bu fırsatı kaćırrmak istemiyorum...ama kocamıda ikna edemiyorum...ne yapsam...

Bu durumda kredi cekmeniz sakincali.. zaten isiniz iyi gitmiyormus.. biriktirmis oldugunuz parayida kaybedersiniz, bu kez toptan batarsiniz.. esin hakli bu durumda..

ama tavuğun iyi çıkma olasılıģıda var...hem ineklerimizde var hic ödeyemezsek onları satalım diyorum...onların büyümesi gerek şimdi satamam diyor...

Olasilik ama. Su halde zarar etme olasiliginiz daha fazla. Kayinpedere sirtinizi fazla dayadiginiz o kadar belli ki. Esiniz tabii ki istemez.

benimde kafam cok karışık bi yandan eşim haklı diyorum bi yandanda yapabiliriz diye düşünüyorum...babasina 10 bin degilde 8 bin kira ödesekte olur yani durumları iyi onların.ama yok öyle olmazmış babasıda olsa boyin egmeyecekmis...

Baskalarinin mali mulkuyle plan yapmayin bence. Esiniz olmasi herektigi gibi davraniyor. Su hayatta gururlu olmak lazim.

acaba ben cokmu ac gözlülük yapıyorum diyorum ...elimdekiyle yetinsemde olur..ölümlü dünya boşuna kocanla arani bozdun..
ama iki cocugumuz var onların gelecegini düşünmek zorundayım diyorun bi yandan ben gelmiş dağ başındaki çiftlikte herseyden mahrum kalıyorsam...bişeyleri haketmemiz lazim...tavugun oldugu sure (40 gün) kümesi bırakıp hicbiryere gidemiyoruzz..boskende(20 gün) temizligiyle geciyo..para biriktirelim diye bayramdan bayrama kendime birseyler alıyorum...sırf cocuklarım rahat etsinler diye..kayınpederimin verecegi para az degil biz o parayı biriktiremeyiz bile...o para icin sıkıntıya girmeye degmez mi sizcede ?
Eşiniz haklı şuan ticaret yapıyorsunuz ve maalesef zarardasınız 200 binlik bir dükkan için kirası çok düşük ister 400 ister 850 olsun çekeceğiniz krediyi bile ödemez.Çiftlikte sadece tavuk mu var,inekde varmış inekte süt,yağ,peynir vs yapıp satsanız nasıl,koyun,keçi sütü,fabrikalarla anlaşsanız almazlar mı ,tarım işide olabilir aslında.

O degilde. Ne babalar var dunyada..?
Oglu ve gelininden 10 bin kira aliyor her ay..
Baba bu ya baba Ba-Ba. Anlam veremiyorum boylesine..
Nerde fedakarlik.. Babaligi yapan kim ozaman?

Boyle bi ba-ba ya guvenilip kredi cekilmez.. esiniz hakli cnm.

Bu arada benim Babam ozaman ayri bi baba yani gercekten degerini simdi daha iyi anladim.

Bu bir fırsat değil. Allah tan eşiniz akıllı davraniyor. bir işi halletmeden diğerine atlamayın. Mal mulk sevdasinin sonu hep zarar.

Sen sırf kp den gelecek 100 bin lira için bu işe girmek istiyorsun. Bide kredi ödeyemezsek yine isteriz diyorsun. Yanlış bence. Adam çok haklı koskoca adam bu yaştan sonra neden babasına boyun eğsin. Zaten 200 bin liraya 400 lira inanılmaz düşük rakam çok mantıksız. Düzenli maaş olan işe girmeye ikna edersen o ayrı aöa dükkan şu an için çok mantıksız

