Bu durumdayken de kayınvalideme kal demeli miyim ? Abarttığımı mı düşünür?

Betyyyw

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
43
Puanlar
298
Yer
İstanbul
Arkadaşlar şu an tam 8 haftalık hamileyim ve mide bulantılarım 6 haftalıkten itibaren başladı. Kayınvalidem de biliyor bunu. Kusmuyorum ama kusmaktan beter geziyorum.
Çok sık acıkıyorum ama midem de bulanıyor ve yemesem bir dert yesem bir dert oluyor bana şu an.
Mide yanmam da bu hafta itibari ile başladı. Koku hassasiyetim var üstüne bir de düzgün koku alamama durumum da var. İkisi bir nasıl olabiliyor bilmiyorum.

Gün içinde aptal gibiyim zaten zor bela bir şeyler yiyorum yatıyorum. Kalkıyorum yine kötüyüm midem böyle araba tutmuş gibi sürekli.

Bazen annem çorba yemek falan getiriyor çünkü onu hazırlayacak enerjim de yok. Zaten dolaptaki çoğu şeyden de tiksiniyorum canım hiçbir yemeği çekmiyor.

Sabahları yumurta yemekten bile yumurtadan tiksinir oldum.

Neyse konuya dönersek biz eltimle aynı binada yaşıyoruz.
O 4. Katta oturuyor ben bodrum katta. Kendi evimiz olduğu için oturmaya devam ettik ama tabii bu süreçlerde bizde artık sıkıldık. Hem evim amerikan mutfak en çok ondan sıkıldım. Misafir gelmesini bile bu yüzden istemez oldum. Yemek yapıyorum kokusu 2 gün çıkmıyor evden neredeyse. Bir de üst komşum iletişimimiz yok ama kendisi evden yemek yapıyor satıyor ve gece 3 sabah 6 farketmez sürekli bir şeyler pişiriyor ve onun kokusu da benim evimde.

Lanet bir ev planı yapmışlar. Bir banyomda kokusu bir oturma odamda.

Bir de bu sıcaklarda bu halimle iyice tiksinir oldum.

Neyse kayınvalidem de Tekirdağ da yaşıyor ama yarın iki kızıyla bu tarafa gelcekmiş. O genelde direkt eltime çıkıyor. Bizim ev küçük hem de ilk gelini eltim ona daha alışık onun evine daha alışık olduğu için onda kalır hep.
Bende hep anne işte bizde de kalabilirsin derim. Zoraki 1-2 gün kalır ama o da plansızdır hep.

Aklınız varsa kimseyle aynı apartmanda bile oturmayın zaten.

2 senelik evliliğimde ağzıma edildi bu yüzden.

Neyse şimdi kayınvalidem yarın gelcek haliyle ben ne yapayım kızlar.. bir görünürüm hoşgeldin derim ama evime davet etmek hiç içimden gelmiyor ayrıca zaten bana da gelmiyor ki.

Derdi ben değilim aslında.
Ama aynı binadayız diye bende etkileniyorum.

Umarım kendisi kalmak istemez çünkü hiç hizmet edecek enerjim yok.

Öyle geleyim yemek yapayım da diyen birisi değil.

Ya hamilesin üstelik bulantın da var. Seni çok iyi anlıyorum 23 haftalık hamileyim hala bulantılarım devam ediyor benim de muhtemelen ay sonu kayınvalidem gelecek üstelik evim tadilatta anlayacağın her yer her yerde. Durumu anlattık yine de gelmek istedi tamam dedim geçtim gerisine karışmayı düşünmüyorum mesela. Bir sokak ötemde eltim var onda kalmayıp ısrarla bizde kalmayı istiyor. Ben bu halde hizmet edemeyeceğimi açık açık söyledim kendisine, üstüne de oğlun senin yemeklerini özlemiş bana sürekli anlatıyor gelince yaparsın artık diye gazladım. Yani gün menüsü yapmayın en fazla bir çay bir kek tamam. Bu haldeyken özel menü de çıkartmayın illa yemeğe gelecekse siz ne yiyorsanız ona da bir tabak koyun geçin. Kalması için ısrar etmeyin bence.

Çaya çağırdığımda da bu sefer yine herkesle iniyor kendisi inmiyor. Bu huyunu da sevmiyorum.
Çaya çağırmak bana daha zahmetli geliyor çünkü genelde öyle yaptığımda gün tabağı gibi her şeyi hazırlıyordum
Hazırlamayın sadece çay bir de eşiniz tatlı alsın oldu bitti. Hamile insandan bir şey bekleyen de kendinden utansın bir zahmet.

Ayrıca çağırdığınızda kendisi gelmiyorsa hiç çağırmayabilirsiniz de. Ya da dediğim gibi eşiniz söylesin çaya gel bize diye gelirse gelir gelmezse de siz çağırmadı olmazsınız en azından.

Arkadaşlar şu an tam 8 haftalık hamileyim ve mide bulantılarım 6 haftalıkten itibaren başladı. Kayınvalidem de biliyor bunu. Kusmuyorum ama kusmaktan beter geziyorum.
Çok sık acıkıyorum ama midem de bulanıyor ve yemesem bir dert yesem bir dert oluyor bana şu an.
Mide yanmam da bu hafta itibari ile başladı. Koku hassasiyetim var üstüne bir de düzgün koku alamama durumum da var. İkisi bir nasıl olabiliyor bilmiyorum.

Gün içinde aptal gibiyim zaten zor bela bir şeyler yiyorum yatıyorum. Kalkıyorum yine kötüyüm midem böyle araba tutmuş gibi sürekli.

