• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gece

Annem akrabalarin etkisinde kalıyor. Kız kardeşleri jasemin hala mı okuyor tepkisi veriyor çünkü sülalede tek okuyan benim, çok kalabalık olmamıza rağmen.

e tamam ozaman sorun yok demek ki 😊
annen ve baban arkanda ise dis kapida ki insanlari sallama. annenin söylediklerini bu sürecte de kisisellestirme baskasinin etkisinde kaliyorsa madem.
aksine ilerde gurur duyacak seninle. bunun bilincinde ol.

e tamam ozaman sorun yok demek ki 😊
annen ve baban arkanda ise dis kapida ki insanlari sallama. annenin söylediklerini bu sürecte de kisisellestirme baskasinin etkisinde kaliyorsa madem.
aksine ilerde gurur duyacak seninle. bunun bilincinde ol.
Gurur vereceğimden de emin olamıyorum ki diploma tatmin etmiyor beni bir işte görmek istiyorlar sanırım

Bu gece bana uyku yok..
24 yaşındayım, kpss sonucunu bekliyorum umut yok gibi. Ben aynı zamanda master yapıyorum ve ikinci üniversitemi de okuyorum. Kpss çalıştığım için tezim gecikti, dönem uzadığı için harç parası yatırmam gerekti. İkinci üniversitem olduğu için de ötekine zaten yatırıyordum.(toplam 300₺) Babam sorgusuz sualsiz para verdi ama annem biraz surat yapmış biz atm'ye yatırmaya gidince. Tabi kesin kpss kazanır daha nereye kadar okuyacak demiş. Ben ister miydim böyle olsun, işim olsun kendi cebimden öderdim ben eğitime harcanan parayı düşünmem ne bileyim.. Çok üzüldüm çok kalbim kırık acaba ders kayıdı iptal edip parayı geri mi alsam bu arada maddi durumumuz gayet iyi. Yani normalde para harcarken düşünmeyiz buna rağmen aylardır evdeyim tek bir masraf yapmadım. 4 koldan dert geliyo bana yaşama hevesim kalmadı :KK43:
Canım benim...Bir çoğumuzun derdi aynı.. Okulu bitir üzerine ikinci üniversite oku yüksek lisans yap ama iş yok sürekli başta bi kpss belası.. Atama da kolay değil.. Ne bileyim işte zor ben seni çok iyi anlıyorum. Bende atanamamış bir öğretmenim ama çok şükür özelde çalışma imkanı yakaladım.. Onu bile ne kadar zor elde ettim anlatamam.. Ailelerimiz de işte bekliyorlar ki okuttuk okulu bitirdi onu da istedi onu da okusun dedik, kurs dedi gitsin dedik falan diye çaba harcıyorlar onlar da bunalıyorlar onlar da bizim kadar istiyorlar ki bizler iyi yerlere gelelim artık atanalım birşeyler yapalım şeklinde.. Çalışmaya başlayana kadar aynı stresi çektim aynı hisleri yaşadım..Ama yapacak birşey yok sizinde bir yerlerde nasibiniz var elbet yeter ki vazgeçmeyin.. Kaydınızı da dondurmak gibi bir hataya düşmeyin lütfen ne kadar donanımlı olursak o kadar şansımız artıyor biliyorsunuz kendimizi geliştirmekte in daha güzel birşey yok.. Şuan belki başkalarına "aman bu da bildik bileli okuyor, birşey olduğu da yok" gibi geliyor ama inanın ki bunlar size bir gün öyle bir dönecek ki siz bile şaşıracaksınız.. 😊 Benim çok sevdiğim bir ablam 33 yaşında 2 üni mezunu yüksek lisansını yapmış biri olarak yıllardır işsizdi..ama bu sene öyle bir yerden teklif geldi ki dudağınız uçuklar 😊 aldığı maaş yeni işe başlayan biri için harika ben ve eşimin kazandığı para kadar kazanıyor neredeyse.. Yani yıllarca bekledi emek verdi ama işte bir şekilde karşılığını aldı.. Sizde alacaksınız inanın.. İnşallah bende alırım tabi 😂 bu sene kpss ye çalışacağım aşırı zor olacak ama deneyeceğim ne yapayım umut fakirin ekmeği😝2021 kpss inşallah bana da birşeyler getirir 🙈🙈

