Bu durumla nasıl başedebilirim?

Hem çocuğunuza bakacaklar hemde sizle berabermi yaşayacaklar ? sabır versin size işiniz çok zor.Yıllarca çocuğuna kayınvalıdesi bakmış biri olarak söylüyorum bizimkiler birde hiç bir şeye karışmayanlardan ama gerçektende zor bir kere siz yokken istediklerini yapacaklar engel olamazsınız

en güzeli böyle yapmak. gerçi ben ne dersem diyim bütün gün zaten çocukla yalnız olacaklar. zaten bildiklerini okuyacaklar. bana çok söz düşmeyecek. umarım bu 2 seneyi kazasız belasız atlatabiliriz.

İnşallah canım.

Sabırlı ol,eşinle de kötü olmayın durduk yere.

Hem çocuğunuza bakacaklar hemde sizle berabermi yaşayacaklar ? sabır versin size işiniz çok zor.Yıllarca çocuğuna kayınvalıdesi bakmış biri olarak söylüyorum bizimkiler birde hiç bir şeye karışmayanlardan ama gerçektende zor bir kere siz yokken istediklerini yapacaklar engel olamazsınız

evet şehirdışında yaşadıkları için bizde kalacaklar. onlarla şahsi bi problemim yok. saygı çerçevesi içinde ilişkimi yürütmeye çalıştım şimdiye kadar. ama bebekten sonra işler biraz değişti. herşeye karışmalarını da görmezden gelebilirim. ama kayınvalidemin şu park olayı çok sinirimi bozdu. bi kere götürmeye çalıştı, engelledim. sonra bi baktım bahçe kapısına doğru gidiyo tekrar. camdan seslendim nereye gidiyosunuz diye. tabi her zamanki gibi, ''nereye gidelim canım, burdayız'' diye kıvırmalar. sonuçta çocuğumun güvenliği söz konusuysa, gerisi teferruattır. :19:

Allah sana kolaylık versin cnm,ben 2,5 yaşına kadar kendim baktım evdeydim ona rağmen kayınvalidem geldiğinde yada ona bıraktığımda bildiğini okuyodu.çocuğun düzeniyle ilgili hiçbir şey sormaz aklına estiği gibi davranırdı.yemesinden gezmesine kadar.ama insan bi yere kadar dayanıyo sonrasında sende konuşmaya ve istemesende kalp kırmaya başlıyosun.benimki bide söylesende yapacağını yapardı çekinmezdi ama sağolsun eşim bana bu konuda çok destek oldu annesine gardını aldı.sende çok sinirlendiğinde kendin değilde eşini devreye sok sonuçta o onun evladı ona küsmez ama biz eliz bi yerde fazla yüz göz olmamak gerekiyo çünkü bu sefer sende iyice soğursan onlardan ipler kopuyo:34:

Evladınıza ve size sağlık ve bir ömür boyu mutluluk huzur versin Rabbim önce...
İşiniz zor evet, burada okuyoruz işe döneceğim kayınvalidem bebeğime bakmıyor diye...
Yaptıkları çok şık, çok güzel bir jest....

Şunlara hazırlıklı olmalısınız mesela siz çocuğunuzun günde 30 dk tv izlemesine izin veriyorsunuz diyelim, işten geldiğinizde çocuğu ağlamıyor, uslu duruyor diye tv karşısında bulabilirsiniz.
Veya cipse, çikolataya alıştırmak istemiyorsunuz diyelim, herkesin çocuğu yiyor ya da dedesi bakkaldan süpriz almış torununa sebepleriyle ağzı yüzü çikolataya bulanmış bulabilirsiniz çocuğu ya da ağlıyor istemiyor diye uyku saatinin geçirilmesi vb. vb. vb.

Bunlara ses çıkartsanız, karşınızda surat asan, çaktırmadan ben şu tecrübede insanım bu yaştayım azarlanıyorum diye dertlenen bir kayınvalide, ne kadar sizin huyunuzu bilse de fedakarlık yapıp evini, düzenini bırakıp torununa bakmaya gelen anne-babasının iyiliği altında ezilen ve onların üzülmesine dayanamayan dolmuş bir eş ve hep etrafındakileri sesini yükselterek sindirmeye alışmış bir kayınpederin size yükselttiği ses tonu ve suratla karşılaşırsınız.
Ses çıkartmasanız kendinizi yer bitirir, çocuğunuza, eşinize ve kendinize haksızlık etmeye, yoktan tartışmaya, çocuğunuzun en ufak davranışlarına bağırmaya ve içinize kapanmaya başlarsınız...

