• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dert denilen şey hiç gitmio hiç bitmio her sefererinde yeni yüzüyle karşımızda ...

omrumu_yedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
440
0
46
Kayseri
mrb arkadaşlar,
yazıp yazmama arasında çok gidip geldim ama sonunda yazmaya karar verdim...:kkk:

Ben nişandan ayrılalı10 ay oldu ve bu arad başka insanlarla tanıştım kimseye ısınamadım .. hepsiyle görüştüğümde olmaz dedim ve evlenme isteğimde kalmamıştı zaten. derken bi çocukla tanıştım oturduk bi çay içtik ben bidaha görüşmeme diye düşünürken sürekli aradı görüşmek istediğini söyledi ben hep kaçtım ama o pes etmedi ... 26 eylül de ameliyatım vardı ameliyattan çıktığımda ilk onun çiçeğini aldım ameliyat sonrası her kontrole gittiğimde hastanede beni uzaktanda olsa görmek için ordaydı derken bu tür jestleri çok hoşuma gitti ve görüşmeye başladım.. iyi bi çocuk yani nerdeyse 2 aydır görüşüoruz fakat öncesindede 2 ay benim istememe durumum oldu aslında 4 aydır tanşyrz,çok şükür olumsuz bi durum yok.... aileside geldi bana geçmiş olsuna. bayramda yüzük takalım falan dedi ben de çok erken olduğunu daha evlenebilecek kadar onu tanımadığımı söyledim. daha önceden kötü bi nişanlılık evresi geçirdiğim içinde korktuğumu söyledim. anlayışla karşıladı.:nazar:

Ama gelgörki içimde bi tuhaflık var ortak bi arkadaşımız var o bana dediki arkadaş olarak ii biridir işindede iyidir fakat daha önceden görüştüğü kızlar oldu ama işi ciddiye götüremio bi yerde kalıo dediler... bende bana geçmiş olsuna ailesiyle geldi deyince şaşırdı ailesiyle diğerler görüştüğü kızları hiç tanıştırmamıştı dedi. o zaman bişey diyemycem dedi...bide kendisi yani görüştüğüm çocuk bana daha önce bi çok kızla tanıştığını içlerinde hoşlanmadıklarıdamda oldu hoşlandıklarımda ama hiçbiri senin gibi olmadı seninle ilk görüşmemde Allahım ne olur bu kız benim evleneceğim kız olsun diye dua ettim dedi. diğerlerinde hep bi tutukluğum olmuştu sende bu olmadı dedi. .. ama bnm içimden bi ses güzel giderken bi anda bitebilir.. dioo bazen çok gerlyrm kendisinede kızyrm ama bi şekilde sabırla beni sakinleştirio tabi ona direk bu nedende dolayı kızmyrm başka şeyler adı altında kızıyrm...:14:

10 günlüğüne ildışına gitmiştim geldiğinde yüzük takalım falan dedi ben geleli 2 hafta olacak bi ses yok yani hemen takalım demyrmda hani telefonda sürekli söyliodu gelince öyle olmadı offffff yaaaaa çıkamyrm işin içinden:ssz:

Son düzenleme:
henüz iki aydır doğru düzgün tanımadığı bir kıza geçmiş olsun a ailesiyle gidebilcek kadar düşüncesiz ve
başına buyruk bir adam gibi geldi..sonra sözünde durmaması da cabası..kaldı ki 2 ay evlilik düşüncesi için çok erken..:ssz:

10 ay çok erken değil mi bir kişi de değil bir kaç kişi.Biraz kafanızı dinleseydiniz keşke.

Yeni başlayan ilişkiniz için de çok erken yüzük takmanız vs.Karşı taraf bunu talep edebilir fakat sizin bunu kafaya takmanız önceden istiyordu şimdi istemiyor neden acaba diye düşünmenize de gerek yok.Asıl siz önemsemeyin bu kadar hızlı ilerleyen bir durumu.

Yüzük olayını atın kafanızdan demiş dememiş boşverin bunları tanımaya odaklanın karşınızdaki insanı.

