Bu durumdan nasıl kurtarırım kendimi

Sebepsiz terk edilmelerde yada neden terk edildiğini bilmeyenlerde iyileşme biraz daha geç oluyor . Yaşadığım için sizin hislerinizi anlıyorum.
İlkin kabullenmek , unutmak kolay gibi geliyor ama yalnız kaldığınızda böyle bir terkedilmeyi hak etmediğini ve böyle bir ayrılığı kabullenmemeye başlıyor zihin .
Size tavsiyem bol bol sosyalleşin, birileriyle konuşun ,köşenize çekilmeyin içinizi dökün..

Sebepsiz terk edilmelerde yada neden terk edildiğini bilmeyenlerde iyileşme biraz daha geç oluyor . Yaşadığım için sizin hislerinizi anlıyorum.
İlkin kabullenmek , unutmak kolay gibi geliyor ama yalnız kaldığınızda böyle bir terkedilmeyi hak etmediğini ve böyle bir ayrılığı kabullenmemeye başlıyor zihin .
Size tavsiyem bol bol sosyalleşin, birileriyle konuşun ,köşenize çekilmeyin içinizi dökün..
kesinlikle haklısınız. bir şekilde bu düşüncelerden uzaklaşmalı kendisi için kafasını başka şeylere yorarak uzaklaşma sağlayabilir dediğiniz gibi.

Yıllar önce çok sevdiğim biri vardı. Evlenmeyi düşünüyorduk. Bir gün ansızın ortadan yok oldu. Öyle çok ağlamıştım ki günlerce. Tlf nuna ulaşamadım hatta aptal gibi başına bisey geldi sanmistim. Arkadaşlarla hastaneleri bile aramıştık kaza mi oldu başına bisey mi geldi diye. Günler sonra şerefsizin bir kadınla tatile çıktığını öğrendim. Ne aptalmisim. Adam gününü gün ederken ben mahvolmuştum. Şimdi düşün o keyfi yerinde gününü gün ediyor. Kendini üzme.

Aklimiza hala o geliyorsa oturun dusununun dusunun dusunun... aramayin sormayin guncel durumununa fotosuna bakmayin... enson aklinizda kalan haliyle gunlerce dusunun... ve sonra Kabul ediceksiniz o yok gitmis. Yeni hic bir haber yok yeni fotosu yok... olum gibi kabul edicek zihniniz.. benim bildigim en guzel unutma yolu.

Haklısınız belki yine görüşmeye giderim doktorumla devam ederse bu durum
Yıkıldıkça yeniden inşa edeceğim sloganını kendinize kodlayın. Hayatınızda bu ilk yıkılış olmayacağı gibi son yıkılış da değil. Güçlü bir kadın olmayı ancak insan kendiyle savaşarak kazanabilir. Ve bunun verdiği zafer inanın hayatınıza çok güzel şeyler katacak. Bu bitecek ben daha iyisini yaşamak için elimden geleni yapacağım diyerek adım atın. Mutsuzlukta mutlulukta insanın hayatında hep var olan bişey. İnanın mutsuzluğu tatmadan mutluluk gelmiyor. İnsan hüzünleri sayesinde gerçek mutluluk neymiş anlıyor.

Nişan Atalı 3 ay oldu. Sebepsiz yere terk edildim. Çok zor zamanlar geçirdim. Kafam çok karışıkti. Bir süre psikologa gittim.
Düşünmemeye başladım onu. Çok iyidim.
Ama birkaç gündür aklıma geliyor. Düşünüyorum. Kötü oluyorum başım ağrıyor. Dün gece ağladım düşünüp.
Ama ders bile çalışamıyorum şuan. Ne yapabilirim bunu aşmak için
Insaniz hemen unutulmuyor ama zamana birakin çunki derslerden de geri kalirsaniz hepten birşeyleri kaybetmeyin. Uğraşlar bulun. En esasi guzel anilariniz varsa düşünmeyin. Durumu kabullenin ve artik hayatima geleceğime bakicam diyerek kendinizi de bu düşünceye odaklayin. Inanin geçicekdir. Evladini kaybeden anne bile gun gelir kahkaha ata biliyorken hayatda herşey geçer