Bazen annem çorba yemek falan getiriyor çünkü onu hazırlayacak enerjim de yok. Zaten dolaptaki çoğu şeyden de tiksiniyorum canım hiçbir yemeği çekmiyor.

Sabahları yumurta yemekten bile yumurtadan tiksinir oldum.

Neyse konuya dönersek biz eltimle aynı binada yaşıyoruz.
O 4. Katta oturuyor ben bodrum katta. Kendi evimiz olduğu için oturmaya devam ettik ama tabii bu süreçlerde bizde artık sıkıldık. Hem evim amerikan mutfak en çok ondan sıkıldım. Misafir gelmesini bile bu yüzden istemez oldum. Yemek yapıyorum kokusu 2 gün çıkmıyor evden neredeyse. Bir de üst komşum iletişimimiz yok ama kendisi evden yemek yapıyor satıyor ve gece 3 sabah 6 farketmez sürekli bir şeyler pişiriyor ve onun kokusu da benim evimde.

Lanet bir ev planı yapmışlar. Bir banyomda kokusu bir oturma odamda.

Bir de bu sıcaklarda bu halimle iyice tiksinir oldum.

Neyse kayınvalidem de Tekirdağ da yaşıyor ama yarın iki kızıyla bu tarafa gelcekmiş. O genelde direkt eltime çıkıyor. Bizim ev küçük hem de ilk gelini eltim ona daha alışık onun evine daha alışık olduğu için onda kalır hep.
Bende hep anne işte bizde de kalabilirsin derim. Zoraki 1-2 gün kalır ama o da plansızdır hep.

Aklınız varsa kimseyle aynı apartmanda bile oturmayın zaten.

2 senelik evliliğimde ağzıma edildi bu yüzden.

Neyse şimdi kayınvalidem yarın gelcek haliyle ben ne yapayım kızlar.. bir görünürüm hoşgeldin derim ama evime davet etmek hiç içimden gelmiyor ayrıca zaten bana da gelmiyor ki.

Derdi ben değilim aslında.
Ama aynı binadayız diye bende etkileniyorum.

Umarım kendisi kalmak istemez çünkü hiç hizmet edecek enerjim yok.

Öyle geleyim yemek yapayım da diyen birisi değil.
yok canim normal bi kayinvalideyse abarttigini dusunmez hamileligin ilk donemleri sonucta dikkat etmelisin oyle hizmet falan yapmamalisin hamileligin ve lohusaligin hicbi doneminde bi sey yapmak zorunda degilsin aksine sana hizmet edilmeki can tasimak kolay mi zaten ayni binaymis caya kahveye gelir kalmasa da olur yani

yok canim normal bi kayinvalideyse abarttigini dusunmez hamileligin ilk donemleri sonucta dikkat etmelisin oyle hizmet falan yapmamalisin hamileligin ve lohusaligin hicbi doneminde bi sey yapmak zorunda degilsin aksine sana hizmet edilmeki can tasimak kolay mi zaten ayni binaymis caya kahveye gelir kalmasa da olur yani
Ona da tek gelmiyor işte.. napıyor biliyor musun eltimi onun çocuklarını ee bir de iki kızı kendisi geliyor. Hani dese ki dur ben bu kıza da ineyim öyle yapmıyor. Deliriyorum. Zaten ev küçük iyice deli oluorum.

Aaa birebir benim hamileliğim. Apartmandaki soğan kokusunu bile alır mı insan, aldığım gibi öğürmem bir oluyordu. Birebir, ben yazmışım gibi hissettim. Bu süreçte en az 2 litre su içmeye bir şeyler yemeye çalışın ki vücudunuz ketozise girmesin, benim gibi hastaneye düşmeyesiniz. 12den sonra minik minik azalıyor.
Asıl meseleye gelecek olursak; iletişim her şeydir. Açık açık söyleyin. Anne sizi davet edemiyorum kusura bakmayın hamileliğim zor geçiyor diyiverin gitsin. Anlayışlıysa halden anlar ama değilse öyle de laf eder böyle de.

Aaa birebir benim hamileliğim. Apartmandaki soğan kokusunu bile alır mı insan, aldığım gibi öğürmem bir oluyordu. Birebir, ben yazmışım gibi hissettim. Bu süreçte en az 2 litre su içmeye bir şeyler yemeye çalışın ki vücudunuz ketozise girmesin, benim gibi hastaneye düşmeyesiniz. 12den sonra minik minik azalıyor.
Asıl meseleye gelecek olursak; iletişim her şeydir. Açık açık söyleyin. Anne sizi davet edemiyorum kusura bakmayın hamileliğim zor geçiyor diyiverin gitsin. Anlayışlıysa halden anlar ama değilse öyle de laf eder böyle de.
Bugün sordu nasıl geçiyor diye bende söyledim ama anlar mı bilmiyorum. Azcık anlıyorsa zaten kızlarına der ki arada yengenizin yanına bir uğrayın ya da siz kalın yardımcı olun der.

Bugün sordu nasıl geçiyor diye bende söyledim ama anlar mı bilmiyorum. Azcık anlıyorsa zaten kızlarına der ki arada yengenizin yanına bir uğrayın ya da siz kalın yardımcı olun der.

Şey demedim kal diyemiyorum falan diye.. sadece kendimi anlattım. Bana kalkmış eltiminki öyle geçmemiş , yok işte şunu yeme , yok bol bol hareket et gibisinden şeyler diyor.
Bende he tamam anne dedim geçtim. Bir de kendi hamileliğini bile katıyor. Off diyorsun öyle olunca da.. ne yapayım eltim 2 hamileliğinde de gık demediyse.. durduk yere ona da kuruyor beni.

