bu evden gitmeli miyim ?

Riyma

So WTF ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
613
102
73
iyi akşamlar kızlar sinirden elim ayağım titriyor gecenin bir vakti oturdum yurt bakıyorum .
Bir derneğin öğrenci evinde kalıyorum
ama kızlar başından beri kasıntı ve sıkıntı en başında dedilerki ev okula yakın yemekhane var 1.5 tl ye bir sürü çeşit oluyor temiz ve lezzetlide orada yiyelim tamam dedik .
sonra mızmızlanmaya başladılar yemek sırası olsun evde yapalım yemekhaneye gitmek zorunda değiliz. hakkımıza giriyorsunuz diye .
Bugun güya toplantı yapıldı ama seviye yerlerde görmeniz lazım yemek yapmazsanız derneeğe şikayet ederize kadar götürdüler.
Ne temizlik adam gibi yapılır ne eve giren çıkan belli gece 12de kapı çalar 6 kişilik evde 10 kişi kaldığımız zamanlar oldu ve evde astım hastası olmasına rağmen sigara içildiğini biliyorum . Özetle bir sürü sorun yaaşadık 2 ay içinde bugunde iyice asabımı bozdular ve faturalarında altından kalkılcak gıbı değil su 145 doğalgaz 260 geldi herşeyi çok rahat kullanıyorlar makına 3-4 çamaşırla bomboş dönüyor.
kızıyorum kendıme en başından yurda çıksam böyle olmayacaktı.
Şimdi bir yurdu aradım okuluma biraz uzak ama ders çalışma salonları dinlenme salonları herşeyleri ayrıymış
sizce pılımı pırtımı toplayıp çıksam mı ?
bu yurda 400 dedi bu evde kaldıktan sonra 400 bile beni zorluyor ama daha uygun bir yerde bulamadım sizce gitmelimiyim?
ve bildiğiniz uygun fiyatlı yurtlar var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gitmelisin veya yakın bi arkadaşınla ayrı eve çıkabilirsin..
Kirayı ortak ödersiniz ama bu yurttan da masraflı olabilir..

Yani orda kalıp bu siniri stresi her gün çekmektense, o kadar parayı verir daha rahat bi yerde kalırsın daha iyi..

Hangi şehirdesiniz ?
Yurtları iyice araştırın evden çıkmaya karar verirseniz,söyledikleriyle uyguladıkları pek tutmaz onlarında
Huzursuzsanız,ailenizi çağırıp beraber bakın isterseniz yurt v.s

Hangi şehirdesiniz ?
Yurtları iyice araştırın evden çıkmaya karar verirseniz,söyledikleriyle uyguladıkları pek tutmaz onlarında
Huzursuzsanız,ailenizi çağırıp beraber bakın isterseniz yurt v.s

istanbuldayım , ailemi üzmek istemiyorum hiç bukadar sıkıntı yaşadığımı bilmiyorlar.
Bazen ders çalışıyoruz mezdeke açıp oynuyorlar bağıra bağıra şarkılar türküler anlamıyorum insanları :44:

Bence yurda çıkmanda fayda var. Yurtlarda herşey tıkır tıkır işler. Ne kadar ödeyeceğin bellidir. Yemeğin hazır,suyun hazır. Sana ders çalışıp keyfini çıkarmak kalır.

şuan ev bulmak çok zor olur idareten yurda çıkıp ev arayabilirim ama onlarda senet imzalatıyor mu acaba ?

Bence yurda çıkmanda fayda var. Yurtlarda herşey tıkır tıkır işler. Ne kadar ödeyeceğin bellidir. Yemeğin hazır,suyun hazır. Sana ders çalışıp keyfini çıkarmak kalır.

sürekli faturalara para gidiyor zaten herşeyi keyfi tüketiyorlar :S

Hangi sehirdesin yazmamissin ama ogrenci evinde rahat edemiyorsan devlet yurdynda kal derim...
Ozel yurdun tek farki yerde halifleks olmasidir hep soylerim..
Devlet yurdunda da birileriyle sorun yasayabilirsin ama en kotu dilekce verip oda degistirirsin
Sosyal yasam alanini kantinini degistirmezsin...
400lira yurda verecegine o parayla gecinirsin...
Ankarada yemekleri cok iyi ve rahat kiz yurdu tavsiye ederim cok kolay ama sehrini bilmiyorum canim...
Dernek evi gibi evlerde ben de kaldim kendi evin gibi olmaz o evler....

