Bu gün şahit olduğum bir durum

Bende benzer bir olayı yaşadım. Tedavi sürecim de cok doktor gezip o doktorunda vesilesiyle hamile kaldım diye devam ettim. Evet bende hamilelikte biraz pimpirikliydim ama sık sık laf söylerdi. Onlar yine onemsizdi. 39. Hafta da iyice stres oldum kendi de 2 3 gunde bir gel demişti. 39+4 te en son kontrole gittim. Bebege birşey olmasindan korkuyorum, kaka yapmasindan falan korkuyorum dedim. Sonucta hareket takip etsekte kaka yapsa anlayamayiz diye. Bana disari çıkınca araba carpmayacagini nerden bileceksin dedi. O sekilde dememeliydi. Sonra da fevri hareketle 40+0 oldugum gune yatis kagidi verdi, eger sancin olmazsa gel suni sanci ile baslatcaz dedi. Ve o gun gittigimizde suyum gelince bebegin kaka yaptığı anlasildi, kalp ritmi düştü ve acil sezeryan oldum. Aynı gün kendisi bir sebeple gitmiş hastaneden cikarken beni doktor gormeden ciktim ve 2. Bebegimde ona gitmedim.
2. Bebegimdeki doktorum Allah herkese nasip etsin, dogum sonrasi pansumani bile kendisi yapti

Oğluma gebeliğimin ilk haftaları bir dr gittim devlette ..girdim içeri ultrason ile bakıyor bir yandan asistanı mi artik neyiyse kıza diyor ki falıma bak ha bana dedi ki taytın ne güzelmiş.ekrana baktı bebek falan yok burda sana xx ilacını yazıyorum adet olacaksin geleceksin dedi !!ben o masadan nasil kalktım eve ağlaya ağlaya nasil gittim..esim geldi hemen bir özele gittik dr dedi ki ne gebeliği yok bak dinle bakalim dedi kalbini dinledik yavrumun..ya ilk dr inanıp o ilacı alsaydım ?şikayet ettim etmezmiyim sonuç 0 ..

Çocukluğumun bir bölümü anneannemin yanında geçti. Ananemim evi bildiğin kadın kahvehanesi gibiydi. 🤣

Bunu çevremde çok söyler, öğrencilerimde..😍 Ananem derdi ki agaç ne kadar uzarsa uzasın, başı asla göğe değmez... Doktor bey olmuş amma ve lâkin onun da duracağı yer gelir elbet...
Bibibella Bibibella mmm🤗🤗🤗😘
Bizim oralarinda meşhurdur bayiliyorum senin boyle tek şey yazıp yok olmana 🤣😍

Adam icin onemli degil ama aile icin ve anne icin onemli o gun veya 2 gunluk anne olmus biri icin cok daha onemlidir ve bu durumu yasamasi bu sekilde ogrenmesi gerekmiyordu ztn o kdr farkli bir dunyadaydiki yonetimle kavga edip istifa edip gitti ( sonra geri donmus hala orda)
Koridordaki tum bebeklere geldi o oda icin gelmedi yan odaya girip en son buraya gelmeside bir cozumdu siradan tek tek rutin kontrol icin geziyormus sanirim zor gelen kismi buydu hala sehrimde meshurdur eside dr o hic iyi bilinmez insallah pisman olup biraz uzulmustur ne diyim

İyi de oradakilerin hepsi bebek bir tane degil ki, başka emen bebekler de vardir. Adam atiyorum 10 oda gezerken 3-4 tanesi emiyor diye kapidan cevirse hoş bisey mi?

Aileler de hakli onlar icin yeni bir deneyim sonuçta ama doktor bunun kaprisini cekmek zorunda degil. Doktorlarin en cileden ciktigi seydir zaten doktora işini ogreten hasta veya hasta yakinlari...
Emmesine ara vermek sorun olacak olsa bunu en iyi doktor bilirdi diye dusunuyorum.

