Bu hamilelik neden bu kadar agir geciyor?

Sukur ailem yanimda ama yinede cogunlukla bakacak olan benim kiz bekliyoduk doktor erkek dedi yuzde 51 ama bariz pipi ortada esimde uzuldu biraz insallah ikincisi kiz olurda bana yeter iki cocuk herseyleriyle kendim ilgilenmek istiyorum zorda olsa benim :) cogu gitmis azi kalmis rabbim bi avazda dogurmayi nsip etsin insallah

ailenin yaninda olmasi olasi hastanelik durumlarda cok büyük bir nimet. Ac kaldiginizda mesela, ailen varken ac kalamazsin. Ama yalnizsan ac da kalirsin, sürünürsün de kötü durumlarda. Ha cocuk bakimi zaten bende, ona süphe yok. Fakat yemektir, yardimdir cok ama cok kiymete geciyor. Bebek zaten gögsünde bütün gün, bir sene emzirdim kizimi. alti ay su bile icirmedim sadece anne sütüyle büyüttüm. Biri gelse de bir saat dinlenebilsem dedigim zamanlari da hic unutamiyorum. Saclarimin yara dökmesini, dus alamamayi. Ama geciyor mu, geciyor. Anneli kolay degil. Yalnizlik zor sadece. yoksa bütün bunlar tatli dertler :KK200:

ailenin yaninda olmasi olasi hastanelik durumlarda cok büyük bir nimet. Ac kaldiginizda mesela, ailen varken ac kalamazsin. Ama yalnizsan ac da kalirsin, sürünürsün de kötü durumlarda. Ha cocuk bakimi zaten bende, ona süphe yok. Fakat yemektir, yardimdir cok ama cok kiymete geciyor. Bebek zaten gögsünde bütün gün, bir sene emzirdim kizimi. alti ay su bile icirmedim sadece anne sütüyle büyüttüm. Biri gelse de bir saat dinlenebilsem dedigim zamanlari da hic unutamiyorum. Saclarimin yara dökmesini, dus alamamayi. Ama geciyor mu, geciyor. Anneli kolay degil. Yalnizlik zor sadece. yoksa bütün bunlar tatli dertler :KK200:
Rabbim yukunu hafifletsin insallah canim mutlaka zordur yalniz olmak annem uc ay olmucak ilk iki ay burda gerci o zamanda ablam gelir diye dusunuyorum sonra trye gelip dönene kadar annemde gelir ve ikinci icin onada dedim burda olmazsan yapamam diye :)

Asumnur Asumnur baksana canım bizimki de böyle olmasın:KK66:hayretle ve hoşuma giderek okudun hanımefendinin bebişinin maceralarını
Hakikaten sonra tembel dedgime bin pisman ediyormus. Ama cok tatliii yaa acmaa germe hareketleri diyor birdee:))) en guzel yanida hareket ettiği icin saglikli oldugunu dusunmek olsa gerek :) saglikla kucagna alsin insaallah

Rabbim yukunu hafifletsin insallah canim mutlaka zordur yalniz olmak annem uc ay olmucak ilk iki ay burda gerci o zamanda ablam gelir diye dusunuyorum sonra trye gelip dönene kadar annemde gelir ve ikinci icin onada dedim burda olmazsan yapamam diye :)

Yurt disinda misin? Ben Almanyadayim, anneme de vize cikmamisti ilk dogumda, üzerine de sezeryan oldum. Kayinvalidem yardim etmedi. KK ya yazinca herkes mecbur degil sana bakmaya derler o konu ayri. Emzirdigim icin beslenmek cok önemliydi benim icin az bucuk perisan oldum diyebilirim =) Bir ay sürdü benim dimdik ayaga kalkmam. O halimle hem yemek temizlik ve de tobik bir bebege bakmak, tecrubesizlik falan zordu. Simdi cok cesaretliyim, yoksa yazetn ikinciyi yapamazdim.
Zor geciyor son zamanlar. Ayakta fazla duramiyorum iste. Bazen uyumak istiyorum e cocuk ayakta gözümden ayirmamam lazim. Böyle diye diye gececek günler. Cok sükür. cok sabirsizim :anneadayı:

Yurt disinda misin? Ben Almanyadayim, anneme de vize cikmamisti ilk dogumda, üzerine de sezeryan oldum. Kayinvalidem yardim etmedi. KK ya yazinca herkes mecbur degil sana bakmaya derler o konu ayri. Emzirdigim icin beslenmek cok önemliydi benim icin az bucuk perisan oldum diyebilirim =) Bir ay sürdü benim dimdik ayaga kalkmam. O halimle hem yemek temizlik ve de tobik bir bebege bakmak, tecrubesizlik falan zordu. Simdi cok cesaretliyim, yoksa yazetn ikinciyi yapamazdim.
Zor geciyor son zamanlar. Ayakta fazla duramiyorum iste. Bazen uyumak istiyorum e cocuk ayakta gözümden ayirmamam lazim. Böyle diye diye gececek günler. Cok sükür. cok sabirsizim :anneadayı:
Bende isvicredeyim canim anliyorum seni ailen olsada olmasada yurtdisinda olmak zor. Yengemde yegenimde sezeryan oldu bizimki masallah 4kilo 100 gram dogdu oda bir ay agrim oldu dedi hep sukur kizimiz 3.5 yasinda sabahlara kadar yatirmadi 3 sene cok zordu onun icinde ben diyorum benimkide oyle olursa naparim hayirlisi olsun hakkimizda insallah bizim baya var daha bakalim cabuk gecer zaman herhalde :)

Bende isvicredeyim canim anliyorum seni ailen olsada olmasada yurtdisinda olmak zor. Yengemde yegenimde sezeryan oldu bizimki masallah 4kilo 100 gram dogdu oda bir ay agrim oldu dedi hep sukur kizimiz 3.5 yasinda sabahlara kadar yatirmadi 3 sene cok zordu onun icinde ben diyorum benimkide oyle olursa naparim hayirlisi olsun hakkimizda insallah bizim baya var daha bakalim cabuk gecer zaman herhalde :)

Ayyy zaman hizli gecsin.Beklemek cooook zor. Nasil merak ediyorum bebegimi bir bilsen. Uykusuz kalacagimi bilsem bile gelsin o günler istiyorum. Benim kiz da 4 kilo dogdu. Baya hasar ediyor büyük cocuk anne karnina. Sezeryandan sonra hemen ayaklananlara sasiririm. Cünkü benim düzelme sürecim de uzun gecti. Sorunlar yasadim.
Ama gelsin bebisler, kime benziyor sagligi yerinde mi hergün merakla geciyor :KK200::anneadayı:

Ayyy zaman hizli gecsin.Beklemek cooook zor. Nasil merak ediyorum bebegimi bir bilsen. Uykusuz kalacagimi bilsem bile gelsin o günler istiyorum. Benim kiz da 4 kilo dogdu. Baya hasar ediyor büyük cocuk anne karnina. Sezeryandan sonra hemen ayaklananlara sasiririm. Cünkü benim düzelme sürecim de uzun gecti. Sorunlar yasadim.
Ama gelsin bebisler, kime benziyor sagligi yerinde mi hergün merakla geciyor :KK200::anneadayı:
Insallah rabbim saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin bende normalde sabirsiz bi insanim ama sabirla bekliyorum bu kez hayirlisi olsun

Oğlumu anlatiyosun sandim bir an bnm oglum 12 haftada hissettirdi kendini ve ben 41 haftamda dogum yaptim o zmna kadar icerde bir bebek var dedirtti bana hic suphe etmedim kipirdamadigi gun yoktu surekli oynuyodu yururkn yatarkn oyleki bn uyurken esim sen nasil uyuyosun bu icerde savasiyo diyodu annem karsidan oyanadigini gorebiliyodu o derece cok hareketliydi
Şimdiye gelirsek hiperaktif bir oğlum var bir saniye oturmaz cocugun yurumesi yok evde bile koşuyor ici icine sigmiyo bnm gibi olursa allah sabir versin kuzum cok zor