çok erken diye düşünen sen değil misin?
şimdi neden telefonda yüzük takalım dedi de dediği gibi olmadı off..falan diyorsun..?

belki de üzerine çok geldiğini ve sana zaman vermesi gerektiğini anladı ki.senin baştan beri istediğin de bu değil miydi?

bak canım..ne olursa olsun 2 aylık bir ilişkide hemen yüzük olaylarına falan girmek çok erken..
bence ilişkiyi biraz sürdürmeyi, zamanla daha iyi tanımanız gerektiğini, sonrasının da zamanla geleceğini söyle.çok erken yüzük için..

senin bir ilişkiden yeni çıkmış olmanın da, bu ilişkiye ve kişiye güvenmemen de etkisi büyük..senin zamana ihtiyacın var ama bu adama da ısınmışsın...

ondan , kendin ve ilişkiniz için zaman iste..bir süre flörte devam edin..gerisi gelir..en doğrusu bu bence..

Nişan atalı çok bir zaman olmamış kalbinden ziyade mantığınla hareket etmeni tavsiye ederim..
Hepimiz biliyoruzki yüzük takmak marifet değil onu seve seve pişmanlık duymadan bir ömür takabilmek marifet..
Ve yine hepimiz demeyeyim çoğumuz:) biliyoruz ki erkek milleti yüzüğü taktığında akıl almaz bir rahatlık ediniyor
Hay takmaz olaydım dedirtiyor..:ssz:

öyle bir başlık atmışsınız ki ben de kimbilir ne derdi var arkadaşın dur bi bakayım dedim.fakat iyi de ben ortada dert mert göremedim.yeni biri var hayatınızda,yeni umutlar,yeni başlangıçlar..ne güzel işte.öyle elle tutulur bir dert denilebilecek bir durum da yok.yani bir kısmetiniz var ve sizin hakkınızda ciddi düşünüyor göründüğü kadarıyla.yoksa niye ailesiyle kalkıp geçmiş olsuna gelsin.gayet düşünceli insanlarmış sizi ziyarete gelmişler.içinizde yersiz korkular barındırıyorsunuz.çok gereksiz bir kaygı gördüm üzerinizde.sadece olumsuz bir nişanlılık geçirmişsiniz.hayatında defalarca ayrılıklar,ya da boşanmalar yaşayan insanlar var.bu kadar güvensiz olmayın bence.sadece biraz zamana bırakın ve o insanı iyice tanımaya çalışın.ve kesinlikle iyice emin olmadan da yüzük falan takmayın.bu kadar erken yüzük takılmasına gerek yok.daha önce zaten bir nişanlılık geçirmişsiniz.ne olur ne olmaz anlaşamayıp ayrılmak isterseniz bir gün,nişanı atmak da ağrınıza gider.neticede nişan çevre ve toplum önünde ilişkiyi yarı resmileştiren bir durumdur.bir de insanlara laf anlatması zorunuza gider sonra.ama gerçekten sevip sayıldığınız,o insanla iyi bir evlilik yapacağınıza inandığınız anda yüzükler takılabilir.bunun için sadece biraz daha zaman bence..

Biraz zamana bırakın ve beklentiye girmeyin.
Eğer ciddi ve kararlıysa sizinle bir adım atmaya zaten gerekeni yapacaktır.
Siz bu arada onu iyi tanımaya çalışın.

yeni ayrılmışsını ve bu çocukla yeni tanışmışsınız yüzük takmak için erken gibime geldi, birde hep kafanızda soru işaretleri var çocukla ilgili acabalar var ama sanki bu durum sizden kaynaklı gibi bence siz daha kafanızı toplayamamışsınız benim gördüğüm siz daha yeni bir ilişkiye hazır değilsiniz gibi

mrb arkadaşlar,
yazıp yazmama arasında çok gidip geldim ama sonunda yazmaya karar verdim...:kkk:

