Herkesin imtihani farklıdır hayatta.
kimisi zenginlikle kimisi fakirlikle , kimisi hastalığıyla kimisi evladiyla sinanir.
kimi bu dunyada sinanir kiminin sinavi da mahşere kalir.
muhim olan o sınavları gecebilmekte.
bu süreçte de soğukkanlı kalabilip şükür etmeyi de becermeliyiz bence.
aynen benim de düşüncem budur inancım gereği.
"İsyanlardayım dedi. . Hayır İmtihandaydı. . Fark etseydi kurtulacaktı."
Hz. Mevlana. .
Nacizane eklemek istediğim bir söz bu.
Sürekli aklımdadır.
Ama inanç temelinde farklı bir düşünce var ise kişide, bu şekilde düşünme noktasına gelmek zor oluyor sanırım.
O zaman kötülük yapanın derhal cezasını görmesi bekleniyor,iyilik yapanın ise derhal mükafatını alması bekleniyor.
Oysa hayat böyle değil.
Görüyoruz etrafımızda nice kötüleri ve nice iyileri.Cezası da mükafatı da sonraya kalanlar var.
RAhmetli annem çok ağır bir hastalık süreci geçirmişti.KAnserdi ve gün gün ölüyordu.
Hergün türlü sıkıntılarla sürüyordu tedavisi.Ama birgün isyan etmedi.Kim sorarsa iyiyim çok şükür dedi.
Bizler evlatları olarak genç yaşında annemizin bu kadar ızdırap çekmesine katlanamadık,yeri geldi isyan noktasına geldik.Neden diye.Kolay değil tabi annenizin gün be gün eriyip gidişini izlemek.
Ancak onun isyandan uzak duruşu ve aile büyüklerinin telkini ile düşüncelerimizi değiştirmeye gayret ettik.
Annem iyi bir insandı,bir hemşire oarak ta çok insana sayısız faydası dokunmuştu.Ailesine eşine bağlı tertemiz bir insandı.
Amma velakin onun bu dünyada imtihanı buydu,bu hastalıktı işte.Sonsuz sabır gösterdi 1.5 sene zarfında.
Bizlere de ibret oldu.Neden annemiz diye sorgulamaktan vazgeçip ,öbür dünyada mükafatını alacağını düşünerek içlerimizi rahatlatmaya çalıştık.Buna da inancım sonsuz.Allah kimi kullarının mükafat ve cazalarını bu dünyada nasip ederken, külliyen kötülükte olanların azaplarını ise ahirete bırakırmış.
İnşallah yorumlarım dini yorumlar olarak algılanmaz.Rahmetli annemle ilgili yaşadıklarımızı ve bizlerin düşüncelerini aktarmak istedim sadece lütfen yanlış yorumlanmasın.
Dediğim gibi hepsi benim inancım gereği olan düşüncelerim:))