canınızı yakan insanı düşünmeniz ilginç.
size haksızlık yapan insanı düşünmeniz ilginç.
daha 1milyon tane sayarım size.
kendiniz söylemişsiniz.
bunca sene üstüne hiç uğruna terk edilmek bana zor geldi. diye.
haksızlığa uğradığınızın farkındasınız. sonucunda zor günler yaşatmış size. düşünmek yerine bana uzak cehenneme direk diyin lütfen. ben size kötü birşey demedim.
Ya zaten her olumsuz olayda böyle diyebilsek ne bu forum olurdu ne psikoloji alanı . Biraz daha empatili cevaplar vermek lazım bazen.

Sevgili konu sahibi nedenini bile bilmediğiniz için böyle zorlanıyorsunuz bana göre. Belirsizlik beni de rahatsız eder. Son bi kez yüzleşin derim ben nedenini öğrenmeye çalışın. Bu defteri komple kapatın yani böyle yarım kalmış gibi olmuş. Sonra daha rahat bi şekilde devam edersiniz. Normal süreçler bunlar kendinize kızmayın zaman verin.

kesinlikle haklısınız. bir şekilde bu düşüncelerden uzaklaşmalı kendisi için kafasını başka şeylere yorarak uzaklaşma sağlayabilir dediğiniz gibi.
Benimde demek istediğim bu guzelgozlu818419 guzelgozlu818419
cevabını alamadığı birçok soru var konu sahibinin..haliyle çokça zamana ihtiyacı var, illaki geçecek ve iyiki bitmiş diyecek. Ama zaman gerekli
Pandemi döneminde sosyalleşmek, spora, kursa vb gitmekte çok zor.
Sadece şunu söyleyebilirim, konu sahibinin yaşadığı şey çook normal ve zamanla iyileşme olacak

Nişan Atalı 3 ay oldu. Sebepsiz yere terk edildim. Çok zor zamanlar geçirdim. Kafam çok karışıkti. Bir süre psikologa gittim.
Ama birkaç gündür aklıma geliyor. Düşünüyorum. Kötü oluyorum başım ağrıyor. Dün gece ağladım düşünüp.
Sebep sunmaya bile tenezzül etmediyse bosverin gitsin. Cok klişe olacak ama siz daha iyilerine layıksınız, güzelsiniz, özelsiniz. Ben sanırım bu dönem kendime yoğunlaşırdim, kendimi daha cok sever, kendime daha çok bakardım. Mühim olan boş kalmamanız, bol bol meşgul olmanız. Hepimizin iyi kötü günleri oluyor ve hepsi ama hepsiii geçip gidiyor. Siz sağlığınıza ve bilhassa mental sağlığınıza dikkat edin. Allah yardımcınız olsun.

Kimse hayatınızı mahvedecek kadar büyük değil.
Bu bir yol ayrımı sadece. Hayatınızı güzel kılmak elinizde.
Kurun o güzel hayatı. Bunun için kendinizden başkasına da ihtiyacınız yok.

Evet sanırım yalnız kaldım birkaç gündür o yüzden oldu böyle.

Kimse hayatınızı mahvedecek kadar büyük değil.
Bu bir yol ayrımı sadece. Hayatınızı güzel kılmak elinizde.
Kurun o güzel hayatı. Bunun için kendinizden başkasına da ihtiyacınız yok.
Aynen öyle bir yol ayrımı. Üniye devam etmeyi düşünüyorum. Eğitime devam insaalllaah

Sebep sunmaya bile tenezzül etmediyse bosverin gitsin. Cok klişe olacak ama siz daha iyilerine layıksınız, güzelsiniz, özelsiniz. Ben sanırım bu dönem kendime yoğunlaşırdim, kendimi daha cok sever, kendime daha çok bakardım. Mühim olan boş kalmamanız, bol bol meşgul olmanız. Hepimizin iyi kötü günleri oluyor ve hepsi ama hepsiii geçip gidiyor. Siz sağlığınıza ve bilhassa mental sağlığınıza dikkat edin. Allah yardımcınız olsun.
Allah razı olsun.. boş kalmamaya çalışıyorum bendee. Kendime dikkat ediyorum cevremdekiler de fark ediyor

Ya zaten her olumsuz olayda böyle diyebilsek ne bu forum olurdu ne psikoloji alanı . Biraz daha empatili cevaplar vermek lazım bazen.