İşte sorduğunda abarta abarta anlatacaktın kendini bir güzel naza çekecektin. Aaa ne güzel benimki hiç öyle geçmiyor çok zorlanıyorum kafamı kaldıramıyorum falan diyecektin. Aman o durumda misafir çekilmez. Gelip iki kap yemek yapıp evini süpürecekse ne âlâ ama misafir gibi davranacaksa gerek yok.

Ya hamilesin üstelik bulantın da var. Seni çok iyi anlıyorum 23 haftalık hamileyim hala bulantılarım devam ediyor benim de muhtemelen ay sonu kayınvalidem gelecek üstelik evim tadilatta anlayacağın her yer her yerde. Durumu anlattık yine de gelmek istedi tamam dedim geçtim gerisine karışmayı düşünmüyorum mesela. Bir sokak ötemde eltim var onda kalmayıp ısrarla bizde kalmayı istiyor. Ben bu halde hizmet edemeyeceğimi açık açık söyledim kendisine, üstüne de oğlun senin yemeklerini özlemiş bana sürekli anlatıyor gelince yaparsın artık diye gazladım. Yani gün menüsü yapmayın en fazla bir çay bir kek tamam. Bu haldeyken özel menü de çıkartmayın illa yemeğe gelecekse siz ne yiyorsanız ona da bir tabak koyun geçin. Kalması için ısrar etmeyin bence.
Benimki bana gelmiyor üstüne beni sürekli ikilemde bırakıyor. Çok afedersiniz ne bok yapmak istediğini bende bilmiyorum.

Kal demesem bana inmiyor. İniyorsa da topluca eltimi de alıp iniyor. Eltimi ben zaten gören biriyim. Bana neden topluca iniyorsun mesela.

Bir de mesela bir gün bende kalmıştı tek gelmişti ertesi gün ben uyanamamıştım sabah kalkmış gitmiş yukarı..

Bir uyandım kaynanam yok. Sonra arıyorum sen uyuyordun bende yukarı çıktım diyor.
Ya madem uyandım. Çayı koy.. masaya iki bir şey koy zaten iki kişiyiz yeriz kaldırırız.

Annelik iç güdüsü yok kadında.

Şu an bile demez ineyim de kıza bir yardımım mı dokunur acaba diye.

Zaten elinden de yemek işi gelmez.

Bir de kalcaksa bile 3 kişi yine zor bizim evde yer yok ki.

Belki tek kalır kızlar yukarda olur belki de bir kızıyla kalır. Bilmiyorum.
Kalır mı onu da bilmiyorum.

Bir şey de demedim kal gel diye. Öküz değilsin ya burada da bir oğlunun evi var inceksen uğrayacaksan uğra yani. Her defasında benden beklemesi sıktı artık.

İşte sorduğunda abarta abarta anlatacaktın kendini bir güzel naza çekecektin. Aaa ne güzel benimki hiç öyle geçmiyor çok zorlanıyorum kafamı kaldıramıyorum falan diyecektin. Aman o durumda misafir çekilmez. Gelip iki kap yemek yapıp evini süpürecekse ne âlâ ama misafir gibi davranacaksa gerek yok.
Hahahaha ne zaman iki kap yemeğini yedik ki onun. Ben daha evinde yemedim. Bir kahvaltısı yemedim. Deprem zamanı bile biz eşimle arabada yattık eltimler çocuklarıyla bağ evindeki konteynır evde yattı da ertesi sabah orasıyla evleri 10 dk arabayla yine bize bir şey hazırlamadı. Aç aç geri döndük evimize. İstanbulda bir deprem olmuştu bizde korktuk o tarafa kaçtık. Eltimlerin de bağ evi açıkta bir konteynır ev var bahçenin içinde ama içerde de yer pek yoktu. Onun da iki çocuğu olduğu için onları içeri yatırdık bizde eşimle arabada yatmıştık.

bence eltinizin durumu daha zor, kadıncağız tam size gitti rahatım dediği anda kahvaltıya gidiyor falan çok sinir bozucu
ya açık açık söyleyin ben bu aralar çok kötüyüm yemek bile hazırlayamıyorum diye, gelen kendi yemeğini yapsın.
ya da yalan söylememek için meşgul olun eve geç gelin dışarıda bir iş bulun gidene kadar

Hahahaha ne zaman iki kap yemeğini yedik ki onun. Ben daha evinde yemedim. Bir kahvaltısı yemedim. Deprem zamanı bile biz eşimle arabada yattık eltimler çocuklarıyla bağ evindeki konteynır evde yattı da ertesi sabah orasıyla evleri 10 dk arabayla yine bize bir şey hazırlamadı. Aç aç geri döndük evimize. İstanbulda bir deprem olmuştu bizde korktuk o tarafa kaçtık. Eltimlerin de bağ evi açıkta bir konteynır ev var bahçenin içinde ama içerde de yer pek yoktu. Onun da iki çocuğu olduğu için onları içeri yatırdık bizde eşimle arabada yatmıştık.
Aman boşver o zaman ne düşünüyorsun hamileliğim zor geçiyor de gitsin. İyiliği geçmiş biri olsa neyse de.

