Bu gecenin sabaha karıştığını görmek istemiyorum:(

sabrediyorum her şeye rağmen tutunmaya çalışıyorum ama dayanacak gücüm kalmadı. uçurumun dibindeyim tutunduğum taşlar bir bir elimin içinden kayıp gidiyor artık tek bir düşüncem kaldı ''ölsemde kurtulsam'' ama onu bile beceremiyorum :(

Elin ayağın tutuyor geyiği yapmayacağım ama belkide düşünüp uzuldugun şeylerin nedenleri çok farklıdır,seni yeni güzelliklere götürmek için bir basamaktir bide böyle düşün derken Şems geldi aklıma
: Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.

Allah dermansiz dert vermezmis ..

Dua et kendine bol bol , ölmek icin degil ..
Guzel gunler icin.

5 yil kanserle mucadele edip tim.zorluklara ragmen bu hastaligi yenip unv egitimi okuyan,sonra yuksek lisans yapio ve doktorasina baslayim akademisyen olan bir arkadasim bacagini kaybediyor kangren olup.tamamen kesiliyor bi bacagi..sonra yilmiyor protez takiyor ve hayatina devam etmeye calisan gencecik 28 yasinda bir gencten bahsediyorum..fakat takdri ilahi kisa bi sure once kanser hucreleri yeniliyor kendini yillar sonra.aylarca hastanede tek bacakla mucadele ediyor.ama olmadi..mucadele etti ama hayata gozlerini yumdu...
Zorluklarmis olummus...
Alin buda size bi ders olsun.nasil zorluklarla mucadele edeni bi gorun asil..
Kendi hayat hikayeme hic girmicem..nelerle mucadeke ettim..halada ediyorum..ne kadar basit hayat size..
Gidin hastanelere bi hafta kalin dert neymis zorluk neymis anlayin olurmu..
Bide elinizi ocakta biraz tutun..dayanabilirseniz atese oldurun o zaman kendnizi.

Çok üzüldüm yazdıklarınıza :(
Ama zannettiğiniz gibi dua'ların tersi olmaz.
Dua'lar, dua ettiğiniz şeyi size getirmiyorsa bile mutlaka başka bir şerden koruyordur sizi.
Sakın ama sakın dua etmekten vazgeçmeyin. Her gün edin.
Dua ederken tüm sıkıntılarınızı sayın, hayırlısı ile çözüm isteyin.

Allah ne diyor, insanlar çok sabırsızlar. Hayrı çağırdıklarını zannedip şerri çağırırlar diyor.
Kendimiz için neyin hayırlı olduğunu o hayrı görene kadar anlayamıyoruz maalesef.

O yüzden bir duaya başlarken, "Allah'ım hakkında bilgim olmayan şeyi senden istemekten sana sığınırım" deyin. Çok işe yarıyor.

Allah'a inancınızdan, dua etmekten ve de kendinizden vazgeçmeyin!

dualarımın bile tersi oluyor lanetli gibiyim... artık dua bile etmek istemiyorum
Umut herseydir. Duan elbet kabul olur. Ya da senin icin daha hayırlısınį verir Allah. Ben de çok dertliyim aslında suaralar. Bak yazip icimizi döküp rahatliyoruz biraz. Yeni gün sana mutluluklar yepyeni umutlar getirsin

Allah dertleri önce dağlara vermiş de dağlar erimiş taşıyamamış dertleri ardında insana vermiş o kocaman kainatta nokta kadar bile yer tutmayan insanın içine Allah tarafından verilmiş bir irade var ki herşeyi kabullenebiliyor alıp sırtına taşıyabiliyor bazılarımızın yükü daha ağır evet ama seni yaratan elbette sana ne kadar yük ağır gelir ne kadarını taşıyamazsın senden çok daha iyi biliyor. Öyle zor hatatlar var ki bakıp şükretmek için bunları düşün hayatta herşey biz insanlar için sakın pes etme Allah sevdiği kulun duasını hemen yerine getirmezmiş ki kulu ona yalvarmaya devam etsin diye imtihanına şükret, sabret ve kalbini karartma Rabbine dönüp ne büyük derdim var deme derdine dönüp çok büyük Rabbim var de. Bunu diyebilmen için dua edeceğim. İnşaallah gönlün ferahlasın sıkıntıların bitsin arkadaşım en yakın zamanda.