Etrafınızda tuvalet eğitimi öncesi kreş hizmeti veren kuruluşlar varsa, daha önce çocuğunu göndermiş birilerinden referans alarak oraya göndermeniz daha iyi, eşinizi de allem edip kallem edip ikna etmesi size düşer, arada sırada ufak tefek şeyler de yaşasanız iyi giden gelin-kayınvalide kayınpeder ilişkinizi boşa bozmayın...

Tabi bir de bunun arkanızdan eşe dosta dert yanma kısmı var oraya hiç girmiyorum, bu durumda fedakarlık yapan kayınvalide-kayınpedere kaba davranan kötü gelin olursunuz ki o da ayrı bir can sıkıntısı....

Kolay gelsin gerçekten, Rabbim kimseyi bu tür ikilemlerde bıraktırmasın, evlatlarımızı huzur içinde yetiştirmeyi nasip etsin inşallah...

Bir de şu durumlar var diyelim ki bir şey istediği çocuğunuz hayır kavramını öğretmek adına o anda olamayacak bir şey olduğundan hayır dediniz, karşınızda aman ne var alıver, yapıver sen yapmazsan dedesi yapar, babaannesi yapar diyen kişiler bulacaksınız....

İyi yanları yok mu, var elbette... Bir kere içiniz rahat olacak, çocuğu ağladı diye, yemek yemedi diye, uyumadı diye tartaklayan, bağırıp çağıran var mı diye aklınızda şüpheler olmayacak, dede ve babaanne sevgisiyle büyüdüğünü, geniş aile ve akrabalık ilişkilerini öğrendiğini ve huzurlu olduğunu bileceksiniz...

Son düzenleme:
Bir de şu durumlar var diyelim ki bir şey istediği çocuğunuz hayır kavramını öğretmek adına o anda olamayacak bir şey olduğundan hayır dediniz, karşınızda aman ne var alıver, yapıver sen yapmazsan dedesi yapar, babaannesi yapar diyen kişiler bulacaksınız....

İyi yanları yok mu, var elbette... Bir kere içiniz rahat oalcak, çocuğu ağladı diye, yemek yemedi diye, uyumadı diye tartaklayan, bağırıp çağıran var mı diye aklınızda şüpheler olmayacak, dede ve babaanne sevgisiyle büyüdüğünü, geniş aile ve akrabalık ilişkilerini öğrendiğini ve huzurlu olduğunu bileceksiniz...

hiç sorma zaten kayınvalidemin huyu o, ben neyi yapma etme desem, hemen yapsın, etsin, olsun.... :47:
geçen gün 3,5 yaşındaki yeğenimle biaradalardı, yeğenim oğlumun eline vurdu sonra arkasından ittirdi benimki yere kapaklandı falan. ablam yeğenimi uyarıyo, 'yapma oğlum' diye, kv, 'yapsın, olsun' diyo. hışımla döndüm, ''nasıl yapsın yaa'' dedim. sonra oğlum kucağıma aldım. kayınpeder de 'yaww bırak, böyle büyücek çocuk' bilmem de diye bana laf söylüyo, üstelik iki kere oldu aynı şey, ikisinde de hiç cevap vermeden çocuğu kucağıma aldım. ben annesi olarak onu korumak zorundayım. sonuçta 1 yaşında bir bebekten bahsediyoruz. aynı yaşta olsalar neyse..

