Bu durumda ne yapmalı

minnos81

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
284
342
303
Sakarya
İşin içinden çıkamadığım bir durum var.Uzun süredir annem hasta hatta ciddi ameliyatlar geçirdi.Hastanelere gidip gelmelerimiz devam ediyor ve biz abim ben ve kızkardeşim 3 kardeşiz. Abim malesef ki annemin hiçbir ihtiyacı ile ilgilenmiyor ne hastalığı ile ne maddi ne manevi.Haftada bir telefon ile ararsa arar.Evleri 15dk mesafede.Annemin her türlü ihtiyacı ile ben ve eşim ilgileniyoruz.Yakın zamanda öğrendim ki annem ciddi bir miktar babamdan kalan maaşından her ay düzenli olarak abime para yardımı yapıyormuş.Bunu ben başkasından öğrendim anneme sorduğumda sen üzülme diye sana söylemedim diyor.Bu yardımı yaparken benim de bu ara maddi olarak ciddi sıkıntı da olduğumu da biliyor.Anneme evlatların arasında neden böyle bir ayrım yaptın ve benden gizledin dediğimde verdiği tek cevap sen ve eşin 2 kişi çalışıyorsunuz ve borçlarınızı ödersiniz ama abinin eşi çalışmıyor o tek başına borçlarını ödeyemez.Yani benim tek suçum çocuğumu sabahın köründe bırakıp işe gitmem. Abimin de eşini çalıştırmamasının sebebi kıskançlığı.Ben annem ile tabi ki para için ilgilenmiyorum o benim başımın tacı canımın canı ama bu yaptığını da çok içerledim.Her türlü işinde gücünde hastalığında hiçbir şekilde oğlundan bir talepte bulunmazken ve benim de onun her işine işimden izin alıp koşturmam gerektiği havasında davranırken bu durumda annemi kırmadan bir tepki vermek istiyorum.Sizce annemle nasıl konuşmalıyım?

ben bu para pul mevzularında hak hukuk gözetilmesini anlamıyorum. annenizin parası ve abiniz istemiş o da vermiş. eğer gerçekten para ummadan bakıyorsanız annenize lafını etmeniz bile garip olur.

Çok haklısın ama konuşsan da birşey değişeceğini sanmam

Konuşma, kendini sinir edeceksin boşver.

Biz de eşimin abisi ile aynı durumdayız.
2 kardeşler zaten.
Kayınvalidemler eşime çok düşkünler, eşimde manevi anlamda herşeylerine koşar.
Ancak maddi destek abisine yapılır, bize yapılmaz, çünkü benim de suçum çocuklarımı evde bırakıp işe gitmek.
2 kişi çalışıyor olmamız, hiç birşeye ihtiyacımız olmadığı anlamına geliyor onlarca.

Abisinin kirası ödenir, çocuğunun kreşine destek olunur, giderleri karşılanır.
Koltukları kaplanır, cep telefonları alınır, vs.... sayamayacağım bir çok şey.

takmayın, kafanızda büyütmeyin.
Siz yine evlat olarak annenize üzerinize düşen görevlerinizi yapın.

Ben olsam (ancak empatiyle cevap verilir) bu soruyu anneme sormazdım bile.
Para annemin istediği gibi harcar.
Aslında bu ayrımcılık gibi gözükse de anne mantığında maalesef değil. Anneniz çocuklarından ihtiyacı olana yardım etmiş.
Mesela benim kızkardeşim evlenmedi. Rahmetli annem ve babam bu duruma çok üzülürdü. Erkek kardeşim de evlenmedi. Babam bizi karşısına aldı ve "sen erkeksin her işi yaparsın, sen de çalışıyorsun ekmeğini kazanıyorsun zor zamanında yanında eşin var. Ama kızkardeşiniz evlenmedi ve çalışmıyor. Bu yüzden mirasımı ölmeden paylaştıracağım ama kızkardeşinize daha fazla vereceğim. Beni adıma bir daire kalacak. Artık omu da paylaşırken birbirinize düşmezsiniz inşallah" demişti. Oysa ki ben 17 yaşından beri hem çalışıp hem de okudum. Hatta okul yıllarında yazın çalışır masraflarımı çıkarırdım.
Biz tabi ki mal senin dedik. İkisi de rahmetli olunca kalan tek daireyi de kızkardeşime devrettik.
Anneme de babama da hepimiz baktık ama. Aramızda sorun olmadı.
Yani anne babaların mantığı böyle çalışır

