• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gece

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Bu gece bana uyku yok..
24 yaşındayım, kpss sonucunu bekliyorum umut yok gibi. Ben aynı zamanda master yapıyorum ve ikinci üniversitemi de okuyorum. Kpss çalıştığım için tezim gecikti, dönem uzadığı için harç parası yatırmam gerekti. İkinci üniversitem olduğu için de ötekine zaten yatırıyordum.(toplam 300₺) Babam sorgusuz sualsiz para verdi ama annem biraz surat yapmış biz atm'ye yatırmaya gidince. Tabi kesin kpss kazanır daha nereye kadar okuyacak demiş. Ben ister miydim böyle olsun, işim olsun kendi cebimden öderdim ben eğitime harcanan parayı düşünmem ne bileyim.. Çok üzüldüm çok kalbim kırık acaba ders kayıdı iptal edip parayı geri mi alsam bu arada maddi durumumuz gayet iyi. Yani normalde para harcarken düşünmeyiz buna rağmen aylardır evdeyim tek bir masraf yapmadım. 4 koldan dert geliyo bana yaşama hevesim kalmadı :(

Sakın iptal etmek gibi bir hayata düşme. Ailen değil mi mecburlar. Eğitimin ve geleceğin için gurur yapma pişman olursun.
aynen katılıyorum aile büyütüp okutmaya mecburdur kendi imkanları doğrultusunda.bir tek evlendirmeye mecbur değil düşün artık ailelerin yakasından evlenecek çiftlerrrrrr :kızgın:

Bu gece bana uyku yok..
24 yaşındayım, kpss sonucunu bekliyorum umut yok gibi. Ben aynı zamanda master yapıyorum ve ikinci üniversitemi de okuyorum. Kpss çalıştığım için tezim gecikti, dönem uzadığı için harç parası yatırmam gerekti. İkinci üniversitem olduğu için de ötekine zaten yatırıyordum.(toplam 300₺) Babam sorgusuz sualsiz para verdi ama annem biraz surat yapmış biz atm'ye yatırmaya gidince. Tabi kesin kpss kazanır daha nereye kadar okuyacak demiş. Ben ister miydim böyle olsun, işim olsun kendi cebimden öderdim ben eğitime harcanan parayı düşünmem ne bileyim.. Çok üzüldüm çok kalbim kırık acaba ders kayıdı iptal edip parayı geri mi alsam bu arada maddi durumumuz gayet iyi. Yani normalde para harcarken düşünmeyiz buna rağmen aylardır evdeyim tek bir masraf yapmadım. 4 koldan dert geliyo bana yaşama hevesim kalmadı :KK43:
Takılmayın annenize..

Tahmin ettiğim annelerdense sizin çoktan evlenmenizi falan bekliyordur. Eğitimin çoğu insanın gözünde yeri yok. Evlenmeyince hatta çocuk sahibi olmadıkça kişi sayılmıyorsunuz bazılarına göre.

Ebeveynliğin süresi belli bir yaşa gelince dolmuyor. Eğitiminiz de bir parçası o görevin. :110:

Sakın iptal etmek gibi bir hayata düşme. Ailen değil mi mecburlar. Eğitimin ve geleceğin için gurur yapma pişman olursun.
İkinci üniversitem ülkede herkesçe üniversite-bölüm kombinasyonuyla biliniyor yani ilk üniversitemden çok daha iyi. Onu okumayı çok istiyorum beni geliştirdiğine inanıyorum ama canım sıkıldı hevesim kalmadı. Babam problem etmedi annem ben gidince etmiş

Takılmayın annenize..

Tahmin ettiğim annelerdense sizin çoktan evlenmenizi falan bekliyordur. Eğitimin çoğu insanın gözünde yeri yok. Evlenmeyince hatta çocuk sahibi olmadıkça kişi sayılmıyorsunuz bazılarına göre.

