• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu dünyada ilahi adalet yok...

Kaynanam derki hep;

cenabı mevlam iyi kullarının alınmayacağını bilse,kötülerin bastıgı toprağı bile altından yapardım demiş..

(lafı tam hatırlayamasamda böyle bişeydi:))
neden altından yapmak istermiş peki? valla bu haldeyken bile biz iyiler yeterince alınıyoruz..

Ve uzmanlar diyor ki " size ne yapmis olurlarsa olsunlar kotuleri affedin. ruhunuz rahatlar daha mutlu olursunuz. affetmek en buyuk erdemdir. kotulu yapan zaten rahat bulamaz." bu da bilimsel aciklama.

Affedin, gormezden gelin. Tarafimdan denendi. Kotuler cildiriyor daha beter kuduruyorlar. Ama takmadigim icin bana zarar veremiyorlar. :)

ben bu konuda uzmanlara katılmıyorum...aksine af edersem kendime saygımı yitiririm ruhum boğar beni

çünkü af etmiyecegim kişiler var...

ben bu konuda uzmanlara katılmıyorum...aksine af edersem kendime saygımı yitiririm ruhum boğar beni

çünkü af etmiyecegim kişiler var...

Dogrudur. Herkesin kendi karakteri kisiligi var canim. Affetmesen dahi umursamamak o kisileri cildirtiyor. Senin nasil boyle guclu durduguna, yikilmadigina ve nasil unuttuguna bakip cildiriyorlar.

Düşmez kalkmaz bir Allah, Nihat Hatipoğlu hoca ramazanda anlatıyordu o zaman denk gelmiştim.. Kötü bi adam vardır çok şanslıdır iyi para kazanır deriz ya bu adam hem kötü hemde çok iyi kazanıyor nasıl olur bu? Allah kötü kulunu sınarmış daha çok verirmiş daha ne kadar şaşırabilir diye sonra birden dibe vurdururmuş... Bu dünyada çektiğimiz acıların öbür dünyada mutlaka bir mükafatı olacaktır ne yaşarsak yaşayalım isyan etmemeliyiz Rabbimize er ya da geç Allah herkese layığını verir :))

Dogrudur. Herkesin kendi karakteri kisiligi var canim. Affetmesen dahi umursamamak o kisileri cildirtiyor. Senin nasil boyle guclu durduguna, yikilmadigina ve nasil unuttuguna bakip cildiriyorlar.

bu konuda haklısın sanki onlar etrafında yokmuş gibi davranmak görmezden gelmek kadar güzel bir şey olamaz...
sonra duyuyorum bizi görmedi selam bile vermedi diye...

ne selamı vericeksem zamanında herşeyi verdim insan olup anlasalardı diyorum.o yetiyor zaten...

evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
İlahi adaletin yeri bu dünya değil zaten. Eğer herkes yaptığının karşılığını bu dünya da görseydi, imtihan sırrı ortadan kalkardı. Zalim zalimliğiyle, mazlum mazlumluğuyla göçüp gidiyor bu alemden, hesapları başka daimi bir memlekette görülecek.
İnsanların kötü olması bizi yıldırmamalı.

Bayram harçlığı için kapısına gelmiş küçücük masum çocukların, akli dengesi bozuk insanların, ağzı var dili yok, bir lokma ekmeğe muhtaç sokak hayvanlarının... ve daha nice düşkün varlığın, her gün hunharca katledildiği, tecavüze uğradığı, işkence gördüğü şu dünya da çok fazla adalet aramıyorum açıkçası.

Tek umudum ilahi adaletin ölümden sonra tecelli etmesi, çünkü öyle insanlar var ki bu dünya da ne kadar acı çekseler, yaptıklarına karşılık olarak yeterli değil.

Düşmez kalkmaz bir Allah, Nihat Hatipoğlu hoca ramazanda anlatıyordu o zaman denk gelmiştim.. Kötü bi adam vardır çok şanslıdır iyi para kazanır deriz ya bu adam hem kötü hemde çok iyi kazanıyor nasıl olur bu? Allah kötü kulunu sınarmış daha çok verirmiş daha ne kadar şaşırabilir diye sonra birden dibe vurdururmuş... Bu dünyada çektiğimiz acıların öbür dünyada mutlaka bir mükafatı olacaktır ne yaşarsak yaşayalım isyan etmemeliyiz Rabbimize er ya da geç Allah herkese layığını verir :))
inşallah öyle olur canım .