Kizlar bir tek ben mi böyleyim? Neredeyse 32 haftalik hamileyim ama sancimdan ayakta duramiyorum. Sürekli dinlenmem gerekiyor. Bebek hic uyumuyor karnimda. Sürekli hakeret halinde. Sagligina cok sükrediyorum. Normal mi bu durum? Doktora gidecegim haftaya, bunlari konusacagim.
Hani erken degil mi bu kadar hareketli olmasi. Yani bir cocugum daha var evde bazen cidden yattigim yerden kalkamiyorum. Iki hafta önden gidiyor kilo ve bas cevresi olarak. Ilk bebegim de iriydi. Fakat simdiki cok hareketli. Bir degil iki bebek var sanki karnimin icinde.
Tek yerden tekme atsa iyi. Jimlastik yapiyor icimde. Acma germe hareketleri yapiyor sanki. Disaridan da gayet belirgin bir sekilde gözüküyor. Karnimi söyle bir izleseniz oo baya is var icerde dersiniz.
Benimle ayni seyleri yasayan arkadaslar var mi?
Millet ise gidiyor diyorum icimden, ben neden bu kadar nazliyim diyorum. Calisan onca kadin ayakta nasil duruyor diyorum. Cünkü ayaga kalkinca illaki sancim oluyor hareketli zamanlarinda.
Erken basladi gibime geliyor, sanki dogsa dogacak bu hareketlere.
Ayni seyleri yasayan hamileler birbirimize destek olalim:anneadayı:

Yalniz degilmisim!
Al benden de o kadar.
2. hamileligim evde 1 oglum var 3 yasina geliyor.
Fakat ilk oglumda boyle degildi, dedigin gibi acma-germe calismalari yapiyor resmen.
Belime vuruyor agrisi, hele bazen bir geriniyor icimde, sanki parca kopartiyorlar.
Germesinden rahatsiz oluyorum ve durdugum yerde duramiyorum.

Farkat calisiyorum da.
Bu yuzden eve gidince iyice bir halsiz ve bitkin oluyorum.
Esimden evvel eve vardigim icin o gelene kadar corba pilav vs. yapabiliyorum ama evi resmen pislik goturuyor.
Elim kalkmiyor bir turlu.
Dun aksam eve gittim, birseyler hazirladim mutfakta, sonra esim geldi.
O ustunu degistirirken uzanmistim 1 saat uyuyakalmisim oylece.
Esim de sagolsun ellememis bana, cocukla oynamis falan...

Oğlumu anlatiyosun sandim bir an bnm oglum 12 haftada hissettirdi kendini ve ben 41 haftamda dogum yaptim o zmna kadar icerde bir bebek var dedirtti bana hic suphe etmedim kipirdamadigi gun yoktu surekli oynuyodu yururkn yatarkn oyleki bn uyurken esim sen nasil uyuyosun bu icerde savasiyo diyodu annem karsidan oyanadigini gorebiliyodu o derece cok hareketliydi
Şimdiye gelirsek hiperaktif bir oğlum var bir saniye oturmaz cocugun yurumesi yok evde bile koşuyor ici icine sigmiyo bnm gibi olursa allah sabir versin kuzum cok zor

Yaa deme korktugum tek sey bu zaten. Simdi bu kadar hareketliyse ipini koparinca neler yapar diyorum. Ya insallah saglikli olsunlar da Allah sabir versin. Umarim hiperaktif olmaz ya.

Yalniz degilmisim!
Al benden de o kadar.
2. hamileligim evde 1 oglum var 3 yasina geliyor.
Fakat ilk oglumda boyle degildi, dedigin gibi acma-germe calismalari yapiyor resmen.
Belime vuruyor agrisi, hele bazen bir geriniyor icimde, sanki parca kopartiyorlar.
Germesinden rahatsiz oluyorum ve durdugum yerde duramiyorum.

Farkat calisiyorum da.
Bu yuzden eve gidince iyice bir halsiz ve bitkin oluyorum.
Esimden evvel eve vardigim icin o gelene kadar corba pilav vs. yapabiliyorum ama evi resmen pislik goturuyor.
Elim kalkmiyor bir turlu.
Dun aksam eve gittim, birseyler hazirladim mutfakta, sonra esim geldi.
O ustunu degistirirken uzanmistim 1 saat uyuyakalmisim oylece.
Esim de sagolsun ellememis bana, cocukla oynamis falan...

Bir de calisiyorsunuz. Ben diyorum calismak zorunda kalsam ne yapardim diye. Cok zor. Zaten geceleri uyku yok, öglenleri uyku bastiriyor tüm gece uyumayinca. Iyice allak bullak oldum. Is yapamaz heldeyim günleri dolduruyorum. Azicik yorulsam sanci giriyor, sürekli dinlenmem gerekiyor.

