Bu durumla nasıl başedebilirim?

sen 2 sene boyunca, öle mi olur, böle mi olur, düştü mü, parka gitti mi diye düşünürsen, 2 yılı kendine işkence edersin... madem başka çareniz yok, bi orta yolu bulacaksınız... yaşlı insanlar genelde yılların tecrübesi die düşünerek herşeyin en iyisini kendilerinin bilidğini iddia eder... yok öle değil böyle diye onlara karşı diretmek de çoğu zaman işe yaramaz ve karşılıklı inatlaşmaya gider... sen onlara evet öle diceksin, arkanı dönünce kendi bilidğini yapacaksın... torunları sonuçta... zarar vermek, kötüğünü istemek için uğraşmıcak onlar da...

benim kayınvalidem 3 aylığına bana gelmek istiyor diye dünyam karardı (biz aynı şehirdeyiz)

siz bu duruma nasıl tahammül edersiniz bilmem.

en iyi bakıcı babanneden daha kötüdür lafına katılmıyorum ben,herkes anneanne ya da babanneyle büyümüyor.

çalışan insanların bunları göze almaları gerekir.ben alıyorum ama bizde de eşim istemiyır malesef.

2 yıl çok uzun bir süre.evet,belki çocuğunuz babanne şefkatiyle büyüyecek ama ya siz?

annesi,babası arasında kocaman bir uçurum olacak bu süreçte.

babanne mutlu olacak ama anne baba mutsuz,çünkü özel hiçbir şeyleri kalmayacak.

ben böyle düşünüyorum açıkçası.kendi adıma 3 ayın bile evliliğimde büyük bir yıkıma sebep olacağı kanısındayım(belki bizimki keyfi

bir uygulama ,zorunlu olsa ne olurdu bilmem) 2 yılı hayal dahi edemem.

Allah yardımcınız olsun.

kayınvalidemlerle bi derdim yok, sebepsiz yere uzun süe gelip kalsalar ne hissederim bilemiyorum ama zaten onlar da kalmazlar, rahatsız etmek istemezler yani bizi. ben de çoğu şeyi görmezden gelebilirim, ama söz konusu çocuk olduğu zaman farklı oluyor. onlar fedakarlık yapıyolar diye, ben de çocuğumu yetiştirme tarzımdan mı fedakarlık yapmak zorundayım?

bu arada bu akşam eşimle bu konuyu konuştum. sen şimdiden bunları kafana takma, sorun olduğu zaman oturup konuşuruz, yapmazlar falan dedi.

cnm ben senin yerinde olsam bi bakıcı tutardm kaynwaldnde nasılsa aynı şehirdeymş sızi yormayalm ewinizn düzeninde bozmayalm 1 ay 2 ay deilki 2yıl derdm bakıcıya göz kulak olmak için günduzlerı gelin derdm cmm diğer turlu stres olucaksn kesin . Hem ew ew üstune olmaz cmcm . Yada buda olmuyosa sen bırak aksam al kaynwldn ewinde baksn ?

ayrı şehirlerde oturuyoruz canım, hem onlarla hem annemlerle..

kayınvalidemlerle bi derdim yok, sebepsiz yere uzun süe gelip kalsalar ne hissederim bilemiyorum ama zaten onlar da kalmazlar, rahatsız etmek istemezler yani bizi. ben de çoğu şeyi görmezden gelebilirim, ama söz konusu çocuk olduğu zaman farklı oluyor. onlar fedakarlık yapıyolar diye, ben de çocuğumu yetiştirme tarzımdan mı fedakarlık yapmak zorundayım?

bu arada bu akşam eşimle bu konuyu konuştum. sen şimdiden bunları kafana takma, sorun olduğu zaman oturup konuşuruz, yapmazlar falan dedi.

hayır tabiki fedakarlık yapmak zorunda değilsin,çocuk senin,onlar babanne-dede.

benim kayınvalidem de iyidir,kızımı çok sever,beni de sever:1:

bizim evlerimizin arası arabayla 10 dk,2 de bekar kaynım var,etti 4 nüfus.

kv kışın bizim evimiz sıcak diye gelip rahat etmek istiyor ama ben rahat edemem diye eşime bıt bıt yapıyorum sürekli:27:

ben keyfime düşkünümdür,işten gelince ayaklarımı uzatıp dinlenmek isterim.şortla,atletle gezmek isterim.uzanıp tv izlemek isterim.

kayınpederim ve kayınlarımla bu mümkün değil.