bence eltinizin durumu daha zor, kadıncağız tam size gitti rahatım dediği anda kahvaltıya gidiyor falan çok sinir bozucu
ya açık açık söyleyin ben bu aralar çok kötüyüm yemek bile hazırlayamıyorum diye, gelen kendi yemeğini yapsın.
ya da yalan söylememek için meşgul olun eve geç gelin dışarıda bir iş bulun gidene kadar
Kahvaltıya gitmiyor oraya da zaten kahvaltıyla arası da yok. Nescafe ve sigara bağımlısı. Ben zaten eltimi de düşündüğüm için davet ettim bunca zaman yoksa bana bile gelmeyen kadını neden davet edeyim.. bana ne derdim çıkardım işin içinden. Ona da yazık tabii ki. Her gelmesinde ondalar ve senelerdir bu böyle. Ben eltime de dedim abla dedim ben çağırıyorum aha sen görüyorsun ne yapmak istediğini ben bilmiyorum dedim. O da diyor ki bana da mesela o gün sende kalacağını söylemiyor ben de sanıyorum ki sana sadece yemek yemeye iniyor. Bir de diyor eşyaları bende sana kalmaya iniyor onu da anlamıyorum diyor. Abla dedim ben defalarca söyledim o kendi bildiğini okuyor artık ne diyim dedim.

Harbiden de öyle. Kaynanama bayıldığımdan çağırmıyorum gerçekten de hani eltimle aramız bozulmasın diye de biraz çağırıyorum. Geldi bak eltim hiç çağırmadı yükü bana bıraktı demesin diye.
Ama yani yine mecbur çağırcam. Dün geldi bugün pazar hiç sesi soluğu çıkmadı kaynanamın mesela..

Hal hatır bile sormaz. Güya hamile olan benim. 2 senedir başımın etini yemişti torun diye güya..

Kahvaltıya gitmiyor oraya da zaten kahvaltıyla arası da yok. Nescafe ve sigara bağımlısı. Ben zaten eltimi de düşündüğüm için davet ettim bunca zaman yoksa bana bile gelmeyen kadını neden davet edeyim.. bana ne derdim çıkardım işin içinden. Ona da yazık tabii ki. Her gelmesinde ondalar ve senelerdir bu böyle. Ben eltime de dedim abla dedim ben çağırıyorum aha sen görüyorsun ne yapmak istediğini ben bilmiyorum dedim. O da diyor ki bana da mesela o gün sende kalacağını söylemiyor ben de sanıyorum ki sana sadece yemek yemeye iniyor. Bir de diyor eşyaları bende sana kalmaya iniyor onu da anlamıyorum diyor. Abla dedim ben defalarca söyledim o kendi bildiğini okuyor artık ne diyim dedim.

Harbiden de öyle. Kaynanama bayıldığımdan çağırmıyorum gerçekten de hani eltimle aramız bozulmasın diye de biraz çağırıyorum. Geldi bak eltim hiç çağırmadı yükü bana bıraktı demesin diye.
Ama yani yine mecbur çağırcam. Dün geldi bugün pazar hiç sesi soluğu çıkmadı kaynanamın mesela..

Hal hatır bile sormaz. Güya hamile olan benim. 2 senedir başımın etini yemişti torun diye güya..
çat kapı gelinmesinden hiç hoşlanmam hele ki de cümbür cemaat. kayınvalidemle yakın olsaydık kesin ben de yaşardım bunu, ilk evlendiğim aylarda günde 6-7 kere arıyordu beni. uyuduğumu söylesem de sallamıyordu.
eltim bu hafta doğum yaptı hastaneden döndük yemek yedik hastaneye geri döneceğimiz zaman kızı arayalım belki üstünü başını toplar diye haber verelim dedim. aradı çaldı çaldı kız açmayınca anne belki uyuyordur annesini arayalım dedim. uyuyosa uyansın napayım dedi. aşırı sinir oldum eltimden pek hazzetmem ama üç günde doğum yaptı kız. gözünden uyku akıyordu.
demek ki beni uyurken aradığında da böyle diyordu kendi kendine diye düşünüp daha da sinirlendim. neyse eltim hakkından geliyor bence o da pek ince biri değil.
ben de bazı yöntemler geliştirdim ısrarlarına karşı ya direkt söylüyorum anne ben bunu yapmayacağım diye, sık ararsa açmıyorum, çok uykumun olduğu günlerde sessize alıyorum. hatta bir dönem kayınvalidemin bildirimlerini komple kapattım eşim biraz alındı onu fark edince. çoğu şeyi kibarca halletmeye ya da sineye çekmeye çalışıyorum yaşlı olduğu için, çok da iyi biri aslında ama çok da zor aynı zamanda. mesela şak diye dalar yatak odasına mutlaka her geldiğinde en sevmediğim şeydir.
siz de ya bunu kabul edeceksiniz senede bir kere çekeyim ne yaşanırsa yaşansın diyeceksiniz, ya da açık açık anne ben zorlanıyorum şu davranışlardan ötürü diye bildirim vereceksiniz. ben şu an kabullendim ve Allah rızası için kırmadan çözmeye çalışıyorum. ya da çözmüyorum kabulleniyorum. Allah kolaylık versin.