Pişman olmuştur ve o ofke patlamasi dogru degil ama özünde hakli geldi bana.
Bilmiyorum yillllarrr once bir defa diş doktoru apseli dişi inatla cekmeye calismisti. Onun disinda doktorlarla sorun yaşadigimi hatirlayamadim. 🙄 Hepsi demiyorum ama bazi şeyler karsilikli ortaya cikiyor tek tarafli degil. Doktor da insan tabi...

Rutin kontrol koridordaki tum bebekler icin oda oda geziyordu. Buda 2. Veya 3. Du geriside kaldi tabi kalanlari kim dusunsun.
En son görumcem doğurdu hiç ilk meme verme seylerini gormemistim bende canim 3 kişi birden hemşirede dahil emzirtmeye calısiyorlardi arada da kan sekerine bakiliyordu yukseliyor mu diye yoksa sıkınti olursa mama veriyorlar hemen çok meşakkatli işler bazi dr lar manyak oluyor bence sanki bilmiyorlar ne zor işler

İyi de oradakilerin hepsi bebek bir tane degil ki, başka emen bebekler de vardir. Adam atiyorum 10 oda gezerken 3-4 tanesi emiyor diye kapidan cevirse hoş bisey mi?

Aileler de hakli onlar icin yeni bir deneyim sonuçta ama doktor bunun kaprisini cekmek zorunda degil. Doktorlarin en cileden ciktigi seydir zaten doktora işini ogreten hasta veya hasta yakinlari...
Emmesine ara vermek sorun olacak olsa bunu en iyi doktor bilirdi diye dusunuyorum.

Pişman olmuştur ve o ofke patlamasi dogru degil ama özünde hakli geldi bana.
Bilmiyorum yillllarrr once bir defa diş doktoru apseli dişi inatla cekmeye calismisti. Onun disinda doktorlarla sorun yaşadigimi hatirlayamadim. 🙄 Hepsi demiyorum ama bazi şeyler karsilikli ortaya cikiyor tek tarafli degil. Doktor da insan tabi...

Benim bu olayda paylasmamin sebebi aslinda suydu ben hic bir olayi tek tarafli degerlendirmem bir pay birakirim burda bile cogu konuda soru isaretim kalir. Ama bu olay basli basina cok uzucuydu ve yonetmesi gereken taraf uzmeyi tercih etti ikna edebilecegi bir suru sey var yan odada kusmus olsa kusmuklu bebege bakacakmi oteki kaka yapsa altinimi silecek 1 gunluk bebek yahu insan yorgunlugunu unutur bunun disinda bir suru seyde yapabilirdi olay sadece o isi angarya gormesi ben cogu ayrintiyi yazmadim aslinda konu cok uzadi konu sahibine yazik olmasin ama yasaniyor boyle seyler kimsenin kimseyi bu kdr uzmeye hakki yok heleki bu kdr hassas konularda hic yok bende boyle dusunuyorum

Ha bir de tv lere çıkan bir dr a tup mide oldum.evet komplikasyon olabilir netice de ameliyat bu ve bende de oldu kacak oldu ama kendi hatasıydı ateşim 38.9 iken taburcu etti düşmüyor diye aradık 4 gun boyunca 4.gun gel bakalim dedi gittik eliyle bastırdı bisi yok dedi ben idrarın kısmızi dedim de tahlil yaptırmak aklına geldi ve tomografi vs aa kacak..yarış yaptık ama asla hastane kaydı yok yatisa dair ..tum aile canımın derdine düştü haliyle bu adam her kontrole gelmesini oda da kimse yokken yaptı 3 dk ve soru sorunca sen bunları boşver tevekkül et dua oku dedi dedi gitti..3 kere senti ters ve yanlış taktiğini sonradan öğrendik. Baktı gidicyim başka hastanede el altından bir arkadaşına taktırdı Allah da yüzüme baktı kurtuldum.o son takılan aparatı takan hoca 1 ay sonra çıkacak dedi duydum bunu 1 ay sonra kendi dr aradi esim sana zararı yok demiş!2 ay sonra takanı bulduk ona anlattık duruyor daha diye nasil olur kayar acil gel dedi gittik..sonra kendi doktorum ne dedi biliyormusunuz abartma uçağa binaen kaza olsa birdaha binmicekmisin?sen bir piskologa gitdedi 3 gun sonra yine tv de boy gösterdi..