Yaa deme korktugum tek sey bu zaten. Simdi bu kadar hareketliyse ipini koparinca neler yapar diyorum. Ya insallah saglikli olsunlar da Allah sabir versin. Umarim hiperaktif olmaz ya.
Insallh cnm dua et valla ben 1 sene uyku ne bilmedim en fazla uyudugu 2 saatti sirtima baglayip yemek is yapiyodum surekli bnmle olmak istiyodu 4 aylikken yurutece bindirdim ve gayet guzel suruyodu simdi 2 yasinda yapmadigi sey yok evde her tarafin kapilari kilitli cekmecelerin kuplarini soktum yoksa hic durmadan karistiriyo cok cabuk herseyden sikiliyo kardesi gelince ne yapariz bilmiyorum

Bana hamilelik daha zor geliyor nedense. ilk aylar zaten cok cektim. Simdiden uyuyamiyorum zaten. En azindan uykusuzum yorulurum diyorum ama isimi de yaparim yani. Göbekten ayaga kalkamiyorum resmen, birkac saniye cirpiniyorum oldugum yerde hakeretlenirken.
Uyku zaten olmayacak biliyorum. Uyumayacagim da en azindan kanrimi doyururum diyorum bu sefer. Tecrubeli olunca bebek de sakin olur diyorum insallah düsündügüm gibi olur :KK200:
:KK5:

Insallh cnm dua et valla ben 1 sene uyku ne bilmedim en fazla uyudugu 2 saatti sirtima baglayip yemek is yapiyodum surekli bnmle olmak istiyodu 4 aylikken yurutece bindirdim ve gayet guzel suruyodu simdi 2 yasinda yapmadigi sey yok evde her tarafin kapilari kilitli cekmecelerin kuplarini soktum yoksa hic durmadan karistiriyo cok cabuk herseyden sikiliyo kardesi gelince ne yapariz bilmiyorum

Benim kizim da hareketliydi ama hiperaktif degil. Kucakda dahi durmadi. Alti aylik oldugu gibi bir daha tutamadim. Ne yürütece bindi ne de mama sandalyesinde oturdu. Huyu öyle istemiyor dedim. Zaten uyumuyordum da tuvalete bile birakmiyordu. Yani yürütece falan bosa para verdik.
Su an üc yasina girmedi yatakta hep düser. Normal uyumaz. Hamileyim basimin üzerinden atlardi uykusunda. Yatagini ayirmaya calisiyorum. Tüm gece düsmesin diye uyku uyuyamiyorum. Tekmeler havada ucusuyor. Hic yer bulamazsa ayak ucundan düsüyor. Cok deli uyuyor.

Benim ilk bebegimde ayniydi cok hareketliydi simdi 10 yasinda hsla hareketli hic kilo almiyor bu hareketliliktrn dolayi suan 2.hamileligim ama onun kadar hareketli degil
allah butun zor hamilelik gecirenlerin ysninda olsun inşallah allah olmayan herkese nasip etsin

Bir de calisiyorsunuz. Ben diyorum calismak zorunda kalsam ne yapardim diye. Cok zor. Zaten geceleri uyku yok, öglenleri uyku bastiriyor tüm gece uyumayinca. Iyice allak bullak oldum. Is yapamaz heldeyim günleri dolduruyorum. Azicik yorulsam sanci giriyor, sürekli dinlenmem gerekiyor.

İhmal etmeyin kendinizi ve aşırı yormayın.
Bu aylarda oluyor malesef.
Benim de 3 haftadan az bir vaktim kaldı iş yerinde neyseki.
Fakat Allah veriyor kolaylığını bir şekilde.

İş yerinde haliyle çok rahatsız oluyorum bütün gün sandalye tepesinde.
Bol bol ofis içinde turluyorum haliyle böyle olunca, e akşama da dermanım kalmıyor.
Size yardım edebilecek bir büyük varsa (anneniz - kayınvalideniz vs. gibi) arada bir uğrasın gün içerisinde.
1-2 saat yatıp dinlenmek iyi gelir, en azından bunun için uğrayabilirler.
Benim ilk hamileliğim çok problemliydi annem hep kaldı yanımda ki ben de yatabiliyordum.

