Bu durumda ne yapardınız? (Arkadaşlık ilişkileri hakkında)

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.548
2.977
333
Liseden kalma dört beş kişilik arkadaş grubum var. Ben yıllar sonra sık görüşmeye başladım onlarla . Yalnızca biriyle çok samimiydik tatillere bile giderdik sonra aramızda bir tartışma oldu mesafe girdi. Digerleriyle de samimiyetimiz önceden vardı ama 4 sene önce sık görüşmeye başladık. Neyse bunların hepsi evli , çocuklu benim çocuğum yok boşandım . Ben sık görüşmeden evvel bunlar zaten çok samimiydi ben sonradan dahil oldum aralarına. Velhasıl birkaç yıldır düzenli olarak görüşüyoruz . Dostluk mu arkadaşlık mi bilmiyorum ama çok yakınız her şeyimizi biliriz. Biz sırayla birbirimize oturmaya gidiyoruz genelde . Bazen bunun dışında da çağırırız arada birbirimizi. Bunlar geçen sene de beni çağırmadan birbirleriyle toplanıp yemek yemiş Instagrama koymuşlardı çok bozulmuştum ama renk vermedim . Sonra geçen gün de aynısı oldu çok bozuldum . Madem toplaniyorsunuz neden Instagrama koyuyorsunuz hava atar gibi . Bozulduğumu dile getirmeden biraz mesafe koyarak , bir süre onlardan uzak durarak belli edeyim diyorum . Ama bir tarafım da boşver onlar seni umursamadiysa sen de eskisi gibi görüşmeye devam ederek umursama diyor . Siz ne diyorsunuz? Ne yapmalıyım

Liseden kalma dört beş kişilik arkadaş grubum var. Ben yıllar sonra sık görüşmeye başladım onlarla . Yalnızca biriyle çok samimiydik tatillere bile giderdik sonra aramızda bir tartışma oldu mesafe girdi. Digerleriyle de samimiyetimiz önceden vardı ama 4 sene önce sık görüşmeye başladık. Neyse bunların hepsi evli , çocuklu benim çocuğum yok boşandım . Ben sık görüşmeden evvel bunlar zaten çok samimiydi ben sonradan dahil oldum aralarına. Velhasıl birkaç yıldır düzenli olarak görüşüyoruz . Dostluk mu arkadaşlık mi bilmiyorum ama çok yakınız her şeyimizi biliriz. Biz sırayla birbirimize oturmaya gidiyoruz genelde . Bazen bunun dışında da çağırırız arada birbirimizi. Bunlar geçen sene de beni çağırmadan birbirleriyle toplanıp yemek yemiş Instagrama koymuşlardı çok bozulmuştum ama renk vermedim . Sonra geçen gün de aynısı oldu çok bozuldum . Madem toplaniyorsunuz neden Instagrama koyuyorsunuz hava atar gibi . Bozulduğumu dile getirmeden biraz mesafe koyarak , bir süre onlardan uzak durarak belli edeyim diyorum . Ama bir tarafım da boşver onlar seni umursamadiysa sen de eskisi gibi görüşmeye devam ederek umursama diyor . Siz ne diyorsunuz? Ne yapmalıyım
Sizinde belirttiğiniz gibi zaten siz aralarına girmedende onlar sıkı fıkıymış .Size nasılsalar sizde öyle olun onlara karşı .Hiç dillendiripte bozulduğunuzu belli etmeyin .Belliki sizi aralarına her daim sokmak istemiyorlar .Evli oluşları çocuklarının oluşu aralarında zaten koca çocuk muhabbeti geçiyordur .Konuşacak ortak noktanız az ,bilmiyorum da ben olsam sıkılırım .Her ortamlarına girmek istemem .

Açık açım söyleyin bence kaybetme korkunuz olmasin olaki tartışma cikti hadi yollarina. Ama ses etmemeye devam ettikçe rahatsiz olmadiginizi dusunurler

Sor kuzum.niye beni cagirmadiniz diye birseyleri icine atmak cozum degil tavir almak vs en hizli cozum icin iletisime gec

Büyük büyük insanlara beni neden çağırmadınız demek biraz abes olur, laf yer gelince grup yazışmalarında mesela sohbetlerini özlediğinizi onları görmek istediğinizi belirtin. Toplandıklarında çağırırlar. Aralarında görüşecekleri bir durum olmuştur, müsait olmadığınızı düşünmüşlerdir, rast gelmiştir vs vs. Gönül koymadan iletişim kurun bence.