böyle olunca da mutsuz olurum,eşime sararım,kavga çıkar.çok çok iyi biliyorum.

aynı isteklerin bütün çalışan bayanların da sorunu olduğunu düşünüyorum.

bunlardan vazgeçmek fedakarlık değil bana göre,insani ihtiyaçlar.

biz iyi olalım ki bebeklerimize mutlu mutlu bakalım öyle değil mi:21:

sizin durumunuz nasıl tam bilmiyorum ama bizimki çok gereksiz bir durum,yapılacak başka bir şey olmasa bir nebze hak verebilirim

kvalideme ama bu şartlarda asla.bir de bana kimse sormuyor:47:

eşimle konuşunca aynı eşinizin cümleleriyle cevap verdi bana,ama hiç inandırıcı gelmedi.çünkü benim eşim annesine 'ayıp olmasın'

diye,sırf istedi diye kızımı annesin kucağında arabanın ön koltuğunda yolculuğa çıkarmış insan.

duyunca deliye döndüm,düşünün bu kadar hayati bir konuda '5 dklık yol napıyım annem heves etti' diyor.

yani benim durumum fena,inşallah siz üstesinden gelirsiniz.:46:

hayır tabiki fedakarlık yapmak zorunda değilsin,çocuk senin,onlar babanne-dede.

benim kayınvalidem de iyidir,kızımı çok sever,beni de sever:1:

bizim evlerimizin arası arabayla 10 dk,2 de bekar kaynım var,etti 4 nüfus.

kv kışın bizim evimiz sıcak diye gelip rahat etmek istiyor ama ben rahat edemem diye eşime bıt bıt yapıyorum sürekli:27:

ben keyfime düşkünümdür,işten gelince ayaklarımı uzatıp dinlenmek isterim.şortla,atletle gezmek isterim.uzanıp tv izlemek isterim.

kayınpederim ve kayınlarımla bu mümkün değil.

böyle olunca da mutsuz olurum,eşime sararım,kavga çıkar.çok çok iyi biliyorum.

aynı isteklerin bütün çalışan bayanların da sorunu olduğunu düşünüyorum.

bunlardan vazgeçmek fedakarlık değil bana göre,insani ihtiyaçlar.

biz iyi olalım ki bebeklerimize mutlu mutlu bakalım öyle değil mi:21:

sizin durumunuz nasıl tam bilmiyorum ama bizimki çok gereksiz bir durum,yapılacak başka bir şey olmasa bir nebze hak verebilirim

kvalideme ama bu şartlarda asla.bir de bana kimse sormuyor:47:

eşimle konuşunca aynı eşinizin cümleleriyle cevap verdi bana,ama hiç inandırıcı gelmedi.çünkü benim eşim annesine 'ayıp olmasın'

diye,sırf istedi diye kızımı annesin kucağında arabanın ön koltuğunda yolculuğa çıkarmış insan.

duyunca deliye döndüm,düşünün bu kadar hayati bir konuda '5 dklık yol napıyım annem heves etti' diyor.

yani benim durumum fena,inşallah siz üstesinden gelirsiniz.:46:

şurayı okuyunca gözlerim resmen faltaşı gibi açıldı. bi gün kayınpederim oğlum ben bi yere gidicez, arabayı ben kullancaktım. bi baktım oğlumla öne oturmaya kalkıyo. arkaya geçer misin lütfen dedim, nolcak ki şurası zaten falan diyo. ve eminim ben yokken yapılacak bu :50::50::50:

Mona işin zor hayatım.

Genç bir anne ve kayınvalidem yok dolayısıyla benim hayır dediğime evet demeleri nasıl birşeydir bilmiyorum. O yüzden yazacaklarım havada kalabilir.

Senin hayır dediğine evet diyen birileri en azından güvenlik açısından (gerisini boşver varsın şımartsınlar) bebeğine bakmamalı. Ha bu nasıl olur bilemiyorum. Her aile, her koca farklı farklı.

Benim yöntem sana uyar mı bilmiyorum. Anne + bakıcı. Dediğinden çıkmayacak, hayırını hayır kabul edecek otoriter bir bakıcı. Ancak bakıcının da bir yabancı olduğu düşünülerek başına anne (sizde kayınvalide, kayınpeder)

Ben şımarıklık konusunda çok toleranslıyım çünkü esas kudurtan, kafasına ettiren benim. Tek olmazsa olmazım güvenliği. Yemek ve uykuya da takık değilim.