Ben nişandan ayrılalı10 ay oldu ve bu arad başka insanlarla tanıştım kimseye ısınamadım .. hepsiyle görüştüğümde olmaz dedim ve evlenme isteğimde kalmamıştı zaten. derken bi çocukla tanıştım oturduk bi çay içtik ben bidaha görüşmeme diye düşünürken sürekli aradı görüşmek istediğini söyledi ben hep kaçtım ama o pes etmedi ... 26 eylül de ameliyatım vardı ameliyattan çıktığımda ilk onun çiçeğini aldım ameliyat sonrası her kontrole gittiğimde hastanede beni uzaktanda olsa görmek için ordaydı derken bu tür jestleri çok hoşuma gitti ve görüşmeye başladım.. iyi bi çocuk yani nerdeyse 2 aydır görüşüoruz fakat öncesindede 2 ay benim istememe durumum oldu aslında 4 aydır tanşyrz,çok şükür olumsuz bi durum yok.... aileside geldi bana geçmiş olsuna. bayramda yüzük takalım falan dedi ben de çok erken olduğunu daha evlenebilecek kadar onu tanımadığımı söyledim. daha önceden kötü bi nişanlılık evresi geçirdiğim içinde korktuğumu söyledim. anlayışla karşıladı.:nazar:

Ama gelgörki içimde bi tuhaflık var ortak bi arkadaşımız var o bana dediki arkadaş olarak ii biridir işindede iyidir fakat daha önceden görüştüğü kızlar oldu ama işi ciddiye götüremio bi yerde kalıo dediler... bende bana geçmiş olsuna ailesiyle geldi deyince şaşırdı ailesiyle diğerler görüştüğü kızları hiç tanıştırmamıştı dedi. o zaman bişey diyemycem dedi...bide kendisi yani görüştüğüm çocuk bana daha önce bi çok kızla tanıştığını içlerinde hoşlanmadıklarıdamda oldu hoşlandıklarımda ama hiçbiri senin gibi olmadı seninle ilk görüşmemde Allahım ne olur bu kız benim evleneceğim kız olsun diye dua ettim dedi. diğerlerinde hep bi tutukluğum olmuştu sende bu olmadı dedi. .. ama bnm içimden bi ses güzel giderken bi anda bitebilir.. dioo bazen çok gerlyrm kendisinede kızyrm ama bi şekilde sabırla beni sakinleştirio tabi ona direk bu nedende dolayı kızmyrm başka şeyler adı altında kızıyrm...:14:

10 günlüğüne ildışına gitmiştim geldiğinde yüzük takalım falan dedi ben geleli 2 hafta olacak bi ses yok yani hemen takalım demyrmda hani telefonda sürekli söyliodu gelince öyle olmadı offffff yaaaaa çıkamyrm işin içinden:ssz:

arkadaş kaçan kovalanır moduna girmiş.duygularıyla değil de bu modla hareket ediyor.onun kaçtığını düşünüyor aksi olsa pek ciddiye almayacaktı.bence acele ediyorsunuz.

Açıkcası her erkek çıktığı kızla evlenme isteği için çıkmaz.

Bizim gibi pembe hayallerle çıkmazlar yani , laf olsun diye çıkarlar ama elbet bi gün evlenecekler ve o kişinin sen olduğunu hissetmiş ( ne kadar doğru bilemem ama )

Daha önceki ilişkilerine çok takılma derim. Erkekler veya bayanlar ilk çıktığı kişiyle evlenecek olsa bekar bayan, erkek olmazdı :1:

Yani demem o ki herkesin hayalinde bi insan vardır, belki şimdiye kadar karşısına çıkmamıştır, seni görünce hayallerini süsleyen kız olduğunu düşünmüş olabilir.

