Arkadaşlar benim sorumum babam. Kısaca vaktinizi almadan şöyle anlatayım. Yüzünde ufak bi sivilce gibi yara oldu ama çok küçüktü ve bizde -kendisi şeker hastası aynı zamanda- yaranın geçmemesini buna bağladık açıkçası çok önemsemedik. İki yıl kadar geçmeyince cilt uzmanına göründü ve direk kanser demiş. ne yapıcağımızı şaşırdık annem çok üzgün sürekli ağlıyo. başka bi doktora daha gittik o da yüksek ihtimal öyle dedi. bi aletle baktı başka hiç bir tetkik uygulamadılar. mutlaka alınması gerekiyomuş. Tanısı BAZAL HÜCRELİ KORSİNOMA diye yazmışlar. bu hastalık hakkında bilgisi olan var mı. hiç bısey bilmiyoruz ve şok olduk. iyi huylu tümör alınınca geçer tam kanser diyemeyiz dedi ikinci doktor ama ben emin olamıyorum özellikle annemi ikna da edemiyorum. Korkuyoruz anlayacağınız. netten falan bakıyorum ama bana net şeyler lazım ikna olmuyorum Böyle bi durumu yaşayan ya da çevresinden duyan var mı iyi huylu tümor kanser olmuyor mu? Nedir bu hastalık nasıldır,ilk defa duyuyorum napalım biz şimdi.
Endişelenecek bir şey yok. Çıkartılır ve biter.
Geç kalınmadığı lezyon büyüyüp derin tabakalara inmediği sürece sorun olmaz.
Ülkemizde sık görülür. Çünkü güneşten korunma konusunda yeterince hassas değiliz.
Geçmiş olsun.
Baktım google'den biraz..Hemşireyim anlarım diye.Yayılım göstermeyen bir kanser türüymüş.Tedavii gecikirse bulunduğu dokuyu tahrip ediyormuş.Yayılım göstermemesi bir lutuf.Yoksa organlara yayılabilirdi.Cerrehi tedaviye çok iyi cvp veriyormuş.Benim dayım da bir tür cilt kanseri olmuş önceden yıllar önce.Ama tedavi olmuş.Bence endişe edilecek bir şey yok.Kötü bir tip değil.Geçmiş olsun.
Baktım google'den biraz..Hemşireyim anlarım diye.Yayılım göstermeyen bir kanser türüymüş.Tedavii gecikirse bulunduğu dokuyu tahrip ediyormuş.Yayılım göstermemesi bir lutuf.Yoksa organlara yayılabilirdi.Cerrehi tedaviye çok iyi cvp veriyormuş.Benim dayım da bir tür cilt kanseri olmuş önceden yıllar önce.Ama tedavi olmuş.Bence endişe edilecek bir şey yok.Kötü bir tip değil.Geçmiş olsun.
benim için uğraşmanıza çok mutlu oldum ya ne kadar güzel bi siteymiş burası. doktorda aslında sizin gibi söyledi hemen hemen umarım dediğiniz gibi olur. çok çok teşekkür ederim.
Endişelenecek bir şey yok. Çıkartılır ve biter.
Geç kalınmadığı lezyon büyüyüp derin tabakalara inmediği sürece sorun olmaz.
Ülkemizde sık görülür. Çünkü güneşten korunma konusunda yeterince hassas değiliz.
Geçmiş olsun.
ilk defa duydum.
rabbim şifalar versin babana.
kanserde artık insan vücudunun heryerinde kendini gösteriyor.inanın artık çok korkunç bir hal almaya başladı.
bazen kendi kendime düşünüyorum önceden niye yoktu bu tür şeyler yoksa vardı da kimse anlamıyormuydu?
allahım hepimizi korusun böyle korkunç hastalıklardan.