çat kapı gelinmesinden hiç hoşlanmam hele ki de cümbür cemaat. kayınvalidemle yakın olsaydık kesin ben de yaşardım bunu, ilk evlendiğim aylarda günde 6-7 kere arıyordu beni. uyuduğumu söylesem de sallamıyordu.
eltim bu hafta doğum yaptı hastaneden döndük yemek yedik hastaneye geri döneceğimiz zaman kızı arayalım belki üstünü başını toplar diye haber verelim dedim. aradı çaldı çaldı kız açmayınca anne belki uyuyordur annesini arayalım dedim. uyuyosa uyansın napayım dedi. aşırı sinir oldum eltimden pek hazzetmem ama üç günde doğum yaptı kız. gözünden uyku akıyordu.
demek ki beni uyurken aradığında da böyle diyordu kendi kendine diye düşünüp daha da sinirlendim. neyse eltim hakkından geliyor bence o da pek ince biri değil.
ben de bazı yöntemler geliştirdim ısrarlarına karşı ya direkt söylüyorum anne ben bunu yapmayacağım diye, sık ararsa açmıyorum, çok uykumun olduğu günlerde sessize alıyorum. hatta bir dönem kayınvalidemin bildirimlerini komple kapattım eşim biraz alındı onu fark edince. çoğu şeyi kibarca halletmeye ya da sineye çekmeye çalışıyorum yaşlı olduğu için, çok da iyi biri aslında ama çok da zor aynı zamanda. mesela şak diye dalar yatak odasına mutlaka her geldiğinde en sevmediğim şeydir.
siz de ya bunu kabul edeceksiniz senede bir kere çekeyim ne yaşanırsa yaşansın diyeceksiniz, ya da açık açık anne ben zorlanıyorum şu davranışlardan ötürü diye bildirim vereceksiniz. ben şu an kabullendim ve Allah rızası için kırmadan çözmeye çalışıyorum. ya da çözmüyorum kabulleniyorum. Allah kolaylık versin.
Sizin de işiniz yine zormuş. Kendi kendinize çözün bulsanız da sınırlarını bilmeyen biriyle baş etmek yine kolay değil.

Şimdi bende anlatayım ;

Cumartesi günü 16.00 gibi geldiler direkt zaten eltime çıkmışlardı. O gün bizim işlerimiz vardı ev bakcaktık bu arada evimizi satıp başka ev alıp taşınmak da istiyoruz.

Neyse o gün eltim de bizimle geldi ama biz bunu kayınvalideme söylemedik. Bizim gittiğimizi hiç bilmiyordu yani.
Neyse dönüşte eltim markete uğrayacaktı bende eve geldim eve gelince de dedim bari inmeden bir yukarı çıkayım hoşgeldin demiş olayım dedim ama yine de eltime bunu yazdım.

Çıktım konuştuk falan derken hamileliği sordu bende dedim kusmuyorum ama yesem de yemesem de bir yemeklerden tiksinir gibi oluyorum.. böyle araba tutmuş gibi bir halim oluyor falan yaptım.

O da işte kendince saçma sapan öğütler verdi.. genelde olumsuz konuşmaya bayılır.

Neyse eltim geldi marketten mesajımı da evde gördü.

Biraz daha oturdum hadi anne ben kalkıyım görüşürüz sonra dedim. Eltim de mutfaktaydı ona da görüşürüz dedm çıktım. Evime indim.

Neyse o gün öyle geçti. Pazar günü ben full ablamdaydım kahvaltıya çağırmıştı oraya gittim ve orada hep hizmet etti bana sağ olsun hiç yerimeen kaldırmadı ve bu bana çok iyi geldi.

Akşam eve geldim. Saat de gece 12 falan olmuştu o sırada küçük görümcem yazdı ( 17 yaşında) yenge geç oldu ama ablamla kavga ettik sizde kalabilir miyim dedi.

Bende gel kal tabii dedim o geldi yatağını hazırladık falan biraz oturdum onunla gittim yatmaya.

Ertesi gün uyandım içeri gittim o da uyanmıştı. Birlikte kahvaltı hazırladık öyle çok bir şey yapmadık çok sevmiyor kahvaltı etmeyi.
Tabak hazırladık kendimize. Tam yiyorduk o sırada dedi ki annemler aşağı gelcekmiş.
Bende dedim kim kim gelceklermiş. Ablamla annem gelcekmiş dedi.

İyi tamam dedim bende.
Neyse geldiler. Tabii ortada bir kahvaltı da yoktu ama ben yine de size de bir şeyler hazırlayabilirim dedim istemediler.
suratları beş karıştı zaten.

Sonra işte neden geldiklerini anladım çünkü gecesinde terasta hep birlikte oturuyorlarmış kaynanam eşini büyük oğluna şikayet etmeye başlamış oradan büyük eltim ( 21) o da babasının söylediği lafları da abisine söyleyince.. alkolün de etkisiyle abisi delirmiş babasını aramaya çalışmış.
Bunlar da bu yüzden kavga etmişler..

Ertesi sabah da oğluyla karşılaşmamak için ikisi de aşağı uçmuşlar.

Neyse bizde 15.30 a kadar durdular sonra hazırlanıp çıktılar. Ben de çıkarlarken sordum anne bizde kalcak mısın bugün dedim ona göre yemek yapcam dedim.. kızlara da sordum küçük olan kalırım yenge dedi diğeri yukarda kalcam dedi tamam dedim.

Kaynanam ise diyor ki yemeğe gelirim. Yani anne dedim yemeğe gelirim ne.. kalcak mısın ?
Eee tamam hadi kalırım falan yaptı.
Neyse onlar gidince evim darmadumandı evi toparladım süpürge açtım..
O süpürge yüzünden de belimi ağrıttım. Sonra marketten bir şeyler aldım yemeğe giriştim.

Onlar da 20.00 gibi geldiler. Büyük kızı yukarı çıkmıştı direkt. Eşim de mesaideydi. Masayı kurduk kızıyla.. yemek yedik falan sonra toparladık.. yine kızıyla. Kayınvalidemde öyle yardım edeyim. Çorba yapayım. Yemek yapayım hiç ama hiç yok zaten.
Ancak kendini gezdirsin.

Neyse sonra kaynanam dedi ki ben bir yukarı çıkayım. Sonra kızı da duşa gircekti o da dedi bende yukarı çıkayım. Kızı geldi kaynanam gelemedi bir türlü..
bende çay demledim. Çay içmeyi çok seviyor.