Ay ne çok konuştum ben :1:

10 ay bu yola çıkmak için erken değil.. ben eşimle çıkmaya başladım ve biz bu yola kafamızda evlilikle çıktık.. en başından biliyorduk o yolda gideceğimizi ve bunu dile bile getirmedik.. sonrasında evliyiz işte.. ama yüzükten önce sende onu birileriyle tanıştır biraz gez dolaş tanı derim.. yüzük işi oyuncağa dönmesin. hakkında hayırlısı olsun :)

Daha seni tanımadan sadece dış görünüşünden etkilendi diye bu kadar kısa sürede evlenmek istemesi açıkçası bana pek mantıklı gelmiyor, bu kadar önemli bir karar karşı tarafın baskısıyla aceleye getirilicek bir karar değil, bütün hayatını etkileyecek bu yüzden tanışma evresini uzun tutmaya çalış...

mrb arkadaşlar,

arkadaşlar 11. ayda sizinle bu durumu paylaşmıştım devamındada yardımlarınıza ihtiyacım var...

yaklaışık 4 hatta 5 ay olacak o gündür evlilik konusunu açmyrz,görüşrüyz bi sıkıntıda yok aramızda ama onun işleri çok kkötüye gidio bu aralar. serbest çaloşıo kendisi ve gerçekten işleri kötü herşeyini anlatıo paylaşıo benimle ama şu an için işine odaklanmış durumda e tabi bu durumda evlilikde konşamyrz. bana bilyrm seni üzüyrm ama biraz zamana ihtiyacım var dedi. bende içten içe sıkılyrm ama ne yapmam gerektiğini bilemyrm..sizce ne yapıyım nasıl davranaym :36:

arkadaşlar 11. ayda sizinle bu durumu paylaşmıştım devamındada yardımlarınıza ihtiyacım var...

yaklaışık 4 hatta 5 ay olacak o gündür evlilik konusunu açmyrz,görüşrüyz bi sıkıntıda yok aramızda ama onun işleri çok kkötüye gidio bu aralar. serbest çaloşıo kendisi ve gerçekten işleri kötü herşeyini anlatıo paylaşıo benimle ama şu an için işine odaklanmış durumda e tabi bu durumda evlilikde konşamyrz. bana bilyrm seni üzüyrm ama biraz zamana ihtiyacım var dedi. bende içten içe sıkılyrm ama ne yapmam gerektiğini bilemyrm..sizce ne yapıyım nasıl davranaym :36:

neden kednini bile bile ateşe atmak derdindesin ben anlamıyorum.seni değil sen gibi düşünen kadınları da.
kadınlar, illa hayatımda bir erkek olsun diye üzülseler dahi o canlarını yakan adamda ısrarcı olmakta ne kadar inatçılar bir kere daha görüyorum.

kaç ay geçmiş bir arpa boyu yol alınmamış, kendin de dile getiriyorsun.erkekler hele ki işleri yolunda gitmiyorsa asla evlilik düşünmezler.
velev ki düşünüyor bunu bir şekilde sana açardı zaten.en azından niyetinin o yönde olduğunu bilirdin.

vazgeç arkadaşım, vazgeç.

mrb arkadaşlar,

mrb canım nasılsın, hıc gorusemıyoruz bu konuyu actıgından bıle habersızdım once ılk yazdıkların hakkında yorum yapmak ıstıyorum cıddı bır ılıskı ıstemek de haklısın ama sen de bılıyorsun kı hazır degılsın cok kısı ıle tanısmak da cozum olmayacak hatta tamamen umudunu yıtıreceksın karsıma cıkmıyor o ınsan ya da bak cıksa bıle ben elektrık almıyorum acaba bır daha sevemeyecekmıyım guvenemeyecekmıyım dıye. kendıne bıraz zaman verıp tanısmalara oyle baslaman cok ıyı olurdu.

bu kısıye gelınce, kendısının ıstenmedıgı bıldıgı halde ısrarcı sekılde ılgı gosteren erkekler ben de hep suphe uyandırmıstır ozellıkle de ortada bırsey yokken aılesının falan gecmıs olsuna gelmesı, yuzuk takalım ıstegı falan. klasık kayserı hıkayesı. hızlı hızlı yapacaklar hep bır merak ogulları evlendırme konusunda. yanlıs anlamada cok ıyı bılıyorum bu konuda cok gerı kafalıdır ıc anadolu ozellıkle de kayserı gıbı sehırler. hem ıc anadolulu olarak hem kayserıde yasamıs bırı olarak bu fıkrımde kesınlıkle katıyım.