Benim de çok zoruma giderdi bu durum.
Erkek.oldugu için evlat ayırımı bence
Annenize kırıldığınızi belli edin,
Yoksa o da bana hak verdi diyecek.

iki kişi çalışmak bile geçinmeye ancak yetiyor, abinize yardım etmesi size daha az değer verdiğini göstermez ki...
mesela hayvanlar bile daha zayıf, yaralı yavruları olunca onunla daha çok ilgilenirler
her ailede daha zayıf olanın daha çok üzerine düşülür
kadın. çok ince davranıyor bence, sizi de üzmek istemiyor

Al ayni benim annem! Abime para verir asla lafını etmez bana 10 tl verse (evliyim) hemen geri ister ver param yok diye! Ayrım yapıyorsun deyince de bazen o tek erkek diyor (4kiz kardesiz) bazen hayır yok öyle bisey diyor ama bu durum yıllarca beni erkek çocuklarına karşı yok yere nefretle dolmama sebep oldu! Erkek çocuk istiyorum diyen kadınların ağzının ortasına cakasim geliyor...

nedir bu annelerin erkek çocuk hastalığı

sövse bile onlardan kıymetlisi yok

kız çocuğu napsa yaranamaz

Burada abimin neden zayıf kaldığı da tartışılmalı.eşi üniversite mezunu ve iyi bir maaşla çalışabilir ama abim kıskanıyormuş çalıştırmak istemiyormuş tabi bu durumda eşinin işime geliyor üstelik çocukları da yok.ben sabah ezanında evladımı sıcak yatağında bırakarak işe gidiyorum.

sizi anlıyorum, bizler de o saatlerde çocuğu bırakıp çıkmak zorunda kalıyoruz
abiniz açısından demedim, anne işte, öyle olsa da üzülüyor demek ki
sizin de o saatte çocuğu bırakıp işe gitmenize üzülüyordur emin olun
üzmeyin kendinizi demek istiyorum
tabii anneniz de bunun için üzülmesin

Aslında bu durum yakın zamanda eşim ile annem arasında kalmama sebep olacak.Annemin abime maddi yardımından eşimin de haberi oldu. Annem bana haber bile vermeden direk eşimi arayıp işinden izin almasını isteyip taleplerde bulunuyor.Eşim 10 yıldır her işlerine koştuğu için artık görev olmuş annem çok rahat izin alın benim işimi görün diyebiliyor.

Bu annelerin "Oğluşum"ları insanı çileden çıkarıyor.

Eşine bişey deme, Annene de bişey deme. Kırılmakta haklısın ama elden gelen bişey yok.

Benim annem de oğluşçudur. O üzülecek onlara küsecek onlardan kopacak diye ödü kopar o yüzden her zaman her şeyin en iyisi ona yapılır. Ben bunu dile getirdiğimde de hain kıskanç çekemeyen falan olurum. Onlar yüzünden ciddi ciddi erkek kardeşimi sevmiyorum, sevesim gelmiyor elimde değil. Ilerde kardeşler birbirini sevmesin isteyen her anne babaya da aynı şeyi öneriyorum.

Bir erkek evlat üstünlüğü vakası...Şaşırdık mı hayir.Aramazlar sormazlar kıymetli olurlar..Canım bizimde öyle annemle en çok ben ve eşim ilgileniyoruz helâli hoş olsun ancak annem hala oğullarıni savunuyor..Annen gitsin gelinini yanina bakalim yüzüne bakacak mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…