• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu durumda boşanır mısınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi H95h
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kime sorsak emir almayı sevmem maaşlı çalışamam diyor da devir ticaret devri değil artık kendi işini yapmak hayal oldu bu memlekette neyse siyasetten şutlanmayım işte anladınız. Keşke vergiler makul olsa da herkes kendi işini yapsa yapanlar da gül gibi geçinip gidebilse ama nerdeee
Ah keşke… el işinde çalışmayı kim ister ki? Keşke şartlar daha normal olsaydı.

Bir süre yeni bence de ama evlendiğiniz günden beri yıllardır aynı şeyi yaşıyor ve yaşatıyor…
Yıllar ne kadar yıl?
Bes yılı devirmiş halen bı cacık olmuyor toparlanmiyorsa orda bı kriz yaşarız evet ama ülkenin durumuna bakarak bes yıldan aşağıda kimsenin borçlarından arinabilecegini dusunmuyorum

Evlendiğiniz günden beri borç içinde olan, düzenli geliri olmayan, kendi işini yapan ama hep batıp çıkan adamla tek sorununuz buyken boşanır mıydınız? Siz de çalışıyorsunuz, sizin ufak tefek kart borçlarınız dışında borcunuz yok. Eşinizin yüklü alacakları var ama alamıyor, sizi borçların içinde yaşatıyor. Sürekli morali bozuk, stresli. Düzelecek gibi durmuyor ve başka işe girip çalışmama konusunda aşırı ısrarcı çünkü düzelteceğini düşünüyor. Bu durumda onun yanında mı olursunuz yoksa boşanır mısınız? Dediğim gibi tek sorun buyken ne yapardınız?
Kumar mı oynuyor nasıl sürekli borç içinde oluyor? Birikim yapamayıp sürekli borca girmesi hafife alınacak bir durum değil. Ben olsam boşandım yine boşanırdım. Kaç yıllık evlisiniz? Çocuk var mı?

Yıllar ne kadar yıl?
Bes yılı devirmiş halen bı cacık olmuyor toparlanmiyorsa orda bı kriz yaşarız evet ama ülkenin durumuna bakarak bes yıldan aşağıda kimsenin borçlarından arinabilecegini dusunmuyorum
Sorun borçları olması değil aslında. Ödeyememesi ve bunun için bir adım atmaması. Yani örneğin ben bu işi sanırım yapamıyorum, en azından bir süreliğine başka bir işe girip çalışsam da düzenli gelirim olsa vs demiyor.

Tek sorun bu mu gerçekten?
Sürekli kavga etmiyorlar mı bu meseleden?
İnsanın saygısı kalmaz ki. Cinsellik bile etkilenir. Tek sorun bu olması için biraz saf olmak lazım 🥹
Aldatmaya bile bazı şartlarda ok derim ama bu kötü ya

Hmmmm borç var peki mal var mı?
Yani araba / evleri var mı?
Kadın ne iş yapıyor aylık ne kadar kazanıyor?
Kirayı kim ödüyor?
Adamın iş yeri kira mı?

Kumar mı oynuyor nasıl sürekli borç içinde oluyor? Birikim yapamayıp sürekli borca girmesi hafife alınacak bir durum değil. Ben olsam boşandım yine boşanırdım. Kaç yıllık evlisiniz? Çocuk var mı?
Kumar kesinlikle yok. 5 yıllık evlilik, çocuk yok. İş yok, gelir yok (kısıtlı) ama gider çok.

Gümüş işiyle uğraşıyor.

Mesleği mi bu aynı zamanda el işçiliği mi yapıyor?
Hangi kısımda tıkanıyor ticarette? Çözemedi mi yıllardır hata yaptığı yeri?

Elimden gelen bu diyor sürekli. İşe gir çalış deyince de ben hep kendi işimi yaptım, düzelticem diyor.
Kaç yaşında ne ticareti yapıyor?
3 yıldır neyle nasıl geçiniyorlar?

Israrla evlilikte ki tek sorun bu dediğinize göre şans vermek istiyor sanki , eğer öyleyse süre versin eşine atıyorum 6 ay 1 sene gibi , çocukları yoksa da yapmasın bu arada bence.

Hmmmm borç var peki mal var mı?
Yani araba / evleri var mı?
Kadın ne iş yapıyor aylık ne kadar kazanıyor?
Kirayı kim ödüyor?
Adamın iş yeri kira mı?
Ev giderleri ortak yani gelir az olduğu için. Araba var sadece. Kadın asgarinin bir tık üstü bir firmada çalışıyor. Evet, iş yeri kira.

Bir sınırım var o dolana kadar beklerdim sonrasında maalesef boşanırdım.

Sorun borçları olması değil aslında. Ödeyememesi ve bunun için bir adım atmaması. Yani örneğin ben bu işi sanırım yapamıyorum, en azından bir süreliğine başka bir işe girip çalışsam da düzenli gelirim olsa vs demiyor.
Özel sektördeki bir insan bunu diyemez.
Tamamen pes ederse ancak o zaman ekmek teknesinin kapısını kapatır.
Kolay bir şey değil o, bir kere ara verince birkaç sene sonra tekrar dönerim diyemezsin, olan bağlantılarını da kaybedersin.
Adam ne borcu ödüyor? Kumar mı, taksit mi? Düğünü karı koca birlikte mi yaptılar adam tek mi yaptı?
Bir düğün yapmak ve ev düzmek, takılacak altınlar hariç 1 milyonu geçiyor. Takıyı da kendisi yaptıysa 1.5 milyon içeriye girmiş ve düğün borcunu ödüyor olabilir. Konuya biraz daha detay eklemeniz lazım.
Eğer düğün borcu sarstıysa mesela, terk etmek bencillik olur...
Yok kendi şahsi borçlarıysa durum farklı.

Kaç yaşında ne ticareti yapıyor?
3 yıldır neyle nasıl geçiniyorlar?

Israrla evlilikte ki tek sorun bu dediğinize göre şans vermek istiyor sanki , eğer öyleyse süre versin eşine atıyorum 6 ay 1 sene gibi , çocukları yoksa da yapmasın bu arada bence.
35 yaşında. Gümüş alıp satıyor. Tek sorun bu ve bunun getirileri demek istedim. Büyük bir sorunları yok bunun haricinde. Çocuk yok, arkadaşım düşünmüyor tabi. Gelir var tabi ki ama düzenli ve yeterli değil.

Başka bi işe girmeyi reddediyorsa inat edip gerçeklikten kopmuş gitmiş hayat devam ediyor çünkü . Eğer alacaklar gelecek şu zamanda şu şekilde toparlanacak gibi net tarih yada olmazsa b planı yoksa somut bi gerçeklik yok demektir . 3 yıldır da hiç bi ilerleme yok yerınde sayıp duruyor bide üstüne stres yüklüyor size . Bu fedakarlık değil kendınızı tüketmek boşanın .

Mesleği mi bu aynı zamanda el işçiliği mi yapıyor?
Hangi kısımda tıkanıyor ticarette? Çözemedi mi yıllardır hata yaptığı yeri?
Birkaç kere dolandırıldı. Yüklü paralar kaybetti. El işçiliği yok, alım-satım.

Ben bu konuya çok üzüldüm ya arkadaşınıza ve eşine kolaylıklar diliyorum.
Şimdi burada maddi sebeplerden boşanılır mı diye duyar kasmak kolay ama hakikaten geçinememek gerçek bir problem :(
Umarım işleri rast gider hiç bilinmedik güzel yerlerden güzel rızık kapıları açılır onlara diliyorum.
Ne kadar borçları var özel değilse

Back
X