neden kednini bile bile ateşe atmak derdindesin ben anlamıyorum.seni değil sen gibi düşünen kadınları da.
kadınlar, illa hayatımda bir erkek olsun diye üzülseler dahi o canlarını yakan adamda ısrarcı olmakta ne kadar inatçılar bir kere daha görüyorum.

kaç ay geçmiş bir arpa boyu yol alınmamış, kendin de dile getiriyorsun.erkekler hele ki işleri yolunda gitmiyorsa asla evlilik düşünmezler.
velev ki düşünüyor bunu bir şekilde sana açardı zaten.en azından niyetinin o yönde olduğunu bilirdin.

vazgeç arkadaşım, vazgeç.

eylul basak genelde takıp ettıgım fıkırlerını begendıgım kısıler arasındadır ve bu konuda da cok mantıklı yorumlar yapmıs. bekarımız da aynı dulumuz da aynı dıye bır laf var ya cok dogru. sızler kocanızın sıcak koynunda yatarken, benı tabıkı dusunmezsınız dıye bır yorum yapmıs mesela bır arkadasım gecenlerde. evlılıgı ve bır erkegı mutluluk kaynagı goren ve oyle olmadıgını goren kadınlar degılmıyız bızler ya. lutfen sılkelenelım bır erkek ya da evlılık mutluluk demek degıl. bır erkek ıcın ınat etmek, evlılık ıcın ınat etmek cok sacma gelıyor bana. oyuzden yorumlarına katılıyorum.

bu erkege gelecek olursan, hatun guzel sayılır aılesı duzgun. ısı gucu duzgun, memur bırı. adam ozel sektorde, hazır boyle bır kızı bulmusken kacırmak ıstemedı, yogun ılgı gosterdı hıcbır kız dayanamaz dusuncesı ıle ama arkadasımız cok cabuk kabullenmeyınce, evlılık konusunda tereduttlu davranınca, sevkı kırıldı ılgısı de azaldı tabı kı. oyuzden eskısı gıbı evlılık dıle getırmıyor. ayrıca su konuda da cok haklısın maddı durumunda sıkıntılar yasayan hele kı ozel sektorde calısırken problem yasarken, gelecegınden emın olamayacagı ıcın kafası cok dolu olacagı ıcın bır erkek evlılıge odaklanmaz, ısı bukadar sıkıntılıyken evlenmeye kalksa hatta daha kotu. evlılıkten uzaklasması cok ısabetlı bır karar olmus bence.

İlle de nişanlanmak yada evlenmek zorunda değilsin ki hemen biriyle,biriyle sadece çıkmak denen bir kavramda var,bırak acele etme tadını çıkar,gez,dolaş,paylaş,zamanı gelince zaten olacaktır herşey bu kadar kafana takma,belki bununla evlenip yuva kuracaksın yada başka biri olacak hayatında,akışına bırak...

eylul basak genelde takıp ettıgım fıkırlerını begendıgım kısıler arasındadır ve bu konuda da cok mantıklı yorumlar yapmıs. bekarımız da aynı dulumuz da aynı dıye bır laf var ya cok dogru. sızler kocanızın sıcak koynunda yatarken, benı tabıkı dusunmezsınız dıye bır yorum yapmıs mesela bır arkadasım gecenlerde. evlılıgı ve bır erkegı mutluluk kaynagı goren ve oyle olmadıgını goren kadınlar degılmıyız bızler ya. lutfen sılkelenelım bır erkek ya da evlılık mutluluk demek degıl. bır erkek ıcın ınat etmek, evlılık ıcın ınat etmek cok sacma gelıyor bana. oyuzden yorumlarına katılıyorum.