Grup olunca da her zaman full kapasite olması sart mı. Tabi İnstada görünce bozulmuşsunuz ama yine de bişey diyemezsiniz.
Benim de Bi grubum var. Grup içinde de kimi aralarında daha cpk görüşüyor. Biri ile de ben kankayım. Gruptan bagımsız da buluşuyoruz. Ne var bunda ki. Herkesin birbiriyle diyalogu aynı olacak diye birsey yok.
Arkadaslığınızdan memnunsanız bence hesap sormayın.

Bazen kız arkadaş gruplarında böyle oluyor. Biri diğerleriyle daha samimi yada daha sıkı fıkı oluyor onlarda sizden önce de samimilermiş. Sizsiz görüşmeleri normal. Cok nadir yapıyorlarmış bunu bence cokta böyle bir şey demeye gerek yok. Aralarında diğerlerinden daha samimi olduğunuz bir arkadaşınıza aa bensiz ne yaptınız gibi şakalar yapabilirsiniz. Ama ben olsam alınmaz yada mesafe koymazdım. Sonuçta dost yada arkadaş gibi değilmişsin.

Illa grupça buluşmak gerekmiyor. Bazen yakın mesafe oturanlar ve ya zamanlaması uymayan buluşmalarda diğerleri buluşur. İlla hep grupça buluşma olmaz ki

Bunlar geçen sene de beni çağırmadan birbirleriyle toplanıp yemek yemiş Instagrama koymuşlardı çok bozulmuştum ama renk vermedim . Sonra geçen gün de aynısı oldu çok bozuldum . Madem toplaniyorsunuz neden Instagrama koyuyorsunuz hava atar gibi . Bozulduğumu dile getirmeden biraz mesafe koyarak , bir süre onlardan uzak durarak belli edeyim diyorum

Neden?
Bu kadar dolaylı tepki vermek mi genel tarzınız?
Bunu direk soramayacağınız suni bi ilişkiyi sürdürme merakınız niye?

Ben olsam istenmediğim ortama girmem. Hesap falan da sormam. Bir daha beni bir yere çağırırlarsa bahane uydurur gitmem. Böyle böyle mesafe girer uzaklaştırışır. İki tarafın da işine gelir.

Neden?
Bu kadar dolaylı tepki vermek mi genel tarzınız?
Bunu direk soramayacağınız suni bi ilişkiyi sürdürme merakınız niye?
Sunilik değil bence bu . Onların beni takmayislarindan mütevellit böyle bir tepki veriyorum

Sunilik değil bence bu . Onların beni takmayislarindan mütevellit böyle bir tepki veriyorum

Sizi takmaları samimi bir sevginin neticesinde mi yani?
Ve sizin kendinizi açıkça ifade edememeniz de mi samimiyetten?
Samimi olmayana suni denir.
Oyüzden suni buldum

Ben olsam bu durumu kişisel algılamazdım, o anda denk gelmiştir spontane bir şekilde buluşmuş olabilirler. Sizin o an uzakta olduğunuzu veya müsait olmadığınızı düşünmüş olabilirler. Yani bir grupsunuz diye her buluşmaya gruptan herkesin dahil olması gerekmiyor bence. Bizim de bir grubumuz var mesela, üçümüzün evleri birbirine yakın bir kişi uzakta oturuyor. Arada kısa bir buluşma ayarlayıp yarım saat kahve içip dağılıyoruz. Kısa süre için 4.kişiyi çağırmıyoruz çünkü zaten gelmesi 1 saat, ne gerek var bunun için yormaya diye düşünüyoruz. Aynı şey başka bir grupla da oluyor, hepsi aynı binada oturuyor ben uzaktayım. Her spontane buluşmalarına çağrılmayı beklemem açıkçası ben.

Özlediyseniz siz ayarlayın görüşmeyi, alındıysanız da bunu açıkça dile getirin kendi kendinize mesafe koyarak pasif agresif tepkiler vermenize gerek yok sonuçta yetişkin insanlarsınız.

Back
X