Son düzenleme:
Beni jinekolog abimiz odasına kitleyip bağırmıştı.
Iyi huylu tumör vardı göğüsümde, ameliyatla aldılar. 6 ay sonraki ultrason ücretliymiş.
Bende o zaman taze hukuk öğrencisiyim.
Haklarımı biliyorum ödemicem dedim.
Sindirmek istedi. Bende seni şikayet edicem diye bas bas bağırdım mecburen açtı kapıyı. Var böyle hanzolar. Okumuş ama adam olamamış.

En son görumcem doğurdu hiç ilk meme verme seylerini gormemistim bende canim 3 kişi birden hemşirede dahil emzirtmeye calısiyorlardi arada da kan sekerine bakiliyordu yukseliyor mu diye yoksa sıkınti olursa mama veriyorlar hemen çok meşakkatli işler bazi dr lar manyak oluyor bence sanki bilmiyorlar ne zor işler

Yukaridada yazdim uzmeye hakki yok bu kdr uzmeye hic hakki yok o gun kurtardigi kelle de kendine, oda oda gezmeside kendine o kdr tantana yapip hala calismasida kendine.
Yandaki bebek kussa hemen bakicakmi oteki kaka yapsa ( yenidogdugu gun 5 6 kez yapar ) altini acsalar beklemeyecekmi isini bizden iyi biliyor o kdr uzulmusumki adini duyunca icim urperiyor birde eline cocuk vericem daha neler

Beni jinekolog abimiz odasına kitleyip bağırmıştı.
Iyi huylu tumör vardı göğüsümde, ameliyatla aldılar. 6 ay sonraki ultrason ücretliymiş.
Bende o zaman taze hukuk öğrencisiyim.
Haklarımı biliyorum ödemicem dedim.
Sindirmek istedi. Bende seni şikayet edicem diye bas bas bağırdım mecburen açtı kapıyı. Var böyle hanzolar. Okumuş ama adam olamamış.

Ne cesaret ya. Nasil kilitler kapiyi olaya bak korksan yandin.

Özel bir hastaneye muayene için gitmiştim hastane telefonla randevu veriyor randevu zamanına yakın kayıt açtırıp ödeme alındığında sisteme düşüyorsunuz randevu sadece teorik olarak var yani randevu 9 da olsa siz 8 buçukta kayıt açtırsanız da muayene olabiliyorsunuz ya da geç kalınabiliyor sorun edilmiyor hamileyken aynı hastaneye geldim geç kaldığım da oldu..sıra bekleyen bir kadın vardı kulak misafiri olduğum kadarıyla daha yeni hamileymiş 9 40 ta randevusu varmış saat 9 50 idi ismi okundu doktora bakarak hocam randevuya 10 dk geciktim ama kusura bakmayın otobüsler malum seyrek dedi nezaketen gülümsedi doktor hiç hoş olmayan bir tavırla neden öküz öküz iş yapıyorsunuz dedi sonra kapı kapandı ne konuşuldu bilmiyorum çıktıklarında kadın ağlıyordu eşi isyan ediyordu herkes başına toplandı hastanenin halkla ilişkiler bölümündeki personeller falan ikna etmeye çalışıyordu şikayet etmeyin diye.Doktor da kendi çapında takipçisi olan yaşadığımız ilde ünlü bir doktor canlı yayınlar açar güleryüzlüdür şok oldum o tavrı gördükten sonra muayene olmadım randevumu aynı hastanede başka bir doktora yarına ertelettim çevremdekilere de söylemeyi düşünüyorum insanlar neden sosyal medyada görüldükleri kadar kibar ve nazik değil 😏
Bayan mi doktor

