- 23 Ağustos 2012
- 51.872
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.623
- 898
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Haklısınız. Aslında nısanlımlar herseyı alırız dedı. Babam yok olmaz illa ben alcam dedı. Ben elektronik falan aldım nevresım takımı falan ama ıste ıs yerınde sorun yasayıp ayrılmıstımBabanınizin o televizyonu almayacağını tahmin etmek hiç zor değil aslında, açtığınız konulardan verdiği sözü tutmayacak bir baba olmadığı ortada. Baştan başka bir formül düşünseydiniz onun için daha iyi olurdu.
Ailenizle aranıza mesafe koyabilirsiniz ama düğün arafesi herkesin anlayacağı sekilde yapmanızin size zararı olur faydası olmaz.
Sakin olmaya çalışın.
Haklısınız dogru. Isım yazsada babam gelmıycek ısteEvlenecek yaşta biri zaten aileye yük olmasın. Kendiniz yapın her şeyi. Millete de reklam olmayın öyle isim yazmasın, bu evden çıkmayacağım vs. diye. İleride bunlar çarşaf çarşaf serilir önünüze.
Evimizi falan tuttuk. Hatta esyalar geldı. Ama babam falan oralı degıl. Sankı aılem yok gıbi. Babam baska kadının kızlarına bakıyor. 4 5bın gelıri varBen olsam bu anne babanın yüzüne bakmazdım ne yalan söyleyeyim. baba zaten 5 para etmez rezil bir tip. Ben bunların ismini yazmam davetiyeye demiştiniz yazmayın o zaman. İsimi de değiştirmek istiyordunuz sanırım, şimdi değiştirin davetiyeye o bet babaannenin ismini de koymayın
Bence siz acilen bir iş bulun, nişanlıyla konuşup evi de tutun çıkın gidin orda tek yaşayın. Düğünde de o evden çıkayın gelinliği giyin kendi evinizden çıkın oldu bitti
Nişanlım kredıye bulasmak ıstemıyor.ben zaten nikah sonrası gırcem işe de. Aılem yok gıbı ne bıleyımsana şöyle söyleyeyim eşimle biz üniversitede aynı evde yaşıyorduk Benim annem babam ayrıydı onunkilerde ayriydi üniversite bittikten sonra Evlenme kararı aldık ve evimizi içindeki her şeyi kendimiz hem okuyup hem de çalışıyorken evimizi kendimiz Düzdük
ne onun ailesine de benim ailemden tek bir yardım bile gelmedi benim kendi evime bir bardak bir yastık dahil getirmediler iyi ki de getirmediler bosver.her şeyi kendimiz yaptık Ne oldu düğün yapıp millete eğlendirmek yerine nikah yapıp takı törenine orada yapıp daha sonra eglence mekan sahibi arkadasimizdi orayi kapatıp arkadaşlarımızla alkol yiyecek vs orada eğlendik takılan takılarla da evin eksiklerini tamamladım ve tatilimize gittik kimsenin hiçbir beklentimiz olmadı ve insanın zoruna gidiyor mu evet gidiyor anneden babadan destek bekliyorlar ama aile Bağları olmadıktan sonra yapacak hiçbir şey yok Önemli olan gönüller bir olsun Önemli olan senin eşinle mutlu olman gösterişten uzak sade bir törenle evlenmek ve her şey kendinizin hazırlaması yapması en ama en güzeli emin ol kafan çok rahat oluyor. Eğer şu an maddi olarak kendinize güvenmiyorsanız evlilikle ilgili krediler vardı onlardan yararlanabilirsiniz Tabii ödeme yapmak için de senin işe girmen gerekiyor dediğim gibi Kimileri gösterişle millete göstere göstere evlenir kimileri minimalist yaşam tarzına göre evlenir cebini ona göre ayarlar
Annemde var bırıktırdıkleri babamda da var. Ama babam kadına harcıyor. 4 5 bın gelırı varBabanızın tv alamamaktan daha büyük sorunları var. Annenizde de para yoksa ne yapsın. Benim de evimde tv yok çok mutluyum. Elzem değil.
Tamamda bu yasıma kadar herseyı kendım yaptım. Unıversıte okudum 1 lıra almadım. Kredı cektım. Sadece herseyı karsı taraf yapıyor bu zoruma gıdıyorÖnemli olan mutlu olabilmek.
Evin eşyaları ve kimin aldığı değil...
Siz bu kafa ile devam ederseniz zor mutlu olursunuz.
bence ailenizi bir ay kalmış idare edin. ne olursa olsun evlendiğiniz kişiye bazı sorunları fazlaca anlatmayın derim. bunlar yarın bir kavgada karşınıza çıkar. taksitle alın bir tv. ALLAH yardım eder. ödenir elbet. ailenize de hak ettikleri gibi davranın ama büyütmeyin derim. inanın bu devirde kimseden kimseye hayır yok. ben bekarım ama evin bazı masraflarını aileme veriyorum. (zaten vermez isem babam kovar)durumlar böyle. yapacak bir şey yok. iyi ki okumuşum da işim var diyorum bazen. yoksa bu ailelerle işimiz zor.Maddi manevi bu aıleden bıktım. Sankı yoklar gıbı. 1 ay kaldı banam annem ılgılenmıyor
İşte cunku herseyı onlar yaptı ve adamların parası kalmadı. Onlar borca gırdi. Babam oralı olmuyor bı yandan. Sankı aılem yok gıbı. Aıle baglarımız hıc yokKendi ailen olacak, kurtulacaksın, böyle olumsuz şeyleri düşünüp zehir etme en güzel zamanlarını. Nişanlın ve ailesine karşı mahcup hissedecek bir durum yok, imkanları varmış, yapmışlar. Sen de evlendikten sonra işe girersin, evine yuvana dilediğince harcarsın..
