Bu hamiledende bir soru var :)

abcxyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
162
0
116
Balıkesir
Kızlar merhaba :)

Bugün itibari ile 15+5 haftalığım :) Doktor ayrıntılı ulturason istedi bir ay sonra renkli çekeceğiz birde dedi daha kapsamlı oluyormuş sanırım, nedir acaba bu :)
Karın çatlakları için acele mi ettim bilmiyorum doktoro danıştım (lierac,bella b,bemal f,pregnacare) isimlerini verdi bana :) Siz ne zaman kullanmaya başladınız acaba ?
Ve bu kremlerin hangisini önerirsiniz , farkları nelerdir.

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için..:)

canımben ilk kızımda böyle şeyler yaptırmamıştım hiçte birşey olmadı ama bu sefer yaptırdım bebeğin herşeyinebakıyorlar kalbine, damarlarına, organlarına, ellerine,ayaklarına, herşeyine istersen yaptırmazsın herkez yaptırmıyor çünkü bide fiyatları yüksek ben seni kadarlıkken 200 yaptırdım tebi 80 falan da var 100 de var yerine göre değişiyor çatlaklara gelince şimdiden sürebilirsin ama bebeyğı, niveya , badem yağıda olabilir pahalı olmasına gerek yok çünkü ben ilk gebeliğimde 200 tl bir krem kullanıyordum yurtdışında geliyordu arkadaşım kullanmıştı hiç çatlamamıştı ama ben kullandığım helde çatlaktan gözükmüyordu karnım yani o genle alakalı eğer vücudun müsayitse çatlıyorsun ama sen gene de kullan kuru olmasın cildin birde kaşınırsa karnın kaşıma ben hiç kaşınmadım ama felaket oldum şimdi ikinci hamileliğim 5,5 aylık hamileyim hiç önemsemiyorum zaten olan oldu

bende lierac aldım jel gibi yağlı his bırakmadığı için güzel bence, babe ninde varmış o daha nemlendirici kıvamında, benimde hafif gögüslerimde çatlak başladı (( ilk başta sütyen izi sandım ama değil sanırım neyse sağlık olsun napalımmm

bende ayrıntılı ultrasona girdim 22 haftamı doldurduğum zaman bebeğin herşeyine bakılıyor hemde güzel bir anı kalyor renkli fotoğraf ve video verdiler.hemde gayet net görüyorsun ultrasonda heyecan verici birşey bizim hastanede 260 tl sgk ya 100 tl.
şimdi 26 haftalığım çatlak için krem kullanmadım zeytinyağı sürüyorum daha sağlıklı olduğuna inanıyorum, doktorum sürdüğün şeyin yağlı bişey olması önemli olan demişti bebe yağıda sürüyorum..çatlak cilde bağlı birşey ne yaparsak yapalım olacağı varsa çatlıyor şimdilik yok bende ama son haftalarda oluyormuş zaten bakalım inşallah çatlamayız bebeklerimizi sağsağlim kucaklarımıza alalımda..

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
16+5 iz bugün :) ama benim karnım büyümedi bile sanki. Sabah kalktığımda dümdüz oluyor :)
Ancak birşeyler yersem nedense çıkıyor, sıkıştırıyor gibi oluyor. Bebek yer kapladığı için mideye yer kalmıyor herhalde :)

canım ayrıntılı ultrasonu artık herkesten istiyorlar bende yaptırdım 20.haftamda yaptırmıştım bende kesinlikle yaptır erken tetkik için çok önemli herşeyine bakıyorlar bebeğin ama ben bu ultrason için 30 lira ödedim sadece özel hastaneye arkadaşların fiyatları duyunca şaşırdım acaba benimki çok kapsamlı bişey değilmiydi die düşündüm bi an ama her neyse ... bu arada çatlaklar için bende krem ve bebe yağı aldım ama nerdeyse hiç kullanmadım diyebilirim hep unuttum vs vs.. taş çatlsa 5 10 kez sürmüşümdür göğüslerimçatladı karnımda şu an bişey yok ama kesin olur die düşünüyorum çünkü kolay çatlayan bi vücüdum var ... bu arada karnın içinde şunu söyleyim ben 25. haftalarda bile yatarken karnuım yok gibiydi çoooooook normal bebeişin daha çok küçük
bende senin bu sorularının hepsini zamaında takmıştım kafaya hatta burda da sormuştum seni çok iyi anlıyorum canım ...

Bizim de özel hastahane ama para konusunda doktor hiçbirşey söylemedi. O hastahane ile eşimin çalıştığı kurum anlaşmalı, sanırım hiç ücret almayacaklar. Ama öyle güzel anlattınız ki bir an önce 20. hafta gelsin de bebeğimi göreyim istiyorum.. :)
İlk olduğu için heyecan hissediyorsun tabi, her anı takip etmek istiyorsun.. Acaba bu böyle mi şu neden şöyle :))
Bende ilk aylarda daha karnım ne zaman çıkacak çıkacak diye bekliyordum, şimdi korkmaya başladım :) çıkmaması daha iyi sanki :)
Bebeğim sağlıklı olsunda inşaAllah.. :) bunları yazarken bile yüzümde gülümse var bu heyecan hiç gitmeyecek galiba benden:)

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum gerçekten.

her dönemin ayrı bir heyecanı var allahın kadınlara bahşettiği mükemmel bir duygu hamilelik şu an hareketlerini hissediyomusun bilmiyorum ama ben ilk 19. haftalarda hissetmiştim mükemmel bir duygu inanki haftalarımız öyle geçti gitti hele birde 4 boyutlu ultrasona gidiyosan çok şanslısın bizimki öyle ve resmen bebeğim karşıomda ekranda okadar mutlu oluyorum ki öyle böyle derken büyüdük bayağ şimdi artık itmelere başladı karnımın bi otarafı sivrileşiyo bi butarafı 30. haftamdayım bi an önce geçsin günler de güzel meleğimi kucağıma alayım diye sabırsızlanıyorum

:) Kesinlikle öyle.. Hamile olduğum kesinleşene kadar geçen zaman bile çok heyecanlı idi, sabah olmamıştı doktoro gitmek için :)
Dokora sordum geçen gittiğimde ne zaman hareketlerini hissederim diye, 20. hafta da ilk gebelikte dedi :)
Hareketlerini hissetmesemde elim karnımda, onun orada var olduğunu bilmek, sevmek bile yetiyor.. Arada ki bağ bambaşka gerçekten..

Allah hayırlısı ile sağlıkla sıhhatle bebeklerimizi kucağımıza almayı, onlara iyi birer anne baba olmayı nasip etsin inş :)

Sizin gittiğiniz hastane neresi acaba? 20 haftalık oldum, şuanda 230 tl isteniyor bizden..

Sizin gittiğiniz hastahaneyi de öğrenebilir miyim?.

ayrıntılı ultrason çektirenlerden tavsiye alabilir miyim acaba? hangi hastaneye gittiğiniz ne kadar ücret ödediniz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…