Bu durumda nasıl bir beklentiniz olur?

Eoena

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
6
2
1
23
Bu kişi teyzeniz olsun sizi çok seviyor ama laf atmadan durmuyor ergenlik zamanlarınızda sizin karakterinizle konuşma şekliniz sesiniz hareketlerinizle ilgili kırıcı şeyler söylüyor ama siz herkes güldüğü için tepkisiz kalıp susuyorsunuz kırıldığınızı belli etmiyorsunuz ama geceleri ağlıyor çoğu zaman kendinizden nefret ediyorsunuz ve insanlarla iletişimden kaçarak iç kabuğunuza çekiliyorsunuz bir gün bu durumdan sıkılıp psikiyatriye gidiyorsunuz ve size bu durumu teyzenize anlatmasını söylüyor sizde düşünüp taşınıp söylemeye karar veriyorsunuz diyelim söylediniz ve size nasıl bir şey dese iyi hissedersiniz ne demesini beklersiniz bu durum karşısında nasıl beklentiniz olur?

Teyzemle konuştum hallettim artık daha iyiyim

Son düzenleme:
Ben şahsen ne diyeceğini artık umursamam ki. Çenesini kapatsın yeter.

sizde düşünüp taşınıp söylemeye karar veriyorsunuz diyelim söylediniz ve size nasıl bir şey dese iyi hissedersiniz ne demesini beklersiniz bu durum karşısında nasıl beklentiniz olur?
Ondan bir beklenti mi? Peh.
İcimde kalan herşeyi döküp rahatlarim isime yoluma bakarim.Acıkcası anlattiklarinizi yapan bir teyzenin güzel seyler söyleyecegini de düsünmüyorum.Siz söyleyeceklerinizi söyledikten sonra finalde suclu bile cıkabilirsiniz.
Ama kimin umrunda?
İyi niyetli olmayin artik hala teyzeden medet ummanız(güzel birşeyler duymak) bu yorumumu yaptırdı.

Bu herkes içersinde annem varsa, ve teyzemin terbiyesizliklerine sessiz kalıyorsa ilk olarak annemle neden böyle bir şeye izin veriyor diye konuşurum. Bir annenin evladını koruması gerekir, sağlık sorunu yoksa, aklı eriyorsa teyzenin yani öz kardeşinin davranışlarına müdahale etmesi gerekirdi. Teyzeyle konuyu konuşmazdım. Konuşsam da bu artık bir sabrımın taştığı bir an olurdu, herhalde ağzının payını vereceğim şekilde konuşurdum. Zaten hak ettiği ve anlayacağı dilde bu. Bazı insanlar medeni, düzgün şekilde iletişim kurmayı anlamazlar.

Ben böyle bir durumda yüzleşmeyi gereksiz bulurdum şahsen. Dikkate almazdım neyin ne olduğunu çözümledikten sonra, yoluma bakardım.

Bir kere iyileşebilmek için teyzenden artık beklentin olmaması gerekiyor ki söyledikleri artık seni üzemesin . Hayatında önemli bir yere sahip değil ve ürkek kırgın olma yık geç karşındakini sana bu kadar rahatsızlık veriyorsa.

Ne varsa düşündüğün rahatsız oluyorum kırıldım ve çocukken çok üzdü beni bir daha yaparsan çok ciddi tepki alırsın

Teyzemden beklenti olduğu için bu durumu bilip bir daha yapmaması için konuşacağım

Ama yıllardır böyle doktor tavsiyesi üzerin anlatacaksınız
Doktorunuz yüzleşmeyi illa ki gerekli görüyorsa, beklentisiz olmalısınız. Saçma saçma konuşma da diyebilir, üzüle de bilir, güle de bilir.. Kendinizi buna göre hazırlamanız gerekiyor.

Ama ben yine de onu artık dikkate almayacağım noktada yüzleşmemekten yana kullanıyorum hakkımı :)

Teyzemden beklenti olduğu için bu durumu bilip bir daha yapmaması için konuşacağım
Anneniz de tepki vermeli, onunla da konuşun, anneniz teyzenizin eniklerine laf söylese annenizin ağzını yırtar.

Başta kibar başlarsın. Tepkisine göre artan dozlarda sert konuşursun. Ne varsa düşündüğün anlatır, rahatsız oluyorum bunlardan, kırıldım ve çocukken çok üzdü ; bir daha yaparsan, çok ciddi tepki alırsın. Teyzem olman sana bu hakkı vermiyor dersin.

Valla beklentiniz olmasın benzer bir şeyi yaşamıştım. Küçükken teyzem kilomla dalga geçer gülerdi sonra ergenlik zamanı artık dayanamadım ve bunun beni üzdüğünü söyledim sonra teyzem ağladı filan hiç farkında değilmiş vs vs . E sonra ne oldu yine devam etti . Artık Türk popülasyonuna has mı bilmiyorum insanlar aa evet hata yapmışım dur yapmayayım gibi şeyler demiyorlar

Psikiyatrist degilim, ama benim bildigim kadariyla, "git teyzenle konus"daki olay "git konus, bir daha soylemesin" degil. Ordaki olay sizin kendi ic dunyanizla ilgili. Yani, git konus, kendini ortaya koy, kendine guven ve bu konuyu as! Teyzenize ne yapacaginiz size kalmis. Isterseniz bir daha hic gormeyin. Isterseniz dovun isterseniz sovun. Isterseniz sevin. Onemli olan sizin bu istismar olayiyla yuzlesmeniz

Kendinizi savunun

Ben hiçbir söz beklemezdim. Öncesinde kalbimi defalarca inciten birinin hiçbir 'iyi' sözü benim kırılan kalbimi onarmaz.

Ne fesat kadınmış. Yüzleşmeye ben de gereksiz buldum. Şöyle ki, gidip teyxenizle durumu konuştunuz diyelim. Kadın, niye bu kadar ciddiye aldın, ben takılıyorum sana diyerek üste çıkabilir. Ben olay anında alttan alttan ayar verilmesi taraftarıyım. Ezdirmeyin kendinizi, ben kendime sahip çıkardım.

Teyzeniz kendi çocuğu varsa kıskançlıktan sizi batırıyor bile olabilir annemin arkadaşı vardı böyle . Ama ben en çok anneme kızıyorum haddini bildirmedi diye

Teyzeniz kendi çocuğu varsa kıskançlıktan sizi batırıyor bile olabilir annemin arkadaşı vardı böyle . Ama ben en çok anneme kızıyorum haddini bildirmedi diye
Var çocuğu ama kıskanç değil öyle şeylerden nefret eder

Var çocuğu ama kıskanç değil öyle şeylerden nefret eder

Eğer aynı yaşlardaysanız pasif agresif tavır sergiliyordur, çok yakın ve sevgi dolu görünüp böyle süper esprilerle sizi batırır kendi çocuğunu da övmez ama sizi moral olarak yetersiz hissettirir. Bunu anlattığım kişi yapıyordu

Beklentiniz olmasın
Siz teyzenize sizi üzen kıran şeyleri söyleyin ve bunları tekrarlamasını istemediğinizi de söyleyin onun be düşünüp ne tepki vereceği sizi bağlamaz siz kendi sağlığınızı ve huzurunuzu korumakla sorumlusunuz
İnsansa sizi anlar ve bir daha yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…