En iyisi yurtta kalman.
Oyle pek başına buyruk davranamaz kimse.hem ev e kıyasla sorumluluğun cok daha aZ
5 yıl kaldım, bir kere bile eve çıkmak aklıma gelmedi inan

Son düzenleme:
hemen yurda çık canım .
mezdeke oynamak bu nedir okumaya gelmemiş bunlar belli
tabiki yeri gelecek eğlenilecek ama bu olacak bir şey değil.
yurda çık güzelim inan daha rahat edersin .
inşallah maddi anlamda seni zorlamayan bir yer bulursun.

Waitforit hangi derneğin yurdunda kalıyorsun merak ettim. Okul belirtmemişsin ama 1.5tl dediğine göre Beyazıttasındır.

Bir de hakkımıza giriyorsunuz muhabbeti ne alaka? İsteyen dışarda yer isteyen evde, ne saçma olmuş o olay.

Son düzenleme:
egerki huzursuz ve mutsuzsan ayrilmani oneririm cunku bu senin hep psikolojini hemde derslerini etkiler ve zamanla onlara ayak uydurmadigin icin bir dislanmada olabilir,bende 5 bayan arkadasimla bir ev tutduk hepsi kafa dengim ve evde hem kurallarimiz hemde cok sosyallerimiz oluyor kendi ailemle kaldigim evden daha guzel bir ortamdayim eger kafana gore arkadasin varsa bir ev tutun kafaniza gore doseyin ,tabi bunlari yapmadan oncede kurallarinizi koyun eve gelen misafirlerin gelis gidis saatleri gibi

Inşallah uygun bir yer bulursam çook sevinicem öyle saygısızlar ki , oda arkadaşım inançlı biri mesela namaz kılıyor hemen yanda mutfak kız geçmiş mutfakta şarkı söylüyo tatlı dille uyardı namaz kılıcam canım diye daha fazla bağıra bağıra söylemeye başladı ben şoklardayım psikolojik rahatsız sanki zevk alıyor

Boğaziçi ünim , derneği özelden yazsam dahaiyi olur sanırım derneği karalamak gibi olmaasın derneğin suçu yok çünkü.kızların manyaklığı .
Hak olayıda şöyle eve girerken yemek nöbeti kuralı varmış onlar bu kuralı kabul ederek glmiş ve yemek pişmediğinden onların hakkına giriyormuşuz ki en başında onların kabul ettiği bir uygulamaydı sonra diyolar sizin yapıcağınız yemeği yiyceğimizden değil ama kural böyle gerekirde derneği ararız . Yemekhane yürüme mesfesinde salatası ayranı çorbası ana yemeği pilav herçeşit var . Ve zaten para yetiştiremiyoruz rahatlıklarınyüzünden birde ekstra onlara yemek yapıcaz bukadardersin arasında

Ne güzel ya anlaşabilmişsiniz , evet çok asabım bozuluyor gecenin bir vakti darlanıp dışarı çıkıyorum dersleride etkiliyor :S

İstanbulda 400 tl ye bulduysan çok iyi bence, ben de çok çektim ev konusunda, hiç düşünme yurda çık derim. Tabi yurdu da iyice bir araştır sonra sürprizler yaşayabiliyorsun,,

Devlet yurtlarına da bir bak. Devlet yurtları açık olunca dönem içindede öğrenci alıyor. Bir şansını dene.
Benim bir akrabam yurt müdürüne kadar çıktı dilekçe verdi. Bir hafta önce yurda yerleşti. İki yıllık özel üniversitede burslu okuyor. Bir şansını dene. Devlet yurtları eskisi kadar kötü değil. Uygun fiyatları.

ne olursa olsun yurt gibisi yok, ben özel yurtta kaldım üstünden 2 yıl geçti hala daha özlerim orayı. giriş saati belli bi disiplin var, her daim sıcak su fatura derdin yok.

öylemi bunu hiç bilmiyordum ben kyk ya başvurdum kabul etmediler öyüzden tekrar düşünmemiştim
hemen araştırayım evet devlet yurtları çoook uygun oluyor .
çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…