Bu durumda ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok hayalci geldi tatlım. Neyse daha fazla birşey diyemem. Nerde doğum yaptığını bilemiyorum.. 😊 Bu şekilde doğum hastanede kum torbası vs ilginç canım benim. Bu anıyı fazla dinlemeni tavsiye etmem ruh sağlığın için 😘
Annem neden uydursun ki?Neden ısrarla inanmıyorsunuz onu anlamadım isterseniz hastanenin adını verebilirim bilgilere ulaşabilir mısınız bilmem ama olay gerçek.Ruh sağlığımı bozan bir durumu yok bu hikayenin🤣

Zaten o videolar gerçek değil senaryo gibi gerçek kişiler arada konuşuyor böyle oldu söyle oldu diye bilemedim ya tarlada falan doğanlar varmış eskiden sanırım doğumu kendi gözümde çok basitleştirmişim🤣tabiki sana inanıyorum ama bir yanım inanmak istemiyor korkunç geliyor.
Doğum dünyaya gelmemiş bebekten çok anne sağlığını 1.derecede önemseyen doktorların yaptığı mükemmel bir doğa üstü olaydır. Kafanızı zırvalarla doldurmayın. Annelik kutsaldır. Lakin doğum psikolojisi farklıdır. O an zararı anlayamazsın lakin sonradan iyiki doktor böyle demiş dersiniz. O yüzden ablanı rahatlat ve gerçekten kendi sağlığı için belli süre çocuktan uzak dursun.

Annem neden uydursun ki?Neden ısrarla inanmıyorsunuz onu anlamadım isterseniz hastanenin adını verebilirim bilgilere ulaşabilir mısınız bilmem ama olay gerçek.Ruh sağlığımı bozan bir durumu yok bu hikayenin🤣
Hastanenin adını verirsen elbet bilgilere ulaşırım 😊 bu anlattıkların dispanser hikayesi olabilir belki ama hastane olabilitesi eksilerde. Bu büyük risktir. Dikiş mevzusu vs bunlar inanılması ve yapılması zor şeylerdir. Bu doktor için mesleği riske etmektir ki bnu hiçbir doktor kolay kolay riske etmez

Doğum dünyaya gelmemiş bebekten çok anne sağlığını 1.derecede önemseyen doktorların yaptığı mükemmel bir doğa üstü olaydır. Kafanızı zırvalarla doldurmayın. Annelik kutsaldır. Lakin doğum psikolojisi farklıdır. O an zararı anlayamazsın lakin sonradan iyiki doktor böyle demiş dersiniz. O yüzden ablanı rahatlat ve gerçekten kendi sağlığı için belli süre çocuktan uzak dursun.
Çocuktan uzak dursun derken?

Tıbben o denilen şeyin imkanı yok. Açılma olsa nişan gelir. Bak canım herkesin uzmanlık alanı var benimkide bu. Hem anne olarak diyorum hem doktor olarak. Açılma oldu günlerdir şöyle tuvalete düşecekti böyle şöyle olacaktı böyle bir şey olamazzz.. Açılma olur doktor bunu muayenede anlarsa zaten hastahaneye yatırılır. Yani ya o kişide bir sıkıntı var yanlış anlatıyor onca doğuma karşı yada doktorlara bir garezi var. Diğer türlü şu dediğini uzman olmayan bir hastahane çalışanına onu da geçtim doğum yapan bir bayana sorsan sana olur mu böyle saçmalık der. Eski devirde yaşamıyoruz. Kaldı ki 2 normal 3 sezeryan bilmem kaç düşük yazmışsın. Eee artık o rahim ne olmuştur biliyor musun? O rahim onca doğuma esner yapısı değişir işlevi zorlaşır. Bazen idrarı dahi tutamazsın. Ben ilk doğumumda bile sıkıntı çektim idrar tutamadım diye. Kaldı ki onca şeye normal doğuma alsalar kadının ne olacağının garantisi yoktur. Ve yine kaldı ki sezeryan doktor zorlaması doktorlar normal doğum yaptırma yarışında. Asla sezeryan hanesine yazılsın istemez. Ve bunun için uzun satırlı açıklamalar yollarlar baş hekime. Şu sebepten. Sezeryan diye. Narkoz bedava değil kesi aletleri. Dikiş mevzuları. Kaldı ki kadının karnında dikiş tutar mı acaba o kadar doğuma? Lütfen bilinçlenin. Ve düzgün araştırmalar yapın. Kaldı ki doktor kötü dahi olsa ki sanmıyorum zor bir ihtimal kendi hekimlik tecrübesine sezeryan doğumu eklenmesin diye dahi riski göze alabilirdi.

Ablacım sabahtan beri anlatıyoruz kesinlikle anlamıyor. Ama şöyle dedi ama böyle dedi uydurup duruyor ya da kendisine anlatılan uyduruk şeylere inanıyor. Bunu deyince de ablam yalan söyleyecek biri değil diyor. Boşa dil döküyoruz yani. Ne güzel anlatmıssın bilimsel olarak ama inanmayacak. Kendini destekleyenleri likelayıp karşı çıkan herkese “binim ıblım yılın siylimiz yırgılımık kimsinin hıddı diil tımım mı” diye kulaklarını kapatacak

Hanımefendi çok samimi bir şey soracağım.

Doktorun yanlış karar verdiğine bu kadar eminseniz niye burada bizi ikna etmeye çalışıyorsunuz? Bizi bırakın, gidin Sağlık Bakanlığı'na şikayet edin veya bir avukatla görüşüp malpraktis davası açın.