Saat 22.30 gibi indi ama torunlarıyla inmişti.
Ben onları da görünce çok sinir oldum çünkü belim kopuyordu o sırada.. ve karşımdaki da bir anne ya sonuçtaa ama umrunda değil sormadı bile niye tekliyorsun diye bile..

Sonra bende sinir olduğum için hiçbir şey demeden gittim yatak odasına uzandım biraz.

O sırada çocuklar gitmişler hemen tv yi kapatıp ps yi açmışlar oyuna başlamışlar birbirileriyle bağırışıyorlar.. kaynanam ise elinde telefon dünya umrunda değil.

Kocama yazdım çıkıyorsan çık gel artık eve diye..

Bir de oturma odası zaten toto kadar ve ev de sıcak durulmuyor..

Neyse sonra eltim çağırdı onları da 23.30 gibi gitti çocuklar da.. üstüne eşim geldi. Çok yorgundu. Sonra biraz sohbet ettik. Eşim işte ev baktığımızı falan söyledi annesine. Annesi de diyor ki bizde bakıyoruz. Tekirdağ daki evleri de büyük aslında ama 3+1 e geçmek istiyorlarmış. Bir tane bulmuşlar işte ısıtması merkezi sistemmiş.. böyle anlatıyor.

Eşim de dedi ki hayırlısı olsun ama anne önce bize dua et biz buradan bir çıkalım falan yaptı.

Kaynanam da çıt yok. Tabii ki çocuklar üst katlara çıkın sizde.. eviniz küçük sorunlarınız da var bu evle ilgili.. vs hiçbir şey demedi. Öylece baktı boş boş.

Eşim hatta bu konuyu 3 kere vurguladı. Allah ın izniyle biz bi çıkalım buradan diye.. yok annesi bir kere bile hayırlısı olsun inşallah istediğiniz gibi bir ev bulursunuz bile demedi.

Kaldı ki sonra düşününce bana da dememişti onu hatırladım. Eşim yokken de konuşmuştuk biz bu konuyu. Bana yine kendi taşınacakları evi anlatmıştı bende slk gibi hayırlısı olsun anne inşallah alırsınız demiştim ama o bana yine dememişti susmuştu.

Dün ise eşime bu konuyu hatırlattım dedim ki ben dedim annene artık hayırlısı olsun bile demem.
Eşim de bence öyle dememezlik yapma dedi.

Bende dedim ki çok iyi niyetli davranıyorum biliyor musun bazen dedim. Her şeye rağmen böyle davranmaya gayret ediyorum ama elde var sıfır dedim. Sen istediğini dileyebilirsin ben bu saatten sonra inşallah o evi alamazlar diyorum dedim. Bu da benim günahım olsun dedim.

Bir anne evladına bile acımıyorsa kimseye acımaz.
Ayrıca vicdan, merhamet iki güzel söz.. bunlar için anne olmaya da gerek yok.

Devamını da anlatayım;
Neyse o gün biz otururken büyük oğlu aradı işte gel sana bira ısmarlıyım hadi gel barışalım falan demiş annesine.. kaynanamın da hemen göğsü kabardı hopp bizden yukarı kaçtı yine.

Bizde de yine sadece küçük görümcem kaldı o gün.

Sonra dün işte yine biz uyandık yine kendimize kahvaltı hazırladık ama biraz geç hazırlamak istemiştik. Neyse oturduk yiyorduk tam bitti o sırada yine kapı çaldı ve yine kaynanam ve diğer kızı inmişlerdi.

Hani sorgusuz sualsiz sebebini de anlamadım.

Neyse dedim yiyecek misiniz buyrun diye.. onlar da biz kahvaltı ettik dediler.

Neyse biz biraz daha kahvaltı masasında oturduk biraz sohbet ettik kızlarla. Kaynanam da zaten sohbet falan yoktu. İşte gelmiş bana dün yukarda neler yaptığını anlatıyor. 04.30 a kadar terasta oturduk falan diyor.. he iyi dedim bende. Kızı da dedi ki iyi anne bu sefer kavga etmemişsiniz falan yaptı.

Neyse kaynanam yine biraz durdu tekrar yukarı çıkayım ben dedi gitti.

İki kızı bendeydi. Biz küçük olanla bulaşıkları hallettik. Ben yine masada oturmaya devam ettim.
Sonra diğerine dedim ki bit kahve yapsan da içsek be dedim. O da yaptı neyse baya bir sohbet ettik falan.

Saat 16.00 falan olmuştu.. ikisi de dışarı çıkcaktı ama iptal olunca çıkmadılar. Sonra yine kapı çaldı kaynanam yine indi.

Sonra 10 -20 dk durdu yine yukarı çıkayım diyip gitti.

Sonra kızlar da yukarı çıktılar o sırada..

Ben tek kaldım sonunda evde..

Derken küçük görümcem yine indi.. yine bir olayları vardı.. eltim kızmış herhalde ona..
oğlunu kursa götürmesini istemiş o da kabul etmemiş.. bla bla bir şeyler..

Eltim de bana yazdı. Ancak gitsinler kendilerini gezdirsinler diye.

Neyse asıl olay şu ki.. eltimler perşembe günü hep beraber memlekete gitceklermiş.
Kayıvalidem ise evine dönme taraftarı değil. Eltime demiş ki ee siz gidin ben sizin evde dururum.

Oğlu da kızmış ne işin var biz yokken senin bu evde demiş.

Sonra muhabbet tabii bize dönmüş.

O zaman bizde aşağıda kalırız demişler.