Son düzenleme:
Bebeğe k. validenin bakması başka bir bakıcı işinden çok daha iyi ;
ancak k.validenin ve diğer aile bireylerinin senin yanına yerleşmeleri
aynı çatı altında seninle birlikte yaşamaları çok zor.
Bu arada aynı şehirdesiniz ama k.valideniz ve k.pederiniz sizde mi kalacaklar?

Zamanında ben de k. validem ile kızım doğmadan önce
çok tartışmalar yaşadım, çok kavgalarımız oldu ,hatta büyük konuştum ve
k.validemin yüzüne
çocuğum olsa( daha hamile değildim) bırak sana baktırmayı yüzünü bile göstermem sizlere dedim.

Daha sonrasında hamile kalınca k.valide u dönüşü yaptı ilk torunu olduğu için.
Bebek doğduktan sonra 1 ay benim yanımda idi. O aşamada her şeye karıştı.
Yok emmiyor, yok beslenmene dikkat et, sütün az v.s
Zaten lohusayım iyice bunalttı beni.
Normal doğum istesem de yapamıyordum ve sezeryan doğum yaptım diye bile beni suçladı.
Düşün yani 39. haftada doğuma girdim , o yine yok çocuk gelişmedi v.s sürekli söylenerek moralimi bozdu.

Kızım 13 aylık olana kadar ben kendim baktım.
Sonrasında işe başlayınca eşim bir şekilde beni ikna etti ( ama ne şekilllerde?)
ve k.peder ,k.valide bizim evimize geldiler.Başka şehirde oldukları için mecbur bizim yanımızda kaldılar.

Çocuğa bakma konusunda k.valideme önceleri ön yargılıydım
aynı senin gibi ama git gide bunların yersiz olduğunu gördüm.
Ara sıra benim tasvip etmediğim davranışları yada çocuğa yedirmeye çalıştıkları oldu ama genel olarak iyiydi.
İşten eve gelince resmen rapor verirdi bana ,
Şu saatte şunu yedi, şu saatte uyudu-kalktı gibi.
Ama daha sonradan anladım ki görümcem de benden 4.5 ay sonra doğum yapmıstı
ve onun da bebeğine k.validesi bakıyordu. Annesine (benim k.valideme) dert yanıyormus o ,
işten gelince ben neler yaptı , ne yedi falan diyince k.validem bana hesap mı vereceğim ben 3 çocuk büyüttüm sen benden nasıl hesap sorarsın diyormuş.

Sonradan anladım ki k.validem kendi kızı bu sorunu yaşadığı için bana bu şekilde davranıyormuş:)

Belli bir yaşa gelince kızım zaten babaannesini ve dedesini kendisi yönlendirmeye başladı.
Çünkü ben kızıma sürekli bir şeyler öğretiyordum, yanlış bir kelime olsa öyle değil böyle kızım diyordum.
Artık kızım da onlar yanlış bir şeyler yapmaya başlayınca hayır öyle değil böyle demeye başladı.

Rahatsız olduğum durumları direkt k.valideme söylüyordum. Ama endi fikrim gibi değil de
internetteki çocuk doktorlarının ağzından konuşuyordum.
Şöyle yapmalıymışız, böyle davranmalıymışız diye.

Ama bir arada yaşamak çok zordu.
Ne oldu ise işte o 2 senede oldu bize
eşimle iyice koptuk ,iletişimsizlikler başladı
o kendi aleminde ,ben kendi alemimde.
Ailesi ile sohbet ederken bile benim işim olduğu saatleri (banyo yaparken v.s) tercih etti
Ne zaman bunları dile getirsem sırtını dönüp yattı.

Evin bütün yükü bendeydi.yemek ,bulaşık, temizlik ,aklına ne gelirse.
Eşim zaten hiç bir işin ucundan tutayım da yardım edeyim demez.
Okuldan eve gelirken ayaklarım geri geri giderdi,insan kendi evine koşarak gitmez mi ,ben gitmek istemezdim.

İçeri girince (geldiğim saat kızımın uykudan uyanmış olduğu ve yemeğini yediği saate denk gelirdi)
daha ayakkabılarımı çıkarmadan kızıma annen geldi hadi o yedirsin yemeğini derdi babaannesi.
Kendisi de çıkar kendi annesinin yanına giderdi( Aynı sitede eşimin anneannesi de oturuyor ve düşün onlar orada kalmayıp bizde kalıyorlar)

Ev üstüne ev olmuyor, biz bu dönemde çok yıprandık
Koptuk birbirimizden
ve ramazan bayramının arefe günü öğrendim ki ben eşim kumar oynuyor, elimizde ne varsa gitmiş hepsi kumara.