Canım benim...Bir çoğumuzun derdi aynı.. Okulu bitir üzerine ikinci üniversite oku yüksek lisans yap ama iş yok sürekli başta bi kpss belası.. Atama da kolay değil.. Ne bileyim işte zor ben seni çok iyi anlıyorum. Bende atanamamış bir öğretmenim ama çok şükür özelde çalışma imkanı yakaladım.. Onu bile ne kadar zor elde ettim anlatamam.. Ailelerimiz de işte bekliyorlar ki okuttuk okulu bitirdi onu da istedi onu da okusun dedik, kurs dedi gitsin dedik falan diye çaba harcıyorlar onlar da bunalıyorlar onlar da bizim kadar istiyorlar ki bizler iyi yerlere gelelim artık atanalım birşeyler yapalım şeklinde.. Çalışmaya başlayana kadar aynı stresi çektim aynı hisleri yaşadım..Ama yapacak birşey yok sizinde bir yerlerde nasibiniz var elbet yeter ki vazgeçmeyin.. Kaydınızı da dondurmak gibi bir hataya düşmeyin lütfen ne kadar donanımlı olursak o kadar şansımız artıyor biliyorsunuz kendimizi geliştirmekte in daha güzel birşey yok.. Şuan belki başkalarına "aman bu da bildik bileli okuyor, birşey olduğu da yok" gibi geliyor ama inanın ki bunlar size bir gün öyle bir dönecek ki siz bile şaşıracaksınız.. 😊 Benim çok sevdiğim bir ablam 33 yaşında 2 üni mezunu yüksek lisansını yapmış biri olarak yıllardır işsizdi..ama bu sene öyle bir yerden teklif geldi ki dudağınız uçuklar 😊 aldığı maaş yeni işe başlayan biri için harika ben ve eşimin kazandığı para kadar kazanıyor neredeyse.. Yani yıllarca bekledi emek verdi ama işte bir şekilde karşılığını aldı.. Sizde alacaksınız inanın.. İnşallah bende alırım tabi 😂 bu sene kpss ye çalışacağım aşırı zor olacak ama deneyeceğim ne yapayım umut fakirin ekmeği😝2021 kpss inşallah bana da birşeyler getirir 🙈🙈
Beni çok net anlamışsınız🙏 Çok sevindim onun adına ne mutlu❤️ Umarim kpss bize güzel şeyler getirir başarılar🌸

Eski nesil insanlar hep böyle düşünüyor sanırım istisnalar hariç:) Yaşımdan da çekiniyorum bu lafları 20de duysam evde cingar çıkarırdım şimdi yük gibi hissettirdi beni ilk kez. Aminn çok sağolun❤
Evet eskiler böyle dediginiz gibi. Gençler tam tersi. Oğlum daha 4 yaşında. Keşke sizin gibi iki üniversite okusa master yapsada bende para harcasam. Evimdeki koltukları satarım gerekirse :KK16:

Bu gece bana uyku yok..
24 yaşındayım, kpss sonucunu bekliyorum umut yok gibi. Ben aynı zamanda master yapıyorum ve ikinci üniversitemi de okuyorum. Kpss çalıştığım için tezim gecikti, dönem uzadığı için harç parası yatırmam gerekti. İkinci üniversitem olduğu için de ötekine zaten yatırıyordum.(toplam 300₺) Babam sorgusuz sualsiz para verdi ama annem biraz surat yapmış biz atm'ye yatırmaya gidince. Tabi kesin kpss kazanır daha nereye kadar okuyacak demiş. Ben ister miydim böyle olsun, işim olsun kendi cebimden öderdim ben eğitime harcanan parayı düşünmem ne bileyim.. Çok üzüldüm çok kalbim kırık acaba ders kayıdı iptal edip parayı geri mi alsam bu arada maddi durumumuz gayet iyi. Yani normalde para harcarken düşünmeyiz buna rağmen aylardır evdeyim tek bir masraf yapmadım. 4 koldan dert geliyo bana yaşama hevesim kalmadı :KK43:
Kuzucum bu ülke için biraz fazla okumamış mısın...
İnşallah hakettiğin değeri bu ülke sana verebilir..