Ha bir de tv lere çıkan bir dr a tup mide oldum.evet komplikasyon olabilir netice de ameliyat bu ve bende de oldu kacak oldu ama kendi hatasıydı ateşim 38.9 iken taburcu etti düşmüyor diye aradık 4 gun boyunca 4.gun gel bakalim dedi gittik eliyle bastırdı bisi yok dedi ben idrarın kısmızi dedim de tahlil yaptırmak aklına geldi ve tomografi vs aa kacak..yarış yaptık ama asla hastane kaydı yok yatisa dair ..tum aile canımın derdine düştü haliyle bu adam her kontrole gelmesini oda da kimse yokken yaptı 3 dk ve soru sorunca sen bunları boşver tevekkül et dua oku dedi dedi gitti..3 kere senti ters ve yanlış taktiğini sonradan öğrendik. Baktı gidicyim başka hastanede el altından bir arkadaşına taktırdı Allah da yüzüme baktı kurtuldum.o son takılan aparatı takan hoca 1 ay sonra çıkacak dedi duydum bunu 1 ay sonra kendi dr aradi esim sana zararı yok demiş!2 ay sonra takanı bulduk ona anlattık duruyor daha diye nasil olur kayar acil gel dedi gittik..sonra kendi doktorum ne dedi biliyormusunuz abartma uçağa binaen kaza olsa birdaha binmicekmisin?sen bir piskologa gitdedi 3 gun sonra yine tv de boy gösterdi..
Canli yayinda bombalarim, nerden yedigini anlamaz😐

Ha bir de tv lere çıkan bir dr a tup mide oldum.evet komplikasyon olabilir netice de ameliyat bu ve bende de oldu kacak oldu ama kendi hatasıydı ateşim 38.9 iken taburcu etti düşmüyor diye aradık 4 gun boyunca 4.gun gel bakalim dedi gittik eliyle bastırdı bisi yok dedi ben idrarın kısmızi dedim de tahlil yaptırmak aklına geldi ve tomografi vs aa kacak..yarış yaptık ama asla hastane kaydı yok yatisa dair ..tum aile canımın derdine düştü haliyle bu adam her kontrole gelmesini oda da kimse yokken yaptı 3 dk ve soru sorunca sen bunları boşver tevekkül et dua oku dedi dedi gitti..3 kere senti ters ve yanlış taktiğini sonradan öğrendik. Baktı gidi iyim başka hastanede el altından bir arkadaşına taktırdı Allah da yüzüme baktı kurtuldum.o son takılan aparatı takan hoca 1 ay sonra çıkacak dedi duydum bunu 1 ay sonra kendi dr aradi esim sana zararı yok demiş!2 ay sonra takanı bulduk ona anlattık duruyor daha diye nasil olur kayar acil gel dedi gittik..sonra kendi doktorum ne dedi biliyormusunuz abartma uçağa binaen kaza olsa birdaha binmicekmisin?sen bir piskologa gi dedi e gun sonra yine tv de boy gösterdi..
Ya işte bir iki ünlüyü ameliyat ediyorlar unlü oluyorlar tabi onlara sana davrandıgi gibi davranmaz 🤷🏼‍♀️ ben devlet hastanesinde oldum mide ameliyatı bir tane sorun yaşamadım şükür benim dr da tanıdiktı ama drlar arasında 🤣 tanıdıktı baya her dr taniyordu masallah cok iyi dr zaten 🙏

Babamin cenazesinden sonra annem gece fenalasinca apar topar hastaneye kaldirdik. Ordaki nöbetci doktor (bir kadin) uykudan kalkip (nöbetciyken ne diye uyuyorsa) gelip annemi orda azarlamis neden acile geliyorsunuz diye. Orda yoktum maalesef yoksa orda ortaligi bir ayaga kaldirirdim. Almanyada annem tekrar hastanelik oldu. Esinin vefat ettigini duyduktan sonra doktorlar ve hemsireler daha da cok ilgilendi. Insanlik budur. Keske okurken empati kursu da zoraki verseler. Bazilari kendini gercekten birsey zannediyor

