bu durum beni cok sıkmaya basladi artik

dreamssss

hersey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
28
7
3
39
Nerdeyse üc ay olucak evleneli su son bir aydir esim ailesiyle her aksam konusup resmen günlük rapor veriyor mesela bir gün esim aramasa ya annesi ariyor yada babasi ne yaptiniz ne yediniz ne yapacaksiniz diye bi sürü soru sorup duruyorlar hic özelimiz yok ben nefret ediyorum bu durumdan esime rahatsiz oldugumu söyluyorum ama soruyorlar ne yapayim diyor bari bi kac günde bir ver rapor bu ne hergün hergün diyorum bakiyorum ertesi aksam yine ayni durum.artik aksam olsun istemiyorum
nisanliyken hic bi zaman hergun konusmuyordular hatta ben diyordum ara konus diye.evlendik ogullari kiymetli oldu
bu durumu esime nasil anlatayimki beni yanlis anlayip inat yapmasin yada kiskandigimi düsünmesin
kesinlikle kiskanmiyorum sinir oluyorum rahatsiz oluyorum
banada bi akil verin lütfen

kuzum görmemezlikten gel yoksa sinir hastası olursun takıntı yaparsın.....ben görmemezlikten geldim şükür artık eskisi gibi değiller ama tabi boğmak isterdim öle olduğunda anlıyorum seni kendimin farkına vararak kendi önlemimi aldım

bende hergun annemı muhakkak ararım.hemde 2 kere.aramazsam ıcım rahat etmez....bız bayanlar hadı neysede erkek oldumu bıraz tuhaf kaçıyo...ama sonuçta onlarda evlat....boşverın aramasını sorun yapmayın cok sık göruşmedıkten sonra varsın arasın

ben de babamlarla her gün konuşuyorum 15 dk kadar.
ne yediğimizden eşimin neler yaptığına kadar her şeyi soruyor.
ben olabildiğince ayrıntıya girmeden cevap vermeye çalışıyorum.
bana da soruyolar mecbur bazı şeyleri söylemek zorunda kalıyorum
sormayın diyemem ki..

Vallaha ben çok sivrildim sen yapma canım 2 aylık evliyim gün içerisinde rahat 5 kere konuşuyolar tel görüyorum akşam geç saatte evde oluyoruz girer girmez yedi sülalesi arıyordu annesi babası abileri benim annem akşam bir kere bile aramamıştır.Belittim sivri bi biçimde her akşam bu ne ya dedi z raporu gönder bari oldu olcak dedim ağzımda ne terbiyesiz düşüncesiz insanlar dedim bu insanlar geç geliyor yemekleri çayı vs vardır hatta günlerce kavgası sürdü şimdi akşam kimsesin tel çalmıyor ama kötü ben oldum .Sinemaya gitmemizden tut o gün ne yemek yaptığımı bile soruyolardı.Uyar kötü sende olsan uyar hadlerini bilsin herkes

Bir süre sonra bu duruma alışırsın canım merak etme. Ben alıştım artık şimdi onlar aramadığında eşime annenleri arasana bir şey mi oldu acaba bugün hiç aramadılar diyorum o derece alıştım yani.

kayınvalideyle ufak yollu bi konuşmak çözüm olurmu acaba.
laf arasında anne biz çok iyiyiz merak etmeyin gibilerden.

sonuna kadar haklısınız.

Ben ilk evlendiğim zamanlar bunun için çok ağladım..
Sonra bir gün oturdum düşündüm ben hergün annemi mutlaka arıyıp sohbet ediyorum.
O yapınca neden kabahat oluyor dedim (gerçi benim eşim hiç bir şey anlatmaz doğru düzgün)
Şuanda o unutursa ben götürüyorum telefonunu ara diye..
Takmayın yani boş verin , inan düşündükçe aranız da bozulur..

AZICIKTA EMPATİ YAPMAYI ÖĞRENELİM..

