üniversite de olsa hoş karşılanmaz öğrenci öğretmen ilişkisi ne hocaları hoş görür ne de öğrencileri herkes normalmiş gibi davranır ama arkasından çok iş döner bence sevgilin en mantıklısını yapıyor orası iş ortamı ben bile eşimle ki o zaman nişanlıydık eşime iş ortamında çok samimi olmuyordum gerek yok dışarda nasıl olsa beraberiz kasma bencemerhaba hanımlar
siteyi bir yıla yakın takip ediyordum ama bugün üye oldum
canımı sıkan bi konu var fikirlerinizini almak,haklımıyım haksızmıyım bir de sizden duymak istiyorum
benim 1,5 yıllık bir ilişkim var
üniversite son sınıf öğrencisiyim,sevgilim de benim okuduğum okulda asistan.
aramızda hiçbir sorun yok iyi anlaşıyoruz çok seviyorum onu ama bi konuda beni çok üzüyor.kendisi okulda benimle yanyana gelmeye bile korkuyor.sebepp onun bi hoca benim öğrenci olmam..bazen yanlış anlaşılabileceğini söylüyo bende dikkat ediyorum ama çok üzülüyorum okulda sevgilisiyle vakit geçiren onların yanında olan arkadaşlarıma özeniyorum.ben elbette okulda ele ele olalım demyorum demem de ama çok çekingen davranıyor bu konuda.bazen dayanamayıp patlıyorum tartışıyoruz sonrada üzülüyorum.okulda ilişkimizi çoğu insan da biliyo aslında ama buna rağmen çekinmesi çok canımı sıkıyor.2-3 kere benim zorumla okulun kantinin de oturduk beraber o kadar.
bunu kafama çok takıyorum sizce haklımıyım?
dışarda görüştüğümüzde hiç sorun yok biri görür diye korkmuyor mesela okulda da korkmasın istiyorum.
ama başı niye derde girsin ki
Çok kötü bir durum, erkek arkadaşının bu konudaki fikrini hiç samimi bulmadım ayrıca, kusura bakma. Baştan tavrını koymalıymışsın bence, ilişki nasıl başlarsa öyle gider çünkü. Sizin olmuş 1,5 sene, adamı alıştırmışsın ses etmeyerek o şekilde.
“Çalışanların (öğretim üyeleri, okutmanlar, asistanlar, idari personel), üzerlerinde akademik veya kariyer belirleyici otoriteye sahip oldukları öğrencilerle romantik ve/veya cinsel ilişkiye girmeleri yasaktır. Bu yasak, idari çalışanlar arası benzer ilişkilerde de geçerlidir. Öğretim üyeleri, romantik ve/veya cinsel bir ilişki içinde oldukları öğrenciye, tez danışmanlığı yapamazlar veya onun tez jürisinde yer alamazlar.” Canım bak bu Ankara Üniversitesinde senato kararıdır. Ağustos 2011'de kabul edildi yanlış hatırlamıyorsam. Erkek arkadaşın bu durumda çok haklı sakın baskı yapma ona.
sevgilin sonuna kadar haklı türkiyede değil dünyanın her yerinde garip karşılanır bu.
Sen bunu daha önceden bilmiyormuydun? sonuçta sınıf arkadaşın olsa haklısın diyeceğimde değil yani :)
Üniversite bu sonuçta ilkokul yada lisedeki gibi bir öğrenci hoca ilişkisi beklenemezki. Son derece normal yani ilişkiniz.Bence saklaması ciddi düşünmediği yada seninle bir gelecek kurma konusunda kafasında soru isaretleri olduğu anlamına geliyor.
Üniversite bu sonuçta ilkokul yada lisedeki gibi bir öğrenci hoca ilişkisi beklenemezki. Son derece normal yani ilişkiniz.Bence saklaması ciddi düşünmediği yada seninle bir gelecek kurma konusunda kafasında soru isaretleri olduğu anlamına geliyor.
“Çalışanların (öğretim üyeleri, okutmanlar, asistanlar, idari personel), üzerlerinde akademik veya kariyer belirleyici otoriteye sahip oldukları öğrencilerle romantik ve/veya cinsel ilişkiye girmeleri yasaktır. Bu yasak, idari çalışanlar arası benzer ilişkilerde de geçerlidir. Öğretim üyeleri, romantik ve/veya cinsel bir ilişki içinde oldukları öğrenciye, tez danışmanlığı yapamazlar veya onun tez jürisinde yer alamazlar.”
empati kurun normal bir iş yerinde sevgilinizle beraber çalıştığınızı düşünün...boş zamanlarınız da olsa el ele kol kola olabilirmisiniz işyerinizde???
herkes bilse de yine de can ciğer kuzu sarması olamazsınız değil mi?? şimdiki durumunuzu da değerlendirelim..
orası bir okul ve üstelik onun iş yeri daha da önemlisi siz bir öğrencisiniz o ise bir eğitimci
ve davranışlarında sonuna kadar haklı biraz sabret okulunun bitmesini bekle
onun için zaten eziyet verici bir durum bu, daha da eziyet etme keyfini çıkar
iş hayatına atıldığında sevgiline daha çok hak vereceksin mutluluklar
Şu an bulabildiğim kadarıyla Sabancı Üniversitesi Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı ile bu kararı uygulamaya başlamış, Ankara Üniversitesi de bu kararı uygulamaya başlamış. Eğer yanlış görmediysem Hacettepe Üniversitesi'nde de alınmış bu karar.
Ayrıca kendiniz de demişsiniz "yani beni sevmese benimle gelecek düşünmese beni ailesiyle tanıştırmazdı ve evlenme teklif edip yüzük almazdı değil mi" diye, bence erkek arkadaşınız tedbirli davranıyor sadece bu. Hem zaten son sınıfa gelmişsiniz birazcık daha dayanın, sonunda İnşallah mutlu olursunuz.:)
anlıyorum
ben ankaralıyım,sevgilimde öyle üniversiteyi farklı bir şehirde okuyorum üniyi kazanınca ailemde buraya taşında sevgilimin ailesi de burada..
bu senato kararını ankaradaki üniversiteler uyguluyor anladığım kadarıyla.
inş tşkler güzel dilekleriniz için:)
şimdi kötü oldum bu yorumu okuyunca(
ben zaten şimdiye kadar hiç bu konuda baskı yapmadım ona hep anlayış gösterdim
işte son bi kaç aydır batıyo artık bu durum bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?