İkinci üniversitem ülkede herkesçe üniversite-bölüm kombinasyonuyla biliniyor yani ilk üniversitemden çok daha iyi. Onu okumayı çok istiyorum beni geliştirdiğine inanıyorum ama canım sıkıldı hevesim kalmadı. Babam problem etmedi annem ben gidince etmiş
Şimdi hevesin kaçtı diye hayallerini erteleyip bu çivisi çikmiş ülkede zor bela karın tokluğuna yaşamayı göze alacaksın öyle mi ? İdeallerinin peşinden sen gideceksin, ayağına takılan bütün taşlara inat. Şimdiden pes edersen sonun ne olur onu düşün. Bak bütün arkadaşlar aynı fikirdeyiz.

Gurur vereceğimden de emin olamıyorum ki diploma tatmin etmiyor beni bir işte görmek istiyorlar sanırım

evet muhtemelen öyledir. ama sen kendinden eminsen ve hayallerin varsa yolundan dönmene gerek yok. eninde sonunda is hayatina atilacaksin zaten. daha yasin okumak icin gayet uygun.

Bu gece bana uyku yok..
Hayret ediyorum bazen gerçekten maddi durumunuz iyi olmasına rağmen annenizin suratı niye düşüyor ?! Benim annem ben okumadım evlendim diye ağladı 300 tl çok birşeymiş gibi ne gerek var annenizin yaptığı çok saçma boşver devam et hakkında hayırlısı olsun baban arkanda 👍🏽

merhaba konu sahibi,
30'lu yaşlarda farklı bir alanda yeniden eğitime başlayan biri olarak, seni iyi anlıyorum fakat anlamadığım tek nokta yaşadığın şey can sıkıcı bile olsa nasıl bu kadar kolay hevesin kaçıyor? eğitim ve kendine yatırım gibi konular uzun vadeli karşılığını görebileceğin şeylerdir ve sabır gerektirir. yani sen şu an kendini ürün eken bir çiftçi gibi düşün, tohum ekme aşamasında "bugün rüzgar sert esti boşver ya" deyip vazgeçersen neyin karşılığını alacaksın? dış faktörler ( senin durumunda ailen) ne olursa olsun, şu an içinde olduğun şartlardan memnun olmasan bile istediğin şeye odaklan. bunlar seni üzse de kararına etki edecek düzeyde olmamalı. yani istediğin şey sende her an vazgeçilebilecek konumda duruyorsa belki de asıl istediğin bu değil.
ben de senin durumuna yakınım, şu an sevmediğim işte çalışmak yerine alan değiştirmeyi tercih ettim, bu da benim tercihim olduğu için ödemem gereken bedeller olabiliyor. fakat aklıma uzun vadede yapmak istediklerime her gecen gün yaklaştığım emek verdiğim gelince heyecan duyuyorum ki bu çok kişisel. sen de eğer gerçekten istiyorsan bu heyecan içinde varsa lütfen rüzgarın akışına göre hareket etme. ailelerle hep aynı fikirde olmak zorunda değiliz, gerek de yok.

Anneler arada oyke gereksızlık yapar.Annedir o candır.

bence annenıze sulalede tek okuyan ben oldugum ıcın neyın nasıl oldugunu bılmemen normal bu ısler boyle olur egıtım kolay degıl hayatda mukafat gormek ıstıyorsan once emek vermek lazım iş sahıbı oldugumda benımle gurur duyup akrabalara hava atacagın zaman bu gunlerı dusunursun anne. zaten yorgunum bırde benı su suratınla daha da yorma havaya cope atmıyorum bu parayı cocuguna yatırım yapıyorsun demelısınız

bu tavrı son olsun

Kardeşinin seni üzmesi de saçma söylemeseydi annenin başka birşeye surat yaptığını düşünecektin ve böyle düşünceye kapılmazdın biraz kardeşin fesat ve düşüncesiz olabilir mi
bende boyle dusundum kardesı de ablasının cabasından rahatsız ,ablasını desteklemesi moralını bozmaması gerekırken bılhassa enerjısını sömürmüş bak annem boyle yapıyor masraf yaptırıyorsun ugrasma vazgec der gıbı .

Annenizin surat yaptığını kim söyledi size? Cahil bir insan olabilir. Eğitiminize verdiğiniz paraya acımayın madem durum iyiymiş. İnşallah atanırsınız ya da iyi bir iş bulursunuz.

Dersini iptal etme yaşam hevesinde kırılmasın. Çok büyük aşılmaz dertler değil bunlar geçer canım😊

Back
X