bu erkege gelecek olursan, hatun guzel sayılır aılesı duzgun. ısı gucu duzgun, memur bırı. adam ozel sektorde, hazır boyle bır kızı bulmusken kacırmak ıstemedı, yogun ılgı gosterdı hıcbır kız dayanamaz dusuncesı ıle ama arkadasımız cok cabuk kabullenmeyınce, evlılık konusunda tereduttlu davranınca, sevkı kırıldı ılgısı de azaldı tabı kı. oyuzden eskısı gıbı evlılık dıle getırmıyor. ayrıca su konuda da cok haklısın maddı durumunda sıkıntılar yasayan hele kı ozel sektorde calısırken problem yasarken, gelecegınden emın olamayacagı ıcın kafası cok dolu olacagı ıcın bır erkek evlılıge odaklanmaz, ısı bukadar sıkıntılıyken evlenmeye kalksa hatta daha kotu. evlılıkten uzaklasması cok ısabetlı bır karar olmus bence.

teşekkür ederim öncelikle, çok incesin.

bekar-evli bu ayrımın farkına varmak için illa erkek koynuna girmek gerektirğini düşünmüyorum.en azından ben evet bekarım ama pek çok şeyi idrak edebildiğimi
düşünüyorum.elimden geldiğince bunun farkına varmaları için diğer arkadaşlarımı da uyarmaya çalışıyorum.

dediğin gibi mutluluk , buldum, yakaladım, hep benim demek değil..hayat yolunda mutluluk; bir süreç..bir serüven..araya umutsuzluklar, mutsuzluklar, kötü anlar serpiştirilmiş.
üstelik kimse de , hiç bir olayda değil , bizim içimizde gizli.ama şöyle bir durum var ki kimi o içinde gizli olan hazinenin varlığından haberdar, daha önce keşfetmiş kimi ise onda olanın farkında değil..

ve evlilik, son zamanlarda bir kere daha anlıyorum ki asla bir sevgi-aşk sarhoşluğunda karar verilmesi gereken bir son değil, olmamalı.aşk ne kadar varsa mantık da o kadar olmalı, yoksa bu yolun sonu yok.acı çekmeye hep gebe böyle düşünen insan..

teşekkür ederim öncelikle, çok incesin.

bekar-evli bu ayrımın farkına varmak için illa erkek koynuna girmek gerektirğini düşünmüyorum.en azından ben evet bekarım ama pek çok şeyi idrak edebildiğimi
düşünüyorum.elimden geldiğince bunun farkına varmaları için diğer arkadaşlarımı da uyarmaya çalışıyorum.

dediğin gibi mutluluk , buldum, yakaladım, hep benim demek değil..hayat yolunda mutluluk; bir süreç..bir serüven..araya umutsuzluklar, mutsuzluklar, kötü anlar serpiştirilmiş.
üstelik kimse de , hiç bir olayda değil , bizim içimizde gizli.ama şöyle bir durum var ki kimi o içinde gizli olan hazinenin varlığından haberdar, daha önce keşfetmiş kimi ise onda olanın farkında değil..

ve evlilik, son zamanlarda bir kere daha anlıyorum ki asla bir sevgi-aşk sarhoşluğunda karar verilmesi gereken bir son değil, olmamalı.aşk ne kadar varsa mantık da o kadar olmalı, yoksa bu yolun sonu yok.acı çekmeye hep gebe böyle düşünen insan..

rıca ederım goruslerın hosuma gıttıgı ıcın bunu soylemek ıstedım

yıne haklısın- ben 30 yasındayım 5 yıllık evlıyım ama su ankı fıkırlerım evlenmeden once de aynıydı, bekarlık bır ımza ıle degısen bırsey degıl bana gore de. ya da bu dusuncelere sahıp olmak ıcın mutsuz bır evlılık yasamak ya da femınıst olmak gerekmıyor sadece gercekcı olursak erkeklerın ve evlılıgın hayattakı en onemlı seyler ozellıkle de en mutluluk veren seyler olmadıgını anlayabılırız dıye dusunyorum.

Senin için görünürde mantıklı bi insansa yüzüğü tak hemen ailesinin içine girmeye bak derim. Yüzüksüz anlaşılmıyor çoğu şey. İşin içine aileler bi girsin bakalım düzgün giderse zaten o iş tamamdır.:21:

edit: yüzüğü takmayı o istiyorsa tabii.

Son düzenleme:
Back
X