• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu evliligi surdurmek mantiklimi

sevmiyordun neden evlendin? :53:
çocuğu neden yaptın ? yazık değilmi?:53:
birazda bencil olmamak gerek demi :19:
ayrılınca nolcak peki,yeni evlendiğiniz daha mı iyi olcak ..:26:
sükretmeyi bilmiyoruz malesef.tercih sizin tabiki
:19:

Evliliklerde kalp atmaması kavramına katılmıyorum. Tamam hiç birimiz akşam içeri girerken kalbimiz çıktığımız ilk günlerdeki gibi ağzımıza gelmiyor ama her akşam eve gitmek için sabırsızlanıyorsan, en güzel yerin evin olduğunu düşünüyorsan. Akşam mutfaktan içeri girerken eşinle kızının oynaşmalarını görüp mutlu oluyorsan, sonsuz şükrün budur ki aşk budur. Doğru insanla evlisindir demektir.

aşk inan bana geçicidir, başkası için kalbin atar bir sene bilemedin iki sene sonra geçer gider elindeki güzel insanadan olursun

2.5 yil once evlendim 9 aylik bir kizim var. Esim iyi bir insan her evlilikteki ufak sorunlar bizdede var ama asil sorun şuki hicbirzaman onu sevdigimden tam olarak emin olamadim. Insan olarak seviyorum onu uzmekte istemiyorum ama suan biliyorum yanlis karar verdigimi .ne yapmaliyim bilmiyorum bana bi akil verin ama kalbim atsin istiyorum boyle nereye kadar

Sana yanlzca bir kıssayla cevap vericem.Hz ömer'in yanına bir adam gelir ve ey Ömer ben artık hanımımdan hoşlanmıyorum ve ayrılmak istiyorum der.Hz ömer sinirli bir şekilde adama bakar ve."Sen evliliklerin sevgi ve merhamet üzerine kurulduklarını bilmiyor musun ? Ne diye hanımını sevmedigini söylüyorsun ? " der.Adam hz.Ömer'in yanındn başı öne eğik çıkar ve gider.Sevmeye çalş arkadaşım sevmeye çalş ! Ne demek kalbim titremiyor ?? Kalbim atmıyor ? Sevmediğin adamla niye evlendin o zaman.Eşin seni kendinden sogutacak bir hata yapmadıysa bence sorun senin duygularında.Kendini muhasebe et derim ;)

2.5 yil once evlendim 9 aylik bir kizim var. Esim iyi bir insan her evlilikteki ufak sorunlar bizdede var ama asil sorun şuki hicbirzaman onu sevdigimden tam olarak emin olamadim. Insan olarak seviyorum onu uzmekte istemiyorum ama suan biliyorum yanlis karar verdigimi .ne yapmaliyim bilmiyorum bana bi akil verin ama kalbim atsin istiyorum boyle nereye kadar

çocuga yazık......................................

kalbinin birgün gerçekten atmayacagını zamanının daraldığını öğrensen, yine de bu iyi adamı bırakabilmeyi aklından geçirirmiydin..
ama neyse.....

Ev arkasi gibi yasamak dogrumu yani omur boyu nesi mantiksiz

ortalamayı göze alarak söylüyorum buradaki kızların %70 i belkide daha fazlası boşan diyecektir.oysaki senin bu konuyu kendi kendine ölçüp tartman çözüm bulman lazım.heleki böyle bi sebepten??? git eşinle konuş bakalım ne diyecek sence ? belki adam çözüm yolu bulacak kendini sevdirecek tekrar başlayacak herşeye ? ha bide ya eşinde senin için böyle düşünüyorsa ve sana belli etmiyorsa ne hissedersin ?

Sana yanlzca bir kıssayla cevap vericem.Hz ömer'in yanına bir adam gelir ve ey Ömer ben artık hanımımdan hoşlanmıyorum ve ayrılmak istiyorum der.Hz ömer sinirli bir şekilde adama bakar ve."Sen evliliklerin sevgi ve merhamet üzerine kurulduklarını bilmiyor musun ? Ne diye hanımını sevmedigini söylüyorsun ? " der.Adam hz.Ömer'in yanındn başı öne eğik çıkar ve gider.Sevmeye çalş arkadaşım sevmeye çalş ! Ne demek kalbim titremiyor ?? Kalbim atmıyor ? Sevmediğin adamla niye evlendin o zaman.Eşin seni kendinden sogutacak bir hata yapmadıysa bence sorun senin duygularında.Kendini muhasebe et derim ;)

Mantık evliliği yapmış zaten.
Sevmek zorunda değil. Uğraşıp uğraşmadığını da bilmiyoruz da ama gerçekten kuru sevgi anlık bir olay. Ömrü o kadar kısa ki.. Ama gerçekten sevgi emek demek. Yine de çok ön yargılı olmamak lazım. Yaşanmışlıkları bilemeyiz.

cnm kusura bakma ama sen kendine iş arıyorsun. ne güzel bir evliliğin var. ayrılmak ne demek. boşanınca da ah kocam şöyle iyiydi. bana böyle iyi davranırdı diye konu açarsan pişman olursan hiç şaşırmam. (çocuğuna acı barı. kalbin atmıyordu da günahsız yavruyu neden dünyaya getirdin demezlermi insana)

haaa başka birini seviyorsan başkası için atıyorsa kalbin hiç durma ayrıl :53:

tabii ki mantıklı değil sevmediğiniz biriyle nasıl mutlu olabilirsiniz ki? size dokunduğunda bile sinirleriniz bozulur. ben her akşam eşim işten geleceği saatlerde heyecanlanırım, yanımda olmadığı her dakika kendimi eksik hissederim. ama sevgi yoksa bir süre sonra tahammül de edememeye başlarsınız, küçücük sorunlar çığ gibi görünür gözünüze, her hareketi batar. nereye kadar sürer ki böyle???? :44:

Ben merak ettim, peki adam sizi seviyor mu?

