bu duvarlar canıma tak etttiiiiii :((((

cokricaetcem

'VE İLAA RABBİKE FERGAB'
Kayıtlı Üye
24 Mart 2014
1.193
538
128
banyomun duvarlarınının % 25 lik kısmı malesef fayans değil nemden dolayı sanırım simsiyah küf oldu boya olan kısım.hiç bi şekilde geçmiyor boyanıyor yine aynı. ev de kiracıyız..mucize çözümler varmıdır acaba geçici olarak

Ben de banyoyu değil ama mutfakta duvarları fayans yaptırmak istemiyorum, boya yaptırmak istiyorum. Sizce doğru olur mu?

Ben de banyoyu değil ama mutfakta duvarları fayans yaptırmak istemiyorum, boya yaptırmak istiyorum. Sizce doğru olur mu?

bana kalırsa mutfakta sıkıntı yaşamassın, benmi mutfak duvarlarım da boya..
ama işte banyoda sıcak su buhar vs. nemden bu halde çare bulamıyorum.
mutfakta sıkıntı olmuyor bneim başıma gelmedi.sadece duvarlar yemek buharından
kombiden dolayı falan daha çabuk kirleniyor diyebiliirm.

Merhaba cokricaetcem öncelikle sorununuzu paylaştığınız için teşekkür ederim. Rutubete bağlı küf oluşumu sizin banyonuzdaki nedeni anlayabilmeniz ve çözümü için açıklama ile birlikte öneride bulunacağım. Şöyle ki ;

Rutubet oluşumunun iki nedeni vardır: Negatif su basıncı ve pozitif su basıncı.

Topraktan, çatıdan veya çevren gelen su girişine karşı yeterli izolasyon yapılmaması durumunda oluşan rutubettir. Yüzeylerde, sıva-duvar içinde oluşan nem belirli bir süre sonra boyada kabarma, dökülme ve küf-bakteri oluşumuna neden olur.

Rutubetli yüzeylere boya uygulanması durumunda dikkat edilmesi gereken noktalardan bazıları: Yüzey sıvaya kadar kazınmalıdır. Islak olan yerler hafif kurulanmalı, kuru olan yerler hafif nemlendirilmelidir. Lokal müdahale değil, mümkün olduğunca geniş bir alana boya uygulanmalıdır.

Ortamdan kaynaklanan rutubet sorununun kaynağına pozitif su basıncı denir. Mutfak, banyo, yemekhane gibi, su buharının yoğun olduğu ortamlarda bu sorun ortaya çıkar. Yoğunlaşarak tekrar su haline dönen su buharı, duvarları nemli hale getirir ve belli bir zaman sonra, yüzeyde küf ve bakteri oluşur, kararmalar, boyada kabarmalar ve dökülmeler görülür.

Dyo nun Dyoterm diye cam elyafı içerikli boyasını araştırıp kullanmanızı tavsiye ederim.

Vivense İç Mimarı
www.vivense.com

Son düzenleyen: Moderatör:
araştırırken kesin ve çok pratik çözümü buldum..burda da rastladım hatta ve denedim şaka gibi yok böyle bir şey..çamaşır suyunu hiç bir şey eklemeden boş sprey kutusuna doldurdum ve küflü kısımlara püskürttüm..başka hiç bir şekilde dokunmadım 5-10 dk arasında duvarlarım bembeyaz sanki yeni boyanmış gibi oldu..daha önce deterjanla ve ç.suyuyla silme ovalama denemelerim olmuştu ama hep sıvanmıştı her yere.şimdi ise sadece püskürttüm ve bekledim..kesinlikle şaşkınım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…