Sevgili konu sahibi nedenini bile bilmediğiniz için böyle zorlanıyorsunuz bana göre. Belirsizlik beni de rahatsız eder. Son bi kez yüzleşin derim ben nedenini öğrenmeye çalışın. Bu defteri komple kapatın yani böyle yarım kalmış gibi olmuş. Sonra daha rahat bi şekilde devam edersiniz. Normal süreçler bunlar kendinize kızmayın zaman verin.
Yok onunla görüşmek istemiyorum o da istemez sanırım. Değer de vermemiş bana bu kadarcik bile. Eğitime devam edeceğim. Önlisansi lisansa tamamlamayı düşünüyorum.
Zaten 1.5 aydır çok iyidim. Son günler de böyle oldum

Benimde demek istediğim bu guzelgozlu818419 guzelgozlu818419
cevabını alamadığı birçok soru var konu sahibinin..haliyle çokça zamana ihtiyacı var, illaki geçecek ve iyiki bitmiş diyecek. Ama zaman gerekli
Pandemi döneminde sosyalleşmek, spora, kursa vb gitmekte çok zor.
Sadece şunu söyleyebilirim, konu sahibinin yaşadığı şey çook normal ve zamanla iyileşme olacak
İnşallah. Ramazan ayı bitince çalışmaya başlayacağım. Bir süre destek için daha iyi olur diye düşünüyorum

Insaniz hemen unutulmuyor ama zamana birakin çunki derslerden de geri kalirsaniz hepten birşeyleri kaybetmeyin. Uğraşlar bulun. En esasi guzel anilariniz varsa düşünmeyin. Durumu kabullenin ve artik hayatima geleceğime bakicam diyerek kendinizi de bu düşünceye odaklayin. Inanin geçicekdir. Evladini kaybeden anne bile gun gelir kahkaha ata biliyorken hayatda herşey geçer
Aynen öyle. Çevremde o kadar örnek var ki kötü şeyler yaşayan onları görünce sukediyorum halime. İstemsiz oluyor bu durumum. 3 ay da kısa değil ama birkaç gün bile kendimle kalsam sonuç bu maalesef.

Yıllar önce çok sevdiğim biri vardı. Evlenmeyi düşünüyorduk. Bir gün ansızın ortadan yok oldu. Öyle çok ağlamıştım ki günlerce. Tlf nuna ulaşamadım hatta aptal gibi başına bisey geldi sanmistim. Arkadaşlarla hastaneleri bile aramıştık kaza mi oldu başına bisey mi geldi diye. Günler sonra şerefsizin bir kadınla tatile çıktığını öğrendim. Ne aptalmisim. Adam gününü gün ederken ben mahvolmuştum. Şimdi düşün o keyfi yerinde gününü gün ediyor. Kendini üzme.
Karaktersizmis

3 ay cok erken
6 7 ay olunca daha iyi hissetmeye baslayacaksın
Çok daha mutlu olacagın günleri düşün

Aynen öyle. Çevremde o kadar örnek var ki kötü şeyler yaşayan onları görünce sukediyorum halime. İstemsiz oluyor bu durumum. 3 ay da kısa değil ama birkaç gün bile kendimle kalsam sonuç bu maalesef.
Hayatinda aci donem atlatmayan kimse yok, unutulmayacak olan da yok. Sadece beyin durumu kabul ederse kalp de kabullenir. O yuzden ilk once bittiğine beyninizi odaklayin. Zaten sonra kalp zamanla soğuyacak. Kendinizle kalinca başka şeyler bulun. Mesela komedi dizisi izleyin. Her aksam bir film izleyin. Ya da yapboz alin boş zamanlarinizda onunla uğraşin. Sesiniz varsa şarki soyleyin sesinizi kaydedin, eser roman okuma alişkanliği edinin, her akşam yarim saat 1 saat boncuklarla birşeyler takilar hazirlayin. Yeterki kendinizle kalacak zamani doldurun.

Back
X