Riske atmayın kendinizi derim.

İhmal etmeyin kendinizi ve aşırı yormayın.
Bu aylarda oluyor malesef.
Benim de 3 haftadan az bir vaktim kaldı iş yerinde neyseki.
Fakat Allah veriyor kolaylığını bir şekilde.

İş yerinde haliyle çok rahatsız oluyorum bütün gün sandalye tepesinde.
Bol bol ofis içinde turluyorum haliyle böyle olunca, e akşama da dermanım kalmıyor.
Size yardım edebilecek bir büyük varsa (anneniz - kayınvalideniz vs. gibi) arada bir uğrasın gün içerisinde.
1-2 saat yatıp dinlenmek iyi gelir, en azından bunun için uğrayabilirler.
Benim ilk hamileliğim çok problemliydi annem hep kaldı yanımda ki ben de yatabiliyordum.

Riske atmayın kendinizi derim.

Iste annem Türkiyede gelemiyor, Almanyadayim. Yoksa bu kadar sefil olmazdim zaten. Kayinvalide klasik kayinvalide, yardim etmez. Hastane icin bile esim isten gelip götürürdü. Bir de hamileligim ilk aylari hep serum yemek zorundaydim yardimsiz tuvalete bile kalkamayacak kadar kötü oluyorum. 4 ay ac yattim kücük cocuk bakimi da vardi gercekten cok zordu benim icin ama o günler gecti. Simdi de agirliktan is yapamaz haldeyim. Gayet güzel kilomu aldim ama bebek büyük oldugu icin cok zorluyor beni. Doktor halimi görüp daha bebek yapmazsin dedi, Tüpleri baglatacagim düsünün bir daha bunlari yasayamam diye.
Dinlenme sansim olsa dinlenirim de iste illa ki kizin altini al karnini doyur, kirdiysa topla gibi mecburi isleri yapiyorum.
vucudum kaldirmiyor galiba. Hamilelik cok yipratici bir sürec oldu benim icin. Benim gibi olanlar var mi bilemiyorum. Karnim yüzümden is yapamaz halde gibi hissediyorum. Arkaya düsüyorum otururken hep =)

Benim kizim da hareketliydi ama hiperaktif degil. Kucakda dahi durmadi. Alti aylik oldugu gibi bir daha tutamadim. Ne yürütece bindi ne de mama sandalyesinde oturdu. Huyu öyle istemiyor dedim. Zaten uyumuyordum da tuvalete bile birakmiyordu. Yani yürütece falan bosa para verdik.
Su an üc yasina girmedi yatakta hep düser. Normal uyumaz. Hamileyim basimin üzerinden atlardi uykusunda. Yatagini ayirmaya calisiyorum. Tüm gece düsmesin diye uyku uyuyamiyorum. Tekmeler havada ucusuyor. Hic yer bulamazsa ayak ucundan düsüyor. Cok deli uyuyor.
Bnmkide cok deli yatiyo allahtan 6 aydan beri odasina alistirdim sende ugras bence yeni bebek gelince cok zorlanirsin mama sandalyesini bizde bosuna aldik onca para verdik mutfakta sus die duruyo ne yazikki insallh kardesi kullanir

Bnmkide cok deli yatiyo allahtan 6 aydan beri odasina alistirdim sende ugras bence yeni bebek gelince cok zorlanirsin mama sandalyesini bizde bosuna aldik onca para verdik mutfakta sus die duruyo ne yazikki insallh kardesi kullanir

Ben yasina girince alistirmistim sabaha kadar uyurdu odasinda ama tasindik. Ve geldigimiz yerde cok gürültü oldu cok korktu. O zamandan beridir ynaimizda yatiyor ama cok zor oluyor. Alistirmaya calisiyorum ama hamile halimle yataktan kalkamiyorum sürekli odasina gidemiyorum uyaninca. Biraz zor benim isler. Bakalim. Kizimin kullanadiklarini kardesi kullanir insallah. Bebek arabasina bile oturtamazdim. Iki yasindan sonra kullanmaya basladi düsünün. Hicbirseye oturtamadim cocugu, oturmak istemedi hic

Back
X