Siz evlendiginizde asik degilmissiniz, o asik miydi? Yoksa o da mi mantik evliligi yapti?

Madem evliliğinde sıkıntı yok bence hayatınıza heyecan katacak bişeyler bulun. Bak çocukda varmış. Ne güzel onunla vakit geçirin. İnan bunlar için çok şey feda edecek kadınlar biliyorum. Bi kere boşanmış olsan ne yapacaksın. Çocuğa yazık... Zamanla birine aşık oldun kalbin hızlı attı diyelim, onunla evlenince herşeyin aynı devam edeceğinin garantisini verebilir misin? Sırf heyecan istiyorsun diye çocuğunu bir sürü maceraya atmaya razı mısın? Madem mantık evliliği yaptın ki bence en iyisini yapmışsın. Mantıklı bi şekilde devam et derim.

Cevabını vermediniz sanırım mantık evliliği yaptınızda evlat sahibi olmaktamı mantıklı bir davranış ?:26:Boşluktamısınız acaba doğum sonrası depresyon falanmı :44:

Mantık evliliği yapmış zaten.
Sevmek zorunda değil. Uğraşıp uğraşmadığını da bilmiyoruz da ama gerçekten kuru sevgi anlık bir olay. Ömrü o kadar kısa ki.. Ama gerçekten sevgi emek demek. Yine de çok ön yargılı olmamak lazım. Yaşanmışlıkları bilemeyiz.

Yazdığım yazının ön yargıyla bir ilgisi yok zaten.Evliyim ama eşimi gördüğümde kalbim heyecanla atmıyor diyen bir hanıma cevap yazdım ben.Artık mantık evliligimi ne evliliği bilemiycem.Bir insan sevmediği biriyle evlenmez.Mantık evliliği de ne demek ? Dediğim gibi eşi iyi biriyse ve kendisinden sogutacak absürd davranışları yoksa sevmeye çalışsın.çocuğu var sonuçta.sevgisiz bir ailede büyümesi ne kadar ManTıklı olabilir ki ¿

Kızınız daha cok ufak ve en zor zamanlarını atlatmissiniz . Yorgunluk , uykusuzluk , ek gıda süreci , emeklemesi , aman zarar gelmesin telaşları derken siz kendinizi ve esinizi ihmal etmiş olabilirsiniz.
Evliliginize biraz daha şans verin ve ozenin bence .
şiddet , aldatma yoksa sizleri bekleyen guzel süreçten ne kendinizi ne de esinizi en önemlisi bebeğinizi anne baba ortamından mahrum bırakmayın.

Beraber planlar yapıp , guzel vakit geçirmeye çalışın . Geçici olma ihtimali yüksek ruh durumunuz düzelebilir.

Mantıklı değil elbette ama kime göre? Ben içime sokacak kadar sevmediğim bir adamla birlikle olup cocuk yapamam mesela :D hayata nerden baktığınıza bağlı

Tesekkurler herkese oncelikle
ben bosanmaya karar vermis degilim arkadaslar. Biz bir suru sorun yasadik evlilik asamasinda hamilelikte lohusalik doneminde bunlarinda etkisiyle sogudum esimden . Kavga dovus degiliz evet ama karikoca gibide degiliz . Mesela onunla birlikte olmayi istemiyorum hic dusununki 2.5 yillik evliyiz ve 15 kere falandir bu. Keske bu boslugu hissetmesem. Hic ortak noktamiz yok sanki. Ama ben yinede kizimin babasini gordugunde yuzunde olusan gulumsemeyi almamak icin ondan dusunup duruyorum. Anlatabildimmi bilmiyorum. Bazilariniz cok sert haklilar belki ama bende mutlu degilim bu durumdan ve cozum ariyorum

Ve ne yazikki suda var 6 yil onceki sevgilim bana ulasti gecenlerde onu cok sevmistim cok heyecanlandim ve dusundumki aslnda biraz olsun heyecan olmasi gerek insanda surdurebilmek adina. Ha su anlasilmasin o insnla o an kestm gorusmuyorum yani esimiboyle biseyle asla uzmem

Yoooo, ben sizi anladim. Yanlniz kalmamak icin mantik evliligi yapmissiniz, simdi de bu karardan pismansiniz, cunku sevmiyorsunuz.

Insanlar kararlarindan pisman olabilir, ben bunda bu kadar sert tepki verilecek bir sey gormedim. Fikirler, duygular, dusunceler degisir.

Cocugunuz olmasa bosanin derim. lakin siz bir annesiniz, cocugunuzu da dusunmek zorundasiniz. Ote yandan mutsuz olarak cocugunuza ne kadar faydaniz olur bunu da bilemem. Yani kendi istekleriniz icin bosanin, cocugunuzu mutsuz edin demeye dilim varmaz. Ama cocugunuz icin kendi hayatinizi feda edin, aska hasret olun demeye de dilim varmaz.

Bilemedim yani, bence karar size bagli. Sizin yerinizde olsam ben de ne yapacagimi bilemezdim herhalde.

Son düzenleme:
Back
X