Ebeveynliğin süresi belli bir yaşa gelince dolmuyor. Eğitiminiz de bir parçası o görevin. :110:
Eğitime laf ediliyor ama düğün çeyiz masrafı yapsam edilmezdi haklısınız o yüzden. Çünkü durumumuz kötü değil ki, kötü olsa ben baştan zora sokmak istemez bir daha üniversite kazanmazdım

Annene sorsana bu konuyu.
Konusmak iyi gelir ferahlarsin. Annenin hem düsüncelerini ögrenmis olursun.
Belki o da anlik umutsuzluga düstü ve öyle tepki verdi. Ama okumani o da istiyordur belli mi olur.

Maddi durumunuz iyiymiş sakın vazgeçmeyin. Eğitim keyfi bir durum değildir, mahçup olmanızı gerektirecek hiçbir şey yok. Babanızın desteği yeter size, annenizi boşverin

Bu gece bana uyku yok..
24 yaşındayım, kpss sonucunu bekliyorum umut yok gibi. Ben aynı zamanda master yapıyorum ve ikinci üniversitemi de okuyorum. Kpss çalıştığım için tezim gecikti, dönem uzadığı için harç parası yatırmam gerekti. İkinci üniversitem olduğu için de ötekine zaten yatırıyordum.(toplam 300₺) Babam sorgusuz sualsiz para verdi ama annem biraz surat yapmış biz atm'ye yatırmaya gidince. Tabi kesin kpss kazanır daha nereye kadar okuyacak demiş. Ben ister miydim böyle olsun, işim olsun kendi cebimden öderdim ben eğitime harcanan parayı düşünmem ne bileyim.. Çok üzüldüm çok kalbim kırık acaba ders kayıdı iptal edip parayı geri mi alsam bu arada maddi durumumuz gayet iyi. Yani normalde para harcarken düşünmeyiz buna rağmen aylardır evdeyim tek bir masraf yapmadım. 4 koldan dert geliyo bana yaşama hevesim kalmadı :KK43:
Anneler hep mi böyle acaba. Benim annemde heryere para harcar, ama biz okurken her gün arayıp yeter artik bitirin şu okulu çok marafınız var diye minnet ederdi. Bende cok üzülüp sıkıntı ettim, üniversitede okurken masraf olmasın diye çay içmeye çekinirdim ama şimdi kızıyorum kendime. Annem babam sonuçta başkasımi okutacakti bizi. Kaldıki insanlar başkalarinin çocuklarina burs veriyorlar. Sakın iptal ettirmeyin dersinizi filan. Hicbir hayalinizdende vazgeçmeyin. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız :KK200:

İptal filan etmeyin kesinlikle.Baktınız söyleniyor “borç olarak almıştım işe girince fazlasıyla öderim” diyin

Annene sorsana bu konuyu.
Konusmak iyi gelir ferahlarsin. Annenin hem düsüncelerini ögrenmis olursun.
Belki o da anlik umutsuzluga düstü ve öyle tepki verdi. Ama okumani o da istiyordur belli mi olur.
Annem akrabalarin etkisinde kalıyor. Kız kardeşleri jasemin hala mı okuyor tepkisi veriyor çünkü sülalede tek okuyan benim, çok kalabalık olmamıza rağmen.

Anneler hep mi böyle acaba. Benim annemde heryere para harcar, ama biz okurken her gün arayıp yeter artik bitirin şu okulu çok marafınız var diye minnet ederdi. Bende cok üzülüp sıkıntı ettim, üniversitede okurken masraf olmasın diye çay içmeye çekinirdim ama şimdi kızıyorum kendime. Annem babam sonuçta başkasımi okutacakti bizi. Kaldıki insanlar başkalarinin çocuklarina burs veriyorlar. Sakın iptal ettirmeyin dersinizi filan. Hicbir hayalinizdende vazgeçmeyin. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız :KK200:
Eski nesil insanlar hep böyle düşünüyor sanırım istisnalar hariç:) Yaşımdan da çekiniyorum bu lafları 20de duysam evde cingar çıkarırdım şimdi yük gibi hissettirdi beni ilk kez. Aminn çok sağolun❤️

Back
X