Bu hastalık başa bela olur mu ?

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.829
49.120
798
kızlar merhaba
Benim bir kuzenim var. Kendisi epilepsi hastası. Gemi mühendisliğini yazmak istiyor İTÜ de. Ama bu hastalığı ileride bir problem olur mu bilmiyoruz.

İşe girerken mesela. Havacılıkta bazı sebeplerle insanalrı eliyorlar ya hani. Bunda da iş bulamazsa sıkıntılı olur.

Bir fikriniz var mı ?

kızlar merhaba
Benim bir kuzenim var. Kendisi epilepsi hastası. Gemi mühendisliğini yazmak istiyor İTÜ de. Ama bu hastalığı ileride bir problem olur mu bilmiyoruz.

İşe girerken mesela. Havacılıkta bazı sebeplerle insanalrı eliyorlar ya hani. Bunda da iş bulamazsa sıkıntılı olur.

Bir fikriniz var mı ?

Mühendisliklerde niye sıkıntı olsun? Askeriyede falan sorun ederler bunları. Askeriyeye girmeyi düşünmüyorsa mezun olduktan sonra sıkıntı olmaz.

direk gemi mühendisi birisine sormadan bilmiyorum öğrenilir mi
yok mu facebookta grupları
onlardan birine girsin bir sorsun

NASIL GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSİ OLUNUR?

Gemi makineleri işletme mühendisi olmak için öncelikle bu eğitimi vermeye yetkili bir kurumdan mezun olmak gerekmektedir. Aslında genel olarak sistem Deniz Ulaştırma Bölümü ile aynıdır.Sadece tercihlerinizde Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünü yazmanız gerekmektedir.Tercih sonuçlarınızla zorlu olan süreç başlamış bulunmaktadır. ÖSYM tarafından gerekli yerleştirilmeleri tamamlanan aday öncelikle ön kayıt işlemleri için fakültesine giderek gerekli prosedürleri izler. Burada denizliğe uygunluğunun tespiti amacı ile deniz kökenli okul mezunlarından oluşan bir heyet tarafından sözlü mülakata alınır. Birkaç basit soru ile adayın konuşma, hal ve tavır ile bazı konulardaki fikirleri alınır. Bundan sonra beden yeterliliği sınavına tabi tutulur. Burada basit jimnastik hareketlerinden oluşan kısa bir parkurda teste tabi tutulur. ( Öne takla, geri takla, düz bir çizgi hizasında yaklaşık 10mt yürüme, mekik, şınav, barfiks) Burada şuna da değinmek isterim ki bunlar tamamen adayın belirli hareketleri yapıp yapamadığını görmek üzere planlanmış hareketlerdir. Yoksa şu kadar barfiks, şu kadar şınav çekme şartı bulunmamaktadır. Bu etabı da tamamlayan aday sonraki sınav olan “Yüzme Havuzu”na alınır. Burada adayın yüzme yeteneğinden ziyade “su korkusu” olup olmadığına bakılmaktadır. Bu etabı da tamamlayan aday sınavın fakülte kısmını tamamlamış olur. Bundan sonra kesin kayıt için gerekli olan ” Gemi Adamı Olur Sağlık Raporu” almaktır. Bu belge Denizcilik Müsteşarlığı tarafından belirlenen hastaneler tarafından verilmekte olup bir dizi sağlık kontrollerini içermektedir. Aday burada;

Göz Polikliniği KBB Polikliniği Kardiyoloji Polikliniği Nöroloji Polikliniği Dahiliye Polikliniği Genel Cerrahi Polikliniği Psikiyatri Polikliniği

gibi bölümlerin uzman doktorlarına muayene olarak Denizde Çalışmasına Engel Durumu Olup Olmadığı konusunda bir rapor alır ve alınan bu rapor ile beraber fakültesinde kesin kayıt işlemlerini tamamlar.

Daha ayrıntılı bilgiyi bu linkte bulabilirsiniz.

http://www.bilgirotasi.com/denizcilik/gemi-makineleri-isletme-muhendisligi/

kızlar merhaba

Bir fikriniz var mı ?

Gemi muhendisligi tam olarak ne is yapiyor sonucta kaptan gibi gecip dumene aylarca sefere cikmayacak kendisi ? Muhtemeln gemi dizayni tasarimi insaati teknolojileri uzerinedir muhendislik oldugu icin. Epilepsi sayet duzenli tedavisini aksatirsa hangi ise girerse girsin illaki gunluk hayatini etkiler ama ben tedavisini duzgun olursa sirf gemi muhendisligini etkileyecek ekstra bir durum goremiyorum.
Kendisine destek olun bence biraz ozguveni sarsilmis gibi sanki.

