Bu enayi yerine koyulmak değil mi?

Blackshe

bekle geliyorum 65 :)
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
990
114
323
Antalya
Kızlar meraba
Geçenlerde bazamı değişitirip yenisini aldım.Eski bazayıda apartmanın içine bırakmıştık o gün.Karşı komşumun kapısını çalıp bazaya ihtiyacın varmı lazımsa alabilirsin dedim.Oda kendisine lazım olmadığını fakat oğlunun yeni kız kaçırıp evinde eşyası olmadığı bir arkadaşının olduğundan bahsetti.Ona bende çekyat ve halı vereceğim yazık evlerinde hiç eşya yok dedi.Bende aaa ozaman evde benim birde çalışan bir buzdolabım var onu ve bazayı vereyim sevaptır dedim.Neyse buzdolabınıda apartmanın girişine koyduk.Dün dışarıya çıkmıştım evimizin tam altındada ikinci elci var birde ne göreyim benim buzdolabı ikinci elcide.Üzerinde gül stickeri vardı ordan tanıdım.Girdim dükkana merhaba bu buzdolabını size kim sattı acaba dedim.Bizim apartmanı göstererek bu binadan sattılar dedi birde baza var dedi.Bende haliyle sinirlendim biz hayır olsun, ev kuracaklarmış yardımımız dokunsun diye verelim adam götürüp satsın.Neyse apartmana çıktım karşı komşunun kapısını çaldım.Abla bizim verdiğimiz eşyaları hani oğlunun arkadaşı alacaktı alt dükkanda gördüm dedim.Neymiş oğlan gelmiş benim evde buzdolabımda var bazamda var ihtiyacım yok demiş karşı komşunun oğluyla sırtlayıp ikinci ele satmışlar parayıda kırışmışlar tabi.Hani sen halı ve çekyat verecektin naptın dedim oda senin eşyaları satınca benimkinide satar diye vermedim dedi.Be adam madem ihtiyacın yok neden benim eşyamı gidip haberim olmadan satıyorsun? En çok kızdığım enayi yerine konulmak.Ben satıp parasını cebime koymayı bilmiyormuyum? Neyse ardından kadına o parayı kim aldıysa geri versin ben dolabımı satmıyorum geri alacağım dedim. Dolabı geri getirttik ikinci elci ben onlardan parayı almasını bilirim demiş.Kızlar benmi abartıyorum kızmakta bilmiyorum ama sinirlerim çok bozuldu.Kimseye bu devirde iyilik yapmayacakmışsın onu anladım

İyilik yap denize at misali olmuş

Ama bana çok enteresan geldi , bu kız kaçıran çocuğun hiç birşeyi yokken bir anda bazası koltuğu halısı buzdolabının olması.. Bu yüzden sizden habersiz onlara vermeyi düşündüğünüz eşyaların satılması..

Evet işte canım bende ona sinirleniyorum hem hiç birşeysi yok diyorlar hemde var diyorlar anlamadım ki :26:

Birde kadın ertesi gün bana geldi benim oğlum asla başkasının eşyasını satmaz dedi.Neymiş adamın ağzında sigara varmışta sigara yüzünden eşyayı iyice tutamamış bunun oğlu o yüzden sırtlayıp taşımış bahaneye bak Eee abla benim yerimde sen olsan kızmassın dedim bende. Niye kızacakmışım ben hayır olsun diye verdim ister alsın ister satsın karışmam dedi birde pişkin pişkin pes yanii..........

Çok sinir bozucu iyi yapmışsınız..komşunuzla aranıza mesafe koymanız daha iyi..netice olarak engel olması gerekirdi çok ayıp

Çok sinir bozucu iyi yapmışsınız..komşunuzla aranıza mesafe koymanız daha iyi..netice olarak engel olması gerekirdi çok ayıp

Evet canım bende komşum olarak engel olmasını beklerdim.Allah'tan mesafeliyim ve hep öyle kalmayı düşünüyorum.

böyle şeyler olunca işte
insanların kimseye inancı güvenci kalmıyor
iyilik yapmak istiyorsun ama etrafta fırsatçı dolu