Babamin cenazesinden sonra annem gece fenalasinca apar topar hastaneye kaldirdik. Ordaki nöbetci doktor (bir kadin) uykudan kalkip (nöbetciyken ne diye uyuyorsa) gelip annemi orda azarlamis neden acile geliyorsunuz diye. Orda yoktum maalesef yoksa orda ortaligi bir ayaga kaldirirdim. Almanyada annem tekrar hastanelik oldu. Esinin vefat ettigini duyduktan sonra doktorlar ve hemsireler daha da cok ilgilendi. Insanlik budur. Keske okurken empati kursu da zoraki verseler. Bazilari kendini gercekten birsey zannediyor
Tum doktorlar icin gecerli degil elbette ama turkiyedeki doktorlar gercekten cok acimasiz olabiliyor. Hastaya nasil yaklasilir hasta psikolojisi nasil olur umurlarinda bile degil. Yani 6 senelik tip egitiminde hicmi bunlara yer verilmiyor anlamiyorum gercekten. Hadi trafikte insanlar tahammulsuzdur markette calisan kasiyer suratsizdir isini halletmek icin gittigin devlet kurumundakiler asik yuzludur neysede hasta olarak zaten daha zayif ve hassas oldugun bir pozisyonda doktorundanda boyle bir muamelede gormek hic hos degil. Canimizi emanet ettigimiz yavrumlarimizin canini emanet ettigimiz doktorlarada guvenemeyeceksek ne olacak halimiz. Baksaniza adam dunyaya yeni gozunu acmis el kadar nefessiz kalan yavrunun hayatini kurtardi diye daha bugun kelle kurtardim ben demis. Boyle birsey olamaz. Ne insanliga ne hekimilige yarasmaz.

Ama popüler doktorlardan görüldüğü gibi olan biri var ki o da Reyyan Özcan Temizkan 💗 doktor konusu açılmışken tekrardan teşekkür etmek istedim 😊
Kendisi cocuk doktoru.Jinekolog değil ama benim de sosyal medyada takip ettiğim,ne zaman ozelden soru sorsam ilgilenip hem de ses kayıtlarıyla açıklama yapan Dr Deniz Kaya ya tesekkur etmek isterim.keske bütün doktorlar işini özveriyle yapabilse.

Tum doktorlar icin gecerli degil elbette ama turkiyedeki doktorlar gercekten cok acimasiz olabiliyor. Hastaya nasil yaklasilir hasta psikolojisi nasil olur umurlarinda bile degil. Yani 6 senelik tip egitiminde hicmi bunlara yer verilmiyor anlamiyorum gercekten. Hadi trafikte insanlar tahammulsuzdur markette calisan kasiyer suratsizdir isini halletmek icin gittigin devlet kurumundakiler asik yuzludur neysede hasta olarak zaten daha zayif ve hassas oldugun bir pozisyonda doktorundanda boyle bir muamelede gormek hic hos degil. Canimizi emanet ettigimiz yavrumlarimizin canini emanet ettigimiz doktorlarada guvenemeyeceksek ne olacak halimiz. Baksaniza adam dunyaya yeni gozunu acmis el kadar nefessiz kalan yavrunun hayatini kurtardi diye daha bugun kelle kurtardim ben demis. Boyle birsey olamaz. Ne insanliga ne hekimilige yarasmaz.

Tabi ki her doktor icin gerekli degil. Sans meselesi..ben bir kere hastalandigimda bir poliklinige gittim, orda iyi davrandilar yani. Ama Türkiyede ilk doktor tecrübemiz o kadin oldu. Böyleleri bütün doktorlarin adini kötüye cekiyor. Allah herkesi iyilerle karsilastirsin.

Back
X