Sizin havacilik dediginiz hava harp okulu sivil pilotluk veya askeriyenin herhangi bir kolu bu tarz mesleklerde en kucuk fiziksel rahatsizlikta elenebilir ama oda dogal sonucta. Ama kuzenin bir muhendislik fakultesi okuyup sonrada muhendis olacak, bence secmek istedigi bu bolumu pek iyi arastirmamisa benziyor kendisi , bence biraz arastiri[ ne is yapacagini iyice ogrensin belliki haberdar degil.

Gemi muhendisligi tam olarak ne is yapiyor sonucta kaptan gibi gecip dumene aylarca sefere cikmayacak kendisi ? Muhtemeln gemi dizayni tasarimi insaati teknolojileri uzerinedir muhendislik oldugu icin. Epilepsi sayet duzenli tedavisini aksatirsa hangi ise girerse girsin illaki gunluk hayatini etkiler ama ben tedavisini duzgun olursa sirf gemi muhendisligini etkileyecek ekstra bir durum goremiyorum.

Sizin havacilik dediginiz hava harp okulu sivil pilotluk veya askeriyenin herhangi bir kolu bu tarz mesleklerde en kucuk fiziksel rahatsizlikta elenebilir ama oda dogal sonucta. Ama kuzenin bir muhendislik fakultesi okuyup sonrada muhendis olacak, bence secmek istedigi bu bolumu pek iyi arastirmamisa benziyor kendisi , bence biraz arastiri[ ne is yapacagini iyice ogrensin belliki haberdar degil.

Teşekkür ederim yorumlarınız için
Kendisinin değil ailesinin endişesi var. Onlar bana araştırmamı rica ettiler.
Zor şartlarda okutacaklar
Yazıp kazandıktan sonra da yukarıda yazan testlerden birinden geçemezse kötü olur onun için. Ekstra masraf biraz zorlar açıkcası.

Teşekkür ederim yorumlarınız için

İtu tercih günleri varmış dun bitmiş. Biraz araştırsaydı gidip sorsaydı orda. Bölüme veya hocalara mail atıp sorsun. Bolumun sitesinde vardır mail adresleri. Böyle burda kimse net cevap veremez direkt işin içindeki birine sorun

İtu tercih günleri varmış dun bitmiş. Biraz araştırsaydı gidip sorsaydı orda. Bölüme veya hocalara mail atıp sorsun. Bolumun sitesinde vardır mail adresleri. Böyle burda kimse net cevap veremez direkt işin içindeki birine sorun

Tamamdır ben bir mail atayım

Eşim mühendis ve gemi inşaa sektöründe çalışıyor. Ona sorduğumda çok tehlikeli olabileceğini söyledi. Sonuçta herkes masa başı iş yapmıyor. Grmi üzerine çıkılıyor ve olası bir sara nöbetinde durum çok tehlikeli bir hal alabilir görüşünde. Genede siz bilirsiniz. Eşinin omuz çıkması sorunu olduğu için masa başına geçti. Tehlikeli olması açısından. Sara nöbeti daha da tehlikelidir bence.

+1

kızlar merhaba

Bir fikriniz var mı ?

Havacılık sektöründeyim. İtü mezunuyum. Gemi mezunu arkadaşlarım da var. işe girerken rutin testleri isterler sadece. Epilepsi ile ilgili tarama yoktur. Ama iş yeri hekimini bilgilendirmekte fayda var bir sıkıntı olduğunda müdahale edebilsinler diye. Ben de ankilozan spondilit hastasıyım. Kendim götürdüm raporlarımı kimse sormadı bile o tip bi hastalığı. Pilot olmak isterse sıkıntı olur. Onun dışında sormazlar.

Meslek secimi ciddi bir konu bir omur etkileyecektir hayatini aileye daha yakin olabilcegi hayati tehlikesini artirmayacak bir meslek secmeli..

tercih yaparken benim zamanımda çift kılavuz vardı birinde harfler birinde okullar mesela bazı okulların yanında şu yazardı sallıyorum şu an lys 4 jca bu harflere denk gelen açıklamalarda istedikleri yeterlilikler yazıyordu, şu an kpss de bu var ama sınavda var mı bilmiyorum artı bölümün okul internet sitesine girerse zaten orada ayrıntılı bilgi olur

Back
X