çok ayıp gerçekten, o komşunuzla ilişkilerinizi bir gözden geçirmelisiniz, ben eski eşyalarımı bir duyuru sitesinden eşya arayan öğrenciler bulup vermiştim olmadı bu yolu deneyebilirsiniz ihtiyacı olana yardım etmek ne kadar güzel bir şey böyle kötü niyetli insanlar yüzünden insanın hevesi kırılıyor bazen ama dikkate almamak lazım

evet enayi yerine konmak sen satıp parayı cebine atmayı bilmiyomusun, uyanığa bak madem çocuğun ihtiyacı kalmamış neden satıp parayı indirmiş cebe,ayıp olur diye eşyaları geri vermesi gerekirdi gerçi çocuk kız kaçırmış hiç eşyası yokmuş ama nasıl oluyosa birden bire çocuğun ihtiyacı kalmıyo çok enteresan......... neyse canım al paranı kaptırma böyle uyanıklara, çok sinir bozucu bi durum, yok yok kimseye istisna göstermeyeceksin....

ıyı yapmıssın gerı almakla ,
bazayıda ısteseydın keske

sız ızın vermemelıydınız deseydın
yuzsuze bak bıde bahane uydurmaya gelıyo
bence muhabbetı kesmen gerekır bu komsuyla

Sen sen ol ıylık yapcaksan gozunle ıhtıyacın oldugunu gor vede bil nankör karı sıfatsız utanmaz ahlaksız

Emin oğlunun kız kaçıran ve eşyaya ihtiyacı olan bir arkadaşı yoktur

Yazık ki ; insanlar 2 kuruş için kapı komşularının güvenini , kendi haysiyetlerini hiçe sayar olmuş...

Böyle insanlar oldukça yardıma gerçekten yardıma muhtaç olanlarada güvenemiyorsun
Çok haklısınız. Bende olsam aynısını yapardım.

iş yerimde ihtiyaç sahibi bir kadın vardı ve hamileydi ,yakında doğuracaktı ve önümüz kıştı ,
bende onlara soba aldım yeni hemde ,gönderdim ,dua etmişlerdi çok hatta ,
sen sonra 1 aya kalmadan 4-5 aylık kirayı ödemeden kaç evden ,
herşeyi al benim sobayı bırak ,
ev sahibi geldi buldu beni tanıdıktı zaten biliyodu benim aldığımıda ,
sobanı gel al dedi ,dedim ne yapayım soba mı kullanıyorum ben ver ihtiyaç sahibi birine dedim ,
sonra aklıma geldi bizim depocu çocuk vardı çok madurdu o da ,varmı oğlum ihtiyacın var ablam dedi,
aradım adamı sobayı gönder bi zahmet birine vericem dedim ,
ben verdim onu bi fakire dedi ,he iyi madem dedim ,
neyse sobanın taksitini ödemeye gittim zaten hemen bizim iş yerinin karşısıydı ,
adam dedi sen taksit ödüyosunda abla ,senin soba bana geri geldi ,dedim nasıl yani ,e sattı dedi x amca ..hey allahım ölürmüsün öldürürmüsün
ihtiyacın mı var sobanın parasına ,apartmanın var senin hepsi kirada
dedim ne insanlar var,sen o sobayı bana geri ver ,ben sana iki katıyla öderim ,aldım aynı sobayı gittim çocuğa verdim

yani ne akla hizmet sizin ver dediğiniz eşyayı satarlar anlamadım ,benimde başıma geldi işte aynısı bilirim o enayi yerine konmayı
boşverin başınızın gözünüzün sadakası olsun de geç ..
komşunla da sohbetini kes

Bu zamanda kimseye güvenmemek lazım. Herkes akbaba olmuş. Insanlarda vicdan kalmamış...

evet enayi yerine koymuşlar resmen....
iyi yapmışsın geri almakla....
iyi niyetinide baltalıyolar böyle insanın...

Çok saçma made ihiyacı yokmuş satacağına ,gerek kalmadı dselerdi sen satardn ,eşyaya değil parya mı ihtiyacı varmış ?

bari satıyorsun git uzaktaki birine sat ,gerçekten yaptıklaır çok saçma ,dikkat et komşularına kapı kilitlerini sağlamla ,

bizimde komşumuz sayensinde evimiz soyuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…