Bayram harçlığı için kapısına gelmiş küçücük masum çocukların, akli dengesi bozuk insanların, ağzı var dili yok, bir lokma ekmeğe muhtaç sokak hayvanlarının... ve daha nice düşkün varlığın, her gün hunharca katledildiği, tecavüze uğradığı, işkence gördüğü şu dünya da çok fazla adalet aramıyorum açıkçası.

Tek umudum ilahi adaletin ölümden sonra tecelli etmesi, çünkü öyle insanlar var ki bu dünya da ne kadar acı çekseler, yaptıklarına karşılık olarak yeterli değil.
harfi harfine katılıyorum şu yazdıklarınıza. dilerim diğer dünyada, yaşattıkları mutsuzlukların hesabını verebilirler...

yapmayın hanımlar dünyada adalet yok evet ama ilahi adalet yok demek doğru mu?
bu dünya imtihan dünyası sağlıkla, parayla, evlatla, eşle sınanıyoruz.
kötülük yapan insanlar da aynı şekilde bir sınavdalar bizim düştüğümüz durum bizim sınavımızken, onları bize yaptıkları da onların sınavı.
evet kötü kazanıyor (gibi görünüyor)
evet Allah onlara yağdırıyor (gibi görünüyor) ama gerçekten öyle mi?

rabbim tüm yüreği güzelleri vererek sınadıklarından eylesin.

Allah sevdiği kullarina acılar verirmis. Bakiniz, Peygamberlerin hayatlari en buyuk acilarla doludur oysa en sevilenler Onlardi...
Büyük bir zât bir gün agliyormus ve kendisine sormuşlar "neden agliyorsun" diye. O da demis ki: "Allah'im bu gün bana bir dert vermedi acaba beni unuttu mu diye agliyorum"
Yani Rabbim dert karsisinda kullarinin sebat edip etmeyeceklerini dener. Iyi kullarini acilarla sinar ki geçmiş gunahlari da affolsun...
Isin özü budur aslında...

Allah ihmal etmez, imhal eder (sure verir).

Bunu sorgulayalim.
Neden aninda ceza verme sistemi yok?
Cunku belki bizim bilmedigimiz iyi bir yonu hatrina tevbesi bekleniyordur.
Ya da gercekten cok kotu birisidir, bu seferde gunahlarinin cogalmasini bekliyordur.

Allah sadece adalet kavramiyla iliskili degildir ki tek bu yonuyle yargilayalim (hasa)
Birinci ornekteki gibi merhameti galebe caliyor olabilir ya da ikinci ornekteki gibi gazabiyla gunahlarini arttirmasini bekliyor olabilir.

Sistemin nasil isledigini bilmiyoruz tabiri caizse, arti olarak aninda ceza ve mufakat olsaydi imtihanin bir anlami da kalmazdi, oyleyse adaletsizce demek adaletsizce olur.

aynı fikirdeyim işleri hep yolunda gidiyor, kaybettiklerini hiç görmedim...

Onlar dunyada kazaniyor, dunya ne ki ? Yalan dunya.
O tur insanlar vicdan sahibi olsalar boyle yapmazlar zaten. Vicdani veren kim? Yuce Allahtir.
Yuce Allah onlara vicdan vermemis,men etmis onlari bu en guzel duygudan..
Allahin rizasindan uzakta olanlar bu dunyada kazansa ne olur?
oyle insanlar var ki, dunyada hic hastalik gormezler. Neden? Yuce Allah benim ismimi agzina almasinlar diye, onlara ne hastalik verir, ne dert...

Onlar zaten en buyuk cezayi almislar zaten..

Kötü, fesat bir insan; yüzü hep gülüyor, hayatı hep yolunda; ama yine de içlerinde ne sorunlar vardır bilemeyiz. Bu dünya kötülerin dünyası derler, ilahi adalet bazen bu dünyada, bazen ahirette, bazen iki tarafta da görülebilir. Rabbime kalmış. bizler inşallah gelip geçici olan bu dünyada değil, ebedi hayatta mutlu olup, kazananlardan oluruz. tabi bu dünyada da mutlu, huzurlu olalım; ama asıl önemli olan ebedi hayatımız…

Back
X