu babası olacak hayırsızdan da kıymetli,şu an buraya konu açtığın ve zorla nişanı yapılan sevdiğini sandığın adamdan da.O senin OĞLUN..Ondan ötesi yalan olmalı sana.

-Ve kızın,o da gün geldiğince sevecek aşık olacak anne olacak kadın olacak.Ona örnek bir anne olmalısın.Güçlü kadın imajı çizmekten çok güçlü olmalısın.

Biri,
Anasını,babasını,dayısını bahane ediyorsa o kişilik sahibi biri değildir.Yaşı senden küçük olsada o erkek ve herşeyden çok sana sahip çıkmalıydı.Artık 18 yaşındaki erkekleri 13 yaşındaki kızları zorla evlendirseler bile birgün bir yerde olay yanardağ gibi patlıyor....Kız ya devlete sığınıyor ya karakola.

Seviyorum dediğin adam 29 yaşında ve çocuk gibi kim elinden tutarsa oraya gidiyor birde dayım darp etti diyorsa bunlar sadece BAHANEDİR.
İnşallah sana geri döner inşallah herşey çok daha güzel olur.Ama bir umuda bağlanıp evlatlarını kimsesiz koyma hakkın yok,lüksün yok,şansın yok..UNUTMA..........

Zor bir durumdasınız, sonuçta siz zararlı çıkacak gibisiniz. Aile oğullarına tehdide şiddete başlamışlarsa, sevdiğiniz de size gelip bunları ağlayarak anlatıyorsa bu işten hayırlı bir sonuç çıkmaz aciz kalmış. Ailesi eninde sonunda oğullarına istediğini yaptırır.
Ne demek ya ben o yüzüğü takar yine senin yanına gelirim, 29 yaşındaki erkek taşı sıksa suyunu çıkarır. Dulsan ne olmuş, ne kızlar var sadece analarının kızı.
Yarabbim ya sinir oluyorum böyle benim dediğim olacak diyen ailelere ve ana kuzusu erkeklere, madem ailenin sözünden çıkamayacaksın sevmeyin kardeşim siz, el kızlarının da başını yakmayın.
Konu sahibi arkadaşım, sizin en kıymetliniz yavrularınız. Onları böyle ortamların içinde bulundurmayın, ne olursa olsun sizin üzüntünüz onlara da yansır, sessizce uzaklaşın bu adamdan, bunlardan size hayır gelmez, o ailesini dinler giderse, olan size olur, o zaman daha da mutsuz olursunuz.
Bu dünyada sizden ve evlatlarınızdan önemli kimse yok, bunu düşünün.

kim kime zorla bişey yaptırabilir...
kaldıki küçük çocuk değil bu adam...
böyle laflarla süslenince gerçek değişmiyo...
kusura bakmazsan ben kendi fikrimi söyliim sana...
bu adam gidip o kızla evlenir...
zaten seninlede evlenmeye niyeti yok ama aynı anda seninlede "amanda çok seviyorum seni,kopamıyorum,annem için bunlar sende biliyon dimi hayatımın çiçeeeee" şeklinde laflarla aklını alır...
anası hasta anladıkda kimse ne kadar yaşayacağı belli olmayan bi insan için bütün hayatını mahfedemez...
lütfen gerçekçi düşün...

valla canım yazını okuyunca çok üzüldüm ve ne yazsam bilemedim bu insanların önündeki tabular ne böle yaaa dulmuş çocukluymuş iki insan bunu sorun etmedikten sonra
herşeyden önce iki tane evladın var ne olursa olsun onlara sımsıkı sarılmalısın sakın öle intiharı falanda geçirme aklından çocuklarını düşün karşındaki kişide 29yaşına gelmiş kocaman insan restini çekebilirdi die düşünüyorum ama bi taraftanda ailesine restini çekip seninle evlendiğinde kadının başına bişey gelirse yaşıyacağınız vicdan azabı düşündüm her ikinizinde yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal yani... Allah kolaylık versin

Bu yorumdan sonra söyleyebilecek başka hiçbirşey kalmamış zaten. 29 yaşında bir erkek dayısından şiddet görüyorsa, ben o kızla evlenmeyeceğim sevdiğim kadın bu diyemiyorsa seni ve aileni nasıl koruyup kollasın ki.Bazen aşktan gözümüz kapanır, olan biteni göremeyiz.Belki niyeti o kızla evlenip sizinle de ilişkisini sürdürmektir.2 tane çocuk olunca yanlış yapmaya lüksünüz yok.Kullanıcı adın gerçek adın soyadınsa değiştir bence

Son düzenleme:
Ailesi sizi ayırmayı kafaya koyduysa eğer, oğullarına söz geçiremeyince sizi suçlarlar, etraftan saçma sapan sözler duyarsınız, çocukları masum, siz kandıran olursunuz.Yıpranırsınız.
İnan ki değmez, biraz zaman geçsin ben kimlere değer vermişim dersiniz.

Canim yazdiklarin cok uzucu gercekten.. toplumumuzun bu tabulari anlasilir gibi degil..

Ama bana sevgilinin tutumuda garip geldi.. yani 29 yasinda kocaman adam.. tamam annesi hasta oldugu icin hassas bir konu (sen annesiyle tanistinmi? Hastaligina sahit oldunmu?) Yinrde bir sekilde seni kabul ettirmese bile baskasiyla evlenmeyi engelleyebilir diye dusunuyorum..

Hic birsey yapamasa, gider diger kizla konusur, benim sevdigim var hem seni hem kendimi mutsuz etmek istemiyorum.. kiz da anlar herhalde... bu sekilde bile cozulur konu..

Bence sen bu kadar yipratma kendini.. eger ki gercekten yuzuk takmayi engelleyemiyorsa zaten guclu bir erkek degilmis.. sen ilk once cocuklarini dusun, onlarin sana daha cok ihtiyaci var.. elbette seni ve cocuklarini mutlu edecek ve sizi oldugunuz gibi kabul edecek birileri cikar karsina..

o zaman kacıp evlenın
evlenemıyorsanız karsınızdakı kısı sızı sevmıyordur
ne demek ıntıhar yanı ıllada yanınızda bırılerımı olmaları gerekıyor
annesı zaten daha sonradan ıkna olur bence

bence de diğer kızla sözlenip ayrılmayı düşünüyorsa kıza da yazık onun günahına girmesin baştan istemediğini söylesin umut vermesin... sonra o kızında vebali üzerinizde olmasın...mutlu olalım derken hepten mutsuzluk yaratmayın kendinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…