Bu eksikliğim için ne yapmalıyım?

Resmiyette de boyleyim, gerci olmak zorundayim. Susmam kimseye bir sey kazandirmaz. Mesleginiz ne? Yapilan iste insan etkiliyor. Sonunu dusunmeden aklindakileri sirala, denemeler yap. Kendini kontrol etmeyi ogrenebilirsin bence.
Muhasebe aslında genel olarak herkesle iş konusunda iyiyim konuşurum ama karşımda kasıntı yada patron sert bi insan olduğunda kendimi ifade edemiyorum anlatmak istediğimi anlatamıyorum . Yani bilmiyorum 🤷‍♀️

Muhasebe aslında genel olarak herkesle iş konusunda iyiyim konuşurum ama karşımda kasıntı yada patron sert bi insan olduğunda kendimi ifade edemiyorum anlatmak istediğimi anlatamıyorum . Yani bilmiyorum 🤷‍♀️
Bak mesela yöneticim geldi başladı karnıma kramplar girmeye halbuki adam daha yerine bile geçmedi . M Mutlak Butlan

Sosyalim aslında sıkıntı yok aktivitelere katılırım ..
Sadece sunumlarda,toplantılarda falan mı boylesiniz?
Ben de yabancı dilde sizin gibiyim. Normalde sohbet ederken, bir yerlere davetliyken hiç utanmam ama ciddi bir yerde, mesela bir egitimde, resmi konuşmam gereken bir yerde ağzımı bile açamam,dilsiz taklidi yaparım.
Benimkinin sebebi yanlissiz konuşacak kadar kendime güvenmemem, bunun da sebebi o konuda yeterli olmadığımi bilmem.
Bu yüzden benim aklıma bu cevap geldi.
Acaba bir toplantıda, söyleşide konuşmaya cekiniyorsunuz çünkü o konuda yeterli bilgiye sahip olmadığınızı , bir soru sorulsa anında cevaplayamayacaginizi düşünüyor olmayasınız?
Bunun da çözümü hakim olduğun bır konuya iyi hazırlanıp bir cesaret kürsüye çıkmak:)

Kendini ifade edememek baska, toplum icinde konusmaya cekinmek baska, sunum yaparken heyecanlanmak baska.

Ilki icin kitap okumaya devam edin derim, kendinizi ifade etmeye calisin yanlizken de, gunluk tutabilir, sonradan yazdiklarini degerlendirebilirsiniz.

cekingenlik veya heyecan icin de yaptikca aciliyor insan, kisa sunumlari ustlenebilirsiniz mesela, birazcik kendinizi zorlarsiniz, alistikca daha buyuk isleri ustlenirsiniz.
Ben hala heyecanlaniyorum, sesimden falan belli oluyor, ama baya da astim eskiye nazaran bu sekilde ustune giderek.

Sadece sunumlarda,toplantılarda falan mı boylesiniz?
Ben de yabancı dilde sizin gibiyim. Normalde sohbet ederken, bir yerlere davetliyken hiç utanmam ama ciddi bir yerde, mesela bir egitimde, resmi konuşmam gereken bir yerde ağzımı bile açamam,dilsiz taklidi yaparım.
Benimkinin sebebi yanlissiz konuşacak kadar kendime güvenmemem, bunun da sebebi o konuda yeterli olmadığımi bilmem.
Bu yüzden benim aklıma bu cevap geldi.
Acaba bir toplantıda, söyleşide konuşmaya cekiniyorsunuz çünkü o konuda yeterli bilgiye sahip olmadığınızı , bir soru sorulsa anında cevaplayamayacaginizi düşünüyor olmayasınız?
Bunun da çözümü hakim olduğun bır konuya iyi hazırlanıp bir cesaret kürsüye çıkmak:)
Toplantılarda sunumlarda konuşamam o ayrı o konuda güvenim yok kendime hazırlansamda konuşamam heyecan dan.. bak mesela yine çıktım yöneticimin yanına bildiğim bnu bu şekilde söyleyeceğim dediğim her şeyi adamın yanında unuttum ..

Kendini ifade edememek baska, toplum icinde konusmaya cekinmek baska, sunum yaparken heyecanlanmak baska.

Ilki icin kitap okumaya devam edin derim, kendinizi ifade etmeye calisin yanlizken de, gunluk tutabilir, sonradan yazdiklarini degerlendirebilirsiniz.

cekingenlik veya heyecan icin de yaptikca aciliyor insan, kisa sunumlari ustlenebilirsiniz mesela, birazcik kendinizi zorlarsiniz, alistikca daha buyuk isleri ustlenirsiniz.
Ben hala heyecanlaniyorum, sesimden falan belli oluyor, ama baya da astim eskiye nazaran bu sekilde ustune giderek.
Aslında bakarsanız hepsi var bende . Kendimi ifade edemiyorum doğru bildiğim cümleleri söylerken ya eksik yada farklı söylüyorum. Bunun için kitap okumak lazım diyorsunuz..

Çekingenlik ve heyecan için sanırım iyice topluma karışmam lazım daha fazlasını yapmam lazım . Sunumlara toplantılara girmem lazım

olay sadece doğru cümleleri bulamamak ise kesinlikle tekrar kitap okumalısın. y a da bu konuya özel videolar izleyebilirsin. sosyal fobi gibi bir durumsa psikolojik yardım alman gerekebilir

olay sadece doğru cümleleri bulamamak ise kesinlikle tekrar kitap okumalısın. y a da bu konuya özel videolar izleyebilirsin. sosyal fobi gibi bir durumsa psikolojik yardım alman gerekebilir
Yani aslında söylemek istediğim kafamda ama adamın yanına çıkarken hop başka söylüyorum sonra adam aslında anlıyor beni ama bakın yanlış söylüyorsunuz durum bu diyor haklısınız diyorum . Bazen de başkasının azarını yada yapmadığı işi ben yiyorum bütün motivasyonum gidiyor çalışma şevkim gidiyor . Ben mi çalışmasam acaba diyorum sonra eşim aklıma geliyor borcumuz aklımıza geliyor duruyorum .

Yani aslında söylemek istediğim kafamda ama adamın yanına çıkarken hop başka söylüyorum sonra adam aslında anlıyor beni ama bakın yanlış söylüyorsunuz durum bu diyor haklısınız diyorum . Bazen de başkasının azarını yada yapmadığı işi ben yiyorum

Back
X