Yine oğlu kızmış 3 kişi bu sıcakta nerde yatacaksınız orada ne işiniz var demiş.

Eltim de laf etmiş bak bu kızın mide bulantıları var sizinle mi uğraşsın demiş.

Ama bu kimin umrunda.

Dün de kendi yaptığım yemeği yiyemedim kustum ama işte kimseye bunu anlatamazsın.

Neyse dün bana inmişlerdi ya orada sanki ben hiç yokmuşum bu evde ben yaşamıyormuşum gibi üçü kendi arasında şöyle konuşuyor;

Tren bileti alıyor büyük kızı bir yandan ama cumartesi gününe alıyor.

Sonra konuşma şöyle devam ediyor..
babam dedi ki Kadriye hala da kalmayın.. 2 gün aşağıda kalın sonra Kadriye hala ya gidin dedi diyorlar.

Ben tabii bunları duydukça delirdim.
Bak soran yok.. kalalım mı diyen yok.. sen dinlenmek istersin diye düşünen yok.

Sonra ertesi gün gidecekleri yerleri konuşuyorlar.
Şuraya gideriz buraya gideriz..

Ya bir gün de evde durun da insanların ne ihtiyacı var bir sorun. Eltim için de aynısı benim için de aynısı..

Ben böyle bir anne modeli daha görmedim.

Sonra ben bunu eltime yazmıştım konuşurken.. eltim de dedi ki kendilerine göre plan yapıyorlar.

Biz onlara böyleyken böyle dedik. Kendi bildiklerini okuyorlar dedi.

Şimdi mesela bugün çarşamba günü ve her şey bir muamma.. ne olacak ne bitecek bilmiyorum.

Gelin bana demiyorum. Demicem. Çünkü ben bir kere davet ettim.. ne gelcekleri saat belli ne kimin kalacağı belli.

Kafalarına göreler. Ben neden kendimi perişan edeyim.

Devamını da anlatayım;
Neyse o gün biz otururken büyük oğlu aradı işte gel sana bira ısmarlıyım hadi gel barışalım falan demiş annesine.. kaynanamın da hemen göğsü kabardı hopp bizden yukarı kaçtı yine.

Bizde de yine sadece küçük görümcem kaldı o gün.

Sonra dün işte yine biz uyandık yine kendimize kahvaltı hazırladık ama biraz geç hazırlamak istemiştik. Neyse oturduk yiyorduk tam bitti o sırada yine kapı çaldı ve yine kaynanam ve diğer kızı inmişlerdi.

Hani sorgusuz sualsiz sebebini de anlamadım.

Neyse dedim yiyecek misiniz buyrun diye.. onlar da biz kahvaltı ettik dediler.

Neyse biz biraz daha kahvaltı masasında oturduk biraz sohbet ettik kızlarla. Kaynanam da zaten sohbet falan yoktu. İşte gelmiş bana dün yukarda neler yaptığını anlatıyor. 04.30 a kadar terasta oturduk falan diyor.. he iyi dedim bende. Kızı da dedi ki iyi anne bu sefer kavga etmemişsiniz falan yaptı.

Neyse kaynanam yine biraz durdu tekrar yukarı çıkayım ben dedi gitti.

İki kızı bendeydi. Biz küçük olanla bulaşıkları hallettik. Ben yine masada oturmaya devam ettim.
Sonra diğerine dedim ki bit kahve yapsan da içsek be dedim. O da yaptı neyse baya bir sohbet ettik falan.

Saat 16.00 falan olmuştu.. ikisi de dışarı çıkcaktı ama iptal olunca çıkmadılar. Sonra yine kapı çaldı kaynanam yine indi.

Sonra 10 -20 dk durdu yine yukarı çıkayım diyip gitti.

Sonra kızlar da yukarı çıktılar o sırada..

Ben tek kaldım sonunda evde..

Derken küçük görümcem yine indi.. yine bir olayları vardı.. eltim kızmış herhalde ona..
oğlunu kursa götürmesini istemiş o da kabul etmemiş.. bla bla bir şeyler..

Eltim de bana yazdı. Ancak gitsinler kendilerini gezdirsinler diye.

Neyse asıl olay şu ki.. eltimler perşembe günü hep beraber memlekete gitceklermiş.
Kayıvalidem ise evine dönme taraftarı değil. Eltime demiş ki ee siz gidin ben sizin evde dururum.

Oğlu da kızmış ne işin var biz yokken senin bu evde demiş.

Sonra muhabbet tabii bize dönmüş.

O zaman bizde aşağıda kalırız demişler.

Yine oğlu kızmış 3 kişi bu sıcakta nerde yatacaksınız orada ne işiniz var demiş.

Eltim de laf etmiş bak bu kızın mide bulantıları var sizinle mi uğraşsın demiş.

Ama bu kimin umrunda.

Dün de kendi yaptığım yemeği yiyemedim kustum ama işte kimseye bunu anlatamazsın.

Neyse dün bana inmişlerdi ya orada sanki ben hiç yokmuşum bu evde ben yaşamıyormuşum gibi üçü kendi arasında şöyle konuşuyor;

Tren bileti alıyor büyük kızı bir yandan ama cumartesi gününe alıyor.

Sonra konuşma şöyle devam ediyor..
babam dedi ki Kadriye hala da kalmayın.. 2 gün aşağıda kalın sonra Kadriye hala ya gidin dedi diyorlar.

Ben tabii bunları duydukça delirdim.
Bak soran yok.. kalalım mı diyen yok.. sen dinlenmek istersin diye düşünen yok.

Sonra ertesi gün gidecekleri yerleri konuşuyorlar.
Şuraya gideriz buraya gideriz..