merhaba arkadaşlar ne yapmam gerektigini tam olarak bilmiyorum akil verirseniz sevinirim...konuya gelince...
kayinpederimin tavuk ciftligi var ve biz onu işletip kayinpederime kira ödüyoruz...ama yaklaşık 8 aydır hicbirsey kazanamdik ya hastalık oldu ya ölüm cok oldu yada tavuk kilo almadı...! her seferinde bi dahaki dönem (2 ay) iyi cikar diye denedi esim ama her seferinde olmadı... bi ďukkan var satılık 200 milyar kayınpederim 100 milyar hibe veriyor yani kim o dukkanı alırsa yarısını ben vercem dedi...bizimde 60 milyar paramız var...ben esime diyorumki 40 milyar kredi çekelim aylik bin lira bin lira öderiz...oda diyoki 1.5 sendir 1 kurus para kazanamdik ben neye güvenip kredi ćekeyim... bende diyorum ki madem biz para kazanamiyoz o zaman bu isi birak,insaatta calısabilirsin...hayır diyor ben yine denemek istiyorum başka bir iş istemiyorum....
tartıstık...üstüme gelme zaten tavuk kötü çıktı psikolojim bozuk diyo..ben dırdır yapıyomuşum...ama bu fırsat bi dahada gelmez...içim içimi yiyo...napsam sizce?
Ben ortada bir fırsat görmüyorum.Mesele dükkan değil mesele iş yapmak.100 bin lirayı hibe eden kayın peder kirada almazdı.Adam yarın dükkanın yarısı benim deyecek.İşler kötü gidiyor,elde var birikmiş 60 bin lira,eşin niye durduk yere kredi borcuna girsin.

kp nizde gelecek 100 bin için mi bu kadar plan kurdunuz
eşiniz haklı bence 200000 dükkan en fazla 850 kirası
olan birikmiş paranıza olur..

Benim anlamdığım kaç dönemdir zarar ettiyseniz 10.000 i babaya vermeye devam ettiniz mi? Ya da zarar dediğiniz 10.000 çıkaracak kadar para bırakıyor ama size bir şey kalmaması mı .

Eğer 10.000 i cepten veriyorsanız her dönem için ben de olsam dükkanı alır ve 100.000 e oynardım açıkçası yoksa sizin eldeki 60 da gidecek bu gidişle..

Zeten düzenli maaşı olmauan birine banka kredi vermez. Bir düzgün işi maaşı olacak ki verilsin kredi güvencesi olmayan birine kredi verilir mi? kaldı ki o dükkanda ne iş yapacağı da önemli ve hemen dükkanı açar açmaz hemen iş yapar diye de beklemeyin. Bir süre hazırdan yersiniz iş oturana kadar krediyi bu arada nasıl ödeyeceksiniz kenarınızdaki para da olmayacak bunları düşünmek lazım. Siz fırsat diyorsunuz ama elinizde imkan yok. İnşaatta çalışmak kolay mı? siz de çaışın o zaman beraber birşeyler yapmaya çalışın.

Benim anlamdığım kaç dönemdir zarar ettiyseniz 10.000 i babaya vermeye devam ettiniz mi? Ya da zarar dediğiniz 10.000 çıkaracak kadar para bırakıyor ama size bir şey kalmaması mı .

Eğer 10.000 i cepten veriyorsanız her dönem için ben de olsam dükkanı alır ve 100.000 e oynardım açıkçası yoksa sizin eldeki 60 da gidecek bu gidişle..

şöyleki dönemlik 18 milyar masraf oluyor 10 da babasına veriyoruz...30 bin lira civarı kazandik hep...anca kalan parayla gecimimizi sagladik...cogu kişinin dedigi haklı sanirim...

Zeten düzenli maaşı olmauan birine banka kredi vermez. Bir düzgün işi maaşı olacak ki verilsin kredi güvencesi olmayan birine kredi verilir mi? kaldı ki o dükkanda ne iş yapacağı da önemli ve hemen dükkanı açar açmaz hemen iş yapar diye de beklemeyin. Bir süre hazırdan yersiniz iş oturana kadar krediyi bu arada nasıl ödeyeceksiniz kenarınızdaki para da olmayacak bunları düşünmek lazım. Siz fırsat diyorsunuz ama elinizde imkan yok. İnşaatta çalışmak kolay mı? siz de çaışın o zaman beraber birşeyler yapmaya çalışın.
2 ayda bir bankaya 30 bin lira yatiyo ...sadece kredi kartının limiti bile 15bin lira krediyi kolaylikla alabiliriz...

siz de çaışın o zaman beraber birşeyler yapmaya çalışın.[/QUOTE]
bi tane 2.5 yasinda bide 9 aylik kizim var...bende calismak istiyorum ama ciftlik yerlesim birimlerine cok uzak ....

siz de çaışın o zaman beraber birşeyler yapmaya çalışın.
bi tane 2.5 yasinda bide 9 aylik kizim var...bende calismak istiyorum ama ciftlik yerlesim birimlerine cok uzak ....[/QUOTE]
ev alın dükkan alacağınıza.
evin kira geliri olur.
ayrıca zarar ettiğiniz bir işte niye ısrarcısınız anlamadım.

Back
X