Sana tavsiyem eğer uyarsa tabii , k.valideniz de çok yaşlı ise bakıcı tutun
ve siz işte olduğunuz saatlerde bakıcının yanında k.valide yada kendi annenizde bulunsun.
Onlar bakıcıyı denetlesinler.Böylelikle siz de rahat edersiniz onlar da.

Son düzenleme:
Bir an kendimi gördüm..Bende çalışma kararı aldım ertesi gün oğlum düştü kaşının üzeri patladı..2 gün sonra fışkırarak kusması oldu dün bütün akşam gece hastane idik..bunlar olunca vazgeçtim..

Benim de kayınvalidem bakacaktı..Korkularım vardı açıkcası aynen senin dediğin gibi biri ve fazlası var..Hamileliğimden oğlumu kendi oğlu sanıyor kıyafeti odasının düzeni yediği yemediği herşeye karışır ve insanlara şikayet eder..10 aylıkken kadayıf yedirmedim diye olaylar oldu..17 Aylık şuan şeker çikolata vs. vermiyorum yine olaylar oluyor nasıl bir anneymişim heveslenmiyormuşum vs. vs.

Yine de kendi içimde aşmıştım bunları ta ki o gün hastanede oğlum benim kucağımda ağlıyor çekiyor bana ver diye..bırak diyorum hala çekiyor bırak anne benim kucağımda duracak diyip beni çileden çıkarana kadar..Ben bıraksam hepten hak sahibi olacak..Ve ben oğlumun benden uzaklaşmasını istemiyorum bana sesleniyor anne diye kayınvalidem benden önce he annemmmmm diyor bunu genelde yalnızken yapıyor başkası olunca babaannemmm diyor..Beni sevmez boyunduruğuna girmediğim için..

Allah yardımcımız olsun işimiz zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooor :37::37::37::37:

Mona işin zor hayatım.

Genç bir anne ve kayınvalidem yok dolayısıyla benim hayır dediğime evet demeleri nasıl birşeydir bilmiyorum. O yüzden yazacaklarım havada kalabilir.

Senin hayır dediğine evet diyen birileri en azından güvenlik açısından (gerisini boşver varsın şımartsınlar) bebeğine bakmamalı. Ha bu nasıl olur bilemiyorum. Her aile, her koca farklı farklı.

Benim yöntem sana uyar mı bilmiyorum. Anne + bakıcı. Dediğinden çıkmayacak, hayırını hayır kabul edecek otoriter bir bakıcı. Ancak bakıcının da bir yabancı olduğu düşünülerek başına anne (sizde kayınvalide, kayınpeder)

Ben şımarıklık konusunda çok toleranslıyım çünkü esas kudurtan, kafasına ettiren benim. Tek olmazsa olmazım güvenliği. Yemek ve uykuya da takık değilim.

canım ben de şımartma konusuna çok takılmıyorum da, en çok kafamda soru işareti yaratan konu, ben dışarı çıkarmayın dediğim halde çıkaracaklarını düşünmem. ve ben istemediğim için bunu gizli yapacaklar onu da biliyorum. ama oğlum dile gelince söyler nasıl olsa her şeyi di mi? çocuktan al haberi demişler, o zaman yapamazlar böyle :1:

Canım allah yardımcın olsun zor bir konu....babaanne dede elbette görecekler ama yetiştirilme konusuna karışılmasından bende pek hazzetmem sanırım... Ablamda çalışacaktı ve kayınvalidesi ile kayınpederine bıraktılar yeğenimi...o zamana kadar anne baba sözünden çıkmayan hafsa 2 ay sonra resmen çığırından çıkmıştı...elbette kimse kötülükten yapmıyor ama sevginin aşırısı çocuğa zarar veriyor... Bence geldiklerinde kibarca söyle elbette benden daha tecrübelisiniz ama yetiştirme konusunda kurallarımız var falan de yumuşak olursan belki faydası olur... Gerçi benim görümceler gibi iseler işe yaramaz ama denemekte fayda var :)

bence eşini iyi bir bakıcı bulma ve tutma konusunda ikna et.görünen o ki bu şekilde çok yıpranırsınız en iyisi iyi bir bakıcı bumak:31:

Back
X