- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi Madamgonca
Özel ders almaya başladılar. Öğretmeni de dersi anlamıyor değil yapabiliyor ama çabuk unutuyor Demiş.
Sözel derslerde de çok başarılı değilmiş ablamın dediğine göre okuldan gelip kitap basına oturmuyormuş. Çalışmayı sevmiyor diyor. Ondan şikayetçi biraz da.
Bir de düşünüyorum çocuk acısından baktığımda da çocuk zaten sabahtan Akşama kadar okulda. Hafta sonu da ful dershanede. Ders yapmaya ne zaman vakti Kalsın ki
Hangi çocuk okuldan gelip de istekli bir şekilde ders başına oturuyor ki? Varsa da çok nadirdir sanırım. Çocuğun açısından bakınca yoğun bir tempoyla gidiyor. Kızımı 7. sınıfta dershaneye verdim dersleri yükselir diye düşünürken dibe vurdu iyice konuştuğumda anne yeter hafta için bütün gün okuldayım hafta sonu dershanede ben ne zaman dinleneceğim ya da kendime zaman ayıracağım artık ne ders çalışmak istiyorum ne de tekrar yapmak istiyorum dedi. 8. sınıfta dershaneye göndermedim çünkü anladım ki istemediği bir şey için zorlamak başarı getirmiyor. Ama o sene toparlamaya başladı derslerini. En azından haftasonu ona kalıyordu.