Bende okudum ama okadar zor okudum kı. Taksıtle alırım da ama ya hemen ıs bulamazsam.Aslında 3 ay ertelemelı kredı mı ceksem 3 bın falan sadece tv ıcın. Ailesine karsı kendımı mahcup hissedıyorumbence ailenizi bir ay kalmış idare edin. ne olursa olsun evlendiğiniz kişiye bazı sorunları fazlaca anlatmayın derim. bunlar yarın bir kavgada karşınıza çıkar. taksitle alın bir tv. ALLAH yardım eder. ödenir elbet. ailenize de hak ettikleri gibi davranın ama büyütmeyin derim. inanın bu devirde kimseden kimseye hayır yok. ben bekarım ama evin bazı masraflarını aileme veriyorum. (zaten vermez isem babam kovar)durumlar böyle. yapacak bir şey yok. iyi ki okumuşum da işim var diyorum bazen. yoksa bu ailelerle işimiz zor.
her zaman derim bazı insanlar kesinlikle ebeveyn olmayı hak etmiyor. benim ailemde dahil.İşte cunku herseyı onlar yaptı ve adamların parası kalmadı. Onlar borca gırdi. Babam oralı olmuyor bı yandan. Sankı aılem yok gıbı. Aıle baglarımız hıc yok
Nişanlıniz tv yi de alabilir ne var bunda ?Ben işten ayrıldım.Üniversite okudum ve biriktirdiklerimle onu ödedim 10bin kadar.Çalışırken aldım çeyiz olarak.Herşeyi nişanlım ve ailesi yaptı. Babam tv alırım diyordu.Şimdi de babam başka kadınla yaşıyor.Eve falan gelmiyor. Annemin geliri var gene.Dedemlerde her ay gönderecek. Ayrıca babam kirayı veririm diyor. Anneme sadece aylık 100 lira 200 lira taksıtle ufak tv alıver hıcbırseyı yapmadık dedim. Para yok diyor. Herşeyi nişanlım yaptı. Ben de işten ayrılmıstım. İşsizim gelırım yok.Bu evden gelinlikle cıkmak ıstemıyorum. Hatta böyle anne babayı davetıye uzerıne yazmak ıstemıyorum. Bu eve de gelmek istemiyorum. Adam gıbı ne analık ne babalık yaptılar. Siz olsanız bu durumda ne yaparsınız? Kendım alcam aslında taksıtle ama nıkah sonrası ya iş bulamazsam hemen
yapın bence .bulursunuz bir iş. olur bir çözüm bulunur.Bende okudum ama okadar zor okudum kı. Taksıtle alırım da ama ya hemen ıs bulamazsam.Aslında 3 ay ertelemelı kredı mı ceksem 3 bın falan sadece tv ıcın. Ailesine karsı kendımı mahcup hissedıyorum
Yanı mesela bazi seyleru kız annesı yapar. Ama kaynanam yaptı. Sadecee herseyı onlar yapınca kendımı mahcup hissediyorumher zaman derim bazı insanlar kesinlikle ebeveyn olmayı hak etmiyor. benim ailemde dahil.
anlıyorun da anneniz ne düşünüyor konuyla ilgili kız kardeş filan var mı?Yanı mesela bazi seyleru kız annesı yapar. Ama kaynanam yaptı. Sadecee herseyı onlar yapınca kendımı mahcup hissediyorum
Aynen öyle evlenecek insan aileye yük olmamalı. Annem çeyizimi hazırladığı için sadece ondan çeyizimi alıcam onun dışında hiçbir beklentim yok zaten. Ne eşimin ailesinden olur ne de kendi ailemden. Neden insanlar borç içinde kalsın ki? Çocuğunu evlendirip yıllarca borç ödeyen bir sürü insan var. Bana hiç etik gelmiyorEvlenecek yaşta biri zaten aileye yük olmasın. Kendiniz yapın her şeyi. Millete de reklam olmayın öyle isim yazmasın, bu evden çıkmayacağım vs. diye. İleride bunlar çarşaf çarşaf serilir önünüze.
Haklısınız. Babam guttı baska kadınla yasıyor. Bu yuzden adını yazdırmamayı dusundum ama yazdırcam. Gelmez sanmıyorum zaten. Bu yasıma kadar maddı manevı babalık yapmadı. Gıtmeme 1 ay kaldı. Suanda yapmıyor ama benım ıcın bıttıNişanlıniz tv yi de alabilir ne var bunda ?
Sizin durumunuzda böyle şeylerin sırası olmamalı..
Tavsiyem evinizden güzellikle çıkmanız..
Sizin için de Aileniz için de bir ilk olacak.O} zaman güzel anılarla hatırlanmak, hatırlamak varken neden gerginlikle evlenesiniz?
Kızkardesım calısıyor kendıne anca yetiyor. Erkek kardesım var yok gıbı o da gelmıyor konusmuyor soguk bayaanlıyorun da anneniz ne düşünüyor konuyla ilgili kız kardeş filan var mı?
Aslında bana da gelmıyorda herseyı karsı taraf yaptı. Bızım taraf cok ılgısız. Kendımı mahcup hissediyorumAynen öyle evlenecek insan aileye yük olmamalı. Annem çeyizimi hazırladığı için sadece ondan çeyizimi alıcam onun dışında hiçbir beklentim yok zaten. Ne eşimin ailesinden olur ne de kendi ailemden. Neden insanlar borç içinde kalsın ki? Çocuğunu evlendirip yıllarca borç ödeyen bir sürü insan var. Bana hiç etik gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?