Bu Duellolar Konuşulur :)

menüleri yazmaya hazırmıyız isteyen toplu yazabilir unutmazsanız :KK19:
ben kahvaltı öğle yemeği karışımı öğünümü yaptım az önce:KK68:
1 haşlanmış yumurta 1 kk peynir 3 minik domates 2 zeytin 1 dilim tam buğday ekmeği şekersiz çay:cool:

birde eşleşmeler akşama tam belli olacak birileri gelirse falan yaklaşık fikrimiz var ama akşama kesinleşir :KK66:

menüleri yazmaya hazırmıyız isteyen toplu yazabilir unutmazsanız :KK19:
ben kahvaltı öğle yemeği karışımı öğünümü yaptım az önce:KK68:
1 haşlanmış yumurta 1 kk peynir 3 minik domates 2 zeytin 1 dilim tam buğday ekmeği şekersiz çay:cool:

hımm güzel, kendi sayfamda tam buğday ekmeği tarifi verdim canım, bi bak istersen

1016338-80917ed34649ffb6ce1424711ed21cd8.jpg

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

malzemeler

1 kg tam buğday unu
göz kararı su
1/2 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanışı
öncelikle unu mayayı suyu tuzu yoğuruyoruz, hamurun kıvamı kulak memesi kıvamı olacak (gayet yumuşak bir hamur), hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra hamurumuzu tekrar 2-3 dk. yoğuruyoruz ve tekrar 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra tekrar yoğurup, yuvarlak 6 parça alıp, elimizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine, yan yana diziyoruz, 10-15 dk da öyle bekletip, 220 derece fırında 40-45 dk. pişiriyoruz :)

not1: ben 15 parça yuvarladım ve fırın tepsisine öyle sığdırdım, her gün 1 parça yerim düşüncesiyle öyle yaptım ve her parçayı poşetleyip dondurucuya attım

not2: bu ekmeği normal un ile yaparsanız, yanında peynir ve tere yağıyla çok iyi gidiyor, arada eşlerinize yapıp, şımartabilirsiniz :)

not3: hamur kulak memesinden biraz daha cıvık olacak, yuvarlak yaparken zorlanırsanız elinizi azıcık yağlayabilirsiniz :) afiyet olsun...

Slm kızlar
Kahvaltım
Çok oldu bugünlük böyle olsun
8-9 adet pırasa Dolması ( küçükler serçe parmağım kadar)
1 haşlanmış yumurta
2 grisini
Bi bardak Çay
Bi kaç dilim salatalık, bi dilim kaşar
Bakın işte kahvaltım :KK53:

Slm kızlar
Kahvaltım
Çok oldu bugünlük böyle olsun
8-9 adet pırasa Dolması ( küçükler serçe parmağım kadar)
1 haşlanmış yumurta
2 grisini
Bi bardak Çay
Bi kaç dilim salatalık, bi dilim kaşar
Bakın işte kahvaltım :KK53:
alışma evreleri bunlar bu birkaç gün biraz zorlanabiliriz:KK51: pırasa dolması nasıl bişey ki bulgur falan varsa içinde 2 grisini orda fazlalık olmuş sanki onun dışında çok fazla bir menü değilde:KK45:

Back
X