Son düzenleme:
İlk başta eşinizle konuşun herşeyi açık açık söyleyin,düşüncenizi paylaşın.Daha sonra eşinizle birlikte kayınvalideniz ve kayınpederinizle çocuğunuzun nasıl yetişmesini istediğinizi söyleyin yoksa başa çıkamazsınız.Eğer baktınız durum yine aynıysa ,değişen birşey yoksa mecburen bakıcı tutmalısınız.Sonuçta çocuğunuza 2 ay bakmıcaklar tam tamına 2 yıl bakıcaklar.2 yıl çok uzun bir süreç.Kararınızı vermelisiniz..

kayınvalideniz fiziksel bakımdan çocuğu parka götüremeyecek gibiyse evde nasıl içiniz rahat edecek? sonuçta yine çocukla haşır neşir olacak akşama kadar?

sanırım bakıcıya sıcak bakmadığınız için geliyorlar
2 sene de çok uzun bi süreç beraber yaşama çocuk bakımı çok zorlanacaksın
evet torunu için ama bu demek değil ki herşey onların istediği gibi olsun
hoşuna gitmediği şeyleri kalp kırmadan söylersen anlayacaklarını düşünüyorum
hiç olmadı eşin müdahale eder
inşallah çok fazla sorun yaşamadan atlatırsınız

yanında kayınpederim de olacak canım, o iyidir bu konuda..

o halde iyi. en kötü kayınvalide bile bakıcıdan iyidir diye düşünüyorum. çünkü bu zamanda, çok iyi bir referansla bile bulsanız, bir yabancıya çocuğunuzu emanet etmek çok zor. tabi şu var, bazı şeylere tahammül gücünüzü biraz arttırmanız lazım:) mesela benim babaannem birçok torununa baktı, zaten paldır küldür bir insandır kulakları çınlasın, çocuğu alırdı kucağına o komşu senin o ahbab benim gezerdi gün içinde:)) mama yedirirken kaşığı önce kendi ağzına sokup sıcak mı diye bakardı :1: benim çocuğuma yapıldığını görsem nazik bir üslupla mutlaka uyarırım. ama şu var, torun bakarken bile en aşağı 60 kusur yaşındaydı, çok görmemek lazım. gerçekten büyük bir özveride bulunuyorlar, kolay değil. aşılmayacak sorunlar yaşayacağınızı sanmıyorum. sadece biraz geniş insan olabilmek lazım. bebişinize uzun sağlıklı bir ömür dilerim..:nazar:

Son düzenleme:
kusura bakmayin ama sizde biraz bencilsiniz.....kadin o halde bile bakmaya calisirken neden hala soylemi boylemi diyorsunuz....sonucta oda esinizin ailesi esinizi o yetistirdiyse elbette torununuda idare edecek...bende 3 ay dil kursuna gittim cocugumu bakicinin evine birakiyordum oglum uzuldugu icin yalvar yakar anneme baktirdim...annem haftanin 4 gunu bizde kalirdi asla temizlik yemek hicbirsey yapmazdi yeterki ogluma su sure zarfinda baksin derdim....hic haberim olmadan ev gezmzlzrinede gitti parkada goturdu herseyi kendi istedigi gibi yapti benim onaylamadigim seyler olsada...benim oglumda 18 aylikti ozaman...hem baktiracam hemde herseyine mudahalemi ettirecem...cok rahatsizsaniz bakiciya verin....istediginiz gibi herseyi emredersiniz.....illa o bakacak diyorsaniz eger cok coook rahatsiz oldugunuz birsey olursa acikca konusun...gerci herkes bildigini okuyor cocuklar konusunda annem kafasina estigi gibi yapiyor....yeterki cocuklarim istesin.....ornegin dun 3 kez disari cikartti annem....dedigim gibi 2 sene disinizi sikacaksiniz.....sonucta oda evladinin evladi icin kotu birsey istemez.....

kusura bakmayin ama sizde biraz bencilsiniz.....kadin o halde bile bakmaya calisirken neden hala soylemi boylemi diyorsunuz....sonucta oda esinizin ailesi esinizi o yetistirdiyse elbette torununuda idare edecek...bende 3 ay dil kursuna gittim cocugumu bakicinin evine birakiyordum oglum uzuldugu icin yalvar yakar anneme baktirdim...annem haftanin 4 gunu bizde kalirdi asla temizlik yemek hicbirsey yapmazdi yeterki ogluma su sure zarfinda baksin derdim....hic haberim olmadan ev gezmzlzrinede gitti parkada goturdu herseyi kendi istedigi gibi yapti benim onaylamadigim seyler olsada...benim oglumda 18 aylikti ozaman...hem baktiracam hemde herseyine mudahalemi ettirecem...cok rahatsizsaniz bakiciya verin....istediginiz gibi herseyi emredersiniz.....illa o bakacak diyorsaniz eger cok coook rahatsiz oldugunuz birsey olursa acikca konusun...gerci herkes bildigini okuyor cocuklar konusunda annem kafasina estigi gibi yapiyor....yeterki cocuklarim istesin.....ornegin dun 3 kez disari cikartti annem....dedigim gibi 2 sene disinizi sikacaksiniz.....sonucta oda evladinin evladi icin kotu birsey istemez.....