Ben bunu anlamakta gerçekten çok zorlanıyorum. Neden oluyor bu? Eğitimsizlikten mi? Kişinin kendisini geliştirmesi çok önemli. Acaba boşluktan mı oluyor. Ebeveynler kendilerine uğraş mı arıyorlar? O kadar çok duydum ki bunun gibi olay. Ne İster bu aileler çocuklarından. Öğrenince ne olacak yani karışıp huzur kaçırinca ne olacak? Madem öyle neden evlendirdin oğlunu diye sormazlar mı insana? Daha yeni evliymissiniz o zaman bunu baştan sıkı tutmak gerek diye düşünüyorum. İlerde küçücük tartışmalarda bile aileler dahil olursa eğer bu size zarar verir. Hergün konuşurlarmıs madem bu aksam eşinin annesini sen ara olmaz mı? Sohbet et hal hatır sor. Böylece eşini sorguya çekmez belki.

Hergün konuşunca konuşacak bişey bulamayıp yediğinizi içtiğinizi soruyorlardır. Müdahale etmedikleri sürece sorun etmeyin. Bırakın anne babasıyla konuşsun adam.

Elbetteki goruşecekler onlar ailesi. Meraktan soruyorlardır, bir sure sonra sormaları azalır.

bi an kendimi görür gibi oldumm :) bizim kvyle kp de her konuşmada bi sıkıntınız var mı bi sıkıntınız var mı diyorlar insanını durduk yere sıkıntıya sokacaklar yani

Yapabilecegin bisey yok. Soyle yaklas. Esine rapor veriyorsun filan deme bi defa esini kendine kinlendirme. Benim esim de ayni sekildeydi hatta anlatsam agziniz acik kalir . Bekarken aylarca arayip sorulmayan adam evlenince kiymete bindi. Ilk zamanlar aksamlari konusuyorlardi aaynen cok rahatsiz olurdum. Ben dile getirdikce aksam degilde gun icinde konusmaya aramaya basladi esim. Genelde is cikisi ariyor konusuyorlar benimde gozum kulagim duymuyor sinir olmuyorum hoc degilse.Hatta mahallede ne olmus bitmis filancanin kizi kacmis filancanin torunu olmus a kadar neler neler. Esine rapor veroyprsun deme bir kac aksam rahatsizligini hic dile getirme sonra ya ben size sasiriyprum niye ailen sana kucuk cocuk muamelesi yapiyor bana cok ilginc geliyor sen koskoca adamsin filan diye tatli tatli yaklas. Bebek gibi yedigini ictigini soruyolar filan de ama ara ara isleyerek. Baktin oda olmuyor en son ben ailenin sana cocuk gibi davranmasini yakistiramiyorum sen benim evimin reisisin filan diye gaz vererek bari gunduzleri konusunda ben sana karsi uzulmeyim filan diye alttan alin. Ben bircok sorunumu bu cumlelerle yendim. Nasil sarilirlardi severlerdi sikarladi mirc mirc anlatamam gelip gidip el sakalari opmeler filan. Baktim tiksiniyorum esime ya dedim cok ilgincsiniz ailen sana minik bebek muamelesi yapiyor sen de musade ediyosun sen evli barkli adamsin. Sana cocukca davrandiklarinda bak sana olan saygim zedeleniyor sen aile reisisin filan verdim gazi. Bi gun cikti esim milletin icinde ya siz niye beni mincikliyosunuz ben evli barkli adamim dedi tabi kaynana benim doldurdugumu anlamistir ama gecmis ola esim o gazi yedi bi kere o olayda ve bikac olayda daha

Sorun nerde biliyormusnuz,sorun eslerde.bende bu durumun kaynana kayinpederden kaynaklandigini dusnurdum onlara sinir olurdum ama sorun eslerde. Nasil mi,hergun arayip su soyle oldu,su boyle oldu,sunu nasil yapsam,bunu mu alsam...diye alistirinca,ertesi gun aramayinca es bu kez onlar ariyor..neden cunku alistiriyor zamaninda..bu firsati esler veriyor ailelerine.soruna bu acidan bakmak lazim,esin ne zaman ki onlara hesap verircesine,yasamiyla ilgili aciklama yapmayi azaltirsa onlarda,telefibda ne yedin ne ictin gibi sorular sormayi kesecekler

her gün annemi kardeşimi arar,neler yaptıklarını,ne pişirdiklerini nereye gittiklerini öğrenirim.kaynanam yaşarken onu da arardım.şu anda oğlum askerde hergün ne yaptığını ne yediğini sorarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…