Allah dertleri önce dağlara vermiş de dağlar erimiş taşıyamamış dertleri ardında insana vermiş o kocaman kainatta nokta kadar bile yer tutmayan insanın içine Allah tarafından verilmiş bir irade var ki herşeyi kabullenebiliyor alıp sırtına taşıyabiliyor bazılarımızın yükü daha ağır evet ama seni yaratan elbette sana ne kadar yük ağır gelir ne kadarını taşıyamazsın senden çok daha iyi biliyor. Öyle zor hatatlar var ki bakıp şükretmek için bunları düşün hayatta herşey biz insanlar için sakın pes etme Allah sevdiği kulun duasını hemen yerine getirmezmiş ki kulu ona yalvarmaya devam etsin diye imtihanına şükret, sabret ve kalbini karartma Rabbine dönüp ne büyük derdim var deme derdine dönüp çok büyük Rabbim var de. Bunu diyebilmen için dua edeceğim. İnşaallah gönlün ferahlasın sıkıntıların bitsin arkadaşım en yakın zamanda.
Tesekkur ederim dualariniz icin.
Bazen yanlis seyler mi istiyorum yanlis seyler icinmi dua ediyorum diye dusunmeye basladim bu yuzden dua etmek bile istemiyorum hersey corap sökugu kacan bir ip yuzunden elimde hicbir sey kalmadi sanki... Tam tukendim elimde hicbir sey kalmadi diyorum kaybettigim baska seyler cikiyor. Daha ne kadar dusucem bilmiyorum ne kadar daha dibe vurabilirim tum bunlari neden ben yasiyorum bilmiyorum. Olsemde kurtulsam diyorum oda elimden gelmiyor.

Tesekkur ederim dualariniz icin.
Bazen yanlis seyler mi istiyorum yanlis seyler icinmi dua ediyorum diye dusunmeye basladim bu yuzden dua etmek bile istemiyorum hersey corap sökugu kacan bir ip yuzunden elimde hicbir sey kalmadi sanki... Tam tukendim elimde hicbir sey kalmadi diyorum kaybettigim baska seyler cikiyor. Daha ne kadar dusucem bilmiyorum ne kadar daha dibe vurabilirim tum bunlari neden ben yasiyorum bilmiyorum. Olsemde kurtulsam diyorum oda elimden gelmiyor.
Derdin ne bilmiyorum anlatmak istersen burdaki herkes dinler elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır yalnız değilsin öncelikle bunu unutma. Sana bunları yazıyorum çünkü hiç kolay bi hayatım olmadı çocukluğumdan beri. 23 yaşındayım ama ruhum vardır bi 35. Ama hiç ölümü düşünmedim çünkü her gecenin sabahı yeni umut demekti bunu düşün. Şükret ve sabret Allah her daim yardımcın olsun. Derdim çok diye asla pes etme sen kaçtıkça üzerine gelir aksine sen derdinin üzerine git. Ve mevlana der ki 'kaybettiğiniz herşey bir başka surette size geri döner' yani bugün kaybımdediklerin yarın kazancın olabilir arkadaşım bilemezsin duadan vazgeçme hiç.

Ölüm isteyene Allah zulüm verir. Kolay mi bu kadar vazgeçmek. Keşke insanların birbirine ömür verme şansları olsaydı da, madem çok mutsuzsun senin omrunden alıp sevdiklerime verebilseydim. Ne derdin ne sorunun var bilmiyorum ama senin internete girebilecek kadar fırsatın varsa, cezaevinde değilsin ya da sokaklarda kimsesiz değilsin. Ne dertleri olan insanlar var ya, bir silkelen kendine gel. İnsan utanır ölmek istiyorum neye elimi atsa kuruyor demekten. Ne insanlar var ne sartlardalar. Kendinden yuksektekilere bakana kadar, alcaktakilere bakmayı öğren biraz. Kafanda da garip garip düşünceler turetip buraya yazıp kendini iyice içine kapatana kadar, anlat derdini çare bulalım, fikir verelim, destek olalım. Seni kırmak için yazmadım tüm bunları ama sen aciz değilsin. Bu düşünceleri kafandan atıp silmedikce de ilk dediğim cumledeki gibi daha cok kaybetmeye mahkumsun, benden söylemesi.

Back
X