Bakın saat gece yarısı oldu, siz hala doktor üyeleri bile ikna etmeye çalışıyorsunuz. Biz ikna olsak, forumca aa doktor yanlış yapmış desek, kazen forum girişe doktorun vesikalığını koyup üstüne çarpı atsa ne değişecek? Biz karar mercii değiliz. O kadar eminseniz, ki sayfalardır herkesi ikna etmeye çalışıyorsunuz doktorun hatalı sezaryen yaptırdığına, gidersiniz yargı yoluna. Ablanız alır tazminatını, 6. çocuğuna da yeter o para.

Hanımefendi çok samimi bir şey soracağım.

Doktorun yanlış karar verdiğine bu kadar eminseniz niye burada bizi ikna etmeye çalışıyorsunuz? Bizi bırakın, gidin Sağlık Bakanlığı'na şikayet edin veya bir avukatla görüşüp malpraktis davası açın.

Bakın saat gece yarısı oldu, siz hala doktor üyeleri bile ikna etmeye çalışıyorsunuz. Biz ikna olsak, forumca aa doktor yanlış yapmış desek, kazen forum girişe doktorun vesikalığını koyup üstüne çarpı atsa ne değişecek? Biz karar mercii değiliz. O kadar eminseniz, ki sayfalardır herkesi ikna etmeye çalışıyorsunuz doktorun hatalı sezaryen yaptırdığına, gidersiniz yargı yoluna. Ablanız alır tazminatını, 6. çocuğuna da yeter o para.
Sorunuz samimi gelmedi ve beni ikna edin diye uğraşmıyorum konumun içeriğinde de bu doktor bunu nasıl yaptı beni ikna edin demedim lütfen başka konulara bakın burada zaman kaybetmeyin iyi günler

Sezaryen sonrası normal doğum her beden ve her doktorun yaptırabileceği bir şey değil.
İster 3 ister 13 sene geçsin, birçok farklı etkenin olumlu olması gerekir ki, normal doğum olsun.
Ayrıca 40 haftayı bitirmiş bir gebelik için beklemek gerçekten risklidir, bebeğin kakasını yemesi, oksijensiz kalması gibi birçok olası durum söz konusu.
Risk almamış, hayat kurtarmış.
Bu kadar hamilelik yaşayan bir kadına da beden sağlığı için tüpleri bağlatmayı söylemesi kaçınılmaz zaten.

Sorunuz samimi gelmedi ve beni ikna edin diye uğraşmıyorum konumun içeriğinde de bu doktor bunu nasıl yaptı beni ikna edin demedim lütfen başka konulara bakın burada zaman kaybetmeyin iyi günler
Sizi ikna etmekle ilgili bir şey yazmadım, keşke doğru okusaydınız :olamaz:
Ablanızı da mesajları okuduğunuz gibi dinliyorsanız olayları yanlış anlamış olduğunuza emin oldum şu an.

İkincisi hangi konulara bakacağım konusunda icazet almam yönünde bir kural yok bildiğim kadarıyla.

Kimse kimseyi sezaryene ya da normal doğuma zorlayamaz.Kişinin bilinci açık olduğu durumlarda kişiye riskler anlatılır ama karar yine kendisine bırakılır.Tüp bağlatmaya da zorlanamaz aynı zamanda, kendi iyiliğini düşünmeyen insana zorla kendi iyiliğini dayatmak bile suçtur.Dalga geçmek, aşağılar bir üslup kullanmak azarlamakta suçtur.

Ablanız tüplerini bağlatmış mı?

Yakından tanıdığınız ve sevdiğiniz biriyse kendisi için bu kadar üzüldüğünüzü de görüyorsa bu fikri ona empoze edip kişinin sağlığını korumak zor olmasa gerek
Bu karar eşiyle kendine ait ben o doktorun yaptığı hadsizliği yapmam bu bir hadsizlik bana göre.

Kimse kimseyi sezaryene ya da normal doğuma zorlayamaz.Kişinin bilinci açık olduğu durumlarda kişiye riskler anlatılır ama karar yine kendisine bırakılır.Tüp bağlatmaya da zorlanamaz aynı zamanda, kendi iyiliğini düşünmeyen insana zorla kendi iyiliğini dayatmak bile suçtur.Dalga geçmek, aşağılar bir üslup kullanmak azarlamakta suçtur.

Ablanız tüplerini bağlatmış mı?
Hayır

Ya ablacim ya keske bu kadar cahil olmasaniz ne guzel olur . 10 cocuk dogurunca noluyo basiniz goge mi eriyor, doguruyosunuz doguruyosunuz hepsine yeterli ilgi de veremiyosunuz 5 cocugu olan ablanin hala hamile kalip kalamayacaginin derdindesin ustelik 3 te dusugu olmus, Allah akıl fikir versin. Kimse keyfine gore de sezaryen yapmaz.

Bu karar eşiyle kendine ait ben o doktorun yaptığı hadsizliği yapmam bu bir hadsizlik bana göre.
Yargısız infaz bir saygısızlıktır. Hadsizlikten farkı yoktur. Kaldı ki doğum konusunda kendisi yaşadıkları veyahut size anlattıklarının altında farklı şeyler vardır. Bu tartışmaya sizle değil o kişiyle girmek daha yerinde olurdu. Siz dışarıdan biri olarak o kişinin anlattığında başka birşey bilemezsiniz. Ama azıcık araştırırsanız dediklerindeki tutarsızlıkları anlarsınız. Hayırlı geceler. Fazlaca açıklama yaptığımı düşünüyorum. Bunu da sırf mesleğime duyduğum saygıdan yaptım. Sizde doktor vs diğer meslek gruplarını yargılarken veyahut kulaktan dolma tartışmaya açarken çerçevenizi bilginiz doğrultusunda genişletin. 😊 Hayırlı akşamlar efendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X