sanırım bencil denebilecek son insanımdır. ama yorumun için teşekkür ederim yine de.

Kayınvalideme hiç anne demedim.Aramız o kadar kötüydü.Ama torunlarına yani çocuklarıma o baktı.Yabancı birinin bakmasındansa babaannenin bakması daha iyidir.Bakıcı çocuğun kafa üstü düştüğünü söylemeyebilir ama babaanne mutlaka söyler çünkü canı ,torunu
farklı bir sorumluluk duygusu ile bakar.Merak etmeyin hem dede varmış.Çocuk milleti ise kime nasıl davranacağını çok iyi bilir.Biraz büyüsün babaanne dedeyi çocuk idare edecek,size fazla bir şey kalmayacak.Çocuk asıl patronun anne olduğunu bilir göreceksiniz.Anneliğin tadını çıkarın zira hemen büyüyorlar.

Kayınvalideme hiç anne demedim.Aramız o kadar kötüydü.Ama torunlarına yani çocuklarıma o baktı.Yabancı birinin bakmasındansa babaannenin bakması daha iyidir.Bakıcı çocuğun kafa üstü düştüğünü söylemeyebilir ama babaanne mutlaka söyler çünkü canı ,torunu
farklı bir sorumluluk duygusu ile bakar.Merak etmeyin hem dede varmış.Çocuk milleti ise kime nasıl davranacağını çok iyi bilir.Biraz büyüsün babaanne dedeyi çocuk idare edecek,size fazla bir şey kalmayacak.Çocuk asıl patronun anne olduğunu bilir göreceksiniz.Anneliğin tadını çıkarın zira hemen büyüyorlar.

evet bir de öyle bi durum var. iyi hatırlattın. ben kayınvalidemin öyle bişey olura söylyeceğinden de şüpheliyim. çünkü bi keresinde bana 'x (görümcem) yürüteçle merdivenlerden aşağı uçtu. kimseye bir şey diyemedim korkumdan'' gibi bişey söylemişti...

benim kayınvalidem 3 aylığına bana gelmek istiyor diye dünyam karardı (biz aynı şehirdeyiz)

siz bu duruma nasıl tahammül edersiniz bilmem.

en iyi bakıcı babanneden daha kötüdür lafına katılmıyorum ben,herkes anneanne ya da babanneyle büyümüyor.

çalışan insanların bunları göze almaları gerekir.ben alıyorum ama bizde de eşim istemiyır malesef.

2 yıl çok uzun bir süre.evet,belki çocuğunuz babanne şefkatiyle büyüyecek ama ya siz?

annesi,babası arasında kocaman bir uçurum olacak bu süreçte.

babanne mutlu olacak ama anne baba mutsuz,çünkü özel hiçbir şeyleri kalmayacak.

ben böyle düşünüyorum açıkçası.kendi adıma 3 ayın bile evliliğimde büyük bir yıkıma sebep olacağı kanısındayım(belki bizimki keyfi

bir uygulama ,zorunlu olsa ne olurdu bilmem) 2 yılı hayal dahi edemem.

Allah yardımcınız olsun.

cnm ben senin yerinde olsam bi bakıcı tutardm kaynwaldnde nasılsa aynı şehirdeymş sızi yormayalm ewinizn düzeninde bozmayalm 1 ay 2 ay deilki 2yıl derdm bakıcıya göz kulak olmak için günduzlerı gelin derdm cmm diğer turlu stres olucaksn kesin . Hem ew ew üstune olmaz cmcm . Yada buda olmuyosa sen bırak aksam al kaynwldn ewinde baksn ?

Back
X