Ya bir gün de evde durun da insanların ne ihtiyacı var bir sorun. Eltim için de aynısı benim için de aynısı..

Ben böyle bir anne modeli daha görmedim.

Sonra ben bunu eltime yazmıştım konuşurken.. eltim de dedi ki kendilerine göre plan yapıyorlar.

Biz onlara böyleyken böyle dedik. Kendi bildiklerini okuyorlar dedi.

Şimdi mesela bugün çarşamba günü ve her şey bir muamma.. ne olacak ne bitecek bilmiyorum.

Gelin bana demiyorum. Demicem. Çünkü ben bir kere davet ettim.. ne gelcekleri saat belli ne kimin kalacağı belli.

Kafalarına göreler. Ben neden kendimi perişan edeyim.
ben çok garipsiyorum ya inşallah yaşlanınca da normal biri olmaya devam ederim. birine giderken müsaitlik durumunu sormadan çat kapı gitmek benim ailemde hiç olmayan bir şeydi. çok garip geliyor o yüzden.
hele ki hamilelik durumuyla daha da sinir bozucu bi hale gelmiştir. Allah var benim kayınvalidem en iyi evlerde en iyi hayatı yaşayalım ister, normali bu zaten. ama benimki de biz istanbul’dan taşınmak istediğimizi söylediğimizde beni seviyosan gitmezsin (?) demişti eşime. kendisi yılda altı ay köydeler ve istanbul’da yapayalnızız. eltime bunu söylemeye cesaret bile edemez.
yine çok şükür eltin seni savunmuş ama kayınvaliden belli ki sınırları olmayan biri. insan eşiyle kötü olmak istemiyor başka biri olsa daha net konuşursun ama ben bu noktada sabretmeyi tercih ediyorum. yapacak bir şey yok sınırlı süre çok şükür. Allah bizi kimseye kimseyi de bize muhtaç etmesin. en fazla üç gün göreceksin bebeğini strese sokma boşver görmezden gel saçmalıklarını. eltinler anahtar bıraktıysa orada kalırlar bence

ben çok garipsiyorum ya inşallah yaşlanınca da normal biri olmaya devam ederim. birine giderken müsaitlik durumunu sormadan çat kapı gitmek benim ailemde hiç olmayan bir şeydi. çok garip geliyor o yüzden.
hele ki hamilelik durumuyla daha da sinir bozucu bi hale gelmiştir. Allah var benim kayınvalidem en iyi evlerde en iyi hayatı yaşayalım ister, normali bu zaten. ama benimki de biz istanbul’dan taşınmak istediğimizi söylediğimizde beni seviyosan gitmezsin (?) demişti eşime. kendisi yılda altı ay köydeler ve istanbul’da yapayalnızız. eltime bunu söylemeye cesaret bile edemez.
yine çok şükür eltin seni savunmuş ama kayınvaliden belli ki sınırları olmayan biri. insan eşiyle kötü olmak istemiyor başka biri olsa daha net konuşursun ama ben bu noktada sabretmeyi tercih ediyorum. yapacak bir şey yok sınırlı süre çok şükür. Allah bizi kimseye kimseyi de bize muhtaç etmesin. en fazla üç gün göreceksin bebeğini strese sokma boşver görmezden gel saçmalıklarını. eltinler anahtar bıraktıysa orada kalırlar bence
Eltim hayatta anahtar bırakmaz kaldı ki neden bıraksın. Evlerini darmaduman ediyorlar. Kaldı ki kadın yani uzak yere gidiyor geldiğinde bir de onların pisliğini mi temizlesin. Ben olsam da anahtar bırakıp kalın demem.

Herkes evine yakışır. Kimse istemiyor ve yine de ısrarla gitmemeyi tercih edebiliyorlar.

O ne zaman gelse böyleyiz biz hep.

Kalacağı bir muamma olur.. gideceği bir muamma olur..

Kimde kalacağı bile belli değildir.

En azından biz bir taşınırsak böyle olmayız diye düşünüyorum. En basitinden kimde kalacağını kaç gün kalacağını planlar diye umut ediyorum.

Eltim iyi kadındır ya böyle konularda bana ne demez.

Ya bende bende kalmasınlar demiyorum ancak bak napıyorlar biliyor musun..
kahvaltıyı hazırlıyorum genelde küçük olan kızı yardım eder hakkını yiyemem.. sonra zaten ağızlarının ucuyla bir şeyler yiyorlar kalkıyorlar sonra hazırlanıyorlar o çıkış o çıkış yani..
yahu bu evin belki bir işi var, çamaşırı var.. bilmiyorum kendi evlerinde nasıllar.

Büyük kızı zaten bana diyor ki biz zaten buraya evde oturmaya değil gezmeye geliyoruz.

Ya ne güzel.. ama olan bize oluyor.

Şimdi evde yemeğim de yok. Kıyma çıkardım. Yemek yapcam ama kalcaklar mı bende bilmiyorum bile.

Açıkcası sormak davet etmek de istemiyorum.
Zaten uyandığımdan beri midem bulanıyor uzanıyorum.

Bir de istiyormuşum gibi gelin bende kalın demek istemiyorum.

Bir an önce evlerine gitsinler inşallah.

Sonra akşam taa akşam yemeğine geliyorlar onda da biz arıyoruz hani yemek yicez gelcek misiniz ne yapacaksınız diyoruz. Bazen bekliyoruz onları.. bazen yemeğe gelmiyorlar ben yemek yaptığımla kalıyorum.
Şimdi 2 kişilik yemek yapmak var 5 kişilik yemek yapmak var.

Back
X